Randevu İçin Hemen Arayın!
Kıbrıs Tüp Bebek MerkeziTüp Bebek KonularıTüp Bebek Tutma Belirtileri Nelerdir?
Tüp Bebek Tutma Belirtileri Nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde son aşamaya dek ilerlemek ve bir embriyo transferi gerçekleştirmek, hem maddi hem de manevi birçok çaba gerektirir. Bu nedenle, tüp bebek tedavisi sonrasında başarılı olmak için oluşan baskı çok fazladır.
Gebelik testi, embriyo transferinden 2 hafta sonra yapılır ve bu süreç içerisinde çiftleri endişeli günler beklemektedir. Gebelik sonucunu alana dek sürekli olarak hamileliğe dair belirtilerin varlığı gözlemlenir. Adet gecikmesi, lekelenme, sabah bulantıları, yorgunluk gibi birçok belirti hamileliği işaret etse de; sonucun kesin bir göstergesi kabul edilmemektedir.
Tüp bebek tutma belirtileri, her kadında farklı seyredebilir ve belirtilerin şiddeti değişebilir.
Siz hala bu içeriğimizi okumadınız mı:
Tüp Bebek Nedir? İçindekiler
Tüp bebek transfer sonrası tutunma kaç günde gerçekleşir?
Embriyo veya embriyolar nakledildikten sonra, hamileliğin oluşması için yerleşmeyi ve belirli hormon seviyelerinin yükselişini beklemek gerekir.
Embriyo transferi sonrasında meydana gelen olaylar şöyle sıralanır:
- 1. gün: Blastosist kabuktan çıkmaya başlar, buna yumurtadan çıkma da denir. Bu süreç boyunca hücreler bölünmeye devam edecektir.
- 2. gün: Blastosist yumurtadan çıkmaya devam eder ve kendini rahim iç duvarına bağlamaya başlar. Bu aşama, sürecin inanılmaz derecede önemli bir parçasıdır.
- 3. gün: Blastosist, rahimin içine daha derin bir şekilde bağlanır ve implantasyon başlar. Bu süre zarfında biraz kanama veya lekelenme yaşanması normaldir.
- gün: Blastosist, rahimde daha derine iner ve endometriyal kan kaynağına bağlanır. Bazı insanlar bu aşamada daha fazla kanama yaşarlar. Fakat kanama ya da lekelenme eksikliği de başarılı olmadığı anlamına gelmez.
- 4. gün: İmplantasyon tam olarak kabul edilir ve embriyo gelişir. Daha sonra plasentaya dönüşecek hücreler üretilir.
- 5. gün: Plasenta hücreleri, hamilelik testlerinde alınan hormon olan hCG (insan koryonik gonadotropin) salgılar. Hormon, rahim iç duvarını astarını zenginleştirmek ve büyüyen embriyoyu desteklemek için ilk üç aylık dönemde progesteron salınımını tetikler.
- 6. gün: Embriyo, daha fazla gelişmiştir ve plasentanın gelişmeye devam etmesiyle birlikte kan akışında daha fazla hCG hormonu bulunmaktadır.