• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
peki enginar konusunda bi fikrin var mı? daha erken mi yoksa?

Kereviz, patlıcan ve bişey daha verme demişti doktor. Gaz yaparmış. O üçüncü şey enginarmıydı hatırlamıyorum. Ama hatırlarsam yazarım. Bence şimdilik verme onu da. Ben bezelye ve yeşil fasülye vermeyi düşünüyorum alternatif olarak.

Kereviz, patlıcan ve bişey daha verme demişti doktor. Gaz yaparmış. O üçüncü şey enginarmıydı hatırlamıyorum. Ama hatırlarsam yazarım. Bence şimdilik verme onu da. Ben bezelye ve yeşil fasülye vermeyi düşünüyorum alternatif olarak.

3.bakla canım...bakla yasak..enginar ok

Kızlar sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz? Bir de tarhana çorbasını?
Ben 1.5 su bardağı su ile sebzeleri haşlayıp blendırlıyorum. Her seferinde kıvranıyor sonrasında uyuyamıyor. Acaba koyu mu yapıyorum? Havuç,kabak,ıspanak,patates,pirinç ile yapıyorum. Bebeğim tam 6 aylık oldu.

Canım koyu kıvamda olması tok tutar..ben hep püre gibi yaptım...
birde o kadar çok sebzeye başlamasydın..
ilk defa veriyorsan önce kabak, havuç veriyorsun sonradan birer birer yeni sebze
ekliyorsun..böyle yaparsan neyi sevip sevmediğini anlarsın ...
ayrıca ilerleyen günlerde karışık verebilirsin bebeğine...
1 çay kaşığı saf zeytinyağı eklemeyi unutma..
gazda yapabilir sebzeler canım...
tarhanayı 1.5 su bardağına 2 yemek kaşığı koyabilirsin...
ben sebzeli ve etli yapıyorum tarhanayı...

Canım koyu kıvamda olması tok tutar..ben hep püre gibi yaptım...
birde o kadar çok sebzeye başlamasydın..
ilk defa veriyorsan önce kabak, havuç veriyorsun sonradan birer birer yeni sebze
ekliyorsun..böyle yaparsan neyi sevip sevmediğini anlarsın ...
ayrıca ilerleyen günlerde karışık verebilirsin bebeğine...
1 çay kaşığı saf zeytinyağı eklemeyi unutma..
gazda yapabilir sebzeler canım...
tarhanayı 1.5 su bardağına 2 yemek kaşığı koyabilirsin...
ben sebzeli ve etli yapıyorum tarhanayı...

Teşekkür ederim canım. Birer birer gittim ama sanırım yavaş yavaş alışacak. Bu arada kafama takıldı, tarhana için erken değil dimi? 1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı koyarak denedim bugün biraz yüzünü ekşiterek yedi. Fazla vermedim zaten alışsın önce. Et için erken bize. Bugün tam 6 aylık olduk henüz. Gündüz uykumuz hiç yok, gece de durmadan tepiniyor. Bugün biberonla su vereyim dedim kana kana içti. Çocuk susuyor da sanırım... Sizler ne kadar su veriyorsunuz günlük?

canım tarhanayı ben 8 ayda başladım...
et olayına 7. ayda başlamıştık.. bunları aylık kontrolünde doktoru söyledi canım...
evet senin için erken daha...
havalar çok sıcak ve sürekli terliyor kuzular
ben 150 cckil şişeyle günde 2 şişe veriyorum..
ama seninki küçük ... katıya başladığı için ver için canım..
meme emiyor??

canım tarhanayı ben 8 ayda başladım...
et olayına 7. ayda başlamıştık.. bunları aylık kontrolünde doktoru söyledi canım...
evet senin için erken daha...
havalar çok sıcak ve sürekli terliyor kuzular
ben 150 cckil şişeyle günde 2 şişe veriyorum..
ama seninki küçük ... katıya başladığı için ver için canım..
meme emiyor??

Doktor söyledi başlayabilirsin tarhana ve yoğurt çorbasına diye. 15 günde bir gidiyoruz doktora. Baya çok veriyormuşsun suyu. Bizimki mesela bugün 30 cc felan anca içmiştir yemek yerkenki verdiğim dahil. Ağlayarak uykusundan kalkıyor susamıştır diye su veriyorum içmiyor beni emiyor. Gündüz de ara ara denedim almamıştı suyu. Hep aklıma geliyor , bugünlerde sıcaktan mı uyanıyor çok mu susuyor diye. Dişleri de kaşınıyor gerçi diş de olabilir. Gündüz uykumuz hiç yok artık :((
Pestili çıkıyor zorla uyuyor, 5-10 dk sonra ağlayarak uyanıyor. Bu ek gıdalardan dolayı da olabilir mi acaba? Kakasını da zorla yapıyor.
Ayy çok karışık yazdım, sebebi o mu bu mu diye paranoyak olacam :sm_confused:

Doktor söyledi başlayabilirsin tarhana ve yoğurt çorbasına diye. 15 günde bir gidiyoruz doktora. Baya çok veriyormuşsun suyu. Bizimki mesela bugün 30 cc felan anca içmiştir yemek yerkenki verdiğim dahil. Ağlayarak uykusundan kalkıyor susamıştır diye su veriyorum içmiyor beni emiyor. Gündüz de ara ara denedim almamıştı suyu. Hep aklıma geliyor , bugünlerde sıcaktan mı uyanıyor çok mu susuyor diye. Dişleri de kaşınıyor gerçi diş de olabilir. Gündüz uykumuz hiç yok artık :((
Pestili çıkıyor zorla uyuyor, 5-10 dk sonra ağlayarak uyanıyor. Bu ek gıdalardan dolayı da olabilir mi acaba? Kakasını da zorla yapıyor.
Ayy çok karışık yazdım, sebebi o mu bu mu diye paranoyak olacam :sm_confused:

bence diştendir..bizimkinin de öyle başlamıştı..
suyu da az içiyor emiyor ya o da yetiyor su niyetine;)

Vaveyla canım bugün yaptım tarifini çok güzel oldu eline sağlık canım...
Bu arada biraz karabiberi kaçırmışım ama oğlum yedi afiyetle
( hamileyken çok acı yemiştim ondan herhal :)) )
Sarımsaklı yoğurtla mükemmel oluyor canım...

Bugün oğlumun menüsü oldu....

aa görmedim yazdığını..
afiyet olsun canım..kızım da acı yiyor;)

Son düzenleme:
bence diştendir..bizimkinin de öyle başlamıştı..
suyu da az içiyor emiyor ya o da yetiyor su niyetine;)

Çocuk tam ek gıdaya geçti kilo alması iyileşecek derken şimdi de diş olayı mı çıkacak nedir :(
Ama sürekli ıkınarak kaka yapıyor. Bu dişten mi , ek gıdaya geçişimizden mi acaba? Genelde kabız oluyorlar ek gıdaya geçenler, biz de başta azalmıştı ama bugünlerde yine arttı.

Çocuk tam ek gıdaya geçti kilo alması iyileşecek derken şimdi de diş olayı mı çıkacak nedir :(
Ama sürekli ıkınarak kaka yapıyor. Bu dişten mi , ek gıdaya geçişimizden mi acaba? Genelde kabız oluyorlar ek gıdaya geçenler, biz de başta azalmıştı ama bugünlerde yine arttı.

canım kabızlık çok normal,ıkınması da..kızım hala ıkınıyor kızarıyor..kayısı verebilirsin yada z.yağı..
bizim dişler 7.ayda ancak çıktı o zamana kadar 1 ay iştahsızlık çekti bize de çektirdi;) şimdi 5.yolda yine başladı..

Canım yemeklerine zeytinyağı koyuyormusun ??
vaveylanın söylediği gibi kayısı ver..
yada hippin kara erik meyve püresinden verebilirsin...
senin bebeğin küçük ve emiyor normal 30 cc içmesi...

canım kabızlık çok normal,ıkınması da..kızım hala ıkınıyor kızarıyor..kayısı verebilirsin yada z.yağı..
bizim dişler 7.ayda ancak çıktı o zamana kadar 1 ay iştahsızlık çekti bize de çektirdi;) şimdi 5.yolda yine başladı..

Her zaman kabız değil işte. Günde 6-7 kere yaptığı da oluyor. Bazen de birkaç defa yapıyor ama hep zorlanarak yapıyor.
Bu arada ben kaşığı uzatınca ağzını kitlemeye başladı 2 gündür. Ek gıdaları veremez oldum. Herşeyi ağzına alası geliyor, hırs yapıyor kaşımak için diş yerlerini. 1 ay çekecekmiyiz böyle? Ya da tüm dişler çıkana kadar...

mrb annişler ben 2010 mart annesiyim bana yardımcı olabilirmisiniz acaba burdan yada özelden msj atarak oğlum 4 aylık oldu ve ek gıdaya başlıycam az az tabi sizce neler verebilrim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bebeişlerinize sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim

mrb annişler ben 2010 mart annesiyim bana yardımcı olabilirmisiniz acaba burdan yada özelden msj atarak oğlum 4 aylık oldu ve ek gıdaya başlıycam az az tabi sizce neler verebilrim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bebeişlerinize sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim
güle güle büyüt oğlunu canım..

anne sütü alıyorsa we yetiyorsa başlama derim..
sadece tattırabilirsin..

biz dün sebze çorbası bugünde mantı yicez oğlum mantıyı çok seviyo hem besleyici hem de sevdiği yiyecek şu sralar iştahsızlık başgösterdi yine sanırım kök dişlerimiz çıkıcak

suya gelince 24 saat çinde 240 cc suyu anca bitiriyo azmı acaba

benim oğlum 6.5 aylık. sabah kahvaltısında aptamil sütün içerisine labne peynir,biraz 8 tahıllı kahvaltılık,rondoda çekilmiş ceviz,ve kabızlık sorunu olduğu için içine erik veya kayısı püresi koyuyorum,iyi geliyo. iki üç saat sonra incir,armut, kivi,elma püresi yapıp içine dut pekmezi koyup veiyorum.pekmezi kahvaltıda karıştırmıyorum sütlü ürünler demir emilinini engellediği için. öğle öğününde bezelye,taze fasulye,havuç,kabak ve en son atmak üzere semiz otunu ve biraz pirinci haşlayıp rondodan çekip bol vitaminli bir sebze çorbası veriyorum. bezelyede hiçbir şeyde olmayan albümin proteini,fasulyede folik asit,semiz otunda omega 3 var..arada süt(aptamil).akşamda yoğurt yiyip yatıyoruz.benim doğumdan beri süt sorunum var tek göğüsle emzirdim.şimdi varsa bazen olanı emiyo işte...

benim oğlum 6.5 aylık. sabah kahvaltısında aptamil sütün içerisine labne peynir,biraz 8 tahıllı kahvaltılık,rondoda çekilmiş ceviz,ve kabızlık sorunu olduğu için içine erik veya kayısı püresi koyuyorum,iyi geliyo. iki üç saat sonra incir,armut, kivi,elma püresi yapıp içine dut pekmezi koyup veiyorum.pekmezi kahvaltıda karıştırmıyorum sütlü ürünler demir emilinini engellediği için. öğle öğününde bezelye,taze fasulye,havuç,kabak ve en son atmak üzere semiz otunu ve biraz pirinci haşlayıp rondodan çekip bol vitaminli bir sebze çorbası veriyorum. bezelyede hiçbir şeyde olmayan albümin proteini,fasulyede folik asit,semiz otunda omega 3 var..arada süt(aptamil).akşamda yoğurt yiyip yatıyoruz.benim doğumdan beri süt sorunum var tek göğüsle emzirdim.şimdi varsa bazen olanı emiyo işte...

slm beslenmenizde kivi gördüm. Siz bilirsiniz ama bizim doktorumuz kivi portakal gibi tropik meyveler önermememişti. Özellikle kivide allerji riski yüksek olduğu söyleniyor ben vermedim. nettede biraz araştırma yapmıştım kivinin bebeklere ağır geldiği yazıyor yine siz bilirsiniz

doğru söylüyosun luvitn kivi çilek ve buna benzer tropikal meyveler ananas avokadı vs ve tabiki bal 1 eğer ailede ailerjik kişiler varsa 2 yaşına kadar önerilmiyo

Back