• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar menulerı okudum neden et ve tavuk yok bu yemeklerde bu cocuklar protegını nereden alacaak. Ben bu tarıflerı balık veya et veya tavuk ıle yapıyorum hem suyunu hem etını koyup pure halınde verıyorum. Bayılıyor olıs sıze de tavsıye ederım.

ben diğer arkadaşın topiğindede menümü paylaşmışım
burayada yazayım...
benim oğlum 7 aylık ve kilo almasını istiyorum
1 aydır emmeyide bıraktı malesef...
ona

sabahları :
çayla berabar peynir zeytin kaymak reçel ve bebe bisküvisini karıştırıp mama yapıyorum
ama tabi bıkmasın diye her qün içerisine farklı birşeyler ekliyorum yada eksiltiyorum...
bağzı sabahlarda hero baby nin kahvaltı saatini yapıyorum oğlum onu çok seviyor.

ara öğün olarak meyve suyu içiriyorum...

kahvaltısından 3 saat sonra öğlen :
çorba yapıyorum içerisine bebekler için kavrulmuş gevreklerden oyup katılaştırıyorum ve onu yediriyorum.

yine 3 saat sonra yani ilkindi de :
hero baby kavanoz maması veya meyveli yoğurt yediriyorum...

meyveli yoğurt yediriyorsam 1,5 saat sonra kavanoz maması veriyorum çünkü
yoğurt tok tutmaz
ama kavanoz maması verdiysem 2-3 saat sonra da yoğurt yediriyorum.

akşam da yatmadan önce saat 10 qibi pirinç unu muhallebisi
veya arı mama yediriyorum.

sizce nasıl?

Son düzenleme:
kusura bakma clopatra ama beğenmedim çünkü bi çok şey hazır kullanıyosun özelliklede kavanoz maması ve meyveli yoğurt

bunları gayette kolay bi şekilde evde kendin hazırlayabilrsin

heleki prinç unu filan hiçbir doktorun önermeyeceği bişey bebekte kof bir şişmanlık elde edersin demişti bizim doktorumuz ve bendeki beslenme kitabındada okdumki sadece süt ile yapılması gerekirmiş altına büyükçe not düşmüşler sen onu kesin şu devam sütleriyle filan yapıyosundur

ben oğluma her gece kendim muhallebiler yapıyodum irmikten kayısı suyuna üzüm suyuna yada ıhlamur çayına bu kayısı ve uzumleri kendim evde haşlayıp öyle yapıyodum içine elma rendesi vs ceviz vs filan koyuyordum her gece farklı deniyodum hazır olarak yediği tek şey bebe bisküvisiydi birde peynir kavrulmuş gevrek filan bunlar bebek beslenmesinde özelliklede anne sütü almayan bebeklerde kullanılmaması gereken gıdalar

bir uzmandan dinlemiştim bir yetişkin sağlığını 2 yaşına kadar aldıgı gıdalarla belirlermiş buda sadece anneye bağlıymış eğer sağlıklıysanız annenize teşekkür edin demişti

ve şimdi oğlum 17 aylık oldu patates kızartmasının tadını bilmiyo olaki görüp isterse o çok acı bişey cıs cıs diyorum vermiyorum hele o meyveli yoğurtlardan hazır mamalardan filan hiç ama hiç yemedi bi kere bebe bisküvisinin yanında hediye mama vermişlerdi bi komşuma verdim yedirmedim şimdi şimdi yemeğini güzel yediğinde haftada bir kere falan sütlaç puding vs ile ödüllendiriyorum tabiki bunlarıda kendim evde yapıyorum arada halası veya dedesi çikolata alıyo onuda eğer öğününü yediyse yediriyorum bisküvilerden yediği tek sey ise petibör ve çubuk kraker balık kraker filan onları bile vermiyorum düşün çok yağlılar kendin ağzına ikitane at elindeki yağdan alnarsın zaten ne demek istediğimi çubuk krakeride tuvalete gitmem gerektiğinde bırakıcak kimsem yoka mama sandalyesine oturtup öneüne veriyorum o kadar bu yazdıklarım belki kızdırıcak sizi ama gercekten bebeklerimizi çok seviyoruz herşeyden sakınıyoruz ama beslemeye gelince neden hazır gıdalar seçiyoruz anlamıyorum lütfen söylediklerimi dikkate alın
:71: :71:

kusura bakma clopatra ama beğenmedim çünkü bi çok şey hazır kullanıyosun özelliklede kavanoz maması ve meyveli yoğurt

bunları gayette kolay bi şekilde evde kendin hazırlayabilrsin

heleki prinç unu filan hiçbir doktorun önermeyeceği bişey bebekte kof bir şişmanlık elde edersin demişti bizim doktorumuz ve bendeki beslenme kitabındada okdumki sadece süt ile yapılması gerekirmiş altına büyükçe not düşmüşler sen onu kesin şu devam sütleriyle filan yapıyosundur

ben oğluma her gece kendim muhallebiler yapıyodum irmikten kayısı suyuna üzüm suyuna yada ıhlamur çayına bu kayısı ve uzumleri kendim evde haşlayıp öyle yapıyodum içine elma rendesi vs ceviz vs filan koyuyordum her gece farklı deniyodum hazır olarak yediği tek şey bebe bisküvisiydi birde peynir kavrulmuş gevrek filan bunlar bebek beslenmesinde özelliklede anne sütü almayan bebeklerde kullanılmaması gereken gıdalar

bir uzmandan dinlemiştim bir yetişkin sağlığını 2 yaşına kadar aldıgı gıdalarla belirlermiş buda sadece anneye bağlıymış eğer sağlıklıysanız annenize teşekkür edin demişti

ve şimdi oğlum 17 aylık oldu patates kızartmasının tadını bilmiyo olaki görüp isterse o çok acı bişey cıs cıs diyorum vermiyorum hele o meyveli yoğurtlardan hazır mamalardan filan hiç ama hiç yemedi bi kere bebe bisküvisinin yanında hediye mama vermişlerdi bi komşuma verdim yedirmedim şimdi şimdi yemeğini güzel yediğinde haftada bir kere falan sütlaç puding vs ile ödüllendiriyorum tabiki bunlarıda kendim evde yapıyorum arada halası veya dedesi çikolata alıyo onuda eğer öğününü yediyse yediriyorum bisküvilerden yediği tek sey ise petibör ve çubuk kraker balık kraker filan onları bile vermiyorum düşün çok yağlılar kendin ağzına ikitane at elindeki yağdan alnarsın zaten ne demek istediğimi çubuk krakeride tuvalete gitmem gerektiğinde bırakıcak kimsem yoka mama sandalyesine oturtup öneüne veriyorum o kadar bu yazdıklarım belki kızdırıcak sizi ama gercekten bebeklerimizi çok seviyoruz herşeyden sakınıyoruz ama beslemeye gelince neden hazır gıdalar seçiyoruz anlamıyorum lütfen söylediklerimi dikkate alın
:71: :71:

daha ek gıdaya geçişe zamanımız var, ama ben şimdiden biraz araştırıyorum, çünkü daha önce hiç bebek görmedim bazı şeyleri geç öğrenmek istemiyorum. yavaş yavaş tarifler yazıyorum, inceliyorum. ama aklıma takılan birkaç şey var. ben de hazır gıdalardan kullanmak istemiyorum (kendim eve ne hazır çorba, ne hazır mayonez, ne hazır krema, hiçbir şey sokmuyorum. bebeğime de herşeyi kendim yapmak istiyorum becerebildiğim kadarıyla. belki yolculuğa filan çıkarken ne olur ne olmaz diye hazırlardan alabilirim) en çok merak ettiğim yoğurdu nasıl yaptın (nasıl süt kullandın. bildiğim kadarıyla inek sütü yasak) cevap verirsen sevinirim, şimdiden teşekkürler.

ben tesekkur ederım

ben bazı yasaklara uymadım acıkcası doktorumuzda ınek sütünden yogurdu yasaklamadı daha 4 aylakta hanı alıssın dıye meyve ve yogurt tattırırsınya ben taa o zamandan berı ınek sütünden olma yogurt verıyorum taze günlük mayalıyodum ama 10 aylıktı hammıle kaldım yıne ınek sütü verdım oncelerı sulandırıp sonra doktorum sulandırma cok yaglıysa bır gece dolapta beklet kaymagını al oyle ver demıstı bıldıgım bırınden alıyodumm sutu acık suttu yanı hazır sut bıle vermedım doktorumuz guvendıgın bırıyse sorun yok dedı hıc bır alerjen durumda yasamadık bence bazı doktorlar abartıyolar eskılerımız hep boyle buyumusler

ben tesekkur ederım

ben bazı yasaklara uymadım acıkcası doktorumuzda ınek sütünden yogurdu yasaklamadı daha 4 aylakta hanı alıssın dıye meyve ve yogurt tattırırsınya ben taa o zamandan berı ınek sütünden olma yogurt verıyorum taze günlük mayalıyodum ama 10 aylıktı hammıle kaldım yıne ınek sütü verdım oncelerı sulandırıp sonra doktorum sulandırma cok yaglıysa bır gece dolapta beklet kaymagını al oyle ver demıstı bıldıgım bırınden alıyodumm sutu acık suttu yanı hazır sut bıle vermedım doktorumuz guvendıgın bırıyse sorun yok dedı hıc bır alerjen durumda yasamadık bence bazı doktorlar abartıyolar eskılerımız hep boyle buyumusler

ek gıdaya 4.ayda mı başladınız,neler verdiniz merak ediyorum gerçekten,bu konuda bilgilisiniz anladığım kadarıyla.oğlum 4.ayına yeni girdi ben de yavaş yavaş meyve sularından tattırmayı düşünüyorum sizce erken mi,neler tavsiye edersiniz,siz neler vermiştiniz,kaçıncı ayda başladınız??

kafam o kadar karışıkkiii?:( benim oglum 5 aylık.doğdugundan beri emzirme çabasındayım.ama nedense hep yetmiyomuş gibi düşünüorum.çünkü göysümü sıkıyorum hiç süt gelmio.zaten oğlumda emerken süt gelmeyince çok kızıo.e biliorum aççç.mecburen de mama veriyorum ozaman.sadece anne sütü almadığı için dr.muz katı gıdaya geçebilrsiniz dedi.bebek kaşığıyla 10 kaşık kadar elma,armut.muz püresi veriyorum.bide devam mamasıyla muhallebi verdim.bunlara başladığımızdan beri sütüm dahada azaldı.günde 1 kere mama veriyodum 90cc.şimdi 2kere veriyorum 90 yetmio 120cc.içio.acaba tekrar anne sütüne geri dönsem geç kalmışmıyımdır?

yani zaten 5 ayı geçmiş ek gıda zamanı başlamış ama sık sık emzirin hatta imkanınız varsa şu elektirkli pompalardan filan alın yada cevrenizde varsa birinden isteyin sağdıkça bi nebzede olsa çoğalır

sezen hanım cevabınız için teşekkür ederm.elektrikli deil ama normal pompam var onunla deniyorum süt çıkmayınca dahada üzülüorum.bugün sabah 90lık mama verdim ama akşama kararlıyım vermicem.:(kıyameti kopartmazsa tabi.peki sizce ek gıda doyurucumu olmalı yoqsa tadımlıkmı?

kafam o kadar karışıkkiii?:( benim oglum 5 aylık.doğdugundan beri emzirme çabasındayım.ama nedense hep yetmiyomuş gibi düşünüorum.çünkü göysümü sıkıyorum hiç süt gelmio.zaten oğlumda emerken süt gelmeyince çok kızıo.e biliorum aççç.mecburen de mama veriyorum ozaman.sadece anne sütü almadığı için dr.muz katı gıdaya geçebilrsiniz dedi.bebek kaşığıyla 10 kaşık kadar elma,armut.muz püresi veriyorum.bide devam mamasıyla muhallebi verdim.bunlara başladığımızdan beri sütüm dahada azaldı.günde 1 kere mama veriyodum 90cc.şimdi 2kere veriyorum 90 yetmio 120cc.içio.acaba tekrar anne sütüne geri dönsem geç kalmışmıyımdır?

canım sıktığımız zaman bazen süt gelemeyebilir..süt olayı kafa da bitiyor bir nevi olumsuz düşünme mamaya güvenme..süt yapabilecek şeyler ye iç..ek gıdaya geçsen de yettiğince emzirmeye çalış..

sezen hanım cevabınız için teşekkür ederm.elektrikli deil ama normal pompam var onunla deniyorum süt çıkmayınca dahada üzülüorum.bugün sabah 90lık mama verdim ama akşama kararlıyım vermicem.:(kıyameti kopartmazsa tabi.peki sizce ek gıda doyurucumu olmalı yoqsa tadımlıkmı?

ben 6. ay bitene kadar doyurucu ek gıda vermedim ama bazı akşamlar tam elmayı cam rendeden rendeliyodum ne kadar yemek istiyosa yediriyodum bazen hepsini yediği bile oluyodu içinede birazcık pekmez koyuyodum ama dedimya hergün değil sadece damak zevki oluşsun diye zorlanmasın diye bazen yoğurt veriyodum içine bebe bisküviside koyuyodum bunları özellikle sütümün azaldıgını hissettiğim günler veriyodum bazı günler sebze haşlayıp püresini yapıyodum özellikle açken veriyodum hapur hupur yiyodu

amacım verdiğim gıdaları sevmesiydi gün boyunca sadece süt emmiş cocuk ki 5. ayına girmiş azda olsa açlık hiseder ve ne verirsem götürüyodu ek gıdaya geçtiğimdede hiç zorlanmadım ne verdiysem yedi çünkü hepsinin tadnı biliyodu

herkes menusunu paylaşmış kısaca bende 9 aylık oğlumun menusunu paylaşmak istiyorum.

bebeğim hiç emmedi diyebilirim dsağdım verdim 3. aydan sonra sadece mama aldı.

ve ben 5. aydan sonra meyve püreleri ile bşladım sebzeye geçtim sonra mama ile yoğurt yaptım sonra yumurtaya başladım, pekmez, peynır ekledim.

6. aydan sonrra

sabah
kahvaltı karışımı yada hipp büskivi ile mama yaptım içine pekmez,yumurta sarısı, keçi peynırı, yada labne

ara ara çay hazırladım ıhlamur ayva yaprağı, kuru meyelerile çay yappıp bazen kahvaltı ile içiriyordum bazende kahvaltıyı bunla hazırlıyorum.

arada meyve hazırlıyorum yada meyve suyu havuç elma armut

bazenpişiriyorum nasıl elmayı bölüyorum az suyu içine kuru kayısı koyuyorum herzamn değil.

bazen ıhlamurda ekliyorum, pişiyor süzüyorum eziyorum yeyior. arada tarçın ekliyorum.

öğle tarhana yayla sehriyeli tavuk çorbası, kemık suyuna corbba, kıymalı sebze çorbası yoğurt pirinç hindi suyuna cesitli çorbalar. çoğunlukla pütürlüye alışmas için pirinç tel ve arpa sehriye kuskus koyuyorum yarın yemek kasığı kadar.çorbaları taze gunluk hazırlıyorum. çorbalarına kimyon ekliyorum çokaz gaz için hala gaz sorunumuz var korkumdan mercimekli yapamadım hala

uyuyor uyandığıındada meyveli yoğurt muzlu ya da kayısı yoğurt kuru kayısıyı yıne pişirip eziyorum arası çok uzunda ana ögünle bazen büskivi koyuyorum hipp yada kendi yaptığım.

araalrda meyve cayları yapıyorum
yada meyve f,ilesi ile portakal muz mandalina emiyor.

aksam üzeri kasık mama yada muhallabi.

ve biz ne yersek tuzsuz zeytıın yağlı az salçalı onlardanda veriyorum.

çoğunlukla ızgara yapıyorum balık tavuk et hindi azarazarda olda babası onu kuş gibi besliyor:)
:16:

gece maması yiyip uyuyor uyanırsa biberon veriyorum.

sizce menumuz nasıl?:61:

çok güzel bir topik olmuş mutlaka faydalanacağım hatta şimdiden bir kaç not bile aldım :16:

Bende oglusumun bugunku menusunu paylasayim sizlerle
Sabah kahvaltida 5 6 tane cici bebe 2tatli kasik labne bazen bi cay kasik tereyag 2tatli kasik ev yapimi recel karisimi az ilik suyla islatiliyor tabi bunlar
Oglen semizotu ispanak ceviz pirinc tereyag zeytinyag karisimi bir corba
sonraki saatlerden birinde kasik mamasi
sonra kavanoz mamasi
yogurt
pirinc unu pisirp icine haslanmis yumurta sarisi katiyorum cunku bebegim yumurtayi kahvaltida veya kasik mamasinda yemiyor ya kavanoz mamasina yada pirinc ununa katiyorum
bazen yaptigim
kasik mamalarina bazen kaymak yada pekmez katiyorum evde kabak tatlisi varsa bi iki dilim ekliyorum

bayanlar bişey sorucam yeğenim çok boğazlı habire bişeyler yiyecek 2.5 aylık daha ama doymak nedir bilmiyor biz meyve suları versek bi sakıncası varmı çünü bebek çaylarını çok seviyor e hep onlarda veremiyoruz mesela yarım mandalina suyunu azcık suyla karışıtırıp verdik bugün bi nefeste içti ama korktukta ne yapmalıyız vermelimiyiz vermemeliyiz erkenden başlatan varmı böyle şeylere

bayanlar bişey sorucam yeğenim çok boğazlı habire bişeyler yiyecek 2.5 aylık daha ama doymak nedir bilmiyor biz meyve suları versek bi sakıncası varmı çünü bebek çaylarını çok seviyor e hep onlarda veremiyoruz mesela yarım mandalina suyunu azcık suyla karışıtırıp verdik bugün bi nefeste içti ama korktukta ne yapmalıyız vermelimiyiz vermemeliyiz erkenden başlatan varmı böyle şeylere

cnm umarım yanlış yazmışsındır 2 buçuk aylık diye çünkü o kadarcık bebeğe değil yarım mandalina suyu bi çay kaşığı bile verilmez. en erken 4. ay bitince başlanır meyve sularına o da 1 2 çay kaşığıyla ve asitsiz meyvelerle. çok yanlış olmuş umarım bebişin sindirim sistemine bi zarar vermez. sürekli emmek mi istiyor boğazlı derken sütmü yetmiyor acaba ama öle bile olsa verebileceğiniz tek şey formül mamalardır o ayda takviye olarak ve bunu doktor önerir zaten öle kafanıza göre verilcek bi kararda değil. süt kuzusu o daha bebek çaylarını bile gerekmedikçe vermeyin lütfen yazık ona

benim kzım 6 aylık..doktorumuzun verdiği menüyü yazayım bende..

Kahvaltı 8-9 gibi
yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı pekmez
anne sütü içine bir dilim tam tahıllı ekmek içi ya da bisküvi
1 kibrit kutusu yağsız tuzsuz peynir
ceviz
tahin

Öğle 12-1 gibi

Sebze çorbası
tarhana
arpa-tel şehriye çorbası
yoğurt çorbası
mercimek çorbası vs.

ama içinde iki kere çekilmiş kuzu kıyma ve lor peyniri olcak ve bir çorba kaşığı zeytinyağı

yoğurt

anne sütü

Öğleden sonra

Meyve püresi

cennet elması,muz,elma,armut,siyah üzüm,siyah erik

anne sütü

Akşam

Sebze püresi

Kıymalı patatesli kabak
kıymalı patatesli enginer
" " kereviz
" " ıspanak
" " karnıbahar vs.

bunlarda zeytinyağlı içine kıyma yerine ciğer konulabilir.

yoğurt

anne sütü

Gece 21-22 gibi

Muhallebi

her 100 ml süt için 1.5 tatlı kaşığı pirimç unu 1.5 tatlı kaşığı şeker

geceyarısından sonra annesütü

6 aylık bebek bunları yiyorsa bravo diyorum.yediren anneye de yiyen cocuğada bravooo.benim oğlum 2 yaşına girecek yakında yarısını yemez bunların

Back