Nişan Ekim de kısmetse nişanlanacağız :)Biz de burada toplanalım kızlar:)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
yaa ahh berfinim yaa...bak zevklerimz aynydı,derdimzde aynı galip...sanki biz sölemesek hiçbişey bilmiyolarmış gibi davrancaklar...ya iki pırtıya,iki altına kafayı takıp,maddi şeylerden canımı sıkıp,zehir etmk istemiyorum hiç ama,kardeşim kimse aptal değil,etrafnda ne olup bitiyo bi sor,bi öğren,nekadr görücü usulüyle almasanda kızı,yinede bi gönlünü yapmaya çalş dimi...hiç bu taraftnda ses yok...uff...buda sölenmez ya...napsakk...

dimi sor soruştur öğren :( bazen ben diorum soruorum rahatsız oluorum hani maddiyat deilki olması gereknler bunlar :( söylenmio tabi onların düşünmesi lazım tek gelinleriyim düşüncesindeyim...mesela bilezikleri almşlar ama ne bilim nasıl istiosun ne istiosun sormadılar..çok merak ediorum nasıl bişiii :S

sorun etmemek elimde deilki etrafa bakıorum bana yapılanlara bakıorum ne yani ben haketmiormuyum dio insan :( oluruna bırakıcam artık bana neyi uygun görüolar onları izlicez...

aynen çok haklısın...onlar böle yapıyo diye,bizde yüzsüzlüğün dibine vurup,bayramlık 2 paçavrayıdamı dillendirelim!!dediğin gibi neyi yakıştrcaklar bakalım...bende bunları unuturum ama inşallah yarn öbürgün...

aynen çok haklısın...onlar böle yapıyo diye,bizde yüzsüzlüğün dibine vurup,bayramlık 2 paçavrayıdamı dillendirelim!!dediğin gibi neyi yakıştrcaklar bakalım...bende bunları unuturum ama inşallah yarn öbürgün...

şimdi nişanda falan bunları düşüoruz acaba mobilyalar alınınca falannn ne olcakkk çook merak ediorum umarım bunlardan kötüsü olmaz düşünmek dahii istemiorummm kafamçokkarıştı

ağzndan yel alsın götrsün,dağlara uçursun yaniii:sinifsinif: yaşıcas görces bakalm cnm,hayrlısı neyse o olsun...inşallah kimsenin kalbi kırılmadan bugünler geçer...

kızlar bayramda gelin kıza tabiki birşeyler alınır. benim çevremde farklı yörelerden pek çok tanıdığım var hepsininde çok ya da az bayramlarda birşeyler yapıldı. ama belki ilk gelinseniz bilmiyor olabilirler. ama dediğinize katılıyorum herşey sorulup öğrenilebilir.

bizde her bayramda tepeden tırnaga kız giydirilir. bir de altın birşey hediye edilir kaynana tarafından. kız evine de bir tepsi baklavayla gelinir bayram günü.
Bence bayram ve onlar senin büyüğün en azından ufak bile olsa birşey yapmayı düşünmüşlerdin. sen sıkma kendini böyle şeylerle.

Komik bir bayram olayı anlatayım size. Komşumuzun kızı siirtli biriyle nişanlıydı. çok fazla geleneklerine bağlı bir aileydi damat tarafı. Kurban bayramında kızın evine 2 tane koç getirmişlerdi. Koçunda boynuzlarından boncuklu birşey bağlamışlardı içinde cumhuriyet altını vardı. Bütün mahalle Türk filmlerindeki gibi bu sahneye çok gülmüştük. Ama büyükler çok takdir edip beğenmişlerdi.

Huzurumuz yerinde olsun, büyük sorunlar yaşamayalım, biraz sakin olalım herşey bizim istediğimiz gibi olur. Olumlu düşünelim olumlu olsun, tamam mı kızlar...

superisi 100 tl çokmu diye dün sorsan kesinlikle çok derdim. ama bugün bende işyerimin yakınındaki kuaföre sordum nişan başını ne kadara yaptıklarını. makyaj, kaş-bıyık ve saça 200 tl dediler.

sanırım türban başı yapmak normal saç yapmaktan daha farklı ve her yerde yapılmıyor. makyaj ile birlikte 100 tl, ve temiz herkesin önerdiği güvenilir bir yer ise çok değil. ama kesin karar vermeden önce kuaförün önceden yaptığı modeller varsa eğer onlara bak gerçekten güzelse, içine sindiyse orada yaptır.

Back