• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sezencim bizim bahçede sizinki gibi..
herşey ektim..Hatte bugün meyve olarak dalından kiraz koparıp verdim oğluma..
bir tanede salatalık kopardım zaten çok seviyor salatalığı...

Bu arada kızlar hazır yoğurt ne marka veriyorsunuz ???
Ben bugün danino kayısılı aldım meğerse peynir küpüymüş...

vaveylacım doğum tarihi ne.benim oğlum 1eylül doğumlu ama erken doğdu.nınım ben daninonun benim yoğurdumdan veriyorum.oğlum yoğurt yemeye başladı böylece.

biz bugün öğlen yoğurt çorbası yedik..akşama da vaveyla nın tarifiyle bulgurlu tarhanalı köfte çorbası yapıyorum ondan vericem birazcık :ecrin_bebek:

nınım hiç hazır yoğurt vermedim ben ama haftaya tatile çıkıyoruz mecburen hazır vericem daninoyu tercih ederim zaten sütaş bir de danino var sanırım başka varmı bilmiyorum

vaveylacım doğum tarihi ne.benim oğlum 1eylül doğumlu ama erken doğdu.nınım ben daninonun benim yoğurdumdan veriyorum.oğlum yoğurt yemeye başladı böylece.

29 ağustos doğumlu canım..7 aylık mı doğdu..benimkinin 2 haftası vardı daha..
danino sevmiyor kızım..ben ülkerin yoğurdunu veriyorum..bir de danino küplerden..

biz bugün öğlen yoğurt çorbası yedik..akşama da vaveyla nın tarifiyle bulgurlu tarhanalı köfte çorbası yapıyorum ondan vericem birazcık :ecrin_bebek:

nınım hiç hazır yoğurt vermedim ben ama haftaya tatile çıkıyoruz mecburen hazır vericem daninoyu tercih ederim zaten sütaş bir de danino var sanırım başka varmı bilmiyorum

ohh afiyet olsun..

ben bugün mısır unuyla yoğurt çorbası yaptım içinde yok yoktu;)
mısır unu,yoğurt,yumurta,kıyma,şehriye,taze soğan..

soğanı kıymayı az kavurdum..sonra diğerlerini ekledim..severek yedi..
kalsiyumla protein karıştı yine ama olsun güzel oldu;)

ohh afiyet olsun..

ben bugün mısır unuyla yoğurt çorbası yaptım içinde yok yoktu;)
mısır unu,yoğurt,yumurta,kıyma,şehriye,taze soğan..

soğanı kıymayı az kavurdum..sonra diğerlerini ekledim..severek yedi..
kalsiyumla protein karıştı yine ama olsun güzel oldu;)

sizede afiyetler olsun kaydirigubbakcemile2

bebeğim köfteli çorbayı çok sevdi kendi yoğuduyla verdim birazcık bayıldı valla ..daha önce buna benzer yapmıştım bende ama yoğurtsuz yemiştik yoğurtlu ve üzerine yağ dökülünce daha güzel oldu seve seve yedik teşekkürler tarif için a.s.

nınım cım ewet yöresel bir yemek şuradan bakabilirsiniz oraya vermiştim tarifi..eminim beğenecek Atayerimseniben

http://www.kadinlarkulubu.com/mutfa...eri-puf-noktalari-beraber-paylasalim-178.html

vaveyla canim ben bu tarifi birebir uygulamama ragmen hamur oyle civik oldu ki elimde taneleri yuvarlayamadim, icine yumurta ve un kattim da oyle yuvarlayabildim...buna ragmen tadi cok guzel oldu, esim ve ben bayildik, kizimsa begenmedi tabi ki:(
nerde hata yapmis olabilirim acaba?

vaveyla canim ben bu tarifi birebir uygulamama ragmen hamur oyle civik oldu ki elimde taneleri yuvarlayamadim, icine yumurta ve un kattim da oyle yuvarlayabildim...buna ragmen tadi cok guzel oldu, esim ve ben bayildik, kizimsa begenmedi tabi ki:(
nerde hata yapmis olabilirim acaba?

canım tarhanayı ıslattın mı sen de önceden sibel öyle yapmış onun da cıvık olmuş..yada suyunu mu fazla koydun..yarı ölçüyle yapıyorsan 1 bardak bulgura 2 bardak sıcak su üstünü iyice kapatıp suyunu çektikten sonra sonra yarım bardak tarhana ile karıştıracaksın yoğuracaksın..

bugün patates havuç bezelye soğan ve sarmsaktan oluşan bir çorba yaptım birazını yedi akşam kendimize fırın poşetinde soğanlı sarmsaklı pişirdiğim tavuktan biraz verdim..
kızlar bu ara oğlum kaşıkla yemeyi reddetmeye başladı kahvaltısını elle lokma lokma yaptırdığımda sorun yok ama kaşıkla bisküvi karışımı yemiyor öğlen çorbayı içiyor akşam muhallebi yemiyor kaşıkla
birde meyve püresi yapıyorum onu da yemiyor kayısıyı kirazı elle koparıp veriyorum onuda yiyor..nedir bu kaşık alerjisi anlamadım yaa
akannehir

canım tarhanayı ıslattın mı sen de önceden sibel öyle yapmış onun da cıvık olmuş..yada suyunu mu fazla koydun..yarı ölçüyle yapıyorsan 1 bardak bulgura 2 bardak sıcak su üstünü iyice kapatıp suyunu çektikten sonra sonra yarım bardak tarhana ile karıştıracaksın yoğuracaksın..

ben 2.5 bardak su koymustum...sagol canim, bir dahakine dogrusunu yaparim...bu arada menumuze yeni ve lezzetli bir yemek katmis oldum sayende...tesekkur ederim...

sibel diş çıkartıcaksa onun için kaşığı istemiyodur.bu arada bnim oğlum biberonu almaya başladı.ama sadece sabaha karşı uyurken veriyorum,başka zaman yine almıyo.dediğim gibi dişten olabilir.kaşık damaklarını acıtıyodur belki.

biz bugün kıynalı bullgur çorbası yedik hem sağlıklı hem vitaminli hemde çok kolay yanındada yoğurt

Bizimkinin yine iştahı gitti :((
bugün ezogelin yaptım içine bezelye ve taze fasulyede koydum...

öğlen tavuklu tel şehriye çorbası yaptım.şimdide kıyma,soğan,enginar,semiz otu,havuç,patates,kabaktan karışık bir çorba yapıyorum,pişmek üzere.akşamada onu yedircem oğluma.inşallah güç bela yer.mam mam diye bağırıyor,verincede yemiyor.diş etleri çok acıyor galiba yavrumun.içim acıyor onu öyle görünce.inanırmısınız ne bulursa onunla kaşımaya çalışıyor dişlerini.çenemi bile ısırmaya çalışıyor.

Vaveyla canım bugün yaptım tarifini çok güzel oldu eline sağlık canım...
Bu arada biraz karabiberi kaçırmışım ama oğlum yedi afiyetle
( hamileyken çok acı yemiştim ondan herhal :)) )
Sarımsaklı yoğurtla mükemmel oluyor canım...

Bugün oğlumun menüsü oldu....

Merhabalar, kızım 5,5 aylık çorbalarında enginar kereviz kullanmaya başlayabilir miyim? bizim doktor kontrolümüze daha 20 gün var da, doktora gitmeden bi sorayım sizlere dedim...

Kızlar sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz? Bir de tarhana çorbasını?
Ben 1.5 su bardağı su ile sebzeleri haşlayıp blendırlıyorum. Her seferinde kıvranıyor sonrasında uyuyamıyor. Acaba koyu mu yapıyorum? Havuç,kabak,ıspanak,patates,pirinç ile yapıyorum. Bebeğim tam 6 aylık oldu.

Back