- Konu Sahibi senbensema
-
benim kızımda yaklaşık 1 ay önce aynı şikayetler oldu.fakat çevremdekiler ve aile hekimimiz su çiçeği dedi.daha sonra tesadüf eseri internetten okudum bu hastalığı ve şüphelenmeye başladım.acaba geçirdiğimiz su çiçeği değilde el ayak rahatsızlığı diyemi bu gün yine ateşlendik ve aile hekimine gittim.boğazları şişmiş dedi.ama ilkinde de yine boğazları kıızarmıştı.şu .an aklıma yoksa yinemi aynı şekilde olacak diye korkuyorum.çünkü bayağ zorlamıştı bizi.fakat aile hekimi böyle bir rahatsızlık yok dedi.
Bu hastalık bence tekralıyor. 2 yaşındaki kızım bu hastalığı ilk 1 ay önce geçirdi. Önce yüksek ateşle gittik boğaz enfeksiyonu dendi antibiyotik başlandı. Ateş 3 gün sonunda düşmeyince tekrar götürdük bu arada ben ağzındaki aftları görmüştüm ama ateşin etkisiyle oldu sanıyorum. Neyse teşhis değiştirildi ağız içi enfeksiyonu geçiriyor dedi doktor ayrıca elinde ayağında da çıkar diye uyardı, antibiyotiği kesti bi sprey yazdı ve 1 hafta sürer dedi. Ağzının içi, dili komple, boğazının her iki yanı kocaman aftlarla kaplıydı ve 5 gün boyunca 38.5 ateşle sadece sütle durdu kızım. Sadece ağzındaydı elinde ve ayağında hiç birşey yoktu. Artık 1 haftanın sonunda yaralar iyileştikçe beslenmeye başladı. Şimdi bu hafta yine önce hapşırık , burun akıntısı ve ateşle gittik 2 gün önce boğaz enfeksiyonu denildi. Boğazıda kıpkırmızı bu arada. Neyse antibiyotiğimizi başladık bu gün baktım ayak parmaklarını gösteriyor acıyor diye elinin içi ayak tabanlarında sol yanağında benek benek kırmızı noktalar var ve tabi sürekli ağlama halinde akşam tekrar götürdük salgından bu el ayak hastalığından bahsetti doktor. Nasıl tekrarlıyor anlamadım gitti bu sefer ateş fazla olmadı 1 gün 37.8 civarı ancaydı. Tonsilit daha yüksek ateş yapıyor eğer el ayak sendormuysa boğaz neden kırmızı kafam çok karıştı.
canm bence de tekrar ediyor eminim hatta. kızım yaklaşık 3 hafta önce ellerinde vücudunda ayaklarında yoğun kırmızı noktalar ve 3 gün ağır ateş oldu. ama ağzında bişey yoktu. hatta biz sevindik haff atlattı diye. neyse bu düzeldi, ateşi kırmızılıklar bitti. aradan 1 hafta geçmeden yine aniden ateş, ateşin sabahı ağızda yaralarhem de iğrenç yaa. tırsıyom artık, çinde ölmüş millet falan yazmışlar. delirecem, çarşamba çıktı ağızda yaralar,bugün 3. günü dr.ilaç fln vermedi. size ilaç verildi mi? bugün KARADUT ŞURUBU alacağım. o iyileştirir dediler, kızlar inşallah ha bire tekrar etmez. ne pis illetmiş bu, bu arada anneme ve bana da bulaştı. boğazımızın bademcik bölgesinde 10 gündür geçmeyen aşırı ağrı alerjik izlenimi veren yaralar ( benimkiler önemli değil de anneme ve özellikle de kızıma dayanamıyorum.
bu arada almanya dan tanıdıklar geldi, aynı hastalık orada da salgınmış((
ağız yarasına ilaç kullanan varsa yazar mısnız? dr.umuza sorayım ltfn... ilaçsız mı geçti(
ben 4 dr a gitmiştim.son dr serum taktı.seruma ilaç kondu.iyi geldi.bilseydim dr dr hastane hastane gezmezdim.şimdi iyi şükür.bir de hastalık bitiminde elleri ayakları soyuldu.hala da soyulu duruyor yavrumun..ağız yarası için bir merhem vermişlerdi ancak ben kullanmadım.çok rahatsızdı ağzına bir şey sürdürmezdi.bir de merhem zaten hemen donan bir şey.ele alındığı gibi yaraya konması gereken birşey...
canım,neden serum verdiler? bişey yiyemeyecek hale mi gelmişti?? bugün biraz daha iyiydikızmın ağzı ama ırtı, poposu, kukusu çok kötü kırmızı noktalarla dolu ve halsiz sankiçok taktım kafaya, suçiçeği geçirmişti daha 11 aylıkken bu kadar takmamıştım, en azından adı sanı belli bildik hastalık çiçek! bunun ne olduu da belli değil, dr.lar da anlam veremiyor, ilaç yok!! allahtan bugün iyiydi,keyfi gelmişti sanki ama hala dişim acıyo dedi(ağzım diyemiyor,dişim diyor). neyse, hepimize geçmiş olsun. inşallah sağlıklı günler geri gelir çocuklarımıza...
canım,neden serum verdiler? bişey yiyemeyecek hale mi gelmişti?? bugün biraz daha iyiydikızmın ağzı ama ırtı, poposu, kukusu çok kötü kırmızı noktalarla dolu ve halsiz sankiçok taktım kafaya, suçiçeği geçirmişti daha 11 aylıkken bu kadar takmamıştım, en azından adı sanı belli bildik hastalık çiçek! bunun ne olduu da belli değil, dr.lar da anlam veremiyor, ilaç yok!! allahtan bugün iyiydi,keyfi gelmişti sanki ama hala dişim acıyo dedi(ağzım diyemiyor,dişim diyor). neyse, hepimize geçmiş olsun. inşallah sağlıklı günler geri gelir çocuklarımıza...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?