arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım.
benim oğlum bu hafta tam 6 ayını bitirdi. 5 aylıkken sütüm kesildiği için dr. devam sütü ve muhallebiye geçiş yaptırmıştı.gerçi muhallebiyi kaşıkla hiç yediremedik. bizde biberonla verdik. son 15 günde de yumurta sarısı, suda beklemiş beyaz beynir ve pekmez ile kahvaltıya başlattı.
Şuan her sabah 1 yumurta sarısını ve 1 kibrit kutusu kadar peyniri nerdeyse tamamen bitiriyor. ben yanına 2 adet bebe bisküviside ekledim. sonra 120 cc devam sütü içiyor.
yanlız oğlum gece çok geç yattığı için sabah kahvaltı faslı 11:00'i buluyor. öyle olunca da dr. dediği gibi 6 öğün ( 2 ara öğün ile ) yemek yediremiyorum.
bizim günlük menümüz şöyle,
sabah 11:00 de kahvaltı ve 1 saat sonra devam sütü
4-5 gibi sebze çorbası ve yoğurt beraber ( çorbayı kabak patates havuç ve domates ile yapıyorum. dün içine tavuk da ekledim.)
7-8 gibi arada biraz meyve püresi yedirmeye çalışıyorum.şeftali, armut, kayısı denedim ama nerdeyse hiç yemiyor. hazır kavanoz meyve pürelerini biraz daha fazla yedi.
9-10 arası tekrar sebze çorbası
akşam yatmadan biberonda sütlü muhallebi verdim.
yanlız bizimkisi anne sütü içerken gece 4 saat deliksiz uyurdu. şimdi 2 saatte bir uyanıyor ve her kalktığında 40-60 cc devam sütü içiyor. ön dişlerinin 1 tanesi kızarmış ve kabarmış. ondan mı yoksa bu verdiklerimden mi, bilemiyorum.
bana fikirlerinizi iletir misiniz.
birşeyleri yanlış mı yapıyorum.