Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

devam sütü milupa bazen hipp kllanıyorum ben kahvaltısı için,onun dışında emiyor zaten,canım biz ikea nın mama sandalyesini aldık,çok memnunuz,30 lira hem.tepsisi ile beraber alırsan 45 lira,google dan bak İKEA ANTİLOP MAMA SANDALYESİ,ankarada yok ikea,istanbul izmir bursada tanıdık varsa getirtebilirsin.

Sütün mü baya zararı varmış?Neye? Ne sütü?

Canım milupa'nın hangi maması?
Çok uyguna almışsınız mama sandalyesini. Benim baktığım en uygunu 150 tl civarında idi. Arka kısmı yatmıyor ama değil mi ?

Canım milupa'nın hangi maması?
Çok uyguna almışsınız mama sandalyesini. Benim baktığım en uygunu 150 tl civarında idi. Arka kısmı yatmıyor ama değil mi ?

milupa aptamil 2.birde milupa milumil var,o iştahsız bebekler için daha tatlı bişi,ben aptamil 2 veriyorum.yok arkası yatmıyor,baksana google dan,ama ztn bi süre sonra yatmak istemiyecek,valla çok memnunum ben

selam kızlar ben bir kaç gündür kızımın kahvaltısına bir çay kaşığı kadar tahin koyuyorum..........çok faydalı diye duydum ama biyandanda ağır gelir mi diye düşünüyorum sizler koyuyo musunuz.......fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..........bu arada kızım yeni 8 ayına girdi.........

ben bu sabah kızıma peynir ceviz tahin bikaç tanede bebe büskivili kahvaltı verdim........ama galiba biraz midesini üşütmüş zaten zorla yedi hep öğürdü yarım saat sonrada çıkardı ...........aralarda biraz emdi .........sonra tarhana çorbası yaptım tavuk sulu 4 5 tatlı kaşığı yedi ............şimdide yoğurt yedircem..........meyvesini ne zaman versem bilmiyorum.........henüz uyku düzeni oturmadığı için belirli programımız yok malesef akşamda biraz muhallebi veya çorba yediririm..........inşllh yer 4 5 tatlı kaşığını geçmiyo yediği çok iştahsız........sıcaktandır diye bende zorlamıyorum ..........şimdilik böyle bizim yemek maceramız..........

ben ek gıdaya geçtikten sonra hep verdim..bir sıkıntı olmadı..

ben kahvaltı maması kullanıyorum milupa 8 tahıllı balı olandan
onunla yapınca içinde devam sütü var ıhlamurla ıslat demişti drum
ama normalde biberon maması almadığı için fayda faydadır deyip milupanın kutu olan biberon mamasıyla ıslatıyorum

mamalar pahalı.
biz bibeonla 1 yudum bile içmediğimiz için
4 hafta geçiyo çabucak
2 ölçü ile ıslıyorum kahvaltısını.
ziyan oluyo yani
o yüzden kutuda olanlar gr olarak daha az.
ama bulmak zor oluyo.
diasa da var burda bi tek....

peynirle yumurtayı neden aynı gün veremiyoruz bilgisi olan var mı?ikisinden de azar azar versem olmaz mı?

ben ilk günler hep ayrı verdim.
drum yok öyle bişey dedi.
dergilerde kitaplarda int ayrı vedrin diyo ama.

ben 1 gün yumurta peynir bir gün sadece peynir veriyorum

kahvaltı mamasına
1 cici bebe
1 çay kaşığı pekmez
az tereyağ
labne
2 ölçü aptamil
gün aşırı yumurta
tek sevdiğimiz öğün bu
zayıf çok oğlum....

benim bebiş de bu aralar çok iştahsız. bende seninkine benzer bir menü yapıyorum ama 2 gündür sebze çorbası vermeye çalışıyorum mümkün değil yemedi. akşamları da tabi karnı aç olduğu için çok ağladı. sadece süt içirebildim.
bu aralar bebeği diş çıkartan anneler var mı? bizimki 4 gündür ishal. ilk dişi de biraz belirdi. gerçi ateşi yok ama bu ishal ne kadar sürer?

benimki de kaşıkla yemeyi sevmiyor direk görünce ağzını kilitliyor ben de eline salatalık veriyorum o sıra onu kemirmek için ağzını açınca kaşığı veriyorum ağzına.ağzında olunca yiyor ama işte ağız kapama huyumuz var.öyle öyle ancak yedirebiliyorum.bugün kıymalı semizotlu sebze çorbası pişirdim az yoğurtla karıştırıp yedirdim.tabi zorla.oysaki tadına bakıyorum çok güzel.örneğin yoğurdunu biberonda ver seve seve içiyor ama kaşıkla olunca ağzını kilitliyor.alışması lazım kaşığa 6.5 aylık oldu.

vereliniortak:sm_confused:Benim kızım 1 gün sonra 7 .ayına girecek bende 10 gündür falan tattırmak amaçlı meyve suyu ,sebze çorbası,yoğurt,muhallebi verdim.benim okudğum kadarıyla sabah anne sütü sonrası 10 gibimeyve suyu yada püresi-öğlen sebze çorbası-ikindi yoğut ve akşam muhallebi olarak biliyorum ben ama tabii kahvaltılar ne şekil olacak bilmiyorum henüzsütüm yeterli oluyor ama tatsın ve 6.ay bitince zorlanmamak için verdim birkaç gün.:sm_confused:

oğluma bugün tavuk çorbası yaptım.
1domates ve
bir küçük soğanın yarısını rendeledim
ceviz kadar tavuk kıyması
1tatlı kaşığı pirinç
1tatlı kaşığı şehriye ekleyip pişirdim
sonrada 1tatlı kaşığı zeytinyağı ekledim
veee sonunda oğlum ilk kez bir çorba yedi

Soğan ve domates tatlandırıyor sanırım çorbaları. Bu soğan ve domates vermede sakınca yok değil mi ? Ben de koyuyorum ama az miktarda , hiç sormadım doktora da...

Soğan ve domates tatlandırıyor sanırım çorbaları. Bu soğan ve domates vermede sakınca yok değil mi ? Ben de koyuyorum ama az miktarda , hiç sormadım doktora da...

sogan gaz yapmiyorsa verebilirsin canim domatesde alerji riski oldugu icin 1 yasindan sonra oneriyor doktorlar eger alerji yapmiyorsa yiyebilir bebisin

Aslında bizimki gündüzleri zor uyuyor. Acaba gaz yapıyor da ondan mı uyumuyor diye düşünüyorum. Ama az koyuyorum zaten. Kücük bir soğanın çeyreğini koyuyorum. Domates de herkes verdiği için veriyorum valla.

olabilir canim birkacgun verme dene bakalim degisiklik olacakmi,benim kizimda bazen kirmizi mercimek ve bulgurda gaz yapiyor hatta pirasa herzaman deilde ust uste verirsem hergun gaz yapiyor

kızlar benım kızım 4 ay 10 gunluk fılan 1 tam yumurtayı yedırıyorum bazen hergun 1 seftalı rendelıyorum dun uzumu avcumla ezdım icine bıskuvı koydum bayıla bayıla yedı hero bayb muzlu armutlu mandalınalı aldım zor yedı iştahsız sandım seftalıyı iştahlı yedı begenmemiş meger
anne sutude alıyo

4.ayda yumurta verilmiyorki canim dokunuyormu genelde 7.ayda baslaniyor yumurtaya cok erken baslamissin herseye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…