-
- Konu Sahibi esmergizmo
Üzüldüğün bu olsun aile içinde olur bu tarz şeyler ne güzel bak tıp mezunusun ekmeğini eline almışsın çok fazla sıkılıyosan ayrı bir eve taşınırsın hayatın güzel taraflarına bakmaya çalış kendini bu kadar küçük problemlerde hırpalarsan ilerde çok büyük sıkıntılar yaşarsın.
Çok fazla içine atmışsın herşeyi kendinini bu kadar üzmemelisin. İnsan hayata bir kere geliyor üzülerek bunalarak şu kısa ömrü böyle şeyleri düşünerek geçirme.Sınavı halledersin çalışınca neden olmasınki sevgili konusunda seni aldatan sana değer vermeyen birisini neden kafana takıyosunki. 7,5 milyarlık dünyada başka erkekmi yok.Dediğin gibi eksilere takılmak insana fayda getirmez Mevlana Celaladdini Rumi'nin dediği gibi ''Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” yeni bir sayfa aç hayatında geçmişe saplanıp kalma.aile içi sorunlar şu an en basit sorunlardan biri. en büyük sıkıntım başta sınav, 2. beni aldatıp ayrılan eski sevgilim.
ama haklısınız elimdekilerle mutlu olup elimdekileri arttırmaya çalışıyorum. eksiklere takılıp da eziklenmenin bi faydası yok insana.
Çok fazla içine atmışsın herşeyi kendinini bu kadar üzmemelisin. İnsan hayata bir kere geliyor üzülerek bunalarak şu kısa ömrü böyle şeyleri düşünerek geçirme.Sınavı halledersin çalışınca neden olmasınki sevgili konusunda seni aldatan sana değer vermeyen birisini neden kafana takıyosunki. 7,5 milyarlık dünyada başka erkekmi yok.Dediğin gibi eksilere takılmak insana fayda getirmez Mevlana Celaladdini Rumi'nin dediği gibi ''Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” yeni bir sayfa aç hayatında geçmişe saplanıp kalma.
Seninle aynı yaştayız bende hayatta bir çok badire atlattım.Eğer acılarıma odaklanıp kalsaydım hayat yolunda bir arpa boyu kadar yol gidemezdim.Öldürmeyen acılar güçlendirir derler ya bende güçlendim hatalarımdan ders çıkarıp tecrübe kazandım.İnsanlar senin hakkında bırak ne derlerse desinler meyve veren ağaç taşlanır.Her zaman yüreğinin sesini dinle o seni zaten doğruya götürecektir .Hayatta seni sevmeyenleri kahretmek istiyorsan bunun tek yolu var başarılı olacaksın yılmayacaksan.Herşey düzelir sen yeterki herşeye olumlu tarafından bakmaya çalış.
Rica ederim :)şu cümlenizi çerçeveletip duvara asmak istiyorum hatta bi yere yazıcam :)
teşekkür ederim..
Ya ne güzel tıp fakültesi mezunusun Hadi bana birazcık mesleğini anlatsana
Şuan tıp fakültesine girebilmek için zorlu bir yarıştayım da :))
Sizi eskiden beri takip ediyorum. Neden bilmiyorum bir yakınlık duyuyorum. Meslektaş sayıldığımız için ya da aynı yaşlarda olduğumuz için anlayabiliyorum sanırım sizi. Ben sizin çok yukarılara çıkabileceğinizi düşünüyorum. Tek bir adım tus var önünüzde. Eski sevgilinizin bölümü neydi bilmiyorum(aslında merak da ediyorum bir yandan bu kadar büyük uzmanlığı neymiş)ama umarım hedeflediğiniz bölüm ondan yüksektir intikamınızı böyle alırsınız ve arkanıza bile bakmazsınız. O şırnakta sürünürken siz yurtiçi yurtdışı kongrelerde kariyer yapacaksınız. Ben size inandım siz de kendinize inanın:)
Geçecek. Bence her kadın yaşıyor bunları. Ben de yaşadım çok acı çektim ve geçti. Sonra yeni biri giriyor hayatınıza. Ama zaten sizin önceliğiniz tus. Tusu kazanınca yeni bir çevreye gireceksiniz emin olun hatırlamayacaksınız bile bu acıları. Şimdi böyle söylüyorum ama size öyle gelmediğini biliyorum. Bana da gelmezdi. Ama bir sabah uyanacaksınız ve acı çekmediğinizi göreceksiniz buna en çok da siz şaşıracaksınız. Bence silkelenin ve kendinize gelin. Ağustos sonunda galiba sınav 1.5 ayda günlük 10 saat çalışmayla halledersiniz bu sınavı. Şubata bırakmayın. Onları düşünmeyin onlar gelirse bile siz o zamana onları umursamayacağınız bir yerde olacaksınız ve bir şey değiştirmese de bence çok pişman olacak. Siz masum kalın kötü düşünmeyin. Ben eylülde kazandım yazan mesajınızı o mutluluğunuzu göreceğime inanıyorum.ben inanamıyorum
dün odamı toparladım bi üstünkörü süpürdüm yaşanacak hale soktum. daha işi var tabi ama o kadar uğraiacak mecalim yok.
istediğim bölümümün puanı ondan yüksek...
keşke orda kalsa.
bu kızı ve eski sevgilimin ikisini bir geri çağırma ihtimalleri var uzman olarak... onların zorunlu hizmet günü bitmeden kazanmalıyımyani en fazla şubat tusunda kazanmış olmam lazım.
zaten o zorunluya gidince planımız buydu. ben o gelene kadar kazanacaktım sonra o da eski hastanesine uzman olarak gelmeye çalışacaktı ve sonrasında evlenecektik.
belki amacı beni tus için gaza getirmekti işleri kontrolünden ben çıkardım blöfünü yemedim. belki de o kadına çok aşık beni unuttu bilmiyorum. ama sonuç bu.
ben cidden zorlanıyorum... şu an o kadar yorgun ki ruhum bedenim yataktan çıkamıyorum. akşam spor saatim var sırf bişi yapmış olmak için gideceğim hiç enerjim yok halbuki.
işin kötüsü bazen kendimi çok iyi hissediyorum... bazen çok kötü. bunlar da yoruyor insanı.
Geçecek. Bence her kadın yaşıyor bunları. Ben de yaşadım çok acı çektim ve geçti. Sonra yeni biri giriyor hayatınıza. Ama zaten sizin önceliğiniz tus. Tusu kazanınca yeni bir çevreye gireceksiniz emin olun hatırlamayacaksınız bile bu acıları. Şimdi böyle söylüyorum ama size öyle gelmediğini biliyorum. Bana da gelmezdi. Ama bir sabah uyanacaksınız ve acı çekmediğinizi göreceksiniz buna en çok da siz şaşıracaksınız. Bence silkelenin ve kendinize gelin. Ağustos sonunda galiba sınav 1.5 ayda günlük 10 saat çalışmayla halledersiniz bu sınavı. Şubata bırakmayın. Onları düşünmeyin onlar gelirse bile siz o zamana onları umursamayacağınız bir yerde olacaksınız ve bir şey değiştirmese de bence çok pişman olacak. Siz masum kalın kötü düşünmeyin. Ben eylülde kazandım yazan mesajınızı o mutluluğunuzu göreceğime inanıyorum.
merhaba, benimde yakın hissetme sebebim yalnızlık hisi diyebilirim. özellikle ilk mesajını okurken içimden sarılıp yalnız değilsin demek geldi. ama uzun zaman geçmiş güzel bir spor alışkanlığı edinmiş dershaneye başlamışsın. odan da boğuyorsa annenle güzel bir temizlik günü yapıp (yapamıyorsa bile basit hafif şeylerle yanında görmen yetecektir.) ardından mis gibi kahve çay her neyse bir keyif saati güzel olur. mesleğin güzel istediğin şeyler olmasa bile sen kendini sevdiğin sürece çok daha iyi şeyler bulursun. kişisel gelişim topicleri arasında olumlamayla ilgili bir topic var epey uzun ama bana çok iyi geldi üstelik bugün birinin önerdiği bir video ile neredeyse ümitsizlik içinde unuttuğum vazgeçtiğim bir hayalim canlandı ve belirsiz olan planlarımın ortasına oturup her şeyi kendine çekmeyi başardı. belki okudukça sende daha iyi hisseder daha iyi düşünürsün.