Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
aman kızlar derdime bir çarebilmiyorumkismile oğluma biberon maması vermeye çalışıyorum,doktor önerdi ama biberonu emmiyor ne yapabilirim alıştırmanın bir yolu yok mu?sütüm artık yetmiyormuş bir ayda 300 gram kilo almış,katı gıdalara da birdenbire geçemiyoruz çok gazı karın ağrısı oluyor o yüzden mama vermek zorundayım
aman kızlar derdime bir çarebilmiyorumkismile oğluma biberon maması vermeye çalışıyorum,doktor önerdi ama biberonu emmiyor ne yapabilirim alıştırmanın bir yolu yok mu?sütüm artık yetmiyormuş bir ayda 300 gram kilo almış,katı gıdalara da birdenbire geçemiyoruz çok gazı karın ağrısı oluyor o yüzden mama vermek zorundayım
çok üzüldüm canım işin zor geçektende uku öncesi ve uykudan hemen sonra uykusu açılmamışken dene derim hatta yapabilirsen uyurken de vermeyi dene emiş pozisyonunda ver birde başkada birçare gelmiyor aklıma kolay gelsin....
önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar,dediğiniz gibi meyve püresine çorbasına katıp azıcık azıcık yediriyorum,uykudayken biberonla vermeyi denedim,uyandı cin gibi oldu bi de uyutmaya uğraştım gece gece.kaşıkla da veremiyorum uzun sürüyor sıkılıyor beyefendi,bir de kaşığa antipatisi var :) kaşık görünce dudaklarını mühürlüyor.biberonun ucunu açtım biraz,deliği genişlettim.ağzına koyunca damlıyor birazcık,o da onu yutuyor yoksa emmeyi bilmiyor.bir de inek memesi sağar gibi biberonu ağzına sağıyorum günlerdir,alışıyor gibi kendisi emmeye başladı biraz biraz.
tam tatil zamanıya sessiz kalmış burasıda hey nerdesiniz kızlar
biz tatilimizi yaptık geldik, ilk gün dışında sorunsuz geçti çok şükür..ilk gün iştahsızdık ama sonra düzeldi ve değişik ortam iyi geldi oğluma gündüzleri açık havada uyudu maşallah
oğlum bu cumartesi 10 ayını dolduracak ve şu ara yine diş çıkarıyor sanırım çok iştahsızız..yememekte ısrar ediyor ama hergün değişik şeyler yapmaya devam ediyorum..bugün sabah normal kahvaltısını yedirdim sonra eline filesinin içine armut koyup verdim armut bahçe armutu bu arada hala satın almıyoruz..öğlen yoğurt çorbası yaptım..dün hiç iştahı yoktu öğlen sadece muhallebi yedi azıcık onuda çıkarttı..geçen günde kıymalı patates yaptım onu güzel yedi zaten ogün bugündür yemiyor..
akşam üstü yine bahçe mahsulü ürünlerden vericem bu ara bahçeden toplama meyveler geliyor heryerden bizim bahçemiz yok malesef...akşam yemeğinde de irmikli muhallebi vericem..inşallah yer
arkadaslar benim doktorum sebze corbasının ıcıne ırmık oymamı soyledı prıncten daha besleyıcı vede sındırımı daha kolay dedı benım kızım uc ayını bıtırdı ben yogurt ve meyve sularıyla basladım bakalım gerısı allah kerım sızlerle bunu paylasmak ıstedımmmm
canım benim oğlumda şu an 4.5 aylık.3.ayından beri mama takviyesi yapıyoruz ilk başta benimki de almadı biberonu karşısında yapmadığımız maymunluk kalmıyodu sonra aventin biberonunu aldım anne göğsüne en yakın biberonmuş onu hemen aldı şükür hala emiyo az da olsa bırakmadı yani emmeyi.aventi dene derim
Bebegim bugun ne yese? sitesinde daha bissuru cesit alternetifler var.bakmak isterseniz
ALINTI
SEMİZOTLU ÇORBA +1 YAŞ
200 gr semizotu
1 ortaboy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tarifi:
Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin
MERCİMEKLİ MANTI MAMASI +1YAŞ
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı hazır mantı
3 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
Mercimekleri iyice yıkayın ve tencereye atın. Üzerine su ilave ederek kara suyu çıkana kadar kadar bir taşımlık kaynatın. Mercimeğin suyunu süzdükten sonra sıcak su ve zeytinyağı koyarak, yumuşayana kadar yarım saat haşlayın. İçine mantıyı da atın ve 10 dk. daha pişirin. Üzerine nane serpiştirerek servis yapın. Arzuya göre yoğurt da konabilir.
arkadaşlar size önerim kesinlikle hazır mama yogurt yedirmeyin benim oglum ek gıdaya gecene kadar gayet ii kilo alyordu kış die meyve yok die hazır meyve püresi verdim ayrıca yogut sulu yapyorum die hazır kullandım bir kaç ay bişi olmadı ama sürekli kusuyordu öksürüyordu memlekette öyle bir hastalandıki ne yese kusar oldu hemn acile kaldrdık doktor hemen anladı hazır ne yedirdin die söyledim kesinlikle hazır hiçbişi yemicek dedi ve mamalardan bebelacı önerdi cam rende aldım şimdi tüm meyveleri yiyor yogurduda mayalamayı sonunda basardım ve oglum her ay ii şekilde kilo alıyor ve cok sağlıklı ayrıca ne varsaa eskilerde var anne yöntemleri yanii pirinç ununa azıcık şeker atıyoruz gece yatmadan içiriyoruz öyle güzel uyuyor sabah beşe kadr sabahta mama bir daha uyuyor 8e kadar sonra kahvaltıı hersey veriyorum bomba gibi maşallah görenler 2 yaşında sanıyor saolsun annem sayesinde diyorum ya ne varsa eskilerde var bilginize SAKIN HAZIR MEYVE PÜRESİ HAZIR YOGURT YEDİRMEYİN KREM PEYNİRDE TAVSİYE EDİLMİYOR KALİTELİ BİR PEYNİRİ SUDA BEKLETİN YEDİRİN HEM TADI HARİKA OLYOO
ben de hiç sıcak bakmıyorum hazır gıdalara bütün meyveleri püre yapıp veriyorum çok da seviyo yoğurt peynir vermeye de başladım artık onları da evde kendim yapıyorum çok da güzel oluyo
arkadaşlar size önerim kesinlikle hazır mama yogurt yedirmeyin benim oglum ek gıdaya gecene kadar gayet ii kilo alyordu kış die meyve yok die hazır meyve püresi verdim ayrıca yogut sulu yapyorum die hazır kullandım bir kaç ay bişi olmadı ama sürekli kusuyordu öksürüyordu memlekette öyle bir hastalandıki ne yese kusar oldu hemn acile kaldrdık doktor hemen anladı hazır ne yedirdin die söyledim kesinlikle hazır hiçbişi yemicek dedi ve mamalardan bebelacı önerdi cam rende aldım şimdi tüm meyveleri yiyor yogurduda mayalamayı sonunda basardım ve oglum her ay ii şekilde kilo alıyor ve cok sağlıklı ayrıca ne varsaa eskilerde var anne yöntemleri yanii pirinç ununa azıcık şeker atıyoruz gece yatmadan içiriyoruz öyle güzel uyuyor sabah beşe kadr sabahta mama bir daha uyuyor 8e kadar sonra kahvaltıı hersey veriyorum bomba gibi maşallah görenler 2 yaşında sanıyor saolsun annem sayesinde diyorum ya ne varsa eskilerde var bilginize SAKIN HAZIR MEYVE PÜRESİ HAZIR YOGURT YEDİRMEYİN KREM PEYNİRDE TAVSİYE EDİLMİYOR KALİTELİ BİR PEYNİRİ SUDA BEKLETİN YEDİRİN HEM TADI HARİKA OLYOO
ben hazır gıdalar kullandım.. yolculukta yada dışarıda iken..hazır yoğurtları da verdim..esnasındahiçbirşeyden sakınmadım..kızım gayet normal..bence çocuktan çocuğa değişir..şimdi ne olursa yiyor herşeyden veriyorum onu verme şu olur bu olur..abartmadan yiyor..elimdeki bisküviden bile veriyorum..kilosu da boyu da doğal olarak çok çok iyi..
ayrıca pirinç unu hiç tavsiye edilmiyor..kof kilo yaptığından dolayı..
oğlunun midesi bozulmuş ve gastirit reflüye bağlı öksürük olmuş olabilir..benim görümcemin oğlunda da aynı şeyler oldu..hazır birşey vermiyor şimdi..
kaliteli ve güvenilir sandığımız birçok gıdanın garantisi yok..güvenilmez bir dönemdeyiz ama ne kadar sakınabiliriz..ne kadar süre kollarız..ben ek gıdalara geçişte cam rende yok bıcak değmesin yok yağı az olsun salça olmasın diye doğal olarak korudum ama zamanla sallaaaa annem bizi böyle büyütmüş dedim devam ettim..tabi o zamanlar herşey doğalmış ama o kadar doğal da şu an koruyarak bile mümkün hiç değil..
Bugün arpa şehriyeli yayla çorbası yedi...
off off yarın ne yapayım ?????????????*
Bir fikir verin ???
Bu sıcakta herşeyi yemiyor mümkünse yoğurtlu tarif yazın kızlarrrr
Bugün arpa şehriyeli yayla çorbası yedi...
off off yarın ne yapayım ?????????????*
Bir fikir verin ???
Bu sıcakta herşeyi yemiyor mümkünse yoğurtlu tarif yazın kızlarrrr