• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
olabilir canim birkacgun verme dene bakalim degisiklik olacakmi,benim kizimda bazen kirmizi mercimek ve bulgurda gaz yapiyor hatta pirasa herzaman deilde ust uste verirsem hergun gaz yapiyor

Kırmızı mercimeği kaç aylıkken vermeye başlıyorsunuz? Mercimek çorbası verilebilir mi acaba şuanda benim bebek birkaç gün sonra 8 ay olacak tam. Ben sebze çorbasına bir tatlı kaşığı atmayı düşünüyorum da sindirebilir mi acaba?

4.ayda yumurta verilmiyorki canim dokunuyormu genelde 7.ayda baslaniyor yumurtaya cok erken baslamissin herseye

sımdı sızınkıler ılk ya ondan tereddut edebılırsınız benım 3 bebegım ya tavuk balık dahıl tatmadıgı bısey kalmadı
böyle tattırırsan buyuyunce kolay yıyolar yemeklerını
annem tavuk etını ezıp verdı agzına ben cesaret edemedım ama bende tatılde balık yedırdım
mezgıt ıstarvıt hamsı
mezgıt zaten 9 ayda verılcek ha 9 ay ha 3 bucuk ne fark eder dermısım
saka saka tattırıyorum ya bısey ollmaz

Kırmızı mercimeği kaç aylıkken vermeye başlıyorsunuz? Mercimek çorbası verilebilir mi acaba şuanda benim bebek birkaç gün sonra 8 ay olacak tam. Ben sebze çorbasına bir tatlı kaşığı atmayı düşünüyorum da sindirebilir mi acaba?

valla benimki 6.5 aylık ben veriyorum çorbasına katıyorum sorun olmuyor benimki zaten çok gazlı bir bebek değildi.ama sizinki de 8 aylık olmuş artık başlayın bence.

milupanın yolladığı paketten çıkan broşürde mercimeği 8.aydan sonra verebilirsiniz yazıyor

slm kızlar benim 5,5 aylık ikizlerim var ek gıdaya geçtik çok şükür meyve püreleri yoğurt bebe bisküvisi sebze çorbası veriyorum muhallebiye de başlıcam .... daha başka neler verebilirim canlarıma mama içiyorlar beni fazla emmiyolar. şimdiden saolsun kızlarrrr.....

slm kızlar benim 5,5 aylık ikizlerim var ek gıdaya geçtik çok şükür meyve püreleri yoğurt bebe bisküvisi sebze çorbası veriyorum muhallebiye de başlıcam .... daha başka neler verebilirim canlarıma mama içiyorlar beni fazla emmiyolar. şimdiden saolsun kızlarrrr.....

canım maşallah her verdiğini yiyorlarmış zaten,bi kahvaltı kalmış,onun içinde 7.ayı bekleyin diyorlar

merhaba
burdan paylaşılabn menüler çok işime yarıyor oğlum 5,5 aylık ek gıdaya başladım farklı tarifler için takip ediyorum ama sizden ricam bebeklerinizin kaç aylık olduğunuda not olarak yazarsanız çok daha iyi olur

Arkadaşlar biz bugün ilk kez sebze püresi denedik ve kızım hiç hoşlanmadı..Bu arada 6 aylığız ek gıdalara yeni geçtik bugüne dek anne sütü aldı..Ama 13 Eylül de işe başlayacağım artık ek besinlere alışsın istiyorum ama biraz zor olacak gibi görünüyor :(

Yarın püre değil de çorba şeklinde yapıp vermeyi deneyeceğim..

Tecrübeli arkadaşlar 6,5-7 aylık bir bebeğin günlük beslenme düzeni hakkında fikirlerini önerilerini yazarlarsa sevinirim..
Yani ben işe gittiğimde kaç öğün verilmeli, neler yedirilmeli, ne kadar anne sütü içirilmeli (sağıyorum) ???

Yardımcı olursanız çok sevinirim..

ark mrb,benm bebeğim 7 ayını yeni doldurdu .
sabah 8,00 gibikahvaltı yiyor;bebeleac 2 devam sütü içine beblac kahvaltı maması +peynir+pekmez+1çay kaşığı ceviz+2 bebe bisk.bir gun araylada yumrta
11.00-11,30 gibi meyve püresi;1/2şeftali+elma +armut+2 kayısı+çeyrek muz rende yapıyoruz 2 tatlı kaşığıda kavanoz meyve mamalarında koyuyorum neden derseniz tüm meyveler karışınca böle ortaya sulu bi kıvam çıkıyo bende 2 tatlı kaşıpı ondan eklyorum ki kıvamlı olsun
14,00 gibi de çorba içiyo ki bundan pek haz etmiyo paşam :)bu aya kadar genelde patate havuç kabak maydanoz azcık soğan bir diş sarımsak pirinç kırmızı mercimek en son da irmik ve yağ ekliydum ama şimdi artık ete geçtik çorbalrına et suyu ekliyoruz tavuk suyuna çorba yapıyoruz ama ben daha deişik çorba tarfleri için tüm yazıları okudum :)çok da güzl şeyler buldum ama genede sorularım var domates az bişey koysam yada yağda soğan kıyma kavursam da çorba yapsam yada un lu çorbalar yapsam tarhana yapsam bunlar için daha erken mii ???yardımm
16,00 gibi de ülker smart meyveli yoğrut yediriyoruz 2 tane normal yoğrt veremedim çok kustu denedm çok ama omadı bunları çok sevdi şimdilik böle
19,30 20,00 gibide bebelac sütlü pirnçli gün aşırı da bebelac pşirilen lezzetler var ondan yapıyorum
gece de 300 devam sütü içiyo (yaklaşık:)

theasli teşekkürler :)
Maşallah diiim paşana, bizim kızın da bu kadar yiyeceği günler çabucak gelir umarım.

ne demek yardımcı olabildiysem neala :))
gelir annesi bende öle diyordum gelse gelse şimdi diş çıkarsa bizim yediklerimizden yese diyorum onu da yaşıcaz sonra nelerr neler ..
senn bebişinde yiycek hiiç merak etme annesi :)

ark mrb,benm bebeğim 7 ayını yeni doldurdu .
sabah 8,00 gibikahvaltı yiyor;bebeleac 2 devam sütü içine beblac kahvaltı maması +peynir+pekmez+1çay kaşığı ceviz+2 bebe bisk.bir gun araylada yumrta
11.00-11,30 gibi meyve püresi;1/2şeftali+elma +armut+2 kayısı+çeyrek muz rende yapıyoruz 2 tatlı kaşığıda kavanoz meyve mamalarında koyuyorum neden derseniz tüm meyveler karışınca böle ortaya sulu bi kıvam çıkıyo bende 2 tatlı kaşıpı ondan eklyorum ki kıvamlı olsun
14,00 gibi de çorba içiyo ki bundan pek haz etmiyo paşam :)bu aya kadar genelde patate havuç kabak maydanoz azcık soğan bir diş sarımsak pirinç kırmızı mercimek en son da irmik ve yağ ekliydum ama şimdi artık ete geçtik çorbalrına et suyu ekliyoruz tavuk suyuna çorba yapıyoruz ama ben daha deişik çorba tarfleri için tüm yazıları okudum :)çok da güzl şeyler buldum ama genede sorularım var domates az bişey koysam yada yağda soğan kıyma kavursam da çorba yapsam yada un lu çorbalar yapsam tarhana yapsam bunlar için daha erken mii ???yardımm
16,00 gibi de ülker smart meyveli yoğrut yediriyoruz 2 tane normal yoğrt veremedim çok kustu denedm çok ama omadı bunları çok sevdi şimdilik böle
19,30 20,00 gibide bebelac sütlü pirnçli gün aşırı da bebelac pşirilen lezzetler var ondan yapıyorum
gece de 300 devam sütü içiyo (yaklaşık:)

Canım benim bebeğim 8 aylık. Doktorumuz 7. ayda çeyrek domates, soğan ekleyebilirsin demişti. Yalnız soğanı kavurmamanı direk sebzelerle birlikte suya atmanı tavsiye ederim. Soğan çok faydalı ama gaz yapabilir, miktarı çok olmamalı. Kıymayı da ben 7. aydan beri veriyorum. Et suyunun hiçbir besin değeri yok. Direkt olarak et yemesi gerekiyor bebeklerin. Kasaptan alırken 3 kere çektirin, bebek için deyince biliyorlar zaten. Onu kendi suyunda kavurun. Buzluğa koyun hergün 1-2 yemek kaşığı kadar çorbasına atın. Et suyunu da lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz.

Tarhana çorbası zaten 6. aydan itibaren verilebilir. Ancak baharatlı olmaması koşuluyla.

Canım benim bebeğim 8 aylık. Doktorumuz 7. ayda çeyrek domates, soğan ekleyebilirsin demişti. Yalnız soğanı kavurmamanı direk sebzelerle birlikte suya atmanı tavsiye ederim. Soğan çok faydalı ama gaz yapabilir, miktarı çok olmamalı. Kıymayı da ben 7. aydan beri veriyorum. Et suyunun hiçbir besin değeri yok. Direkt olarak et yemesi gerekiyor bebeklerin. Kasaptan alırken 3 kere çektirin, bebek için deyince biliyorlar zaten. Onu kendi suyunda kavurun. Buzluğa koyun hergün 1-2 yemek kaşığı kadar çorbasına atın. Et suyunu da lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz.

Tarhana çorbası zaten 6. aydan itibaren verilebilir. Ancak baharatlı olmaması koşuluyla.

bende artık domates koyabilirim yani saol heray doktora gidiyoruz ama bzn en calıcı şeyleri sormayı unutuyorz :)soğan azcık koyuyorum suya ama kavuran da duyunca acaba mı demiştim ?
kıymayı kendi suyunda kavur diyosun yani ben öle çorba yaparken suyuna atmıştım ama hani elinin altında hazır olsun diye sölüyosun dmi
tarhana yı denicem saol :):dance:

kızlar benım kızım 4 ay 10 gunluk fılan 1 tam yumurtayı yedırıyorum bazen hergun 1 seftalı rendelıyorum dun uzumu avcumla ezdım icine bıskuvı koydum bayıla bayıla yedı hero bayb muzlu armutlu mandalınalı aldım zor yedı iştahsız sandım seftalıyı iştahlı yedı begenmemiş meger
anne sutude alıyo

benim kızım 4ay22 günlük ben hala fındık büyüklügünü geçemedim yumurtada çok degilmi tam yumurta bari yarım falan ver yazık,bisküviler kansorejen diye duymuştum onun yerine irmik kat tamam bisküvi şekerli tat verir ama ilerde hiçbirşey yediremezsin şimdiden tatlı şeylere alışırsa az yesin zaten önemli olan vitaminli yesinbilmiyorumkismile

bende artık domates koyabilirim yani saol heray doktora gidiyoruz ama bzn en calıcı şeyleri sormayı unutuyorz :)soğan azcık koyuyorum suya ama kavuran da duyunca acaba mı demiştim ?
kıymayı kendi suyunda kavur diyosun yani ben öle çorba yaparken suyuna atmıştım ama hani elinin altında hazır olsun diye sölüyosun dmi
tarhana yı denicem saol :):dance:

Rica ederim canım. Soğanı kavurmak bizim için bile zararlı bir işlem. Malum yağ ısındığında kanserojen etkisi ortaya çıkıyor. Özellikle bebeklerin çorbalarına sızma zeytinyağ çorba piştikten sonra çiğden ilave edilmeli. Kıymayı tabii ki çiğden de suyuna atabilirsin. Ben daha kolay diye söyledim. Afiyet olsun bebişine canım yarasın...buyrunnnnnnnnn

Hanımlar bende daha ek gıdaya gecmedım.az kaldı.Bılgılerınızden yararlanacagım.Fakat anlamadıgım bısey var.sabah kahvltıda peynır pekmez,yumurta cıcıbeb demısısnız.ama bırde devam sütü demısısnız.devam sütlerı toz halınde önce bunu suyla yapıp sonra dıger kahvaltılıklarımı koyuyorsunuz?Yanı devam sütünü nasıl kullanıyorsunuz?

Hanımlar bende daha ek gıdaya gecmedım.az kaldı.Bılgılerınızden yararlanacagım.Fakat anlamadıgım bısey var.sabah kahvltıda peynır pekmez,yumurta cıcıbeb demısısnız.ama bırde devam sütü demısısnız.devam sütlerı toz halınde önce bunu suyla yapıp sonra dıger kahvaltılıklarımı koyuyorsunuz?Yanı devam sütünü nasıl kullanıyorsunuz?

evet canım önce mama hazırlanıyor sonra bunlar konuluyorve kasıkla yediriliyor.

bende ek gıdaya yenı yenı baslıyorum sana tavsiyem önce meve sularında 2 3 kasık ver sonra artır bebek buna alışınca püre seklinde ver. sonra yoğurt ver azdan coğa.s.a doğru sonra sebze corbası yap önce sadece suyunu ver tuzsuz olsun sonra sebze corbasını tamamen ver ez yada blnderla meyveleri cam rendeden geçir.

evet canım önce mama hazırlanıyor sonra bunlar konuluyorve kasıkla yediriliyor.

bende ek gıdaya yenı yenı baslıyorum sana tavsiyem önce meve sularında 2 3 kasık ver sonra artır bebek buna alışınca püre seklinde ver. sonra yoğurt ver azdan coğa.s.a doğru sonra sebze corbası yap önce sadece suyunu ver tuzsuz olsun sonra sebze corbasını tamamen ver ez yada blnderla meyveleri cam rendeden geçir.

ben mamayı sulandırmadan kuru olarak diğer malzemelere karıştırıp eziyorum,muhallebi kıvamı alana kadar da su ekliyorum koyu kıvamlı birşey oluyor.mamayı ölçülere uygun olarak sulandırsam miktar çok fazla oluyor o zaman bitirmiyor.herhalde mahsuru yoktur değilmi?

arkadaşlar herşeyi birbirine çok karıştırmıyomusunuz benım doktorum hiçbir ek besini birbirine karıştırmıyoruz sadece sebze çorbasını ole yapıyoruz dedı ayrıcada mantıklı yanı bebekler herseyi karısık yerlerse nasıl tadlarını alabılecekler ılerıde tadlarını bılmedıklerı ıcın ole reddedıyolar sonra yedıremıyoruz oluyo bence hepsını ayrı ayrı sabırla yedırsek daha iyi olur gibime geliyo bebişlerınıze iyi bakınnnn

bugün pirinçli sebze çorbası içtik. daha önceleri haşladığım sebzenin suyunu alıyordum artık püre yapıp veriyorum. birde yeni duydum özellikle öğleden sonra yoğurt yiyen bebeklerin gelişmesi iyi olurmuş, paylaşmak istedim.

Back