eleştiri : kıskançlık mı? cahillik mi? saygısızlık mı?

CHOSEN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
269
9
ewet arkadaslar buyrun bakalım.size çok önemli bir soru:sizce eleştiri yapan biri eğer cahilse buna hakkı yokmudur.yani cahil diye konuşamazmı.yada eleştiri sadece kıskanılan birinemi yapılır.eleştiri demek kıskanclık demekmi.kendi eleştirisinden dolayı saygısız olarak nitelendirilen benden baska kimse varmıdır?eleştiri yapmak saygısızlıkmıdır? üstelik kimseyi incitecek sözler söylenmeden yapılmış bi eleştiriyse bile saygısızlıkmı oluyo merak ettim.
lütfen cevap verirseniz çok sevinirim.düşünceleriniz benim için çok önemli

ewet arkadaslar buyrun bakalım.size çok önemli bir soru:sizce eleştiri yapan biri eğer cahilse buna hakkı yokmudur.yani cahil diye konuşamazmı.yada eleştiri sadece kıskanılan birinemi yapılır.eleştiri demek kıskanclık demekmi.kendi eleştirisinden dolayı saygısız olarak nitelendirilen benden baska kimse varmıdır?eleştiri yapmak saygısızlıkmıdır? üstelik kimseyi incitecek sözler söylenmeden yapılmış bi eleştiriyse bile saygısızlıkmı oluyo merak ettim.

herkes eleştiri yapabilir cahili veya kültürlüsü şunu yazarken bile eleştiri yapıyorumdur eleştiri kıskanılan birine değil yanlış yolda olana yapılır eleştiri asla kıskançlık olamaz biz burada yorumlara cevap veriyoruz yeri geldiğinde yanlış yoldasın hata ediyorsun diyoruz tanımadığımız bir insanı niye kıskanalımki saygısızlık niye olsun eleştiri canım boyutu aşmazsan saygısız olmazsın eleştirininde bir ölçütü vardır onu aşmamak lazım birine incitmeden eleştiri yapılmışsa saygısızlık olmaz saygılar

Arkadasım bu kadar kafaya takmamanı öneririm. Düzen böyle.:uhm: malesef kendileri başkalarını her türlü üslupla eleştiren birçok insan sıra eleştirilmeye gelince bunu asla kabul etmezler.. Çünkü kendileri mükemmeldir, hatasızdır onda hata bulmak kimin haddinedir? Çevrene şöyle bir bakarsan eleştirilmekten aksine hoşlanan insanlar kendine güvenen, hayatta belirli bir duruşu olan, kişiliği oturmuş insanlardır. Günlük yaşantımızda da böyle değil mi?

Olayın cahillikle, kıskanmakla ıvır zıvırla bilmem neyle alakası yok....

Kendisini eleştirenlere ise hemen aay kıskanıyor beni diyenlere ise kopuyorum ben ..biz ilkokulda yapardık böyle :Roflol:aa kıskandı işte beni ondan böle dedi falan..

Büyüyelim artık..Ya da kimseye yorum yapmayalım ki ,insanlar da bize yorum yapma hakkını bulamasınlar kendilerinde..

Arkadasım bu kadar kafaya takmamanı öneririm. Düzen böyle.:uhm: malesef kendileri başkalarını her türlü üslupla eleştiren birçok insan sıra eleştirilmeye gelince bunu asla kabul etmezler.. Çünkü kendileri mükemmeldir, hatasızdır onda hata bulmak kimin haddinedir? Çevrene şöyle bir bakarsan eleştirilmekten aksine hoşlanan insanlar kendine güvenen, hayatta belirli bir duruşu olan, kişiliği oturmuş insanlardır. Günlük yaşantımızda da böyle değil mi?

Olayın cahillikle, kıskanmakla ıvır zıvırla bilmem neyle alakası yok....

Kendisini eleştirenlere ise hemen aay kıskanıyor beni diyenlere ise kopuyorum ben ..biz ilkokulda yapardık böyle :Roflol:aa kıskandı işte beni ondan böle dedi falan..

Büyüyelim artık..Ya da kimseye yorum yapmayalım ki ,insanlar da bize

yorum yapma hakkını bulamasınlar kendilerinde..

kesinlikle katılıyorum sana.kadınların yeni savunma mekanızması :''herkez beni
kıskanıyo''
kıskanclık kendine güveni olmayan insanların takıntılarıdır.

hiç eleştiriye açık değiliz toplum olarak bizim yararımızada söylense farketmiyor okadar azki kendimize güvenimiz kaldıramıyoruz bazı eleştirileri iyileri hemen kaldırıyoruzda kötü olanları düşünmüyoruz bile cahil deyip geçiyoruz kıskanç deyip geçiyoruz ama acaba doğrumu söylüyor diye düşünmüyoruz

hiç eleştiriye açık değiliz toplum olarak bizim yararımızada söylense farketmiyor okadar azki kendimize güvenimiz kaldıramıyoruz bazı eleştirileri iyileri hemen kaldırıyoruzda kötü olanları düşünmüyoruz bile cahil deyip geçiyoruz kıskanç deyip geçiyoruz ama acaba doğrumu söylüyor diye düşünmüyoruz

doğru söze ne denir

deniz_güneşI KATILIYORUM SANA

arkadasim tam zupper anlatiyorsun hele bazilari varki kendini akilli zannediyor veya millete kendini oyle gosteriyor istedigi kadar baskalarin fikrini sacma buluyor ama sira onu elestiriye gelince ya haksiz yere dusurur yada dedigin gibi saygisizlikla suclar wala oylelerinden Allah korusun ve etrafindakilerede sabr versin

y.gif
a.gif
s.gif
a.gif
b.gif
i.gif
r.gif
r.gif
r.gif

Eleştiri üslubu önemlidir arkadaşlar.Hele de yüzyüze konuşmadan, sadece yazışarak yaptığımız eleştiri, hatta bazen, eleştiri olmayan sözlerimiz bile yanlış anlaşılabilir.Kişi kendisinden ve iyi niyetinden eminse, kendi yolunda ilerlemeli.Bıkmadan, usanmadan iyi niyetli olduğunu göstermelidir.Eğer anlaşılmıyorsa, karşı karşıya gelmemeye çalışarak, gereksiz tartışmalardan kaçınıp,kendisini daha mutlu edecek konulara yönelmelidir.Güzel şeyler paylaşıldığında insanlar daha mutlu olur çünkü.Kimse kimsenin ne kadar kültürlü, ne kadar cahil olduğuna karar veremez.Ayrıca arkadaşlarımızı, bitirdiği okula bakarak değil,insanlığına bakarak seçeriz.

Eleştiri vardır,eleştiri vardır!!

Eleştireceğim diye karşındakini yerden yere vurursan o noktada, ''hooop!'' derim ben açıkçası..''Nereye arkadaşım,bu hakkı nerden alıyorsun?'' diye sorgulamaya başlarım..Çünkü buna hiç bir Allah'ın kulu izin vermez,vermemeli..
Eleştiriyi tatlı dille,uygun kelimelerle yaparsan başıma tac yaparım seni o zaman..

Doğru zamanda,doğru kelimelerle,sınırında eleştiri mi? Hay hay efendim,her zaman açığım..
CHOSEN bu konuda fikrim budur..
Sevgiler...

herkes eleştiri yapabilir ama bence eleştiriyi ancak bildiğin konuda yapacaksın, bilmediğin bir konuda yaparsan şapa oturursun, şahsi görüşüm bu

bir elin beş parmağı bile aynı olmadığı gibi insanlar da birbirinin aynısı olamaz.aynı annenin karnından çıkan kardeşler bile farklı düşünce yapılarına sahip olabiliyo.bu yüzden fikirler ya da hal ve hareketler farklı olabilir bu gayet doğal.kibar bir dille ve karşındakini ezmeden düşünceni dile getirmek bence kıskançlık yada saygısızlık değil olsa olsa medeniyettir,sağlam kişiliğin göstergesidir.sırf birilerine yaranmak için yada sorun yaşamamak için yalaka modunda hareket etmektense bişeyleri eleştirmek yada düşünceni açıkça sölemek her insanın sahip olduğu bi meziyet değil maalesef.seni bu tavrın ve tarzından dolayı tebrik etmek isterim arkadaşım.sevgilerle..

deniz_güneşI KATILIYORUM SANA

arkadasim tam zupper anlatiyorsun hele bazilari varki kendini akilli zannediyor veya millete kendini oyle gosteriyor istedigi kadar baskalarin fikrini sacma buluyor ama sira onu elestiriye gelince ya haksiz yere dusurur yada dedigin gibi saygisizlikla suclar wala oylelerinden Allah korusun ve etrafindakilerede sabr versin Scorpi alıntı

Napayım arkadasım kabul edemiyorum sistemi ...CADIARZU Yakın arkadaslık kurmuş olanlar(Allah ömür boyu devam ettirsin lafımız yok) bir şekilde haklı oluyor hokus pokus gibi... Çünkü destekçisi çok. Haksız olsa da hatır icabı herkes ''aaa sen haklısın tatlım'' diyor ona..Hiç arkadası olmayan, belki de yeni bir üye ise çoğunlukla haksız oluveriyor (genelleme yapmıyorum tabi ki) Hücummmmmmmmmmm bir bakmışsın millet diğerini bombardımana tutmuş..YOK YAAAAAAAA... Kimse yoksa 'dur bakalım arkadasım noluyor' demek için BEN VARIM burda...Ben her zaman saygı sınırlarını aşmamak kaydıyla, haklıya haklısın derim düşmanım olsa da, haksıza haksızsın derim annem de olsa...... o kadar..

Zaten ben böyle olduğum için de benim hiç tanımadığım bir grup genç, ne hikmetse nasıl olduysa beni çok iyi tanıyıp :uhm:KK43:buna kısaca önyargı deniliyor bilmeyenler için açıklayayım) sonra da kafa kafaya verip beni sitenin en gıcığı secmişler sengözlerimebaksanabtabii Alışık değiller herhalde benim gibi tarafsız gerçekleri söyleyene....Bence hiç mahsuru yok. Ben tarafsız olmaya gerçekleri söylemeye devam edicem, kim ne secerse seçsin.. Herkesi öpüyorum

deniz_güneşI aynen guzelim aynen katiliyorum sana! cok guzel aciklama getirdin! tarafsiz olman bu cok guzel... aynisi bana oldu biliyormusun? daha yeni uye oldum ve o ara bi olay oldu sinirlendim yeni konu basligi actim beni sakinlestirecek yorum beklerken beni kinamaya kucuk dillerini yutmaya basladilar ki haksiz yere. ben orada alinti yazi koyuyorum ve altta not yaziyorum bu alintidir bana ait deildir sozler yok yine bana hakaret falan heleki heros eger duyuyorsa rus asagisi gordum diyor ve ne hakla :kızgın:!?? beni daha tanimiyor etmiyor vede konunun yazinin ne oldugunu anlamadan bana bunlari yaziyor. en buyuk saygisizligida kendisi yapti hem guya beni asagiladi hemde bi rus halkini asagiladi.. bu arada burbuk hanimefendu'de oyle yazilarini kocaman kocaman yapip gozume sokuyordu nerdeyseKötü Kazen, en son Tatlicadiarzum araya girdi ve o diye kaldim zaten. iyiki de kalmisim bi kac kisi yuzunden iyikide terketmemisim bu siteyitatlicadiarzulülülülülülü:enbuyukkk:

deniz_güneşI aynen guzelim aynen katiliyorum sana! cok guzel aciklama getirdin! tarafsiz olman bu cok guzel... aynisi bana oldu biliyormusun? daha yeni uye oldum ve o ara bi olay oldu sinirlendim yeni konu basligi actim beni sakinlestirecek yorum beklerken beni kinamaya kucuk dillerini yutmaya basladilar ki haksiz yere. ben orada alinti yazi koyuyorum ve altta not yaziyorum bu alintidir bana ait deildir sozler yok yine bana hakaret falan heleki heros eger duyuyorsa rus asagisi gordum diyor ve ne hakla :kızgın:!?? beni daha tanimiyor etmiyor vede konunun yazinin ne oldugunu anlamadan bana bunlari yaziyor. en buyuk saygisizligida kendisi yapti hem guya beni asagiladi hemde bi rus halkini asagiladi.. bu arada burbuk hanimefendu'de oyle yazilarini kocaman kocaman yapip gozume sokuyordu nerdeyseKötü Kazen, en son Tatlicadiarzum araya girdi ve o diye kaldim zaten. iyiki de kalmisim bi kac kisi yuzunden iyikide terketmemisim bu siteyitatlicadiarzulülülülülülü:enbuyukkk:

Sana dedim kal çok güzel arkadaşlıklar kurcan bebeğim salla sen onu bunu güzel günlerimiz olacak daha canısı:asigim:

Sana dedim kal çok güzel arkadaşlıklar kurcan bebeğim salla sen onu bunu güzel günlerimiz olacak daha canısı:asigim:

aynen oyleymis guzelim Tatlicadiarzu'm :asigim: bagimlilik yapti diyebilurem tatlicadiarzu. hersey gonlunce gonlunuzce olsun :1hug:

aynen oyleymis guzelim Tatlicadiarzu'm :asigim: bagimlilik yapti diyebilurem tatlicadiarzu. hersey gonlunce gonlunuzce olsun :1hug:

Halledilmeyecek şey yok arkadasım en büyük avantajımız hepimiz Türkçe konuşuyoruz sevindim senin adına...Umarım herkes arasındaki buzlar erir...

X