eleştiri : kıskançlık mı? cahillik mi? saygısızlık mı?

Eleştiri yapılabilir tabiki ama bunu yapan kişi karşındaki insanı rencide etmeden güzel bir uslupla yapmalıdır..(bu tarz yaklaşımda kişinin cahil olmadığını gösterir (cahillik okumak ya da okumamakla ilgili olmayıp kişinin kendini ne kadar yetiştirebildiği ile ilgilidir yine bana göre)) Eleştirilenin ise bunu olgunlukla karşılaması gerekir... Eleştirinizi gayet düzgün bir şekilde yapdığınızı düşünüp buna rağmen sert bir tepki ile karşılaşmanız, karşınızdaki kişinin ne kadar dar kapsamlı düşündüğünün göstergesi olsa gerek sizin saygısızlığınızla alakası olmadan (bana göre)....Kıskaçlık mı olduğına gelince yine eleştirinizi hangi amaçla yaptığınıza bağlıdır gerçekten kıskançlık sonucu böyle bir davranış sergilemişte olabilirsiniz o zaman bu tez doğru olur.....
Genel olarak konuşmak gerekirse eleştirilerimizi doğru bir şekilde yapmıyoruz ve eleştirildiğimizde de olgunca bir tarz sergileyemiyoruz; Çünkü bu konuda yeteri derecede bilgiye sahip değiliz. Sanki eleştiri bizim için olumsuz bir durum. Düşünürsek bunun hiç de olumsuz olmadığını aksine kendimizi doğru yetiştirmek adına yapılan en güzel yaklaşım olduğunun farkına varırız (tabi doğru eleştiriler için)

Halledilmeyecek şey yok arkadasım en büyük avantajımız hepimiz Türkçe konuşuyoruz sevindim senin adına...Umarım herkes arasındaki buzlar erir...

umarim canim oyle olur nede olsa fani dunya yarin obur gun hepimizin gidecegi yer belli, o yuzden kirginliklarin yasanmasi insalarin uzulmesi degmez bu kisa hayata..a.s.

Sevgili Scorpi burada isim belirtmene hiçbir anlam veremediğimi belirtmek isterim. Konu sahibi bile isim belirtmemişken, (ki olayı birçok kişi biliyor) sen neden isim belirtip olayı iyice geriyorsun. Ayrıca Deniz Güneş, senin de bu başlık altında beni tanımadan bilmeden önyargıyla KK nın en gıcığı seçmişler demen ne derece doğru.Olayı neden başka başlıklara taşıyorsunuz.

Sevgili Scorpi burada isim belirtmene hiçbir anlam veremediğimi belirtmek isterim. Konu sahibi bile isim belirtmemişken, (ki olayı birçok kişi biliyor) sen neden isim belirtip olayı iyice geriyorsun. Ayrıca Deniz Güneş, senin de bu başlık altında beni tanımadan bilmeden önyargıyla KK nın en gıcığı seçmişler demen ne derece doğru.Olayı neden başka başlıklara taşıyorsunuz.

bulmaca olmasin diye isim belirttim ne var bunda? ki yazmak isterlerse yazsinlar diye.. ve ben farkli bir sey yazmadim isim veripte HAKARET te etmiyorum KISILIKLERINE

Bak arkadasım..İsim vermekten siz neden çekiniyorsunuz bu kadar...? Arkadasım asıl ortamı germek isim vermekle değil de yangına körükle gitmekle ya da gaz verip kenara çekilmekle oluyor biliyormusun? Ben olayı Scorpi ye daha iyi açıklamak adına o an bunu yazma gereği duydum, daha önceden gündeme getirme gereği duysaydım ilgili başlıkta sorardım .. Yani önyargılı insan çok, geyik arayan insan çok bende bazı şeyleri açıkça belirtmeden yapamıyorum bu yüzden olsa gerek bak beni de gıcık secmişler vs . vs...diye açıkladım scorpiye....Bu kadar ince düşündüğünüzü bilmiyordum bu konuda beni şaşırttığınızı eklemek isterim..Yani o kadar ters giden şey varken bunu benim burda söylememin bu kadar dikkat çekmesi de beni şaşırrtı doğrusu. ...? Yine de ilginiz için teşekkürler.

Ha dersen ki sitenin enlerinde niye belirtmedin bunu?

Orda sormadım çünkü
1.si benim tanımadığım bir insanın yada insanların beni gıcık bulmaları benim için önemi olmayan bir konu.Asıl tanıdığım birisi bana gıcıksın derse kafa yorarım ne oldu ya falan diye..
2.si sorsaydım yeni bir geyik başlayacaktı ...buna izin vermek istemedim

deniz_güneş

"1.si benim tanımadığım bir insanın yada insanların beni gıcık bulmaları benim için önemi olmayan bir konu.Asıl tanıdığım birisi bana gıcıksın derse kafa yorarım ne oldu ya falan diye.. "

guzel cumle kurmussun seninle ayni fikirdeyim..
s.gif
e.gif
v.gif
g.gif
i.gif
l.gif
e.gif
r.gif

Bak arkadasım..İsim vermekten siz neden çekiniyorsunuz bu kadar...? Ne var yani bunda? Ben olayı Scorpi ye daha iyi açıklamak adına o an bunu yazma gereği duydum, daha önceden gündeme getirme gereği duysaydım ilgili başlıkta sorardım .. Yani önyargılı insan çok, geyik arayan insan çok bende bazı şeyleri belirtmeden yapamıyorum ,bak beni de gıcık secmişler vs . vs...diye açıkladım scorpiye....Bu kadar ince düşündüğünüzü bilmiyordum bu konuda beni şaşırttığınızı eklemek isterim..Yani o kadar ters giden şey varken bunu benim burda söylememin bu kadar dikkat çekeceğini sanmıyordum. ...? Yine de ilginiz için teşekkürler.

Ha dersen ki sitenin enlerinde niye belirtmedin bunu?

Orda sormadım çünkü
1.si benim tanımadığım bir insanın yada insanların beni gıcık bulmaları benim için önemi olmayan bir konu.Asıl tanıdığım birisi bana gıcıksın derse kafa yorarım ne oldu ya falan diye..
2.si sorsaydım yeni bir geyik başlayacaktı ...buna izin vermek istemedim

Hiç alakasız bir başlıkta isim vermem, cevap hakkı doğar, olay iyice çığrından çıkar. Varsa bir husumetim özel mesaj denen bir icat var çok şükür KK da oradan hallederim buradan isim verip de olayı dallanıp budaklandırmam. Tanımadığın insanların seni gıcık bulmalarını da bence düşünmelisin, acaba neden diye. Çünkü burada herkes biribirini kaşına gözüne göre değil yaptığı yorumlara, muhabbetine göre tanıyor.

Hiç alakasız bir başlıkta isim vermem, cevap hakkı doğar, olay iyice çığrından çıkar. Varsa bir husumetim özel mesaj denen bir icat var çok şükür KK da oradan hallederim buradan isim verip de olayı dallanıp budaklandırmam. Tanımadığın insanların seni gıcık bulmalarını da bence düşünmelisin, acaba neden diye. Çünkü burada herkes biribirini kaşına gözüne göre değil yaptığı yorumlara, muhabbetine göre tanıyor.

Sevgili Kuzum,

Hatırlatmaların için teşekkür ederim sağol..

Hiç kimseyle özel bir muhabbetim olmadı ki düşüneyim..

Ama dediğim gibi tanımadığım insanların sadece benim yorumlara bakarak beni gıcık bulmaları gerçekten ilgimi çekmeyen bir konu...Yani muhalefet dersin yorumlarıma bakarak, ya da ne bileyim alıngan dersin ama gıcık denmesi sadece önyargının ispatı kusurabakma canım..

Ben sadece konulara kendimce yorum yapıp ya da eleştirimi yapıp geçiyorum..Haaa arkadaslarını eleştirmiş olabilirim bu onlara çok dokunduysa yapacak birsey yok......

Sizin mantığınız buysa yani herhengi bir konuda sizinle aynı fikirde olmayan birine ya da ne bileyim sizin ak dediğinize kara diyen birisine yakıştırmanız gıcık olacaksa o zaman sitede ya da hayatta herkesin birbirine gıcık demesi lazım
Ama dediğim gibi bence sorun değil olsa zaten o başlıkta sorardım niye diye?

Bu konuda düşüncelerim bunlar..Umarım merakını giderebilmişimdir..

Size de mutluluklar dilerim

eleştiri anlam itibariyle sadece olumsuz şeyleri yada yönleri belirtmek değildir,olumlu eleştiri diye bişeyde vardır; ki kk da bunu bilen çok azdır,toplumumuzda da tabi.
yazdıklarımı yorumluyor, doğru bulmadığını düşünüyorsa insan gayet medenice katılmıyorum der.ama nedense tercih edilen kelimeler ve kişinin derdi başka olunca iş geyik dediğimiz boş konuşmalara dönüyor ki bundan hiç haz etmiyorum.
chosen arkadaşım olaya birde bu pencereden bakarsan konunun evet cahilikle ilgili olduğunu görürsün..

Tabi Heros KK da herkes yanlış biliyor bir sen doğru biliyorsun. KK da bunu bilen çok azmış.O hazetmediğin geyik denen boş konuşmalarda nedense sıkça görüyoruz seni sevgili Heros.

Sevgili Kuzum,

Hatırlatmaların için teşekkür ederim sağol..

Hiç kimseyle özel bir muhabbetim olmadı ki düşüneyim..

Ama dediğim gibi tanımadığım insanların sadece benim yorumlara bakarak beni gıcık bulmaları gerçekten ilgimi çekmeyen bir konu...Yani muhalefet dersin yorumlarıma bakarak, ya da ne bileyim alıngan dersin ama gıcık denmesi sadece önyargının ispatı kusurabakma canım..

Ben sadece konulara kendimce yorum yapıp ya da eleştirimi yapıp geçiyorum..Haaa arkadaslarını eleştirmiş olabilirim bu onlara çok dokunduysa yapacak birsey yok......

Sizin mantığınız buysa yani herhengi bir konuda sizinle aynı fikirde olmayan birine ya da ne bileyim sizin ak dediğinize kara diyen birisine yakıştırmanız gıcık olacaksa o zaman sitede ya da hayatta herkesin birbirine gıcık demesi lazım
Ama dediğim gibi bence sorun değil olsa zaten o başlıkta sorardım niye diye?

Bu konuda düşüncelerim bunlar..Umarım merakını giderebilmişimdir..

Size de mutluluklar dilerim

Deniz güneş bende aynen senin gibi konulara yorumumu (+ yada -) yaparım geçer giderim. Haklı eleştiriye amenna, kimsenin birşey dediği yok. Birsen değilsin burada tarafsız olan. iyi arkadaşımdır diye burada kimsenin taraf tuttuğunu düşünmüyorum. Ha öylesi de varsa yanılıyordur.Sanmayın ki yalnız sizsiniz. Bir siz tarafsız diğerleri taraf mı tutuyor yani.

Neyse, konu sahibi Chosen arkadaşımdan özür diliyorum konu buralara geldiği için, kimseyle ikili polemik bana göre değil. Ama lütfen ilk önce aynaya iyi bir bakın, sonra başkalarına...

Olumlu eleştiri yapabilemek için akıllı olmak lazım heroscum caihl degil :kahve:

aysel ve mahbile üşenmiyonuzmu laf yetiştiriyonuz bırakın yazıp kendilerini deşarj etsinler:mymeka:

hic gulesim yoktu wala :Roflol: Tatlicadi sen kadar boyle harbiden Tatlicadiymissin yahuu...tatlicadiarzu:1hug: gercekten oyle insanlar konusarak anlasir rahatlar, burada konusamiyoruz madem yazarak derdimizi anlatalim degilmi... bende aciklik getirebildigime rahatladim, insanin icinde kalmamali sanalda dahi olsa... tartisma gibi birseyde olmuyor gayet normal yazilarla fikirler beyan ediliyor... ama arkadaslar uzulmeye degmez..:1hug:
a.s.

eleştiri anlam itibariyle sadece olumsuz şeyleri yada yönleri belirtmek değildir,olumlu eleştiri diye bişeyde vardır; ki kk da bunu bilen çok azdır,toplumumuzda da tabi.
yazdıklarımı yorumluyor, doğru bulmadığını düşünüyorsa insan gayet medenice katılmıyorum der.ama nedense tercih edilen kelimeler ve kişinin derdi başka olunca iş geyik dediğimiz boş konuşmalara dönüyor ki bundan hiç haz etmiyorum.
chosen arkadaşım olaya birde bu pencereden bakarsan konunun evet cahilikle ilgili olduğunu görürsün..

evet biliyorum olumlu eleştiri diyede birşey vardır.ama diyelim bir olay karsısında olumsuz eleştiri yaptım.olumsuz eleştiri karsısında insanlar neden illaki karsı savunmaya gecip hakaret boyutuna ugratırlar işi?kaldıramıyormuyuz artık bişeyleri yoksa kişiliksel olarak pohpohlanmaya mı alıştırılmısız?

ah be güzelim bu soruyu soracağın üç beş kişi var;onlarda belli etti kendilerini burda zaten.sen özelden onlara sor bunu bence..
ha soruna gelince tabiki değil; ben seni çok iyi anladımda işte insan böyle anlaşılmaz bi yaratık, heleki bazısı 1000 lik pazıl gibi...

haklısın valla niyiim :)

ah be güzelim bu soruyu soracağın üç beş kişi var;onlarda belli etti kendilerini burda zaten.sen özelden onlara sor bunu bence..
ha soruna gelince tabiki değil; ben seni çok iyi anladımda işte insan böyle anlaşılmaz bi yaratık, heleki bazısı 1000 lik pazıl gibi...

:Roflol::Roflol: çok güzel teşhis etmişsin valla 100 lik pazıl hahahahaha

X