- Konu Sahibi senbensema
bizimde yaşadığımız bütün belirtiler bu hastalığı gösteriyor.yaklaşık 2 ay önce ateşle başladı rahatsızlığımız gece acile gittik boğazları şişmiş denilip antibiyotik verdiler.o kadar keyifsiz ve halsizdi ki kızım.ertesi gün vücüdunda kızarıklıklar başladı ve çevremdeki herkes su çiçeği dedi.bende aile hekimine götürdüm o da su çiçeği dedi.antibiyotiği bırakın ağrı kesici ver dedi.ağzında boğazındada çiçek çıkmış dedi.sprey verdi.fakat ertesi gün bu seferde ayak tabanlarında yaralar çıktı hemde ne yaralar içleri su dolu kabarcıklar. günlerce yere basamadı.10 günün sonunda iyileştik.ve ben tesadüf eseri internette bu rahatsızlığı okudum ve resimlerine baktığımda anladım ki biz su çiçeği değil bu rahatsızlığı yaşamışız.nerden bilebilirdim ki 2 tane doktora götürmüşüm büyüklerimiz bile su çiçeği dedi.ayrıca geçen gün sağlık ocağına gittiğimde aile hekimine anlattım su çiçeği demiştiniz ama el ayak ağız hastalığı geçirmiş olabilirmiyiz dedim.böyle bir hastalıktan haberi yok doktorumuzun.oysa sevinmiştim okula başlamadan su çiçeği geçirdik diye.şu anda benim teşhisime göre kızım el ayak hastalığı geçirdi.
evet, bizim çevremizde bu hastalığı geçiren çocuklara da hep suçiçeği demişler ama benim kzım daha 11 aylıkken çiçek geçirdiği için ve ilk gittiğimiz dr. ilaç vermese de hatalığın adını telafuz ettiği için bizimki teşhissiz kalmadı canım. şu anki sıkıntımız ise kukusunda çok kırmızı kabarcıklar var. vücudunun diğer yerlerindeiler bu kadar belirgin değildi ve hep geçti ama kukusundakiler kaldı ve acıyoooor diyo