Merhabalar, Bana Bhcg değerimin 1350 den 2200'e yükselmesi, kahverengi akıntıyı takip eden kırmızı kanama ve kesenin rahim içinde görülmemesiyle dış gebelik teshisi kondu. Kesenin sol tüpe yerleştiği ve 13 mm olduğu tespit edilince de hastaneye yatırıldım. Rahim duvarım kanamam olduğu için 4mm ye kadar incelmişti fakat prosedür gereği dış gebelikten yatırılan tüm hastalara iğneyi vurmadan önce kürtaj uygulandığı için kürtaj oldum. (aslında amaç vucutta hamilelikle kalınlaşan rahimi incelterek bhcgyi düşürmekmiş)
Bhcg değerim 2400 civarındayken Metotreksat 1. dozu 70 ml olarak uygulandı. 4. gün bhcg değerim 2150 ye düştü fakat düşüş %15'in altında olduğu için çok dikkate alınmadı. Doktorlarım, ilk 4 gün artış bile olabiliyor bu sebeple 7. günü esas alacağız dedi.
7. günü göremeden sol kasığımda,belimde ve sol bacağımda dayanılmaz bir ağrı başladı, Pazar günü olması sebebiyle uzman doktora ulaşmak zaman aldı ardından ultrasonla bakılmasına rağmen sol tüpün rüptüre olmadığı vurulan iğnenin yan etkisi olabileceği söylenerek damardan AĞRI KESİCİ verildi. Ertesi sabah ağrı kesicinin etkisi geçtiğinde ağrılarım tekrar artınca,uzmanlardan oluşan heyet ayrıntılı ultrasonla baktığında sol tüpün rüptüre olduğu ve iç kanamanın başladığı söylenerek acil ameliyata alındım ve sol tüpüm alındı.
Metotreksat 1 doz vurulduğum için 3 ay korunmam gerektiği, adetimin düzene girmesi açısından da önemli olduğu söylendi. Ameliyat sonrası adet düzensizliği yaşamadım, 3 ayın sonunda korunmayı bırakmadan önce de tekrar doktora gidip her tür kan tahlili yaptırdım, aynı zamanda hipotiroidi hastası olduğum için ve sonuçlarda TSH yüksek çıktığı için hamile kalmamın zorlaşacağı söylendi, özetle sürekli çeşitli branşlardaki çeşitli doktorlar hamile kalmamın zor olduğunu zaten sağlıklı bir çocuğumun olduğunu allahın ona uzun ömürler vermesini temenni ederek moral vermeye ? çalıştılar,sağolsunlar.
Fakat korunmayı bıraktığımız ay çok da umutsuzken hamile kaldım,başta dış gebelik olmasından çok korktum,doktorlar da ameliyat geçiren hastaların riskinin normal gebelere göre 10 kat yüksek olduğunu vurgulayarak iyice telaşa sevk ettiler,sağolsunlar..Ama nihayetinde keseyi rahim de gördük, haftaya da kalp atışı için kontrole gideceğiz. Tabi bu arada doktorlar yine de adet tarihime göre kesenin biraz küçük olduğunu belirtmeden de edemediler....
Demem o ki her bilgi doğru değil, dış gebelik geçirildi,ameliyatla tüpünüz alındı diye yıllarca sorun yaşayacağınızı düşünüp içinizi karartmayın, herşeyin bir zamanı var içinizi ferah tutun, hemen de hamile kalınabiliyor,hayatın sen bakarken soyunamıyorum deme şekli oldu bu hamilelik bana, umarım sağlıklı bir gebelik olur ve sağlıkla kavuşurum. Hastanede yattığım 10 günlük süreçte gördüğüm çeşitli vakalardan da anladığım; bebek düşerse de bunun %90 nedeni bebekteki anomali olduğu ve sağlıksız olduğu için düştüğüydü...Herşeyde vardır bir hayır :))