Eleştiririm tabi beni seven böyle sevsin yalaka olayım herkes beni sevsin diye kişiliğimden fikrimden ödün veremem !
Açıkcası gerçekten o nokta bıraktığınız kısmı anlamadığım için sormuştum...
Yanlış bilmiyorsam günah işleyen kişiler işedikleri günaha göre mahşerde defterlerini alacaklarmış
nokta koyduğunuz yerin onunla ilgili olduğunu düşünüp sormuştum ama siz gerçekten incitmeye ve tartışmaya çalışıyorsunuz...
mahşer gününmü düşündüğün için saolda ben kırılcak bişey söylemedim bu ne alınganlık
kesinlikle..
yandaşlarım olsun diye hareket etmemek gerek.
bunun adı gerçekten yalakalıktır..
.
Farklı düşünüyorsan direk suçlanıyorsun illaki bir sürünün içinde olmalısın o zaman çok cici oluyorsun ben o eleştiriyi yaparken 2 adım sonrasını düşünüyorum kendime olan saygımı başkaları mutlu olsun diye heba edemem insanlar fikirleri ile vardır yandaşları ile değil!
Karekterleri cümleler ile anlatırsın o karekter canlı ve gerçek hayatta yaşıyorsa onu tarif edersin bunun yumuşaması olmaz birebir yazarsın ki insanlar net bir şekilde anlaşın
Anlıyorum sizi... Her insanın hayata yaklaşımı farklıdır.
Ben de fikrim ne olursa olsun karşımdakini incitmeden kendimi ifade etmeyi tercih ediyorum.
Birini incitirsem ben o kişiden daha çok inciniyorum çünkü...
Karşımdaki kişi aklıselim değil ise ona laf sokmadan, iğnelemeden, hakaret etmeden anlamıyorsa zaten o kişi için nefes tüketmeme gerek yoktur.
arkadaşlar hayattaki gerginliğimiz sanala da yansıyor sanırım. hiç yok yere tanımadığımız insanların da kalbini kırıyoruz (buna bile ne kırılıcam ya diyen vardır, haklıdır da, herkesin kendi fikri, aslında bahsettiğim kalp kırıklığı değil de, size karşı yazılmış cümleyi okuduğunuzda hissttiğiniz bir duvara çarpma halidir). ben artık kk'da yorum yazarken bin kere düşünüyorum kötü bir niyetim olmasa bile; çünkü o an gayet safça aklına gelmiş bir şey, birkaç sonraki yorum, sizi dış kapının mandalı, saçma sapan düşünen biri olarak ilan eden birinin yorumu olabiliyor. benimki çok eleştiri ile ilgili değildi; ama ben de bu fırsattan istifade, birbirine ya da farklı fikirlere tahammülü olmayan insanlar için bir şeyler söylemek istedim. sevgiler!
Muhattap olmam çok basit.
Hiç kimse için kendimi hırpalamaya gerek yok eyvallah kardeş der yoluma giderim
Elbette ki başkalarıyla aynı fikiride olmak zorunda değiliz ve fikrimizi söyleme hakkımız var.
Ama bu fikri karşıdakini kırarak, inciterek, hakarete vararak söylemek asla kendimize olan saygı ile alakalı değildir.
Buna fütursuzluk denir, o da bir kadına yakışmaz bence...
Bir sorunum varsa en uygun kelimleri seçerek, incitmeden söylerim...
Bu da kendi kalitemizi gösterir değil mi???
Her aklına geleni söyleyen kişi kendini dürüst, özü sözü biri ilan ediyor ya en çok ben buna kızıyorum. Patavatsızlığın adı ne zamandan beri dürüstlük,dobralık olmuş Allah aşkına.Bazıları (üstünü vazife olmayan kişiler diyelim) sırf karşındakini incitmek amacıyla eleştirir kendi ayıbına kusuruna bakmaz , "eleştirisini" uygunsuz yerlerde dile getirir sonra bu kişiye hak ettiği cevap verilince de eleştiriye tahammülün yok deniliyor.Benim eleştiriye tahammülüm var da böyle kişiliksiz kişilere tahammülüm yok.Birde bu kişilerin hiç yapıcı bir eleştiri yaptığını ömrü hayatımda görmedim o da ayrı bir mesele!
yukarıdaki düşüncelere katılıyorumm aynenn ama nacizane kendi fikrimide beyan etmak istedim ama geçmişi okuyuncada
her neyse ben fikrimi terbiyemin sınırlarında ve karşımdakini incitmemeye kırmamaya çalışarak söylerim.. beğenmezse de kendi bilir ama eleştiri bence farklı birşeydir... ve eleştiri herkesin yanında söylenmez herkes de eleştiri yapamaz bence eleştiri yapacak kişi bence eş dost anne baba kardeş olmalıdır.. diğerlerinin eleştiriye hakkı olduğunu düşünmüyorum şahsen çünkü eleştiri yapılan yanlışın düzeltilmesi için yapılan yapıcı sözlerdir bence..fikirler düşünceler farklı olsada beraber yaşıyorsak bu dünyada kimsenin kimseyi kendi fikrimi savunuyorum ben diye kırmaya hakkının olduğunu düşünmüyorumm....