Bugün arpa şehriyeli yayla çorbası yedi...
off off yarın ne yapayım ?????????????*
Bir fikir verin ???
Bu sıcakta herşeyi yemiyor mümkünse yoğurtlu tarif yazın kızlarrrr
nınım ben bugün kendimize havuçlu pirinçli kabak yemeği pişirdim ondan yedirdim öğlen.yanında yoğurtla güzel bir altenatif severek yiyor benim oğlum
Semizotu yemeği yap canım,yanında da yoğurt.içine de pirinç yerine bulgur önerio bizim doktor.hem tam mevsimi
canım muz da çok iyi gelir ishale,geçmiş olsun çok.Canım iyi fikir yapayım...ishalimiz geçince...
2 gündür ishal oğlum .doktor yoğurtlu pirinç ve patates haşlaması ver dedi..
bu arada salgın varmış dikkat edin..
meyveleri iyice yıkayın kızlar...
canım semizotu yapıyorum domates ,patates ve kırmızı mercimkle
yiyor oğlum....
bu aralar ishal olduğu için sebze vermeyi düşünmüyorum..
tşekküredrim...
selam arkadaşlar kızım 9ayınıbitirdi sabahları dönüşümlü olarak ekmek yada büskivi peynir yumurta pekmez tere yağı süt karışımı veriyorum...öğlen 1gün kıymalı 1gün tavuklu sebze çorbası veriyorum...akşam üstü meyve püresi veriyorum şeftali kayısı büskivi gibi...akşam tarhana çorbası y da yayla yada şehriye çorbası veriorum...gece yatarkende kaşık maması yada pirinç unu veriyorum sizler daha tecrübelisiniz nasıl sizce...
ikeser tarhana verebilirsin..Ezogelin verebilirsin...aklıma bunlar geldi sebze harici...
sürekli sebze yediği için bıkmıştır kuzucuğun...
arkadaşlar,
bbeveğiniz 6 aylık iken hiç patates yada havucu tek tek haşlayıp süt ile karıştıırıp püre olarak verdiniz mi
böyle yedirmek için çok mu erken
arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım.
benim oğlum bu hafta tam 6 ayını bitirdi. 5 aylıkken sütüm kesildiği için dr. devam sütü ve muhallebiye geçiş yaptırmıştı.gerçi muhallebiyi kaşıkla hiç yediremedik. bizde biberonla verdik. son 15 günde de yumurta sarısı, suda beklemiş beyaz beynir ve pekmez ile kahvaltıya başlattı.
Şuan her sabah 1 yumurta sarısını ve 1 kibrit kutusu kadar peyniri nerdeyse tamamen bitiriyor. ben yanına 2 adet bebe bisküviside ekledim. sonra 120 cc devam sütü içiyor.
yanlız oğlum gece çok geç yattığı için sabah kahvaltı faslı 11:00'i buluyor. öyle olunca da dr. dediği gibi 6 öğün ( 2 ara öğün ile ) yemek yediremiyorum.
bizim günlük menümüz şöyle,
sabah 11:00 de kahvaltı ve 1 saat sonra devam sütü
4-5 gibi sebze çorbası ve yoğurt beraber ( çorbayı kabak patates havuç ve domates ile yapıyorum. dün içine tavuk da ekledim.)
7-8 gibi arada biraz meyve püresi yedirmeye çalışıyorum.şeftali, armut, kayısı denedim ama nerdeyse hiç yemiyor. hazır kavanoz meyve pürelerini biraz daha fazla yedi.
9-10 arası tekrar sebze çorbası
akşam yatmadan biberonda sütlü muhallebi verdim.
yanlız bizimkisi anne sütü içerken gece 4 saat deliksiz uyurdu. şimdi 2 saatte bir uyanıyor ve her kalktığında 40-60 cc devam sütü içiyor. ön dişlerinin 1 tanesi kızarmış ve kabarmış. ondan mı yoksa bu verdiklerimden mi, bilemiyorum.
bana fikirlerinizi iletir misiniz.
birşeyleri yanlış mı yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?