• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar oğlum 5 buçuk 6 aylık sayılır artık...doktor ek gıdaya geç artık dedi..ben de başladım..meyve verdim ilk başta..cam rendede rendeleyerek..şeftaliyi sevmedi..kayısıya bayıldı..armutu da eh işte..sebze çorbası yaptım..ama çok tatsız oluyor patates, havuç ve pirinçle yaptım başta.zeytin yağı ile..sonra havucun mevsimi olmadığı için patates ve kabakla devam ettim.ama 4-5 kaşık anca yiyor..tadlandırmak için ne yapabilirim?
bir de pirinçli sütlü muhallebi dev veriyorum yoğurtla dönüşümlü olarak..ama ben muhallebi olarak aptamilinkini kullandım ama artık kendim yapmak istiyorum..pirinç unu aldım ama yapamadım bir türlü..tarifte süt de var.ama inek sütü yasak neyle yapacağım?suyla olur mu?
kafam çok karışık...ne zormuş ek gıda olayı.......

simdiden cok yuklenme bebegine canim az az tadimlik ver bir kac kasik yeterli simdiden alisma doneminde cunku meyvaya elma ve armutla basla hazimi en kolay meyveler bence kayisi icin biraz erken, corbasinida havuc+patates+irmik ile hazirlayabilirsin bunlara ek olarak ispanak+kabak ekleyebilirsin muhallebi olayina pek girme bence eger aptamili kullanmayacaksan cunku pirinc unu kof sismanlik yapiyor su ile yapildigi icin devam sutuyle hazirlanan ve bebek icin olan pirinc unlarini kullanmalisin.

peynirle yumurtayı neden aynı gün veremiyoruz bilgisi olan var mı?ikisinden de azar azar versem olmaz mı?

Ben kahvaltıda ikisini birden veriyorum. Doktor ayrı vereceksin diye birşey söylemedi bize. Ayrı verildiğini okudum burda birkaç kişide. Neden acaba öyle veriyorsunuz hem de ayrı günlerde?

kızlar oğlum 5 buçuk 6 aylık sayılır artık...doktor ek gıdaya geç artık dedi..ben de başladım..meyve verdim ilk başta..cam rendede rendeleyerek..şeftaliyi sevmedi..kayısıya bayıldı..armutu da eh işte..sebze çorbası yaptım..ama çok tatsız oluyor patates, havuç ve pirinçle yaptım başta.zeytin yağı ile..sonra havucun mevsimi olmadığı için patates ve kabakla devam ettim.ama 4-5 kaşık anca yiyor..tadlandırmak için ne yapabilirim?
bir de pirinçli sütlü muhallebi dev veriyorum yoğurtla dönüşümlü olarak..ama ben muhallebi olarak aptamilinkini kullandım ama artık kendim yapmak istiyorum..pirinç unu aldım ama yapamadım bir türlü..tarifte süt de var.ama inek sütü yasak neyle yapacağım?suyla olur mu?
kafam çok karışık...ne zormuş ek gıda olayı.......

Meyve suları ve püreleri ile başla bence. Sebze çorbasına daha sonra başla. Sebze çorbasının içine havuç koyarsan tatlandırabilir. Muhallebi olayına hiç girme derim. Eğer emziriyorsan akşamları emzirmeye devam et. 6 aydan sonra da akşamları tarhana çorbası, yoğurt çorbası felan verirsin. Ben bazen akşamları da veremiyorum, daha fazla anne sütü alıyor böylece.

Ben kahvaltıda ikisini birden veriyorum. Doktor ayrı vereceksin diye birşey söylemedi bize. Ayrı verildiğini okudum burda birkaç kişide. Neden acaba öyle veriyorsunuz hem de ayrı günlerde?

bizim dr. da ayrı ayrı verdirdi. hemde allerji yapmadığı süre hergün ikisinide yedir dedi. bende öyle yeriyorum. bulamaç kıvamlı yemeğe alışmasın demişti. böylece hepsinin tadını öğrenirmiş. biraz zahmetli oluyor tabi ama 1 ay içinde nerdeyse 1 top yumurta sarısı yemeye başladı. şimdi rafadan yumurtaya bebe ekmeyi bandırıp yedirmemi söyledi. bugün ilk defa denedim. ufaklık hiç itiraz etmeden yedi. bence sende deneye bilirsin

Meyve suları ve püreleri ile başla bence. Sebze çorbasına daha sonra başla. Sebze çorbasının içine havuç koyarsan tatlandırabilir. Muhallebi olayına hiç girme derim. Eğer emziriyorsan akşamları emzirmeye devam et. 6 aydan sonra da akşamları tarhana çorbası, yoğurt çorbası felan verirsin. Ben bazen akşamları da veremiyorum, daha fazla anne sütü alıyor böylece.

gündüz çorba vs.. verdiğinizde bebeğe ne kadar süt veriyorsunuz. ben mesela çorba verdikten sonra 100cc süt veriyorum bu sefer 3-4 saat sonra meyve bile yediremiyorum

gündüz çorba vs.. verdiğinizde bebeğe ne kadar süt veriyorsunuz. ben mesela çorba verdikten sonra 100cc süt veriyorum bu sefer 3-4 saat sonra meyve bile yediremiyorum

Doyuyordur karnı annesi.
Ben uyuturken emziriyorum onda da kaç cc alıyor hiç bilmiyorum. Bugün kahvaltı da yapmadı. Yoğurdunu da yemedi pek. Sıcaklardan sanrım.

merhaba arkadaşlar.............topiğe bayıldım.hemen yazmak istedim...benim kızçem de 7 ayını yeni bitirdi.........ek gıdaya başladık .........ama malesef her anne gibi bende iştahsızlıktan şikayetçiyim............özellikle bu günlerde hiç yemek istemiyo ..........sıcaktandır diye zorlamıyorum bende doktorda sakın zorlama dedi..............öğlen tavuk suyuna yoğurt çorbası yaptım resmen ağladı açmadı azını...........sonra yoğurt denedim onuda yemedi sadece emdi...............

bazı arkadaşlar kahvaltıyı ıhlamur çayına ıslatıyormuş.........normal aktardan alınan ıhlamurumu yapıyorsunuz yoksa hazır satılanlardanmı bende yapmak istiyorum da cevp yazarsanız sevinirim.............

merhaba arkadaşlar.............topiğe bayıldım.hemen yazmak istedim...benim kızçem de 7 ayını yeni bitirdi.........ek gıdaya başladık .........ama malesef her anne gibi bende iştahsızlıktan şikayetçiyim............özellikle bu günlerde hiç yemek istemiyo ..........sıcaktandır diye zorlamıyorum bende doktorda sakın zorlama dedi..............öğlen tavuk suyuna yoğurt çorbası yaptım resmen ağladı açmadı azını...........sonra yoğurt denedim onuda yemedi sadece emdi...............

Bizimki de öyle iştahsiz canım. Hatta bugün akşam tarhana yedirmeye çalıştım resmen savaş yaptık, sonunda kustu. Biraz da içine ekmek atınca yutamayınca kustu. Zorlamayayım diyorum kaç gündür, bugün birileri zayıflamış diyince moralim bozuldu. Yoğurt bile yemek istemiyor artık. Bizimki de sadece emmek istiyor.

Arkadaşlar 9 aylık bir bebek var. Günlerde felan herşeyden yediriyor annesi. Mercimek köftesi, tiramisu vs. O gün menüde ne varsa :) Aranızda böyle yapan var mı? Bebek bir güzel de yiyor.

Bir de bebeklerinize oturtarak mı yediriyorsunuz? Ben anakucağında yediriyordum yarı yatırarak ama şimdilerde hep kalkmaya çalışıyor ve sıkılıyor. Ama oturarak da ağzını tutturamıyorum , sürekli birşeyleri kurcalamaya çalışıyor.

bazı arkadaşlar kahvaltıyı ıhlamur çayına ıslatıyormuş.........normal aktardan alınan ıhlamurumu yapıyorsunuz yoksa hazır satılanlardanmı bende yapmak istiyorum da cevp yazarsanız sevinirim.............

Daha önce mamadan (bebelac lf) yapıyordum ben ama şimdilerde su koyarak yapıyorum. Ihlamurun hiçbir faydası yok diyenler var. Ben de tekrar şimdi hangi mamadan yapsam acaba diye düşünüyorum. Sizler nelerden yapıyorsunuz?

canım yoğurt yok mu ara öğünde ?? ha birde muhallebi niye,tok tutsun diye mi? ben hiç vermiyorum

canım yoğrt yiyince kusuyo genelde fazla vermiorum aslında 1gün meyve 1gün yoğurt veriodum...eskiden 2sinide aynı gün verioduk ama artık tabi öğünler azaldı...evet canım muhallebi tok tutsun diye veriyorum ama bazı günler 10da yiyo çorbasını akşam düzeni bozuldumu bende uyutuyom sonra devam sütü veriom...

Daha önce mamadan (bebelac lf) yapıyordum ben ama şimdilerde su koyarak yapıyorum. Ihlamurun hiçbir faydası yok diyenler var. Ben de tekrar şimdi hangi mamadan yapsam acaba diye düşünüyorum. Sizler nelerden yapıyorsunuz?

canım ıhlamurun faydası olmazmı hiç kan yapar:)

ıhlamurun bebekleri hastalıklara karşı koruduğunu duymuştum........ben bir ara süt ve su ile yapıyodum.........ama artık sütle yapmıyorum bayağı zararı varmış............sadece kaynamış ılık suyla yapıyorum...........ama ıhlamur mantıklı geldi en azından soğuklar başlarken koruyucu olabilir.............

Ben de ıhlamur yoktu evde rezeneyle yaptım. Zaten azıcık bir su ekleniyor ama yine de faydalı bişeylerle yapmak en iyisi.

Bu arada su yerine mama kullananlar hangisini kullanıyorsunuz? Doktor aptamil 1 veya bebelac 1 demiş ama bunlar kağıt kutularda olan mamalardan mı acaba? Detayı ile yazarsanız kullandığınızı ben de boş su ile yapmayı istemiyorum sabah kahvaltısını.

Bir de akşam yemeği hep araya kaynıyor, genelde uyuyakalıyor veya sarkıyor öğünleri. Akşam öğününü napıyorsunuz? Muhallebi felan verenler nasıl hazırlıyorsunuz? Ben genelde akşam öğünlerinde tarhana ya da yoğurt çorbası vermeyi istiyorum.

Arkadaşlar 9 aylık bir bebek var. Günlerde felan herşeyden yediriyor annesi. Mercimek köftesi, tiramisu vs. O gün menüde ne varsa :) Aranızda böyle yapan var mı? Bebek bir güzel de yiyor.

Bir de bebeklerinize oturtarak mı yediriyorsunuz? Ben anakucağında yediriyordum yarı yatırarak ama şimdilerde hep kalkmaya çalışıyor ve sıkılıyor. Ama oturarak da ağzını tutturamıyorum , sürekli birşeyleri kurcalamaya çalışıyor.

canım ben ilk başlarda yattığı yerde yediriyodum.........sonraları istemedi yürüteçte yedi bir süre tabi halimizi görmen lazım her yer mama.....benim üstüm başım kızçemin gözü kulağı........ama yine yatırmaya alıştırdım bu aralar.........şimdilik öyle yiyo...........oturarak ben beceremedim kızımda henüz küçük olduğu için sanırım oda yiyemiyo ...............yatırıncada başının altına yastık koymak iyi oluyo...........şu saatlerdede çok huysuz uykusu var ama uyumuyo..........

canım ben ilk başlarda yattığı yerde yediriyodum.........sonraları istemedi yürüteçte yedi bir süre tabi halimizi görmen lazım her yer mama.....benim üstüm başım kızçemin gözü kulağı........ama yine yatırmaya alıştırdım bu aralar.........şimdilik öyle yiyo...........oturarak ben beceremedim kızımda henüz küçük olduğu için sanırım oda yiyemiyo ...............yatırıncada başının altına yastık koymak iyi oluyo...........şu saatlerdede çok huysuz uykusu var ama uyumuyo..........

Canım senin bebiş ne kadarlık?
Bizim de heryerimiz sebze ve meyve bulaşığı oluyor. Halini tahmin edebiliyorum. Ben de başının altına yastık koyarak yedirmeye çalışıyorum bazen.
Sıcaklardan huysuzluk yapıyordur. Bizimki de bugün hiç uyumadı en sonunda az önce pestili çıktı uyudu ama yine dönüp duruyor yatakta. Bir de sıkılıyor tabi, fanus gibi heryeri kapattıp klimayı açtık evde.

mama sandalyesi kullanmiyormusunuz kizlar onlarin ayarida var dik oturamiyorsa biraz yatarak kullaniliyor bende kizim kucukken oyle kullandim simdi dik oturuyor ve cok rahat oluyor

Biz şimdi tatildeyiz. Eve dönünce ilk işim mama sandalyesi almak. Ama zaten oturarak yemiyor ama alıştırmaya çalışacağım bakalım.

Back