• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ek gıdaya geçmeli miyim?

pyeso

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
332
4
316
Diğer
merhaba 4.5 aylık oğlum var ve 6.800 gram ama son iki ayda 1 kilo aldı.yani ayda 500 grama düştü kilo alışı. ve çok hareketli bir bebek.bir haftadır emeklemeye uğraşıyor,yerde sürünerek ilerliyor.sütüm yeterli olmasına rağmen 15 gündür sadece 50 garm almış.5. ayda ek gıdaya yavaş yavaş başlasam mı?öneri ve deneyimlerinizi bekliyorum.

ben henüz anne olmadım yani tecrübesizim ama ben olsam sadece anne sütü verirdim....tabi benden daha tecrübeli annelerin cevabını okuyucam...

merhaba 4.5 aylık oğlum var ve 6.800 gram ama son iki ayda 1 kilo aldı.yani ayda 500 grama düştü kilo alışı. ve çok hareketli bir bebek.bir haftadır emeklemeye uğraşıyor,yerde sürünerek ilerliyor.sütüm yeterli olmasına rağmen 15 gündür sadece 50 garm almış.5. ayda ek gıdaya yavaş yavaş başlasam mı?öneri ve deneyimlerinizi bekliyorum.

Merhaba,
bazen sütümüz çokda olsa doyurucu olmuyor yada yaramıyor.
bence 5.ayında yavaş yavaş başlaman iyi olur tabiki.
anne sütü ana menüsü olur,yani doyumluk olarak sütünle beslenir,tadımlık olarak da ekgıdasını verebilirsin. :56:

oğlum 4 ay 4 günlük.dr.umuz günlük şişe süt ile yoğurt yapıp günde 4-5 tatlı kaşığı verebileceğimizi söyledi.aslında bu ayda ek gıdaya başlamak kimi zaman problem yaratabiliyormuş.
Annem bugun deneyecekti.:) bebeğinizin kilo alışı bence normal.3.aydan sonra hızlı kilo alımları yavaşlıyormuş.bence içiniz rahat olsun yinede uzman tavsiyesi almanız daha iyi.sağlıklı günler...

not: annem aradı benimki yoğurda bayılmış. :56:

Merhaba,
bazen sütümüz çokda olsa doyurucu olmuyor yada yaramıyor.
bence 5.ayında yavaş yavaş başlaman iyi olur tabiki.
anne sütü ana menüsü olur,yani doyumluk olarak sütünle beslenir,tadımlık olarak da ekgıdasını verebilirsin. :56:

evet bende sanırım böyle yapıcam..

oğlum 4 ay 4 günlük.dr.umuz günlük şişe süt ile yoğurt yapıp günde 4-5 tatlı kaşığı verebileceğimizi söyledi.aslında bu ayda ek gıdaya başlamak kimi zaman problem yaratabiliyormuş.
Annem bugun deneyecekti.:) bebeğinizin kilo alışı bence normal.3.aydan sonra hızlı kilo alımları yavaşlıyormuş.bence içiniz rahat olsun yinede uzman tavsiyesi almanız daha iyi.sağlıklı günler...

not: annem aradı benimki yoğurda bayılmış. :56:

sizinkinin kilosu nasıl?benimkinin kilosu az fakat doğum kilosuna göre az dedi doktor.daha sık emzir dedi.emziriyoum 15 gündür ama tık yok sanırım 5. ay kontolünde bizede baslatır canım

Back