eksiden başlamak

Üzüldüğün bu olsun aile içinde olur bu tarz şeyler ne güzel bak tıp mezunusun ekmeğini eline almışsın çok fazla sıkılıyosan ayrı bir eve taşınırsın hayatın güzel taraflarına bakmaya çalış kendini bu kadar küçük problemlerde hırpalarsan ilerde çok büyük sıkıntılar yaşarsın.

aile içi sorunlar şu an en basit sorunlardan biri. en büyük sıkıntım başta sınav, 2. beni aldatıp ayrılan eski sevgilim.

ama haklısınız elimdekilerle mutlu olup elimdekileri arttırmaya çalışıyorum. eksiklere takılıp da eziklenmenin bi faydası yok insana.

Çok fazla içine atmışsın herşeyi kendinini bu kadar üzmemelisin. İnsan hayata bir kere geliyor üzülerek bunalarak şu kısa ömrü böyle şeyleri düşünerek geçirme.Sınavı halledersin çalışınca neden olmasınki sevgili konusunda seni aldatan sana değer vermeyen birisini neden kafana takıyosunki. 7,5 milyarlık dünyada başka erkekmi yok.Dediğin gibi eksilere takılmak insana fayda getirmez Mevlana Celaladdini Rumi'nin dediği gibi ''Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” yeni bir sayfa aç hayatında geçmişe saplanıp kalma.

tamam dikkate alacağım sözlerinizi.

evet çok içime attım. yakın çevrem (ex ve ablam) beni psikoloji olarak aşağı çekmişler onu fark ediyorum... yani en ufak sorundan ben yaftalanmışım karakterim hakkında eleştirilmişim bu da içime kapanmama sebep oldu... insanlar beni küçük görecek eleştirecek diye sorunlarımı gizlemeye başladım. bu sefer bi başıma sorunlarımla baş edemedim bi yandan da bana ablam baskıyı arttırdı tabi ki...

şimdi eski halime dönmeye çalışıyorum... içimdeki kızgınlığı yapıcı bir şeye kanalize edip bu durumdan galip çıkmalıyım yoksa o haklı çıkacak vicdanı da rahat olacak. girlboss zaten ezikti diyip unutacak beni insanlar da ex de. ama ben yılmaz ortamdan kaçmazsam beni silemezler. tek derdim bu şu an

Seninle aynı yaştayız bende hayatta bir çok badire atlattım.Eğer acılarıma odaklanıp kalsaydım hayat yolunda bir arpa boyu kadar yol gidemezdim.Öldürmeyen acılar güçlendirir derler ya bende güçlendim hatalarımdan ders çıkarıp tecrübe kazandım.İnsanlar senin hakkında bırak ne derlerse desinler meyve veren ağaç taşlanır.Her zaman yüreğinin sesini dinle o seni zaten doğruya götürecektir .Hayatta seni sevmeyenleri kahretmek istiyorsan bunun tek yolu var başarılı olacaksın yılmayacaksan.Herşey düzelir sen yeterki herşeye olumlu tarafından bakmaya çalış.

şu cümlenizi çerçeveletip duvara asmak istiyorum hatta bi yere yazıcam :)

teşekkür ederim..

merhaba kk

bugün güzel bi gün.

gecem kötüydü. hiç uyumadım. gece ailemle kavga ettim ve hepsi çok kötü laflar söylediler bana inanamıyorum onları asla affetmicem.

sabaha kadar planlar yaptım hayatımla ilgili.

aileme asla hiçbir şeyi söylememe kararı aldım kendi hayatımla ilgili. iyi şeyleri bile kötü bir şeymiş gibi beni üzüyorlar çünkü.. sonra hevesimi kaçırıyorlar.

bize bi ton borç yapmış 30 yıldır evde oturan babam bile eziklemeye kalktı beni. o kadar sinirlendim ki... ablam gibi davranıyor aynen resmen ondan öğrendi bana ettiği laflar aynıydı. babamı da affetmeyeceğim, hele ablamı hiç affetmeyeceğim... çünkü hayatımdaki insanları etkileyen esas o. yılanın başı o.

kimseyle kavga etmeyeceğim. sınavı kazanıp öyle kapatacağım çenelerini. elalemin ağız kokusundan, abuk subuk kendini bi b.k sanmalarından bıktım. hayatta bi b.k olamamış tiplerin her kavgada mesleğime saldırmasından da bıktım.

sabah hiç uyumadım kendime güzel bir kahvaltı hazırladım. azıcık çalıştım ama çok çok az. sonra spor salonuna gittim pilates dersi vardı ona katıldım, yetmedi üzerine daha spor yaptım 2 saati geçmişimdir. kendimi çok iyi hissediyorum.

duşumu aldım kremlendim eskisi gibi. şimdi bir şeyler yiyip derse oturacağım.

şimdilik susacağım... başarım benim sesim olacak.

bugün spor yaparken eski sevgilime de aldattığı kıza da sövdüm içimden. o anda ben deli gibi spor yaparken çok ezik geldiler gözüme ikisi de sporun s'ni bile bilmez. biri çiçirloz biri de şişko. onlardan kendimi en azından bi konuda üstün hissettim. kariyer olarak şimdilik beni geçmiş olabilirler, ikisi de uzman ama benim onlardan üstün olduğum bir konu var en azından.

ve yıllar içinde ahdım olsun kariyer olarak da onları geçeceğim, mutluluk yarışında da. onlara inat çok mutlu olacağım.

intikam yemini ettim tüm bana kötülük edenlere, hepsine ödeteceğim. ama zamanı gelince.

Ya ne güzel tıp fakültesi mezunusun Hadi bana birazcık mesleğini anlatsana
Şuan tıp fakültesine girebilmek için zorlu bir yarıştayım da :))

Ya ne güzel tıp fakültesi mezunusun Hadi bana birazcık mesleğini anlatsana
Şuan tıp fakültesine girebilmek için zorlu bir yarıştayım da :))

aa mesleğim... insanlara yardım edebilmek güzel bi duygu iyileştirmek hiçbir şeyle kıyaslanamaz mesleki tatmin açısından. sağlık açısından bilgili olmak da bakış açını geliştiriyor hayata daha kolay bakıyorsun. zorlayıcı tabi.

spor. salona yazıldım ve gidince deli gibi spor yapıyorum 1,5 saat en az. o kadar güzel uyutuyor ki. gece yatınca yine huzursuz oluyorum ama en azından uyanmadan güzelce uyuyorum ve bu bana çok iyi geldi.

artık ex'i daha az düşünüyorum, insanlarla onu konuşmayı da baya kestim, sadece eskiden aldatılmış bi arkadaşımla taktik almak için konuştum olayları onun dışında artık bu konuda konuşmak istemediğimi kendimi hatırlatıp durmak istemediğimi fark ettim. beni aldattığından kesinkez emin olalı 5 gün oldu daha ve bu seviyeye gelebilmem bi mucize bence. kendimle gurur duyuyorum. benim kafamda bitirmeme faydası oldu bu kesinlik, iyi ki kurcalayıp da ipliğini pazara sermişim.

üniden doktor arkadaşlarımla, liseden beri dostlarımla dertleşiyorum, çekine çekine ulaştım onlara çünkü boğulmuştum, hepsiyle zor zamanlarında yanında olmuştum sağolsunlar, o kadar yoğunluğun arasında bile bana destek çıktılar sanki araya hiç zaman girmemiş gibi en son 2 gün önce konuşmuşuz gibi destek oldular, gerçek dostluk buymuş, insanlara yaptığım karşılıksız iyiliklerin hepsi olmasa da bir kısmı en azından geri dönüyormuş. bana dönsün diye yapmamıştım o iyilikleri ama herkes gaddar ve kötü değilmiş demek ki, ve ben bir şekilde o insanları elene elene diğerlerinden ayrı bir şekilde hayatımda tutmuşum onlara yardım ede ede ve şu an bi çoğu gerçekten hem kariyer hem hayat mutluluğu açısından iyi yerlerde, zor zamanlarında ise ben vardım ama diğer pislikler gibi zor günlerini unutmak için beni de silip hayatlarına devam etmemişler. bu güzel bişi. insanlara olan inancım yenilendi biraz. demek hayat o kadar da kötü değilmiş doğru insanlarla. inş ben de kendi hayatımı rayına oturttuğumda onlara destek olmaya devam edebileceğim. bu hayat böyle bir şey. benim yolum doğruymuş, etrafındakileri yükseltmek iyimiş ki sen düştüğünde senin de elinden tutan olabilsin. ama bunu yaptığım insanları iyi seçeceğim artık.

günlük işlerime baya bir döndüm, odam 6 aydır dağınıktı. ayrılmadan önce öküzün evinde kalıyordum hatta baştan aşağı temizlemiştim evini. o yüzden odam çığrından çıkmıştı ama derslere odaklanmıştım. şimdi yeni bir başlangıç yapabilmek için temiz düzenli bir alana ihtiyacım var, yavaş yavaş el atmaya başladım içimden hiç gelmese de. bugün zamanında bana aldırmadığı o elektrik süpürgesini aldım o kadar pratik hafif ve güçlü çekişli ki işimi çok kolaylaştıracak :)

bugünkü planım oda toparlamasını bitirmek...

ders diyorum ama çalışamıyorum 2 aydır doğru düzgün hele aldatma olayından sonra sıfırdı. sınıf arkadaşıyla aldatılıp sonra bölümünde derece yapmış bi arkadaşımla konuştum dün. hatırlıyorum çok konuşuyorduk o zamanlar. bazı taktikler verdi bana ve uygulayacağım onları. odaklanmakta konsantre olmakta zorlanıyorum. ama bakalım şu kadar diye bi plan koymayacağım kendime. gün sonunda yazarım.

Sizi eskiden beri takip ediyorum. Neden bilmiyorum bir yakınlık duyuyorum. Meslektaş sayıldığımız için ya da aynı yaşlarda olduğumuz için anlayabiliyorum sanırım sizi. Ben sizin çok yukarılara çıkabileceğinizi düşünüyorum. Tek bir adım tus var önünüzde. Eski sevgilinizin bölümü neydi bilmiyorum(aslında merak da ediyorum bir yandan bu kadar büyük uzmanlığı neymiş)ama umarım hedeflediğiniz bölüm ondan yüksektir intikamınızı böyle alırsınız ve arkanıza bile bakmazsınız. O şırnakta sürünürken siz yurtiçi yurtdışı kongrelerde kariyer yapacaksınız. Ben size inandım siz de kendinize inanın:)

ben inanamıyorum

dün odamı toparladım bi üstünkörü süpürdüm yaşanacak hale soktum. daha işi var tabi ama o kadar uğraiacak mecalim yok.

istediğim bölümümün puanı ondan yüksek...

keşke orda kalsa.

bu kızı ve eski sevgilimin ikisini bir geri çağırma ihtimalleri var uzman olarak... onların zorunlu hizmet günü bitmeden kazanmalıyım yani en fazla şubat tusunda kazanmış olmam lazım.

zaten o zorunluya gidince planımız buydu. ben o gelene kadar kazanacaktım sonra o da eski hastanesine uzman olarak gelmeye çalışacaktı ve sonrasında evlenecektik.

belki amacı beni tus için gaza getirmekti işleri kontrolünden ben çıkardım blöfünü yemedim. belki de o kadına çok aşık beni unuttu bilmiyorum. ama sonuç bu.

ben cidden zorlanıyorum... şu an o kadar yorgun ki ruhum bedenim yataktan çıkamıyorum. akşam spor saatim var sırf bişi yapmış olmak için gideceğim hiç enerjim yok halbuki.

işin kötüsü bazen kendimi çok iyi hissediyorum... bazen çok kötü. bunlar da yoruyor insanı.

Geçecek. Bence her kadın yaşıyor bunları. Ben de yaşadım çok acı çektim ve geçti. Sonra yeni biri giriyor hayatınıza. Ama zaten sizin önceliğiniz tus. Tusu kazanınca yeni bir çevreye gireceksiniz emin olun hatırlamayacaksınız bile bu acıları. Şimdi böyle söylüyorum ama size öyle gelmediğini biliyorum. Bana da gelmezdi. Ama bir sabah uyanacaksınız ve acı çekmediğinizi göreceksiniz buna en çok da siz şaşıracaksınız. Bence silkelenin ve kendinize gelin. Ağustos sonunda galiba sınav 1.5 ayda günlük 10 saat çalışmayla halledersiniz bu sınavı. Şubata bırakmayın. Onları düşünmeyin onlar gelirse bile siz o zamana onları umursamayacağınız bir yerde olacaksınız ve bir şey değiştirmese de bence çok pişman olacak. Siz masum kalın kötü düşünmeyin. Ben eylülde kazandım yazan mesajınızı o mutluluğunuzu göreceğime inanıyorum.

bugün 2 saat spora gittim danslı fitness pilates salondakilerin en iyisiydim şaşırdım kendime çok canım yandı ama inat ettim bırakmadım

hoca çok şeker hep gülümsüyo ben de ona gülüyorum enerjisi çok iyi geldi

biraz yazlık kıl tüy işlerimi hallettim bugün artık miniler giyebilirim denize gidebilirim

eski arkadaşlarımdan benden 2 3 yaş küçük bi çocuk var sürekli iltifat ediyor bana whatsapptan iyi geldi resmen

bi arkadaşım da tutturmuş bi arkadaşını ayarlıcam diye bana. baktım sarışın renkli gözlü endüstri mühendisi bi çocuk. ama cevap vermedim pek öyle flörtleşcek ruh halimde değilim. ama az kaldı çıkmama hissediyorum. biraz daha bakımları arttırmam lazım.

bu arada kilo almışım nası olduysa az vereydim iyidi. aşk acısından vermiştim ne güzel geri almışım verdiğimi.

ders 0 hala. derse odaklanınca spor salonunu bırakıcam.

hallederim ama istediğim yer olmaz. yine de bi puan hedefi koydum kendime. odamı kendimi toparladım yarın da başlıyorum derse inş.

ben masumum ama aşırı masumum. insanlar çok pisleşmiş. nası baş edicem bu insanlarla ben bu kadar safken bilmiyorum

kendimi bakımıma vericem iyi geliyor bana hissediyorum. yarın oje sürücem güzelce

kaş bıyık alıcam pala remzi oldum resmen

belki bi foto çeker koyarım instagrama

aa bayadır yazmamışım farkında değilim.

spor çooook iyi geldi.

her gün nerdeyse salona gidiyorum. orda yeni arkadaşlar edindim takipleştik hemen. çok eğleniyorum.

arabayla hızlıca gidiyorum daha 3 4 ay önce tek başıma kullanmaya korkuyordum.

arada arkadaşlarımla görüşüyorum iyi geliyor.

bikaç talibim var ama ben pek oralı değilim ama sırf muhabbet olsun diye konuşuyorum amaan nolcak kafasındayım nasılsa bekarım

gece uyuyabiliyorum artık!

exi çok daha az düşünüyorum. son görülmesine hesaplarına falan bakmıyorum insanlara sormuyorum. bişi olursa önemli onlar söylüyorlar bana. hıı iyi napayım deyip geçiyorum.

hatta sanırım evine gelmiş. evlerimiz yakın ışıkları yanıyordu içime doğdu bakmazdım hiç baktım da gördüm. artık evinin önünden geçmiyorum karşılaşmak istemiyorum. suratını bile görmek istemiyorum. kırgınlık kızgınlık karışık içimde.

tamamen kendime odaklandım. çok uzun süredir yapmadığım bir şeydi bu. o kadar ki artık kendimi unutmuşum.

eski halime döndüm biraz kendi bakımım konusunda. saçım başım kaşım daha iyi hissediyorum.

sporla da sıkılaştım. bi 5 kilo versem zaten yeter bana daha dinç ve hafif hissederim bedenim de güzelleşir hem.

hayattan zevk almaya başladım. enerjim pozitifleşti hissediyorum.

negatif insanlara kulaklarımı kapamayı öğrendim. aklı selim iyi kalpli tecrübeli arkadaşlarıma açtım içimi bana çok yardımcı oluyorlar sağolsunlar. ama onlar olmasa da ben artık kendi yolumu bulurum biliyorum.

artık düşünmüyorum bazı şeyleri. o neymiş bu ne olacakmış o ne der bu ne düşünürü bıraktım. toplumun kanseri imiş bu resmen.

ailem hala kendi içlerinde çok huzursuz gün içinde sürekli kavga halindeler arada biz de tartışıyoruz ama ben artık onları da önemsemeyi bıraktım. beni kim ne kadar umursuyorsa o kadar umursamayı düstur edindim. o kadar rahatladım ki.

sanırım bunların hepsini spora borçluyum. beni çok yorsa da endorfin bana çok iyi geldi. güçlendim enerjim de arttı neşelendim de. spor hocalarım şeker ötesi sürekli gülüyoruz yok böyle bir ortam. pozitif insanları özlemişim. ben de eski pozitif halime dönüyorum yavaş yavaş ki beni en mutlu eden bu.

eski gitarımı çıkardım arada şarkı söyleyip tıngırdatıyorum. boşuna düşündüğüm vakitleri hobilerimle doldurma kararı aldım.

gece vakti olunca da ya komikli dizi izliyorum ya da quora dan psikiyatrların hayat önerilerini okuyorum gerçekten çok şey öğrendim.

gece bunalırsam resim de çizicem bak eskiden yapardım en azından kara kalem :)

wuhu... nerdeyse 1 aydır yazmamışım!

öncelikle meraba takip edenlere...

güzel haberlerim var kendimi baya bir toparladım. kafamı en azından. 1 haftadır en ufak bir ağlamam yok (başka şeylere bile)

deli gibi spora sardım. kendimi çok iyi hissediyorum. kilo vermedim ama sıkılaştım belim inceldi selülit yapmışım farkında değilim ve güçlendim.

yediğime içtiğime dikkat ediyorum.

cildime dişlerime saçlarıma bakıyorum... baya bi toparladım kendimi laf aramızda kendimi baya bir çirkin hissediyordum şu an güzel hissediyorum hala beğenmediğim şeylerim var ama uğraşıyorum gözaltı torbalarım yoktu benim ağlamaktan yapmışım kendime nası düzelicekler bilmiyorum fikri olan varsa yazsın lütfen

onun dışında çoook yalnızım.

ama umrum bile değil!!! bu çok güzel değil mi? çocukken de ergenken de yalnızdım zaten insanoğlu yalnız. tamam diğer insanlar insana baya bir güç veriyor ama kendinden gelmeli güç onu fark ettim.

diğerlerinden yardım beklemeyi bıraktım. insanlar yanımda olsun diye çabalamaktan bıktım ve bıraktım herkesi. benle iletişimde kalanlarla kalıyorum sadece.

bu da kafa rahatlığı sağladı bana. güçlü hissediyorum gerçekten ki bu benim için çok önemliydi.

ve en önemlisi! artık çok rahat araba kullanıyorum! kimseye mahkum değilim. canımın istediği yere gidiyorum. ablamla gidip kafelerde onun fotosunu çekip durcağıma kuzenime gidiyorum spora gidiyorum vs.

kafa ve beden sağlığımı hallettikten sonra sıra günlük rutinlerime dönmeye geldi. ne yazık ki uyku düzenim çok kötü sürekli evde olmanın yan etkisi.

odam hala feci dağınık. spor ağır yaptığımdan evde hiç gücüm olmuyor böyle bakıyorum sadece :)

ve ders... sıfır resmen.

bu 3 şeyi düzeltmem lazım. bugün zorlansam da oturduğum yerden ufak ufak odayı toparlamakla başlamak istiyorum feci dağıldı çünkü.

gerçekten artık bu odada durmaktan tiksindiğim için bi bezmişlik var. ama toparlanık olunca bi huzurlu oluyorum en azından.

ve eski sevgilimi çok çok az düşünüyorum. takibi bıraktım onun hakkında konuşmayı da bıraktım. bu da takıntımı da nerdeyse yok etti. benim için ölmüş kabul etmeye çalışıyorum. kızgınlığım da azaldı merakım da pişmanlığım da. şimdide yaşamaya çalışıyorum geçmiş ya da gelecekte değil yoksa gerçekten kötü oluyorum.

geleceğimi kurmak için gerekli şeyleri biliyorum. beni bunları yapmaktan alıkoyan psikolojik baskıdan kurtulmak çabasındayım en fazla. çünkü kendini zorlamazsan olmuyor. en basitinden ex varken bi yerden bi yere gitmeye korkardım arabayla resmen. şu an hiç düşünmeden biniyorum arabaya bu çok güzel bi his. daha tek başıma araba kullanmaya başlayalı 3-4 ay oldu olmadı. halbuki 2 senedir arabam var.

buraya daha sık yazmaya çalışacağım haftaya sınavım var kötü geçicek ne yazık ki hazırladım kendimi...

kızlar selam

güzel haberlerim var

dün dersaneye yazıldım kitaplarımın bi kısmını aldım ders dinlemeye başlıcam bugün

ben kafayı düzelttim diye mi nedir birden arkadaşlarım bana yakın davranmaya başladılar onlarla görüşüyorum vs iyi oldu kafam baya dağıldı ex'i düşünmüyorum bile.

spora devam ediyorum zayıflama hedefim yok şu an ama sanırım iyi geliyor ruhuma bedenime de.

uyku düzenimi de düzelttim bugün sabah 5te uyandım hatta uykum yetmiş.

tabi hala aşamadığım bazı şeyler var. ufak şeyleri çok düşünüyorum bu da beni boğuyor. hareket etmemi engelliyor. düşünmeden yapmam lazım.

odam feci dağınık ona hala erişemedim hiçbir eşyamı bulamıyorum.

pazar günü sınav var hiç girmek istemiyorum

öyle işte. aslında iyi gibi herşey ama odam beni boğuyor sanırım odadan çıkınca iyiyim.

aa bu arada bi gece arkadaşlarla dışarı çıkmıştm exin aldattığı kız hikayeme bakmış :) zevkten dört köşe oldum resmen :)) kıskansın dursun beni.

merhaba, benimde yakın hissetme sebebim yalnızlık hisi diyebilirim. özellikle ilk mesajını okurken içimden sarılıp yalnız değilsin demek geldi. ama uzun zaman geçmiş güzel bir spor alışkanlığı edinmiş dershaneye başlamışsın. odan da boğuyorsa annenle güzel bir temizlik günü yapıp (yapamıyorsa bile basit hafif şeylerle yanında görmen yetecektir.) ardından mis gibi kahve çay her neyse bir keyif saati güzel olur. mesleğin güzel istediğin şeyler olmasa bile sen kendini sevdiğin sürece çok daha iyi şeyler bulursun. kişisel gelişim topicleri arasında olumlamayla ilgili bir topic var epey uzun ama bana çok iyi geldi üstelik bugün birinin önerdiği bir video ile neredeyse ümitsizlik içinde unuttuğum vazgeçtiğim bir hayalim canlandı ve belirsiz olan planlarımın ortasına oturup her şeyi kendine çekmeyi başardı. belki okudukça sende daha iyi hisseder daha iyi düşünürsün.

çok teşekkür ederim :))

odam evet annem teklif etti birlikte yapalım diye ama onu yormak istemiyorum...

gerçekten dediğin gibi bi toparlayıp üzerine keyif yapmak güzel bir his.

teşekkür ederim bakayım o topiklere çok bakmadım cidden iyi gelebilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…