el-ayak-ağız sendromu!!!

bizimde yaşadığımız bütün belirtiler bu hastalığı gösteriyor.yaklaşık 2 ay önce ateşle başladı rahatsızlığımız gece acile gittik boğazları şişmiş denilip antibiyotik verdiler.o kadar keyifsiz ve halsizdi ki kızım.ertesi gün vücüdunda kızarıklıklar başladı ve çevremdeki herkes su çiçeği dedi.bende aile hekimine götürdüm o da su çiçeği dedi.antibiyotiği bırakın ağrı kesici ver dedi.ağzında boğazındada çiçek çıkmış dedi.sprey verdi.fakat ertesi gün bu seferde ayak tabanlarında yaralar çıktı hemde ne yaralar içleri su dolu kabarcıklar. günlerce yere basamadı.10 günün sonunda iyileştik.ve ben tesadüf eseri internette bu rahatsızlığı okudum ve resimlerine baktığımda anladım ki biz su çiçeği değil bu rahatsızlığı yaşamışız.nerden bilebilirdim ki 2 tane doktora götürmüşüm büyüklerimiz bile su çiçeği dedi.ayrıca geçen gün sağlık ocağına gittiğimde aile hekimine anlattım su çiçeği demiştiniz ama el ayak ağız hastalığı geçirmiş olabilirmiyiz dedim.böyle bir hastalıktan haberi yok doktorumuzun.oysa sevinmiştim okula başlamadan su çiçeği geçirdik diye.şu anda benim teşhisime göre kızım el ayak hastalığı geçirdi.

evet, bizim çevremizde bu hastalığı geçiren çocuklara da hep suçiçeği demişler ama benim kzım daha 11 aylıkken çiçek geçirdiği için ve ilk gittiğimiz dr. ilaç vermese de hatalığın adını telafuz ettiği için bizimki teşhissiz kalmadı canım. şu anki sıkıntımız ise kukusunda çok kırmızı kabarcıklar var. vücudunun diğer yerlerindeiler bu kadar belirgin değildi ve hep geçti ama kukusundakiler kaldı ve acıyoooor diyo:( dr.a tekrargideceğizz bunun için de sanırım, çocuk da perişan oldu ve dr.dan acaip tırsıyor, odaya girerken çığlık başlıyor, ağıt feryat:( dr elini değince resmen krize girip, dr a tekme tokat dalıyor:( valla allah büyük dert verip dr a düşürmesin de dr a gitmek gelmiyor içimden artık beni çok strese sokuyor ve kendi de 2 gün kendine gelemiyor dr dan sonra:((

kızlar, sizde döküntüler ne kadar devam etti? bizde hala var, hem de kukusunda kuzumun ve acıyor!! ne yapacağım şaşırdım, krem fln bi işe yaramıyor:((

çok geçmiş olsun..

bizde mayıs ayında geçirdik..

bu hastalık 20 yıldan sonra türkiye de bu yıl görülmüş.bulaşıcı bir hastalık.hatta kreş hastalığı olarak da söyledi bize doktor.

su çiçeğinin farklı bir hali de denebilir.su çiçeği geçiren kızım 40. gününde bu hastalığı kaptı .ama inanın tekrar su çiçeği geçirseydi ( tabi böyle birşey imkansız ) bu hastalığı geçirmeseydi dedim doktora....ama su çiçeği kadar tehlikeli bir mikrop değil.çünkü su çiçeği ciğerlere de etki ediyor.bu ise sadece el ayak ağız içi ve genital bölgede yoğunlaşıyor.

ISRARLA BELİRTMEK İSTEDİĞİM BİR DETAY VAR ; BU HASTALIĞI GEÇİREN BEBEK VE ÇOCUKLARDA YAKLAŞIK 1-2 İÇİNDE EL VE AYAK TIRNAKLARINDA DÜŞME OLUYOR.TIRNAK DİPTEN ÇÜRÜYÜP KENDİNİ ATIYOR.

bizim şu ana kadar 4 tırnağımız düştü şükür durdu galiba.

bu detayı belirtmeden geçemedim..

bizde hastalık yaklaşık bir ay sürdü...deri soyulmsı ise daha fazla zamanda bitti.

belis:tırnaklar ne kadar zaman aralığında düştü.1-2 demişsin...benim kızın da en küçük ayak parmağının tırnağı düşmüştü.daha doğrusu kız koparmıştı.demek cansızlaşıyor.bir de el baş parmaklarının tırnakları daortalarınan çentik atılmış gibi.kırılacak gibi.biz de parmak emmeyi bıraktı tırnaklarına sardı zannetmiştik...peki düşen tırnaklar yerine geliyor mu?

bizde hastalık yaklaşık bir ay sürdü...deri soyulmsı ise daha fazla zamanda bitti.

belis:tırnaklar ne kadar zaman aralığında düştü.1-2 demişsin...benim kızın da en küçük ayak parmağının tırnağı düşmüştü.daha doğrusu kız koparmıştı.demek cansızlaşıyor.bir de el baş parmaklarının tırnakları daortalarınan çentik atılmış gibi.kırılacak gibi.biz de parmak emmeyi bıraktı tırnaklarına sardı zannetmiştik...peki düşen tırnaklar yerine geliyor mu?

evet..zaten yeni tırnak alttan çıkmış oluyor.o nedenle üstteki tırnak kendini atıyor.

ama sağ ayak tırnağı kalın olduğu için çok zor düştü.canı baya yandı kızımın.sol el yüzük ve serçe tırnağı,sağ yüzük tırnağı da anlamadan düşüverdi.ama hiç anlamadan.endişelenmeyin..

bunu da yeni duydum valla. ne pislik bi hastalıkmış bu. kuzumun kukuşu hala tam olarak düzelmedi ve cidden bu aralar tırnakları düşmese de çok zayıf. ayak başparmağı tırnakları çok zayıflamış kırılmış:( neyse diyoruum allah beterinden saklasın rabbim. çok da zor oldu bu...

kızım 15 aylık ve bu illet hastalığı geçiriyo.oğlumda bi aylık onadamı geçer acaba?çok üzgünüm ya.

bence en yakın doktora danışın. bu hastalık direkt temas ile geçiyor.yani birbirlerinin bir eşyasını kullanmak,memesini,biberonunu kullanması ile.

benim kızım 4 yaşındaki bir arkadaş oğlundan kaptı.ama aynı gece birlikte olduğumuz başka bir arkadaşın oğlunda görülmedi.çünkü kızım hasta çocuğun su matarasını kendisinin sanıp ağzına götürdü ve suyu içti.

kızım da bu virüsü başka bir arkadaşın 9-10 aylık oğluna geçirdi 1 hafta sonra.

sonuç ;

4 yaşında ki çocukta çok şideetli geçmedi,sadece 2 gün ateş oldu
kızım 18 aylıktı 1 gün ateşlendi ama sivilceleri çoktu.ve çok zor geçti,özellikle ayak taban altları ve genital bölge tamamı.
9 aylık çocukta 1 gün ateş ve el,ayak ve ağızda orta derecede sivilcelenme.

lütfen doktorunuzla görüşünüz.

benim de 3,5 yaşındaki kızımda oldu. 3 hafta sadece el ve özellikle ayağında beyaz kabarcıklar oldu. dr. el ayak hastalığı dedi.
tam geçti iyileşti derken el tırnaklarının 8 tanesinde ayak tırnağının 1 tanesinde dipten çürüme gibi kopma oldu .Şu an bir tanesi çıkmak üzere tekrar dr. a gittik. tırnaktaki belirtinin normal olduğu ve geçeceği söylendi. ama alttan tırnak gelmezse ya dabozuk gelirse diye korkuyorum. bizim ağızda bir belirti olmadı. Tırnağına başka vuran var mı ? Ben çok tedirginim

sağ baş parmağıın tırnağı düştü.ondan önce de ayak parmaklarının en küçüğünü kendi kopardı.el baş parmaklarının ortalarında bir çizgi oluşmuştu.meğer düşen tırnağın arkasından gelen tırnakmış...yenisi geliyor üzülmeyin.benim kız kendi çıkardı tırnaklarını.benim önce içim acıdıçıkarıp bana verince gördüm ki neredeyse balık pulu kadar incelmiş cansızlaşmış tırnak...

Merhaba arkadaşlar,
Bizde bu hastalığı tüm belirtileriyle yaşamaya devam ediyoruz. En son bayram ertesi el içi ve ayak tabanındaki kızarıklıklar kabarıp soyulmaya başladı ve henüz yeni yeni düzeliyor diyebilirim. Tırnak düşmesinden bu gece burayı okuyana kadar haberim yoktu. Dün kızımın sol el baş parmağında bi tuhaflık hissettim. Deniz geldi dediğin gibi çizgi şeklinde ama kararmış gibi morarmış gibiydi tırnak dibi baktım düşündüm acaba kapıya felan mı kaptırdık hiç ağlamadı halbuki ne zaman oldu diye düşünüp duruyordum, bu akşam kendisii oynamaya başladı baktım alttan yeni tırnak çıkıyor kızım acımıyormu diyorum acısa oynayamaz anladımki acımıyor. İyiki bu forum var şimdi sizlerden öğrenyorum ki bu illettenmiş.
Birde benim merak ettiğim diğer konu genital bölgede bizde hiç bir şey olmadı çok şükür. Kaka temizliği yaparken farkettiğim hafif kızarıklık o kadar. Acaba bu yüzden tekrarlarmı diye korkuyorum..

arkadaşlar bu illet tekrarlıyormu.belinayımın bacaklarındakiler tam geçti derken bugün kollarına ve ellerinde yenilerirn gördüm.20 gün oldu nerdeyse.

bizde 2 buçuk ay önce bu hastalığı geçirdik.yaklaşık 20 gün önce el baş parmak tırnağı başta morardı ve kökten kalktı acaba biyeremi sıkıştırdı dedim önemsemedim fazla.fakat 1 kaç gün öncede ayak serçe parmağının tırnağı çıkınca işte o zaman panikledik ailece.hemen doktora gittik.kan tahlileri yapıldı.ben doktora el ayak hastalığı geçirdik dediğimde eğer bana tamam o zaman işte bu sebepten tırnakları çıkıyor demiş olsaydı rahatlayacaktım ama tam olarak tanı koyamadı ve tırnak güçlendirici vitamin verdi.ve ben şu anda yazılarınızı okuyunca çok rahatladım ve sebebini artık biliyorum.fakat tırnak ne zaman çıkıyor.20 gün önce çıkan tırnağın yerine hala tırnak gelmedi.orası et sanki.bide bizim bu rahatsızlıktan sonra bağışıklığımız zayıfladı.2 buçuk yaşında olan kızım çok nadir hastalanırdı fakat bu hastalıktan sonra çok grip oldu bütün yaz nerdeyse hastaydı.tam geçti diyoruz tekrar başa dönüyoruz.bizim gibi olan oldu mu?

bizde 2 buçuk ay önce bu hastalığı geçirdik.yaklaşık 20 gün önce el baş parmak tırnağı başta morardı ve kökten kalktı acaba biyeremi sıkıştırdı dedim önemsemedim fazla.fakat 1 kaç gün öncede ayak serçe parmağının tırnağı çıkınca işte o zaman panikledik ailece.hemen doktora gittik.kan tahlileri yapıldı.ben doktora el ayak hastalığı geçirdik dediğimde eğer bana tamam o zaman işte bu sebepten tırnakları çıkıyor demiş olsaydı rahatlayacaktım ama tam olarak tanı koyamadı ve tırnak güçlendirici vitamin verdi.ve ben şu anda yazılarınızı okuyunca çok rahatladım ve sebebini artık biliyorum.fakat tırnak ne zaman çıkıyor.20 gün önce çıkan tırnağın yerine hala tırnak gelmedi.orası et sanki.bide bizim bu rahatsızlıktan sonra bağışıklığımız zayıfladı.2 buçuk yaşında olan kızım çok nadir hastalanırdı fakat bu hastalıktan sonra çok grip oldu bütün yaz nerdeyse hastaydı.tam geçti diyoruz tekrar başa dönüyoruz.bizim gibi olan oldu mu?

el ve ayak parmaklarından birer tane tırnak düştü.bugün de tırnaklarını keserken gördüm düşecek daha 3 tırnağı var.çok ilginç...neredeyse birbuçuk ay olmuştur.ramazan ayında hastalanmıştı.çok çok sonra düşüyor tırnaklar.düşen tırnağın yeri evet et gibi görünüyor.bizim düşecek tırnaklarımızın ortasında bir çizgi var.çizgiye kadar düşecek olan tırnak.düştükten sonra zaten yenisinin yarısı tırnakta oluyor.

biz çok daha zor durumda kaldık .yavrumun sağlığı açısından.hastalığı sırasında ilk dr un verdiği ilaç takibinde kızımda anormal davranışlar oldu.gece sürekli ağlama.5 dakikada bir nöbet halindegö<zlerini kapadığı gibi başlayanayaklarını birbirne vurmaları yere vurmasıel kol hareketleri gibi...spastik hareketler...deliye döndüm.4 dr gezdim.bunun sebebi kullandığı bir ilacın nadir de olsa yan etkisi olabilirmiş ya da hastalıktan da olabilirmiş.ilaçları hemen kesmiştim o durumda görünce..etkiis yani anormal hareketler uzun süre sürdü.şükür artık birşey kalmadı.ilacın ismini yazmak burada yasakmış...

sizin bağışıklık sisteminiz etkilenmiş çok fazla grp olmuş.Allah bütün yavrularımızı korusun..hepimize geçmiş olsunyeniden tekrarı olmadı bizim...

öncelikle hepinize geçmiş olsun hanımlar, ben bu hastalığı 28 yaşımda ağır bi şekilde geçirerek dermatolog doktoru bile şaşırtmış bi insanım
tam da bayram döneminde kızımın özellikle genital bölgesinde böyle kırmızı kırmızı cılk yaralar çıkmaya başladı....çok beterdi...ağzında, dudak kenarında da birkaç tane vardı fakat o dönemde takip eden doktoru izindeydi, ve gittiğimiz diğer tecrübeli(!) doktor sağolsun hiçbirşey göremedi...kayınvalidem de, saf zeytinyağı süre süre, özellikle genitaldeki tüm yaraları söndürmeyi başardı

herneyse efenim bayram ertesi köye tatile gitti kızım ve babaannesi...ben de o gün hem ateşlenip hem de sıtamalanarak yatağa düştüm...tam 1 gün bıyunca kalkamadım abartmıyorum...ve ertesi gün avuç içlerimde, ayaklarımda ve burnumda bi anda yaralar çıkmaya başladı. Allahtan hastanede çalışıyorum, yallah doktora koştum...ama ağrıdan ağlıyorum eşek kadar kadın..

doktor da görünce şaşırdı, bi baktı ağzımın içine, orası da silme dolu...kan tahlillerim yapıldı, onlar da yüksek..."mutlak istirahat ve rahatlatıcı merhemler" diyerek eve yolladı ki zaten eve bile taksiyle gidebildim, ayaklarımın üzerine basamıyodum yaralardan...

ağrılar ilk günün sonunda geçti ( özellikle uyumadan önce ellerime ve ayaklarıma anestol sürdüm ) sonra yaralar coştu, kızardı ve sonra yavaş yavaş geçmeye başladı. yaklaşık 2 hafta oldu ama halla ellerim ve ayklarım soyuluyor, deri atıyor sanırım. ilk 1 hafta kızıma hiç yaklaşmadım, bulaşır tekrar diye çok korktum. ama çok şükür zor da olsa atlattım...

Daha önce hiç duymamıştım bu hastalığı hatta doktor söylediğinde dalga geçiyor sandım...ama insan başına gelince öğreniyor işte...Kızım çok az hasarla atlattı maşaallah ama ben çok zorlandım...Bir anne olarak naçizane, bebişlerin vücutlarında, hallerindeki en ufak belirtiyi bile dikkate alıp, gerekirse 2.bi doktor fikri de almanızı önerebilirim...

Herkese merhabalar... ben bu siteye teşekkür etmek için üye oldum. Oğlum (3,5 yaşında) 2 ay önce el ayak ağız hastalığına yakalandı. Tam geçti derken tırnaklarındaki düşme sorununu farkettim geçen akşam , ne olduğunu anlamadım ve çok panik yaptım. Gümüşhanede yaşıyorum burada özel hastane veya özel doktor bulma şansımız yok. Hemen internette araştırma yaptım ve bu sitede yapılan yorumlar sayesinde benimle aynı dertten muzdarip birçok annenin olduğunu farkettim. Ve o gece sayenizde rahatbir nefes aldım. Çok teşekkürler hepinize. Tırnak düşmesi problemi yaşayan çocuklara çinko vitamini öneriyor hekimler. Vitamin kullanmak istemeyen annelerede ben çocuklarına ayçekirdeği veya kabak çekirdeğinin içini elinizle çıkartıp yedirmesini öneriyorum( yada kaşık yardımıyla ezin öyle yedirmeye çalışın).çekirdek Zn (çinko) bakımından sonderece zevgindir.Bunun dışında çinko et balık yumurta peynir ve tahıllarda bol miktarda bulunur. Saygılar....

bu hastalik agustos 2012 de tanistik 3 yasindaki kizimin hafif benekler yogun agiz agrisi hafif ates gece uyumama inleme..baska devami olmadi 1 hafta yiyip icemefi okadar

bu sene haziran 2013 te tekrar bogaz enfeksiyonu sanildi antibiyotik vsverildi... sonra el ayak hast dendi. yogun ates az agiz el ayakta yogun benek bogazinda aft . sonuc 2 ay gecti nerdeyse ve eli aygi soyuldu tirnaklari hep atti ilac suruyorum pek etki etmiuor dipten bosluyor tirnak

Allh bir daha gostermedin insallh yavrularimiza

Bu hastalık 5 yakasındaki oglumu da buldu anaokuluna gidiyo sanırım ordan bulaştı... diger oglumdada var ama onda hafid

18 Ekim 2015 tarihinde kuzeninden bulaştı kızıma bu hastalık. Bugün tam 2 ay oldu ve hala izleri devam etmekte. Kızarıklıklar çenesinde başladı kolunda, poposunda özellikle bezinin arka kısmında beline doğru olan yerlerinde yoğunlaştı. Bunlar için Fucidin krem kullandım.40 gün sürdü bu kızarıklıkların geçmesi.Öyle söylendiği gibi 7-10 güne sonlanmadı bizim tedavimiz.Ağız içinde oluşan aftlardan dolayı hiçbir şey yiyemiyordu.Eczacı özel bi karışım hazırladı yemekten yarım saat önce vermemizi ağız içini uyuşturacağı için yemek yiyebileceğini söyledi fakat ben bu karışımı çok kullanmadım. Doktorun verdiği ağız için aftlar için olan şurubu daha etkili gördüm.3 günlük kısa bi antibiyotik tedavisi uyguladık.Bu da yine doktor önerisi ile. Bu hastalığın teşhisi için ilk başta 4 doktora göründü yavrum.3 'ü gribal boğaz enfeksiyonu deyip antibiyotik yazmak istedi kabul etmedim.Ama dedim ya kuzeninden bulaştı diye, biz bu konuda tecrübe sahibiydik.O her doktorun söylediklerine itaat etmedik.Derken iştahı 10 güne düzeldi.Dinmek bilmeyen kaşıntısı hafifledi.Fakat hiç kesilmedi.Yaklaşık 10 gündür el ve ayak tırnakları dökülüyor.Ve 4 gün önce kollarında beyaz şeffaf lekeler çıktı.Carlson marka omega 3 balık yağı kullanmaya başlamıştım.O alerji yapmış olabilir kes ve gör dedi doktor.Balık yağını bıraktık fakat beyaz şeffaf lekeler hala duruyor.Ama sadece kollarında. Ve kaşıntı devam kol,ense ve bel kısmında.Başka bir cildiye uzmanına gittik el ağız ayak hastalığının sonları olduğunu söyledi.Bu beyaz lekeleri hiç kimsenin yorumunda okumadım. Gerçekten el ağız ayak hastalığından mı yoksa yeni bi hastalık mı ?
Çok eziyet verici ve uzun soluklu bir hastalık,Allah'ım şifa bekleyenlere versin bir an önce.Hava yolu ile bulaşan koksaki virüsü!Defol git bebeklerimizden uzak dur.

Back
X