Merhaba,
B Bahar048 Çok geçmiş olsun çok üzüldüm, yaşadığım için biliyorum hiç kolay değil, Rabbim yardımcın olsun.
Benim hikayem seninle aynı değil ama anlatayım.
Ben 08 Martta hamile olduğumu öğrendim lekelenme ve karın ağrısı vardı. BHCG Kontrolüne başladık, sonrasında BHCG değerlerim, 82-149-166-215-212 olarak takip edildi. İlk anormal değerde doktorum dış gebeliğe doğru gidiyor dedi ve en son düşüş olduğunu gördüğümüzde transvajinal muayemide yaptı, muayenede iç kapanama da görülüyordu, zaten bir kaç gün öncesinde şiddetli omuz ve sırt ağrısı da başlamıştı.
16 Martta aynı gün laparoskopik ektopik gebelik ameliyatı oldum. Sağ tüpümde kalmıştı, tüpüm alınmadı ve sol tüpümle birlikte iç kanamada temizlendi.
Ameliyat sonrası hemen 1 doz metotrexate igne yapıldı. Çünkü gebelik materyalinin bir parçası tüpte kalsa bile, büyümeye devam edebiliyormuş. Bende iğneden sonra kanama hafif oldu ve hastaneden taburcu olduktan sonra 1 gün yaşadım. Hatta korktum doktoruma sordum normal dedi. Başkaca birşey hissetmedim, benim miktarda düşük olabilir zaten tek dozdu.
Normalde benim değerlerime ameliyat değil önce iğne denendiğini çok okudum, ama benim dış gebeliğim iç kanama yaptığından ameliyatım zorunluydu. İlk gebeliğimdi, doktorum, ameliyat olman, sonraki gebelikler için çok faydası olacak dedi. Tüpümünde alınma ihtimali vardı ama çok şükür kurtarıldı.
Ameliyattan 44 gün sonra ilk adetimi oldum. Ve doktorum spontane 3 ay dene, herhangi bir hamilelik olmaz ise, 3 ay sonra görüşelim dedi. İğnenin dozun hafif olacak ki ameliyattan 1.5 ay sonra yeniden gebelik denememize izin verdi.
Şimdi aynı şeyleri yaşamadan yeniden hamile kalıp,sağlıkla bebeğimi doğurmak için dua ediyor çalabılyorum...
Sana tavsiyem sakin olmaya çalış, herşey Allah'tan, moralini iyi tutmaya çalış, tedavin için buda çok yararlı olacak. Tekrar tekrar geçmiş olsun.