genelde makyaj uzmanları ela gözlere kahve tonlarının yakıştığını iddia ederler fakat tek bir tonda değil kahvenin değşik tonlarını göz kapaklarıyla kaş diplerine doğru uygulamalısınız kızlar,benimde gözlerim ela ama bence her ela göz aynı dğl kahve ve yeşil tonları her ela gözlüde farklılık gösteriyor.Bende çok renk denedim en son şu sonuca vardım ki gözlerime en çok kahverengi yakışıyor,göz kapaklarıma bej rengi ve bakır-toprak tonlarında kahve sürüyorum değişik gölgelerdirmelerle bu iki rengi sürüyorum gözkapaklarıma,gözlerimin altına ve üstünede koyu kahve kalem çekiyorum,göz altlarıma ten rengimin bir ton açığı aydınlatıcı ve en sonunda siyah rimel,allık olarakda ışıltılı bronz tonları kullanıyorum çok hafif,dudaklarıma ise parlatıcı sürmeyi tercih ediyorum çünkü makyajda hem göz hemde dudakları ön plana çıkaramazsınız ve ben genelde gözlerimi ön plana çıkarmayı tercih ediyorum ve bence koyu renk saçlı ve buğday tenli ela gözlü insanlara bu tonlar çok yakışıyor hafif yanık tenli gösteriyor ve çok doğal duruyor evet genelde ben böyle yapıyorum ve her kıyafetimede gidiyor açıkçası ve gözlerim genelde asker yeşili duruyor..