El iyisi eş

Evet ben ilgi bekliyorum ama 7/24 değil. Yani gece hamile karısı ağrı içinde kıvranırken umursamayan tuvalete gidip oyun oynayan adam başkasına sıra gelince sabahtan akşama kadar destek olmuş. Yani bu kadar rilgş hakkım değil mi?
Ya şimdi karşılaştırdığın durumlar eşit değil ki. Birinde cenaze işi birinde ağrı.
Hani ağrı için ne yapabilir bilemiyorum. Birde normalde fazla nazlı iseniz ciddiye de alınmıyor olabilirsiniz. Misal geçenlerde bulaşık makinesini iteklemeyi de problem etmiştiniz. Bana abartılı geliyor bunlar.
Dediğim gibi hatayı yüzde yüz birine veremiyorum

Arkadaşlar bazen biz kadınlarda erkekler gibi çok dümdüz düşünüyoruz galiba.
"Uyansa ne yapacak eşin?" diyenler olmuş. İlla mucizevi bir şekilde ağrıyı yok etmesini beklemiyor zaten kadın. Bi sarılsa, anlından öpse belki kadın unutacak ağrısını. Hamileymiş zaten. Şevkat bekliyor işte...
Benim regl ağrısından geberip, uyuyamadığım zamanlar oluyor. Tuvalette yerde can çekişmediğim kalıyor bi. Ertesi gün nişanlıma "uyuyamadım, çok kötüydüm" dediğimde, "Neden beni aramadın?" diyor. "Gecenin 3'ü, seni arasam ne olacak aşkım, uyuyorsun" dediğimde "Olsun ara sen, konuşuruz kafan dağılır" diye söyler. Şu naif düşünceyi istiyoruz işte.

Ya şimdi karşılaştırdığın durumlar eşit değil ki. Birinde cenaze işi birinde ağrı.
Hani ağrı için ne yapabilir bilemiyorum. Birde normalde fazla nazlı iseniz ciddiye de alınmıyor olabilirsiniz. Misal geçenlerde bulaşık makinesini iteklemeyi de problem etmiştiniz. Bana abartılı geliyor bunlar.
Dediğim gibi hatayı yüzde yüz birine veremiyorum
O konuyu hatırlıyorum. Bence böyle böyle birikti kadında. 1-2 olur mesela görmezsin ama her şeyde böyle sallamaz davranıyorsa adam artık kadında çok hassaslaşmıştır.

Uyandığında ilgi beklemeniz çok doğal ancak ağrınızı bir cenaze ile kıyaslamayın. Benim de pek tanımadığım akrabalarım var ancak annem çok sever biliyorum ve öyle birini kaybetsek ben de tüm gün annemin yanında olurum cenaze işleriyle ilgilenirim.

Kendinizi bir cenazeyle kıyaslamanız çok ama çok yanlış. Hamile olduğunuz için bencilce düşünüyorsunuz. Normal zamanda ağrıdan uyuyamadım benle ilgilenmedi deseniz tabi ki siz haklısınız ancak bir cenazeyle uğraşmasını kıskanmak sizi küçültüyor. Eşinizle bu konuyu konuşursanız asla cenaze ile kıyaslama yapmayın sert cümleler duyabilirsiniz. Kendinize verilmeyen ilginin hesabını sorun haklı olduğunuz konuyu açın cenazeden bahsetmeyin.

Arkadaşlar bazen biz kadınlarda erkekler gibi çok dümdüz düşünüyoruz galiba.
"Uyansa ne yapacak eşin?" diyenler olmuş. İlla mucizevi bir şekilde ağrıyı yok etmesini beklemiyor zaten kadın. Bi sarılsa, anlından öpse belki kadın unutacak ağrısını. Hamileymiş zaten. Şevkat bekliyor işte...
Benim regl ağrısından geberip, uyuyamadığım zamanlar oluyor. Tuvalette yerde can çekişmediğim kalıyor bi. Ertesi gün nişanlıma "uyuyamadım, çok kötüydüm" dediğimde, "Neden beni aramadın?" diyor. "Gecenin 3'ü, seni arasam ne olacak aşkım, uyuyorsun" dediğimde "Olsun ara sen, konuşuruz kafan dağılır" diye söyler. Şu naif düşünceyi istiyoruz işte.
Evliliğin başından beri ilgi, sefkat göstermeyen eşten, gece uyandırıp bunları bekleyen sadece beklediği ile kalır. Normal zamanda bunları yapmayan koca hamilelik sürecinde de yapmaz.
Zaten karısıyla ilgili olan adam, gece yataktaki halinden anlar ilgilenir. Este olsa kimseyi zorla kendimizle ilgilendirmeyiz. Konu sahibi ısrarla bunu kabul etmek istemiyor.
Yoksa basit bir şeyden de insan eşinden ilgi isteyebilir ama karşıdaki eş kapı duvarda her olayda değişik duygulara gitmeden olanı kabul etmek gerekiyor.

Bir gün taşınırken amcam da yardıma gelmişti. Buzdolabının kapağı ters yöne açılıyordu. Hemen aldı tornavidayı yönünü değiştirdi. O sırada eşi yengem şok olmuş gözlerle bakıyordu çünkü senelerdir kendi buzdolaplarının kapağını değiştirmemiş. Babam da onlara gidince evde tamir olacak işleri bitirir, bizim evdeki tamir olacak şeyleri sallarken...
Neden bu erkekler böyle?
Neden kendi evi eşini cocuklarini görmezden geliyorlar?

Bu kadar çıtkırıldım olmayın ya, hamile hamile olimpiyatlarda yarışıyor kadınlar maraton koşuyorlar, kolunuz ağrıdı uyuyamadıysanız yarın uyursunuz ne var. Ben üstteki yoruma katılıyorum sürekli ilgi bekleyen biriyseniz ciddiye almıyordur belki adam. Bu konuya yazılanlardan yola çıkarak eş iyi kötü diyemicem konuda adamın yaptığı anormal bi şey yok bana göre.

Gece uyandirmaniz bana da tuhaf geldi, hani yapacağı birşey olur orası ayrı Dr a gitmeniz gerekir falan tamamda, ağrıyan kola yapacak birşeyi yok...diğer türlü cenazede kostirmasinda da bence bir sorun yok, nasıl istiyorsa öyle davransın ama sizi zorla götürmesi falan saçma, kendinizi iyi hissediyorsanız gider başsağlığı dillersinz ama siz kendini kötü hissediyorum ağrım var dememiş, gerek yok ben sonra giderim demişsiniz...gerçi yine de zorla götürmesi saçma ama bilemedim siz de abartiyorsunz bence

Konu sahibi belki hormonlardan dolayı böylesindir. Abarttığın gibi bir durum göremiyorum ben. Hele de canın yandığı için adamı uyandırman çok tuhaf. Benim iki gece önce çok ağrılarım oldu gece boyu uyuyamadım ama eşimi uyandırmadım yani, ne alaka? O ne yapacak?

Bir gün taşınırken amcam da yardıma gelmişti. Buzdolabının kapağı ters yöne açılıyordu. Hemen aldı tornavidayı yönünü değiştirdi. O sırada eşi yengem şok olmuş gözlerle bakıyordu çünkü senelerdir kendi buzdolaplarının kapağını değiştirmemiş. Babam da onlara gidince evde tamir olacak işleri bitirir, bizim evdeki tamir olacak şeyleri sallarken...
Yahu bu adamlara evleri ve evdeki insanlar niye batıyor.

Bu kadar çıtkırıldım olmayın ya, hamile hamile olimpiyatlarda yarışıyor kadınlar maraton koşuyorlar, kolunuz ağrıdı uyuyamadıysanız yarın uyursunuz ne var. Ben üstteki yoruma katılıyorum sürekli ilgi bekleyen biriyseniz ciddiye almıyordur belki adam. Bu konuya yazılanlardan yola çıkarak eş iyi kötü diyemicem konuda adamın yaptığı anormal bi şey yok bana göre.
Çıtkırıldımlar daha kıymetli 😉

Hayır ben uyuyamadım o da uyumasın diye değil. İyi değildim sadece ağrı değil vücudum da iyi değildi. Tansiyonum düşmüştü kalksın ilgilensin istedim
Bence tuhaf olan esin degil sensin.
Agrin var diye insan uyandirilirmu
Tek hamile olan sizmi saniyosunuz

Hamilesin arkadaşım eşine naz da yapabilirsin ağrın sızında olabilir. Eşimizede nazlanmayacaksak niye evleniyoruz biz ya. Sonuçta onunda çocuğunu taşıyorsun. Evet işlere yardımcı olucak evet sizi poh pohlayacak. En doğal hakkımız. Benim hamileliğim çok rahat geçti ama bazı arkadaşlarımdan biliyorum çok şiş ağrılı mide bulantılı geçirip ikinci çocuğa tövbe edenleri.. abartmıyorsun arkadaşım abartadabilirsin hormonlar zaten tavan yoldan geçen biri değil eşin bu. Seni anlamak zorunda. Emziriyorum migrenim tutuyor başım ağrısına dayanamıyorum gece eşimi uyandırıyorum masaj yapıyor buz tutuyor. Bende ona aynı şekilde davranıyorum. Kocanız da inş en yakın zamanda bunun farkına varır. Zor gününde yanında siz olacaksınız onlar değil..

X