Ekonomi, Tasarruf, Birikim, Minimalizm

Selamlar,

Ben de uzunca bir süredir sadeleşme konusunda kafa yoruyor ve uygulamaya çalışıyorum. Evim epey sade, eşya ve kıyafet kısmını hallettim. Ancak 5 yaşında ve 2 aylık iki tane kızım var ve çocuk eşyaları bu felsefeyi kesinlikle zorluyor. Büyük kızımın küçülenlerini saklamıştım, şimdi bir yandan onları küçük kızım kullandıkça elden çıkarmaya, bir yandan da sürekli büyüyen büyük kızıma alışveriş yapma döngüsü içerisindeyim. Oyuncakları da yine küçük kuşlanır diye saklıyorum.

O çocuk eşyaları benim için de sorun. Kızım 2 yaş 4 aylık, ikinci olursa diye hiç oyuncak saklamıyorum. Hatta bi oyuncaktan sıkılsın sonra veririm diye de kaldırmıyorum, direk başkasına veriyorum. Ama bizim de bir hurç kıyafetimiz var. İkinci bir çocuk düşünmüyorum. Yaşım 31,5. 1-2 sene daha dursun eğer bir çocuğum daha olmazsa ya da erkek olursa 1-2 parça hatıra ayırıp kalanını vercem.

Bugün gelinliğimi dolap ve zebramo uygulamasına koydum.

En sevdiğim dönem. Bu konularla ben de o zamanlar ilgileniyor olsaydım gayet sade bir evde oturabilirdim. Bohça yaptırmaz, 12 li kadeh takımı almazdım

En sevdiğim dönem. Bu konularla ben de o zamanlar ilgileniyor olsaydım gayet sade bir evde oturabilirdim. Bohça yaptırmaz, 12 li kadeh takımı almazdım

Umarım ben de minimum derecede saçmalayarak atlatabilirim bu dönemi.
Beyaz eşya, TV, süpürge ve büyük kalem mutfak eşyaları tamam. Ama liste hala daha kabarık.

Allah yardımcınız olsun gerçekten hersey inanılmaz pahalı mobilyalar tekstil gereksiz hiçbşrşeye girişmeyin...az ve öz olsun sıkıntısız atlatırsınız inş hazırlıkları

Aynen şimdi ne pişmanlıklar var bizde gereksiz birsürü eşya hele kullanmadığım odaya koltuklar falan almak inanılmaz büyük hata nasıl olsa misafir odası durumları yok günümüzde....şimdi o aldığım koltukları elden çıkarmam lazım oğluma oda yapacağım çünkü 6 senede 3 5 defa anca oturmuşuzdur üstünde

Umarım ben de minimum derecede saçmalayarak atlatabilirim bu dönemi.
Beyaz eşya, TV, süpürge ve büyük kalem mutfak eşyaları tamam. Ama liste hala daha kabarık.

Aslında ben gene akılcı alışveriş yaptım. 4 senedir evliyim. 4 lü çelik tencere, 1 pilav tenceresi, 1 düdüklüyle idare ettim. Ama değiştirmek zorunda kaldım o ayrı

Allah yardimciniz olsun suan hersey cok pahalli. Ihtiyacin olmayan hicbirseyi alma derim ilk etapta. Zamanla bakarsin aa evet hala ihtiyacim var yavas yavas evlendikten sonra almak da cok zevkli oluyor. Ornegin milrodalga,ekmek kizartma makinesi,kahve makinesi,fazla fazla hali,oturmayacagin extra koltuklar daha cok ornekleri var. Herseyin az olursa yerleamen de evinin duzeninin oturmasini da daha kolay saglarsin. Kolay gelsin

Kesinlikle katılıyorum. Amin cümlemize inşallah.

Benim için düğün öncesi aldığım en gereksiz eşyalar

1- orta sehpa
2- konsol ve içindeki misafir için tabaklar bardaklar kaşık çatallar
3- bir sürü havlu
4- bohça olayı ( çok az şey kullandım içinden)
5- ekstra tv ünitesi ve sehpa (oturma odası için köşe koltuk aldık onu aktif kullanıyoruz)

günaydın herkese iyi haftalar,hafta sonu çamaşır makinemden ses gelmeye başladı nerden baksanız 15 yıllık daha tamir yüzü görmedi,neyseki yıkayıp bitirdi ama korkuyorum bozulacak diye,o esnada da evi süpürüyorum tam salona geçtim odaları süpürdüm düğmeye basıyorum elektrik süpürgesi çalışmıyor,priz değiştirdim yok nerdeyse ağlıycam ,anlıycağınız bir süpürge alma yolu gözüktü ,bir süre küçük olanla idare edeyim diyorum ,çok sıkıştım bu ay,hem konut kredisinin dask ve hayat sigorta ücreti,hem okulların açılması maafolmuşum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…