- 22 Şubat 2023
- 1.370
- 1.129
-
- Konu Sahibi Zumruduanka96
- #29.001
Peki sonucu neye göre değerlendiricez canım ya ben yıllar önce 1,12 ydi çok düşmüştür diye düşünüyordum şimdiki sonuç daha yüksek çıktı anlamadımKuzum benim de Ankara şehir hastanesinde amh değerime baktırmıştım referans değeri 0,262-9.45 arası her hastanenin farklı oluyor
Evet kuzum ya arattığımda direkt gebeliği engeller yazıyorAaa o hormonu ben de hiç duymadım kuzum şimdi baktım internetten aslında doğurganlık üzerinde baya etkiliymiş ben de 3 defa hormon testi verdim hiç buna bakılmadı. Doktor ne derse ona göre bir yol çizersin bebeğim hakkında hayırlısı olsun inşallaheski tahlillerime baktım ben 6 sene önce roaccutan tedavisi gördüm orda her ay kan tahlili veriyordum düzenli hormonlarım da bakılıyordu orda ölçüldü mü diye baktım yok hiç bakılmamış
Ay benimde özelde düşüktü yaaO biri benim işte0.65 çıktı devlette ama özelde 2.14 çıktı özelde verdiğim doğruymuş. Bak devlettekini atıyım referans aralığı labdan laba değişiyor ona çok takılma
Neye kime inanacağımızı şaşırdık yaAy benimde özelde düşüktü yaadevlet yanlışında ki dur atayım bir bakarmışın benim sonuca
Ah inşallah valla bir yere daha yaptırmak lazım galba ama çok sevindim bu sonuçlaraNeye kime inanacağımızı şaşırdık ya
Kuzum özellerde düşük çıkardıklarını duymuştum yani çoğu kişi özelde düşük çıktı devlette normal çıktı yazmıştı ben özel hastanede değil de özel bi laboratuvarda verdim devlette düşük çıkınca doktor o labın adını verdi bana işinde en iyisi dedi hatta o labın sonucunu aldı bizim laba yollayacağız neden yanlış çıkıyor araştırılacak dedi birkaç kişi daha kağıt bırakmıştı
senin sonuçlarında çok şükür iyi çıkmış devletteki sonucun doğrudur inşallah özel bi labda tekrarlarsın olmadı
Kist de yapabiliyormuş arkadaşım. Bu tip şeyler biraz riskli sanırım. İyice araştırmadan yapılnamalıKisti yok ediyor diye biliyorum bende ilk defa duydum
Ben 1 senedir hep laboquick kullanıyorum asla kuruma cizgisi yapmadi bndeKızlar yeni test aldım dün denemek için yapayım dedim kuruma vermedi laboquik 50 tane. Predictor aldım 12lisinden önce aldıklarımda kuruma çizgisi gördüğüm oldu. Bi de surelab var her seferinde kuruma veriyor. Ben de yeni testleri de deneyeyim diye bu sabah tekrar işe gitmeden test yaptım üçünü de aynı idrarla eve geldiğimde üçünde de kuruma vardı.. bugün dpo 8. Efektsiz bunlar biraz karanlıkta çektim ama aydınlıkta daha belli
Doktora gittiğinde Ultrasonda folikül sayımı yaptır kuşum ben de doktor yapınca öğrendim yumurtalarımı saydı tek tek amh kaçtı dedi 2.88 dedim tamam uyumlu dediPeki sonucu neye göre değerlendiricez canım ya ben yıllar önce 1,12 ydi çok düşmüştür diye düşünüyordum şimdiki sonuç daha yüksek çıktı anlamadım
Kaç çıkıyor senin peki canımDoktora gittiğinde Ultrasonda folikül sayımı yaptır kuşum ben de doktor yapınca öğrendim yumurtalarımı saydı tek tek amh kaçtı dedi 2.88 dedim tamam uyumlu dedi
Bir an önce düzelir inşallah kuzumEvet kuzum ya arattığımda direkt gebeliği engeller yazıyor
Birçok kişi bilmiyormuş bile bu hormonu, bakılmamış çünkü diğer kızlarada, bu kadar önemli birşeyse neden bakılmıyor anlamıyorum
Yüzde tüylenme ve sivilcelenme de yapıyormuş kuzum benimde son zamanlarda vardı bu sorunum meğer hormonal bir durummuş, yumurta kalitesini de etkileyen bir hormonmuş işte
Benim 15 tane yumurta çıktıKaç çıkıyor senin peki canım
Bu arada yıllar önce değilmiş 2022 nin Ocak ayında 1. 12 çıkmış özeldeDoktora gittiğinde Ultrasonda folikül sayımı yaptır kuşum ben de doktor yapınca öğrendim yumurtalarımı saydı tek tek amh kaçtı dedi 2.88 dedim tamam uyumlu dedi
Kaçıncı gün yerleşme düşüşü oldu sizde acaba bide düşüş sonrası kaça çıktıGunaydin kuzum. Arka arkaya 2 ay yerlesme düşüşü yasadim. Ikisinde de test dususun ertesi gununde pozitiflestiyani bugun eger yerlesme dususu yasadiysan yarin ya da en gec bir sonraki gunun testinde pozitifi gormeye hazir ol ama uygulama bana yazmamisti implantasyon dususu diye ikisinde de. Ani dususten kendim oyle oldugunu dusunmustum ama dogru da cikti
Anladım canım sağolBenim 15 tane yumurta çıktı
pik günü yaptıracağın hormonun kaç olması gerekiyormuş ne anlıyoruz onunla canjmselam kizçelerim.. nasilsiniz.. hamile olan arkadaşlari tebrik ediyorum darisi basımıza..
Canlar 13.gün öglen pik gördüm aksam 20.de çatlama gördüm.. ovü yumurtlama gordukten 7,8,9 günlerinde progesteron degerime baktirdim 8.günü 1.15 çıktıyani yumurtam sağlıklı degildi belkide ölece parcalanip gitti
Bundan sonra pik gordugumde yumurtam saglikli drgilmi diye ayni gün gidip estradiol hormonuna ovü testindeki çatlama malesef gercegi yansitmiyor.. bilemiyruz iste saglikli degilmis diye .. lh hormonuna gore isliyor soncta obü testleri..
en ilginç olan şey ise yumurtlamanin 10.günü bugün regli oldum4 gün erken oldum benim gibi olan varrmı yumurtlamadan 14.günü bekliyruz hep rrgliyi ama benim neden öle olmadı.. baska bir sıkıntı olabilirmi kizcelerim
Birde hayit tohumu çayı kullanan varmi aranizda?
Canim daha once kortizonlu bir ilac igne vs kullandin mi sivilce hapi kas gevsetici veya astim ilaclarinin icinde olabiliyor. Eger kullandiysan bobrek ustu bezlerini bozabiliyormus kortizon ve dhea hormonunu yukseltmis olabilir.Kuzum dhea so4 diye birşey bende ilk defa karşılaştım bu hormonla daha önce 1 kere bakılmış ama o son doktor kontrolümdü ben ara vermiştim sonucu bile göstermemiştim gidip. Şimdi çok yüksek çıkmış ilacı varmış evet korunmak gerekiyormuş o ilacı kullanırken 3 aylık bir tedavi oluyormuş, hiç beklemek istemiyorum ama aşılamanın tutma ihtimalini olumsuz etkilerse mecbur kullanıcam ilaç bir doktorla daha görüşüp karar vercem bebeğim
Çok şükürr güzel gelmiş canımAh inşallah valla bir yere daha yaptırmak lazım galba ama çok sevindim bu sonuçlara