• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bugün arpa şehriyeli yayla çorbası yedi...
off off yarın ne yapayım ?????????????*
Bir fikir verin ???
Bu sıcakta herşeyi yemiyor mümkünse yoğurtlu tarif yazın kızlarrrr

Semizotu yemeği yap canım,yanında da yoğurt.içine de pirinç yerine bulgur önerio bizim doktor.hem tam mevsimi

nınım ben bugün kendimize havuçlu pirinçli kabak yemeği pişirdim ondan yedirdim öğlen.yanında yoğurtla güzel bir altenatif severek yiyor benim oğlum

Canım iyi fikir yapayım...ishalimiz geçince...
2 gündür ishal oğlum .doktor yoğurtlu pirinç ve patates haşlaması ver dedi..
bu arada salgın varmış dikkat edin..
meyveleri iyice yıkayın kızlar...

Semizotu yemeği yap canım,yanında da yoğurt.içine de pirinç yerine bulgur önerio bizim doktor.hem tam mevsimi

canım semizotu yapıyorum domates ,patates ve kırmızı mercimkle
yiyor oğlum....
bu aralar ishal olduğu için sebze vermeyi düşünmüyorum..
tşekküredrim...

nınım geçmiş olsun dikkat etmek lazım..zaten bazı bebekler diş çıkarırken bile ishal olabiliyormuş bizde olmadı çok şükür.
kısa zamanda geçer inşallah sizinkide..

bugün öğlen mercimek çorbası yapıcam oğluma..mercimeği genelde sebze çorbalarına koyuyorum ama nadiren sırf mercimek çorbası olarak da veriyorum içine havuç ve soğan koyuyorum bazen ezogelin yapıyorum..hep değişik şeyler yapa yapa bi hal oldum alışsın diye..geçen gün sebze çorbası yaptım baya bi özlemiş kuzum :ecrin_bebek:

arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım.
benim oğlum bu hafta tam 6 ayını bitirdi. 5 aylıkken sütüm kesildiği için dr. devam sütü ve muhallebiye geçiş yaptırmıştı.gerçi muhallebiyi kaşıkla hiç yediremedik. bizde biberonla verdik. son 15 günde de yumurta sarısı, suda beklemiş beyaz beynir ve pekmez ile kahvaltıya başlattı.
Şuan her sabah 1 yumurta sarısını ve 1 kibrit kutusu kadar peyniri nerdeyse tamamen bitiriyor. ben yanına 2 adet bebe bisküviside ekledim. sonra 120 cc devam sütü içiyor.
yanlız oğlum gece çok geç yattığı için sabah kahvaltı faslı 11:00'i buluyor. öyle olunca da dr. dediği gibi 6 öğün ( 2 ara öğün ile ) yemek yediremiyorum.
bizim günlük menümüz şöyle,
sabah 11:00 de kahvaltı ve 1 saat sonra devam sütü
4-5 gibi sebze çorbası ve yoğurt beraber ( çorbayı kabak patates havuç ve domates ile yapıyorum. dün içine tavuk da ekledim.)
7-8 gibi arada biraz meyve püresi yedirmeye çalışıyorum.şeftali, armut, kayısı denedim ama nerdeyse hiç yemiyor. hazır kavanoz meyve pürelerini biraz daha fazla yedi.
9-10 arası tekrar sebze çorbası
akşam yatmadan biberonda sütlü muhallebi verdim.
yanlız bizimkisi anne sütü içerken gece 4 saat deliksiz uyurdu. şimdi 2 saatte bir uyanıyor ve her kalktığında 40-60 cc devam sütü içiyor. ön dişlerinin 1 tanesi kızarmış ve kabarmış. ondan mı yoksa bu verdiklerimden mi, bilemiyorum.
bana fikirlerinizi iletir misiniz.
birşeyleri yanlış mı yapıyorum.

canim domastes icin cok erken alerjik oldugu icin genelde 1 yasta veriliyor ayrica meyve olarakta sadece elma ve armutla basla ikisininde hazmi kolay meyveler digerleri icin 2 ay daha bekle pure yemiyorsa suyunu icirebilirsin kasikla ..sebze corbasina pirinc yada irmik ilave edebilirsin ayrica ispanak ekleyebilirsin tavuk icin 6.5 aylik olmasini bekleseydin keske daha corbaya tam alismamis bebegin afiyet olsun bebisine cok uzerine gitme yemiyorsa bence yedigi kadar alisma donemince suan yemedigi zamanlarda devam sutu ver icsin ayrica suda icirmeye baslamissindir

nınımcım Allah kolaylık versin..
ben ne yemek varsa onu yediriyorum..
yoğurtlu bir tarif aklıma gelmedi..

herkese merhaba,bende yeni tarifler arıyorum.kızım 7 aylık ama sebze püresini bir türlü sevmedi.patates,havuç,kabak,taze fasulye,pirinç,1-2 dal maydonoz,semizotu,irmik..patates,pirinç sabit diğerlerini dönüşümlü olarak yaptım ama nafile sevmiyor yemiyor bir türlü ama bizim yediğimiz yemekleri tatmak istiyor ve azıcık verince daha istiyor.tadımlık 1-2 çay kş.veriyorum ama zararı olur diyede korkuyorum.
sizdede benzer sorunlar oldumu.sebze püresini sevmeyip daha sonra alışan varmı.
değişik ne yapabilirim ne tavsiye edersiniz..

Vaveyla canım çok teşekkür ederim...
bugün pirinci yoğurladım verdim..
yarında patates haşlayıp yoğurla vereceğim..

ikeser tarhana verebilirsin..Ezogelin verebilirsin...aklıma bunlar geldi sebze harici...
sürekli sebze yediği için bıkmıştır kuzucuğun...

Sibelcim dişimizde çıkıyor hemde 6.diş
ama dişten değil öyle olsa bu kadar uzun sürmezdi...

selam arkadaşlar kızım 9ayınıbitirdi sabahları dönüşümlü olarak ekmek yada büskivi peynir yumurta pekmez tere yağı süt karışımı veriyorum...öğlen 1gün kıymalı 1gün tavuklu sebze çorbası veriyorum...akşam üstü meyve püresi veriyorum şeftali kayısı büskivi gibi...akşam tarhana çorbası y da yayla yada şehriye çorbası veriorum...gece yatarkende kaşık maması yada pirinç unu veriyorum sizler daha tecrübelisiniz nasıl sizce...

Canım iyi fikir yapayım...ishalimiz geçince...
2 gündür ishal oğlum .doktor yoğurtlu pirinç ve patates haşlaması ver dedi..
bu arada salgın varmış dikkat edin..
meyveleri iyice yıkayın kızlar...

canım semizotu yapıyorum domates ,patates ve kırmızı mercimkle
yiyor oğlum....
bu aralar ishal olduğu için sebze vermeyi düşünmüyorum..
tşekküredrim...
canım muz da çok iyi gelir ishale,geçmiş olsun çok.

selam arkadaşlar kızım 9ayınıbitirdi sabahları dönüşümlü olarak ekmek yada büskivi peynir yumurta pekmez tere yağı süt karışımı veriyorum...öğlen 1gün kıymalı 1gün tavuklu sebze çorbası veriyorum...akşam üstü meyve püresi veriyorum şeftali kayısı büskivi gibi...akşam tarhana çorbası y da yayla yada şehriye çorbası veriorum...gece yatarkende kaşık maması yada pirinç unu veriyorum sizler daha tecrübelisiniz nasıl sizce...

canım yoğurt yok mu ara öğünde ?? ha birde muhallebi niye,tok tutsun diye mi? ben hiç vermiyorum

ikeser tarhana verebilirsin..Ezogelin verebilirsin...aklıma bunlar geldi sebze harici...
sürekli sebze yediği için bıkmıştır kuzucuğun...

tarhana verdim 1 kere canım onuda çok az yedi..belkide yavaş yavaş alışacak ama bakıyorum bazı bebişler bu aylarda oldukça iştahlı yiyor sebze yemeğini.benimki hala tiksiniyor.içine çok çok az tuz atıyorum o zaman yiyor biraz ama bu defada içim rahat olmuyor yasak olduğu için.

arkadaşlar,
bbeveğiniz 6 aylık iken hiç patates yada havucu tek tek haşlayıp süt ile karıştıırıp püre olarak verdiniz mi
böyle yedirmek için çok mu erken

arkadaşlar,
bbeveğiniz 6 aylık iken hiç patates yada havucu tek tek haşlayıp süt ile karıştıırıp püre olarak verdiniz mi
böyle yedirmek için çok mu erken

tek papates sütle kabız olur karnı agrır çok cnm bence sebe çorbası şeklind ever onu diger sebzelerle tatlandır

teşekkür ederim.
peki çorbaları çeşitlendirmeye ne zaman başladınız. 6'nci ayda yazık hergün sebze çorbası mı içecek. tarhana yada yogurt çorbasına ne zaman geçtiniz.

bir de arkadaşlar, oğluşum ilk dişini çıkartmaya başladı. ön diş eti kızarmış ve kabarmış ve beyazlaşmış doktorumuz diş çıkartırken günde 4 sefere kadar fitil verebilirsin demişti. ama ben o kadar çok kullanmak gerekli mi emin olamadım. bugün doğru dürüst hiçbirşey yediremedim. devamlı sızlanıyor. siz neler yaptınız. akşam yatarken dün akşam fitil verdim güzel uyudu. gündüzde vermelimiyim. bu sızlanması ne kadar sürer.

arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım.
benim oğlum bu hafta tam 6 ayını bitirdi. 5 aylıkken sütüm kesildiği için dr. devam sütü ve muhallebiye geçiş yaptırmıştı.gerçi muhallebiyi kaşıkla hiç yediremedik. bizde biberonla verdik. son 15 günde de yumurta sarısı, suda beklemiş beyaz beynir ve pekmez ile kahvaltıya başlattı.
Şuan her sabah 1 yumurta sarısını ve 1 kibrit kutusu kadar peyniri nerdeyse tamamen bitiriyor. ben yanına 2 adet bebe bisküviside ekledim. sonra 120 cc devam sütü içiyor.
yanlız oğlum gece çok geç yattığı için sabah kahvaltı faslı 11:00'i buluyor. öyle olunca da dr. dediği gibi 6 öğün ( 2 ara öğün ile ) yemek yediremiyorum.
bizim günlük menümüz şöyle,
sabah 11:00 de kahvaltı ve 1 saat sonra devam sütü
4-5 gibi sebze çorbası ve yoğurt beraber ( çorbayı kabak patates havuç ve domates ile yapıyorum. dün içine tavuk da ekledim.)
7-8 gibi arada biraz meyve püresi yedirmeye çalışıyorum.şeftali, armut, kayısı denedim ama nerdeyse hiç yemiyor. hazır kavanoz meyve pürelerini biraz daha fazla yedi.
9-10 arası tekrar sebze çorbası
akşam yatmadan biberonda sütlü muhallebi verdim.
yanlız bizimkisi anne sütü içerken gece 4 saat deliksiz uyurdu. şimdi 2 saatte bir uyanıyor ve her kalktığında 40-60 cc devam sütü içiyor. ön dişlerinin 1 tanesi kızarmış ve kabarmış. ondan mı yoksa bu verdiklerimden mi, bilemiyorum.
bana fikirlerinizi iletir misiniz.
birşeyleri yanlış mı yapıyorum.

canım bende acemiyim senin gibi ama belki acıktığı için sık sık uyanıyordur.acaba gece verdiğin muhallebiyi biraz daha zenginleştirsen daha uzun uyur mu?mesela içine 1tanebebe bisküvisi atsan yada daha koyu kıvamlı yapsan?ayrıca yemesi de iyi gibi maşallah,zamanla meyveye de alışır.benim oğluma da armut dokunuyor veremiyorum.şeftali üzüm elma veriyorum

Back