Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bir bebek kitabında 6.aydan sonra muz kivi portakal vrilmeye başlanabilir diye okumuştum 3 gün karıştırdım meyve püresine ama bugünden itibaren kestim ne olur ne olmaz.teşekkür ederima.s.

kızlar ben ne yapıcam bilemiyorum oğlum 5buçuk aylık oldu,su bile veremiyorum.şimdiye kadar sadece su ve yoğurt denedim azar azar,her seferinde bütün gün kusuyor gazı oluyor.sadece elma püresi dokunmuyor.onu da pek yediği söylenemez diliyle itip tükürüyor.suratını ekşitiyor galiba sevmedi

HAni tariflar arkadaşlar napacaz bugün??
Süper bir kahvaltı yaptık pekmez peynir ceviz labne salatalık domates kayısı suyu ekmek valla güzledi daha nolsun. Ama her gün öğlene akşama ne yapacam diye düşünmekten sıkılıyorum .
Bi fikir versiniz ne güselllll olurr :))
bu arada biz 8,5 aylığız bizimki domates yiyip duruyor bi sakıncası var mı acaba ?
Bi de evde biraz semiz otum var yemeği nasıl yapılır bilen var mı bugün onu yapsam diyorum

1 yaşına kadar domates alrjik olabilebilecği için önerilmiyor..ama sakıncası olmadıysa yedir bence ben de veriyorum bazen suyundan ekmekle

bugünkü yemeğimiz
2 adet taze fasulye
6 adet taze bezelye
yarım havuç
yarım kabak
50 gr tavuk eti
1 tatlı kaşığı ceviz içi
2 yemek kaşığı tarhana ve z.yağı
sebzeleri tavuğu ve caviz içini hep beraber pişirip blendırla geçirdim ve içine tarhanayı koydum..
çok severek yiyor oğlum...

yoğurdun gaz yapabileceğini duymuştum, bu nedenle bir süre ara verebilirsin buna. bence kivi, üzüm, çilek hariç tüm meyveleri dene, mutlaka birini sevecek. örneğin, benim bebeğim kapuz suyunu çok sevdi. böylelikle yemeyi öğrenip diğerlerine de alışacaktır. bebeğinin ilgisini oyuncak, televizyon gibi başka alanlara çekip yedirmeyi deneyebilirsin, bizde işe yarayan bir yöntemdi bu.

merhaba luvitan..benim oğlumda 10 aylık olmak üzere 2 aydır sürekli domates le besleniyo alerji falan olmadı, hiçbi sebzeyi yediremedim çorbayı hiç kabul etmiyo..semizotu;yağ,domates,semizotunu biraz kavur az pirinç koyup su kat pişir..üstüne yoğurt koyabilirsin

Bugünki yemeğimiz kıymalı yeşil mercimek ve yoğurt idi...
Saat saba 10 daki ara öğünde 3 üzüm 1 kayısı, iki ısırık kırmızı erik yedi....

bugün kızçem uyansın tavuk suyundan şehriyeli patetesli irmikli kızmızı mercimekli ve az etli havuçlu yemnegşmşz var akşamada ilikli kemigi haşlıcam çorba yapcam ona ara ögnde yogurdumuz meyva püremiz ve anne sütümüz var

ben oğluma kahvaltı ve ara öğünler hariç bi gün sebze çorbası bir gün şehriye çorbası bir günde yoğurt çorbası veriyorum.Şuan tek sıkıntım emmeyi bırakması.daha 6 aylık.yaşına kadar emzirmek istiyorum.geçen hafta hastalandığı için antibiyotik kullandım.acaba o yüzden mi bıraktı?bilgisi olan var mı

yoğurtlu semizotu yaptım yaprakları boğazına yapıştı blenderden geçirdim bu seferde yemyeşil bişey oldu ot koktu semzi otunun en iyisi yemeği sanırım ama yoğurduna dereotu koyama devam ediyorum onu yiyebiliyo bugün karalahana yemeyi yedi sevdi valla

domatese alerjimiz olmadıgından yemeklerin yanına domates soğan ve salatalık rendeleyip zeytin yağı ve acızık limonla soslayıp salata hazırlıyorum çok seviyooo

yemeklere gelince artık bizim yemeklerimizden daha çok yiyo ama yinede ona özel şeyler hazırlamayı ihmal etmiyorum
önceki gün annemdeydim annemin ineği var taze taze sağıyo sütleri heronun iyigeceler bisküvisini almıştım meğer biberon ürünüymüş hazır mama ve devam sütü kullanmadığım için inek sütünü 1/3 sulandırıp verdim çok sevdi içtik gece beslenmesi için iyi bir alternatif inek sütüne alerjimiz yok benimde öyle çoşkulu sütüm olmadıgından tereddüt etmedim verriken sütün fazlası anemiye yola açıtığı için ve alerjik reaksiyon gösterebileceği için yasak zaten inek sütü bir dahakine dr kontrolümüzde sorucam arada bu şekilde verebilirmiyim diye

kızlarrrr ne yemek yemek istiyoruz nede uyumak bütün düzenimiz 1 haftada mahvoldu acaba kök dişlerimi çıkıyo ondanmı bu huysuzluk

hiç sorma sezencim aynı dert bizdede var.benim oğlum çok sessiz sakin bir çocuktu,herkes hayret ederdi nasıl bir çocuk bu diye.şimdi yine hayretler içinde kalıyolar ne oldu bu çocuğa diye.huyu suyu değişti zabdedemiyorum.huysuzluk dersen paçalardan akıyor.2gündür yemesi biraz düzeldi.çünkü dişlerimizin ikiside patladı artık.sanırım dişlerden.uykusuzlukta ondan oluyordur.

kizima bugun somon corbasi yaptim severek yedi tarifim soyle 40 gram kadar somon baligini yikayip az suyla 5 dakika kadar kaynattim balik beyazlasinca cikardim dudukluye koydum yine az su mercimek ve biraz maydanoz uzerine buhar teline patates sogan havuc brokoli ve pirasa koydum 13 dk pisirip blendirdan gecirdim biraz zeytin yagi ve kizim afiyetle yedi

afiyet olsun yarasın kızınıza ama neden önce haşladığınız suyu döküp yeni bir suyla pişirdiniz ki?bir de kızınız kaç aylık?balık vermenin belli bir zamanı var mı yoksa 6.ayda verilebilir mi?

bende 8 ayda başladım balık vermeye.bugun yaptım1,5 bardak suda büyuük bir kofte kadar somonu 10 da düdüklüde haşladım pişince balığı aldım.suyuna küçük bir patate,küçük bir kabak,çeyrek kuru soğan 1çaykaşığı kadar pirinç ve mercimek ekledim.15 dk pişirdim.sonra balıkla birlikte çatalla ezdim.püre kıvamında oldu.biraz zeytın yağ ve limonsuyu ekledim,sevdi oğlum

6 ay erken canım sen kıymalı ve tavuklu çorbalar ver şimdilik.

yani ben biraz pimpirigim iste pis suyu ciksin diye yoksa belli bir nedenim yok yani kizim 9.ayini yeni bitirdi

kızlaaaaaaaaar nerdesin.bu çocukları açmı bırakıyosunuz ne.kimse bişey yazmıyor bikaç gündür.ben yazıcam ama oğlum yine iştahsız.zorlamadan hiçbişy yemiyor,zorlamıyorum bende aç kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…