eleştiriye tahammülü olmayan insan türleri nasıl olsa şimdiki yazacağım konuya uygun bir topik:
1.insanları zaten pişman oldukları bir şeyden dolayı,nasıl böyle yaptın,niye böyle yaptın diyerek daha da kötü hissettirmenin kimseye faydası yok...hem o insana yardımcı olmamış hem de kötü hissettirmiş olursunuz
2.insanların yerine kendinizi koymadan yapacağınız her yorum sadece laf kalabalığıdır
3.gerçekten maksat yardım etmekse karşınızdaki insan herşeyi anlatabileceği kadar rahat düşünce yapısında olduğunuzu bilmelidir.
söyleyeceğim şeyler bunlar,
oh iyi yaptım,keşke daha da kötü yapsaydım diyen insanlara ben de dilim döndüğünce cevabını vermeye çalışırım,doğru bulmadığım konusunda...cevaplarıma bakanlar görebilirler.ama kendimden yaşça küçük ve zaten üzülmüş,suçluluk hisseden bir insana karşı asla kırıcı olamam.çünkü bunun bir yardımı olmaz.
konulabilecek en mantıklı tavır eğer tartışılmak istenmiyorsa çekip gitmektir.ki konu sahipleri de genelde böyle yapıyor.çok da haksız bulmuyorum açıkçası.
kimseyle tartışmaya girmiyorum,kendimi anlatmaya çalıştım,iyi sahurlar,iyi geceler.