Elektrik-Elektronik Mühendisi hanımlar buraya!!!

rizaneb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
25
6
Arkadaşlar bir mühendis olarak durumunuz nasıl, çalışıyorsanız iş durumunuz, öğrenci iseniz dertleriniz, işsiz iseniz psikolojik durumunuz nasıl? birbirimize burdan yardımcı olalım ne dersiniz??

şuan öğrenciyim.elektronik mühendisi olucam bn de işallah.sz memnun musnz işinzden ve çalşma koşullarndan?

ben kızım doğana kadar çalıştım sektörde, ama kızım doğduktan sonra ve eşimin tayini dolayısıyla ne yazık ki artık evdeyim ..
düzen bozulunca ,hiçbirşey eskisi gibi olamıyor ne yazık ki! :sinifsinif:

ben kızım doğana kadar çalıştım sektörde, ama kızım doğduktan sonra ve eşimin tayini dolayısıyla ne yazık ki artık evdeyim ..
düzen bozulunca ,hiçbirşey eskisi gibi olamıyor ne yazık ki! :sinifsinif:

evde kızınız var gerci, birseylerle ugrasıyorsunuz vakit kalmıyordur belki sıkılmaya ama okuyup ewde drumak gercekten cok zor. Yoğun bir tempodan cıkıp boş kalmak olmuyor. kızıınız büyüdükten sonra vs tekrar dönmeyi düşünmüyormusunuz?

katılıyorum sna rizaneb. özellkle mühendslk gbi zor bi bölümü bitirip heleki elektronik çalışmamk kötü bi durum sanırım.

ben uludağ üni. de okuorum. sen nerden mezun oldun? ne gibi yerlere başvurdun bi de?

Bende Sakarya üni.den mezun oldum.. satış mühendisliği dışında müh isteyen yerlere basvuruda bulunuyorum..(kendi bilgilerim doğrultusunda)..

ben bu sene eskieşhir osmangazi elektrik elektronik müh bölmünü kazandım.bölüm ingilizce sadece.iş bulmamda bana çok artısı olur mu?ayrıca bayanlar iş bulmakta zorlanıyo demişsiniz ama geçen iş ilanalrına baktım.bay veya bayan yazıyo çoğunda.bir de üniversitede kaç kızdınız??kız saysı çok az falan diyoalr??

ben bu sene eskieşhir osmangazi elektrik elektronik müh bölmünü kazandım.bölüm ingilizce sadece.iş bulmamda bana çok artısı olur mu?ayrıca bayanlar iş bulmakta zorlanıyo demişsiniz ama geçen iş ilanalrına baktım.bay veya bayan yazıyo çoğunda.bir de üniversitede kaç kızdınız??kız saysı çok az falan diyoalr??

cnm bnde osmangazi üniversitesindeyim geçen yıl hazırlık okumuştum ve hazırlık karışık oluo( mühendisler ve uluslarası ilişkiler)elektronikte kız az değildi makinada çok az kız vardı....

cnm bnde osmangazi üniversitesindeyim geçen yıl hazırlık okumuştum ve hazırlık karışık oluo( mühendisler ve uluslarası ilişkiler)elektronikte kız az değildi makinada çok az kız vardı....

sadece mühendis ve uluslararası ilişkiler mi var?? ayrıca sevindim kızların az olmamasına hep bunu düşünüyodum.uluslararası ilişkiler zorunlu ing mi?

sadece mühendis ve uluslararası ilişkiler mi var?? ayrıca sevindim kızların az olmamasına hep bunu düşünüyodum.uluslararası ilişkiler zorunlu ing mi?

evet cnm hazırlık okumak zorunlu bölümde %30 yada %50 ing olması lazım.bide karşılaştırmalı edebiyat vardı onlarda iki sınıf zaten...kızlar az değil dediğsemde yinede çok kız bekleme her yer erkek doluydu:)mesela biz sınıfta 4 kızdık dier sınıflarda da en fazla 7 kız vardı ama bölüm olarak yinede makineye göre fln daha çk kız var elektonikte..

hanımlar bu topic neden sesi kalmış bu kadar mıyız koca sitede bende elektrik-elektronik yüksek mühendisiyim. tek kız olarak okudum ilk 2 yıl sonradan bir yatay geçişle kız geldi ama hep birbirimize soğuk olduk nedense:) şuan yabancı bir firmada çalışıyorum meslekte 3. yılım bu yıla kadar birkaç iş değiştirdim. öğrenci arkadaşlardan sorusu olan varsa seve seve cevaplamak isterim. elimden geldiği kadar her konuda yardım etmek isterim.

Son düzenleme:
Bende Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okuyorum, forumun sessiz kalmasının nedeni bu mesleğin okurken ve çalışırken zor olmasından kaynaklı bayanların pek tercih etmemesi. Fakat benim dönemimde kırdık bunu okulumuza giren 57 öğrenciden 19 u kız ve yukardan kalan bayanlarda oldu şu anda 21 kişiyz =)=) ve dersleri daha iyi olanlarda kız =)=)=) bölümümü ve okulumu çok seviyorum İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde okuyorum =)=) Devlet okuludur minimum 5 (4+1= zorunlu hazırlık okul yüzde yüz ing. olduğundan dolayı) yıllıktır. Tek endişen iş bulma konusu, babam öğretmen ve bizde öyle torpiller falan pek bulunmaz. Telekominikasyon sektörüyle daha alakalıyım yardımcı olursanız sevinirim iyi günler =)=)

bende elektrik elektronik mühendisliğindeym 2. sınıfa geeçtim 20den fazla kızız okulda eskidendi o artık kızlarda mühendis oluyo .ama tabiki erkek arkadaşlar 4 katımız :KK1:

bende elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum... 2.sınıfım daha çok yeniyiiim ve çook zorlanıyorum..ama seviyorum bölümümü:))

vayyy be bu konuyu sene 2010 da açmıştım. aradan 4 yıl geçti, iş deneyimim yok diye yakınırken o aşamaları çoktan geçmişim..

vayyy be bu konuyu sene 2010 da açmıştım. aradan 4 yıl geçti, iş deneyimim yok diye yakınırken o aşamaları çoktan geçmişim..
Konu açılalı çok zaman geçmiş seninde artık deneyimin var bu meslekte bayan olmanın ne demek olduğunu biliyosundur az çok bizimle paylaşır mısın ben bu sene başlıyorumda

X