- 1 Kasım 2011
- 19.185
- 32.033
- Konu Sahibi yamukprenses
Çok lezzetli görünüyor, sunum da çok güzel...
Başarılar dilerim:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Prensesim sunum harika üstü,çorba enfes daha ne olsun Ellerine sağlık Başarılar canım bayildim,bayildimÖncelikle herkese hayırlı kandiller dilerim arkadaşlar,Rabbim bu mübarek gecede kalbinizden geçen tüm duaları kabul etsin inşaallah.
Herkesin sofrasında bulunan klasik ama demirbaşı olan bir çorbadır mercimek çorbası ama bana göre Anne kokar.Annemin beni sandalyeye oturtup bak kızım iyice seyret diye ilk öğrettiği çorbadırkolaydır ama yine de anne kokar,köy kokar bana göre,yeri ayrıdır benim için.
Birde benim yapımımla ve sunumumla paylaşmak istiyorum sizlerle...
MALZEMELER
1 havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates veya biber salçası
5 su bardağı et suyu(eğer yoksa et bulyon)
Pulbiber,kuru nane,tuz,isteğe bağlı karabiber,kimyon
Limon severseniz üstüne limon
Eki Görüntüle 1825832
YAPILIŞI
Öncelikle tereyağı ve soğanı soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz,daha sonra salçasını ilave edip biraz daha hep beraber tanışıp kaynaşmaları için kavurmaya devam ediyoruz.Ve hemen sonra et suyumuzu da ilave diyoruz,suyumuz et suyu olursa çorbamızın tadından yenmez bu işin püf noktasıdır,yok efendim buzlukta haşlamalık et kalmamış,benim keyfim yerimde şimdi üstümde eşofmanları çıkarıp kasaba haşlamalık et,kemik vs...almaya inemem derseniz o zaman suyunu ekledikten sonra içine et bulyon koymanızı tavsiye ederim ama orjinal et suyu öncelikli tercihimdir.
Eki Görüntüle 1825833 Eki Görüntüle 1825834
Salça kokusu çıktıktan sonra içine yıkayıp pakladığımız mercimeğimizi,küp küp doğradığımız patates ve havucumuzuda ekleyip malzemeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1825835
Çorbamız pişip içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra el blenderimizle tüm malzemeleri eziyoruz.Verdiğim ölçü tamdır ama mercimeğimizin markadan markaya değişiklik göstereceği riskini hesaplarsak tüm bunların sonucunda eğer çorbamız koyu olursa azıcık kaynamış su ilave ederek çorbanın kıvamını inceltebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1825836
En son olarak içine kuru nane,pul biber ve isteğe bağlı kimyon karabiber ilave ediyoruz,çorbamız afiyetle içmeye hazırdır.En son dilerseniz içmeden önce limon sıkabilirsiniz.Sıcak sıcak içmeyi unutmayın,herkese afiyet olsun
Eki Görüntüle 1825837
Ve işte sunumum
Eki Görüntüle 1825838 Eki Görüntüle 1825839 Eki Görüntüle 1825841
Eki Görüntüle 1825842
Yeni smileyler gelmiş,çok tatlılar,konumu ekledim ve açtım çok mutluyum mahiyetindeki şu smileyleri de şuraya ekliyeyim
MERCİMEK
_________
Lens culinaris. Kurutulmuş tohumlarından besin olarak yararlanılan çok eski bir tarım bitkisi. Mercimek bugün dünyanın birçok yerinde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Mercimek, bedenin kas ve başka dokularının oluşumu ve yenilenmesi için gerekli olan bitkisel proteinler açısından pirince ve öteki tahıllara göre çok daha zengin bir üründür. Ayrıca, B vitaminiyle demir ve fosfor gibi bazı mineralleri de içerir. İşte bu nedenlerle çok değerli bir besin maddesi olan mercimek, en çok çorba ve sıcak yemek yapılarak tüketilir. Bu bitki köklerindeki azot bağlayıcı bakterilerin yardımıyla yetiştiği toprağı azotça zenginleştirir.
Bezelye ve fasulye gibi baklagillerin bir üyesi olan mercimek, tohumdan yetiştirilen bir yıllık bir bitkidir. Ortalama 15-20 cm arasında boylanabilen sık dallı, gövdesinde yeşil, bileşik yaprakları bulunan mercimeğin açık mavi çiçekleri, genellikle ikili ya da dörtlü salkımlar hâlindedir. Taneler yetiştirilen bitkinin çeşidine göre; kırmızı, boz, yeşil, siyah ya da kahverengi olabilir.
Mercimek en çok Hindistan ve Pakistan ile Batı Asya, Kuzey Afrika ve Güney Avrupa ülkelerinde yetiştirilir. Türkiye dünya mercimek üretiminde önemli bir yer tutar. Türkiye’de yapılan üretimin yaklaşık yarısı Güneydoğu Anadolu bölgesinden sağlanır.
Ben de çok severim Derinmavi,özellikle kış günlerinde sık sık yapıyorum,anısıda ayrıdır benim için.Benim de vazgeçilmez çorbalarımdan biridir mercimek çorbası.
Her gün olsa her gün içebilirim sanırım :)
Sunumun da harika olmuş ellerine sağlık.
Yarışmada başarılar dilerim
Deynepciğim çok teşekkürederimSen de katılcakmısın yarışmaya,''sonlara doğru'' mutlaka bir tane tarif bekliyoruz senden
Hangi birinden başlasam bilemedim.Yarışma metninden mi,?çorbandan mı?Sunumunun güzelliğinden mi?Hepsi çok güzel olmuş.Tabii tecrübeli yarışmacının hali başka Mercimek çorbası çok sevilir bizde de.Yarışmada başarılar dilerim
aeben çok teşekkürederim canım,mutlu oldumEllerine sağlık yamukprenses harika olmuş sunumda çorbada .
Ben de çok severim Derinmavi,özellikle kış günlerinde sık sık yapıyorum,anısıda ayrıdır benim için.
Senin de çorban çok güzel ve değişik,bende onu deneyeceğim,seninde tekrar ellerine sağlık canım
Çok teşekkürederim utandırdınız beniAma diğer kızlar da çok güzel tarifler yapmış ve yapacaklardır,çok teşekkürler tekrar.daha diğer tarifler gelmeden,sunumundan dolayı, favorilerim arasında,ilk üçe girececek, çorbalardan olmuş.
ellerinize sağlık.
Çok teşekkürler Vuslatçığım,sana birşey diyeceğim;geçen yarışmada ben senin yemeğini görmemişim,sanırım son günlerde koymuşsun ve ben de görmemişim,daha dün gece gördüm ve sana yazmadım diye çok utandım.Bunu bil istedim canım,fırsatı gelmişken yazayım istedimÇok lezzetli görünüyor, sunum da çok güzel...
Evet amorti bana çıkmış demekki,aslında ekmek içinde kararsızdım ama beğendiysen ne mutlu bana,teşekkürederimdedim biri kesin ekmegin icine koyar diye o kisi senmissin cok guzellll mercimek corbasına bayılırım
Kakaom gelmiş hoşgelmişNerelerdesin sen ya,bu sıra bir görünüp bir kayboluyorsun,dur bakalım bu mesajıma ne zaman cevap vereceksinPrensesim sunum harika üstü,çorba enfes daha ne olsun Ellerine sağlık Başarılar canım bayildim,bayildim
Sarı saçlı güzel afet,sevgili editörüm senden böyle bir mesaj almak beni çok mutlu etti,çok teşekkürederimHepimizin vazgeçilmezi mercimek çorbası.Sunumunu çok beğendim canım.Ellerine sağlık ve bol şansların olsun
Aaaaa ne demek o,çok teşekkürederim ama herkesin yemek yapışı sunumu farklıdır ama ortak noktası hepsinde emek vardır.Lütfen öyle düşünmeyin sizde katılın,yoksa tüm yarışma boyunca peşinize düşerimBende katılayım diye düşünüyordum ama bu sunumun üstüne allı pullu sunumlarda olmaz valla süper ôtesi görünüyor
Ehl_i keyfim canım benim,amcamın oğlu gelmişYamuk o nasil sunum oyle agzimin suyu akti resmen eline saglik cnm basarılar
Çok teşekkürederim Nun,ya yazmayın öyle şeyler,herkesin sunumu ve tarifi çok güzel.Bu nedir arkadaş keşke biraz daha bekleseydim ben tarifim için
Sunuma bak sen
Çok güzel görünüyor yaaa ellerine sağlık başarılar dilerim prenses
Ben gideyim en iyisi oylamada yine çakıldım ben