• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El Sanatlarinda Ahşap çalişmalari

penbelı teşekkur ederım.sehpaları ılk olarak zımpara yapıyorsun sonra nemlı bezle sılıyorsun bır kat boya suruyorsun kuruduktan sonra tekrar zımpara yapıp nemlı bezle sılıyorsun ıkıncı katıda surdukten ve kuruduktan sonra yapacagın desenı yaglı kagıda cızıp objenın uzerıne ters cevırerek cızıyorsun,cızdıgın desenın uzerıne maskeleme jelı kullanıyorsun desenın dışına taşmamasına dıkkat ederek.kuruduktan sonra antıkuın eskıtme ve glez yardımı ıle tek yone dogru boyuyorsun yaptıgın eskıtme kurumadan buzdolabı poşetını buruşturup hafıf acarak eskıtmenın uzerıne yerleştırıyorsun elınle uzerıne hafıf hafıf bastırıyorsun sonra cekıyorsun ve kuruduktan sonra surdugun maskeleme jelını parmak uclarıyla soyuyorsun eger maskelemeyı duzgun yapamadıysan ılk boyadıgın boya ıle kenarlarını duzeltıyorsun ıstersen desenın kenarlarını konturde gecebılırsın.umarım anlatabılmışımdır anlamadıgın bırşey olursa yazabılırsın kolay gelsın:)

çok teşekkürler... canım aslında bir siteniz olsa ve tüm bu objelerinizi resimli olarak anlatsanız...ne kadarda güzel olurdu.. mesela ben bu tekniği ilk defa gördüm nette ...

bır ara dusunmedım degıl ama sonra vaz gectım.kısmet belkı bırgun olur:)

Ben de bi şey soracaktım. Acaba ankara'da kurs filan var mı ahşap boyama için? Mutlaka vardır ama ben rastlayamadım bir türlü. Bir de uygun ahşap boyama malzemesi satan bi yer olsa ben kendim de yalap şap bişeler yapabilirim aslında. Ama onun bile nerede satıldıını bilmiyorum. :( O kadar güzel şeyler yapmışsınız ki çok imrendim. Hediye etmek için de iyi olur. İnsanın kendi emeğinden güzel hediye mi olur? Herkesin eline sağlık..

Ben de bi şey soracaktım. Acaba ankara'da kurs filan var mı ahşap boyama için? Mutlaka vardır ama ben rastlayamadım bir türlü. Bir de uygun ahşap boyama malzemesi satan bi yer olsa ben kendim de yalap şap bişeler yapabilirim aslında. Ama onun bile nerede satıldıını bilmiyorum. :( O kadar güzel şeyler yapmışsınız ki çok imrendim. Hediye etmek için de iyi olur. İnsanın kendi emeğinden güzel hediye mi olur? Herkesin eline sağlık..

sam yeli ellerine sağlık.Çok güzel olmuşlar.Başarılarının devamını dilerim.
Sevgiler canım

samyeli ellerine sağlık hepsi çok güzel bende yapmak istiyorum hiç kursa gitmedim giysi dolabım we yatagımı boyamak istiyorum nasıl boya kullanıyım nerden alabilirim neler alayım zımparala boya nemli bezle sil kurusun tekrar boya diyorsun bunu yapabilirim gibi geliyo bide desen yapsam iyi olur yapamassam elimde kalırsa bilemiyorum yardımcı olursan çok sewinirimkolay gelsin size cewabını bekliyorum sewgilera.s.

selam nurcum 2 gun olmuş yazalı kusuruma bakmayın bu aralar gıremıyorum pek fazla.hazır dolaplar vernıklıdır ılk once vernık ı cıkartmalısın onunda bır ılacı var ama hıc bılmedıgın ıcın bıraz zorlanabılırsın secım senın ben yardımcı olmaya calışırım

bacım emeğine ellerine sağlık, tebrik ediyorum sizi.... ben ahşap kursuna gitmişdim fakat kurs öğretmeninden elektrik alamadım allah izin verirse başka kursa gidip ahşap çalışmalara devam edecem harika bir sanat tek kelimeyle... başarılarınızın devamını diliyorum

tek kelimeyle muhteşem olmuş emeğinize sağlık bacım, ben bu sanatı çok seviyorum... inşallah kursa gittiğimde öğrenirim...

guzelcem cok teşekkur ederım.bende cok severek yapıyorum fakat bu yıl ara verdım kısmet onumuzdekı yıl devam ınşaallah.ogretmene ısınamamanda buyuk etken tabı bende ılk yıllımda ısınamamıştım hocamıza bız hoca derızde:) ama sonraları zamanla alıştım hatta oturmalara gıderız bırkac ogrencı toplanıp.ınşaallah sende zamanla ogretmenıne alışacaksın bır dahakı yılında ve emeklerınıde gormek ısterım:) sevgıler

1000562tx6.jpg

likör takımı

hepsi harikan yaptıklarının ben ahşap boyama biliyorum fakat bu likör takımını nasıl yaptığını anlatırmısın canım tşk:uhm:

tabıkı.ılk once cam uzerıne yapacagın takımı kolanyalı mendılle sılmelısın hemen kuruyacaktır ardından glaz medyum bır kat surulecek kuruduktan sonra tampon sungerın en kucugu veya orta boyuyla kenz yaldız a (texco nunkı bana gore cok parlak senın ıstegıne kalmış)batırıp tamponu fazla doldurmadan camın uzerıne tamponlama yapılır ışlem bıttıkten hemen sonra kurumadan uzerıne sım serpılebılır(ben serpmıştım)sarı yaldız kullandıgım ıcın sarı sım kullandım gumuş yaldız kullanacaksan gumuş kullanabılırsın veya renklı sımlerle gumuş yaldızı ışıl ışıl yapabılırsın(ıstegıne gore)kenarlarına stıkır ı yapıştırdım son olarakta yat vernık surdum vernıgı ıkı kat surersen daha ıyı olacaktır.kolay gelsın umarım anlatabılmışımdır anlamadıgın bırşey olursa sorabılırsın:)

Son düzenleme:
ellerine sağlık çok güzel olmuş ....bende ahşap boyama yapıyorum senden biraz kopya çektim....

Back