• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım anlamadım neden acaba, anne sütü almıyor mu bu arada?
bide diğer ek gıdaları yiyor mu belki diş çıkardığı için reddediyordur içmeyi hani iştahsızlık yapıyorya

Bir de hazırladığınız meyve püresini veya sebze püresini 1 gün sonra da veriyor musunuz kalanını?

canım yoğurt gaz yapar aslında her şey gaz yapar..her yediği şeyden sonra gazını çıkarman lazım

doktor çorbayı 2 gün verebilirtsin demişti bana en fazla 2 gün veriyorum ben
meyve püresi ya da suyu taze taze hazırlaman daha iyi olur onlar fazla dayanmıyor hem

Son düzenleme:
Geçen gün de kıvrandı durdu çocuk, bugün de... Yoğurt yedirmiştim onda da. Çocuğa dokunuyor sanırım. 5.5 aylık henüz erken mi acaba yoğurt için? En önce yoğurttan başlanır halbuki. Sebze püresi de vermiştim dün birşey yapmamıştı. Sanırım yoğurttan.

Çok teşekkür ederim.. walla ağzım sulandı..
en kısa zamanda yapacağım..
Vaveyla eline sağlık canım...
sen yuvalamaları suyunda ezip öylemi veriyorsun bebeğine ( sarımsaklı yoğurt katmadan )

canım köftelerini ikiye bölüp veriyorum ağzına..sarımsaksız yoğurt veriyorum içinde

canım ben hiç kullanmadım bebeğim için mısır unu

cevabın için teşekkür ederim...ben de hiç kullanmadım ve denemek istiyorum fakat markette sadece et balıkta kullanmak için mısır unu var.sanırım oda bebekler için uygun olmaz ya da sizce uygun mudur?
mısır unu kullanan varsa cevaplarını bekliyorum...

bence kullanılabilir..sadece bir kez yaptığım kahvaltı

2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

konu duttan açılmışken bizim küçük ama bol meyveli bir bahçemiz var neyseki oğluma her meyveyi dalından yedirebiliyorum bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum beyaz ve siyah dutumuz var şeftalimiz var malta eriği can eriği incir elma armut mürdüm eriği kiraz ceviz fındık zeytin karayemiş nar ve ayva henüz vermediler ama narda buyıl çok çiçek var üzüm ahududu ve böğürtlen kayınvaldem reçellerini yapıyo ve bolca gülümüz papatyamız hanımellerimiz var hepsi evin önündeki yarım dönüm arazi içinde kayınpederim çok meyveci ufacıkbahçeye bodur olanlardan almış hepsini sığdırmışş vaveylacım inşallah allah sanada nasip eder canım inan yürekten söylüyorum

bugünkü menümüze gelince ben semizotu yapıcam yıkadım ayıkladım birazdan pişiricem yoğurtla yedirmeyi düşünüyorum ıspanağı çok sevişyo bunuda yer heralde

aman yarabbi size geliim mii benyerimseniben

hayalimdir böyle bir ev..hayallerimizin peşindeyiz ama bunu için önce yerleşik düzende tek bir yerde olmak lazım..
hepbirlikte mutlu huzurlu yaşayın inşallah..duaların da kabul olur inşallah;) teşekkürler..

vaveyla işte ben de verdiğin bu mısır unlu tarifi yapmak istiyordumkaydirigubbakcemile3...ama uygun mısır unu bulamıyorum.kimse kullanmıyor galiba yoksa cevap yazan olurdu değil mi?

vaveyla gel buyur yolun izmite düşerse beklerim belki birgün bu tarafa yerleşmek zorunda kalırsınız inşallah hayaliniz gerçek olur.

mısır ununa gelince okuyunca hemen bendeki beslenme ve besin değerlerinin oldugu kitaba baktım mısır unu çokda besleyici değilmiş diğer vitaminlere göre karbonihdrat filan çok baskın altınada not düşülmüş zaten mısır unu buğdaya göre daha az besleyiciymiş buyüzden bebek beslenmesinde mısır ve nişastası pek tercih edilmezmiş bende burda okuyunca hemen bi muhallebi hazırlamayı düşünmüştüm değişiklik olur diye ama okuduklarım beni vazgeçirdi

mısır ununa gelince okuyunca hemen bendeki beslenme ve besin değerlerinin oldugu kitaba baktım mısır unu çokda besleyici değilmiş diğer vitaminlere göre karbonihdrat filan çok baskın altınada not düşülmüş zaten mısır unu buğdaya göre daha az besleyiciymiş buyüzden bebek beslenmesinde mısır ve nişastası pek tercih edilmezmiş bende burda okuyunca hemen bi muhallebi hazırlamayı düşünmüştüm değişiklik olur diye ama okuduklarım beni vazgeçirdi

bende besleyici olduğunu duyduğum için yapmak istiyordum hatta geç kaldım diye de üzülüyordum,desene bişey kaybetmemişim:1::1:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

tabiki besleyici değeri vardır ama buğdaydan daha düşükmüş diyet listelerindede mısır kullanılır tok tutar ama aması var işte

biz bugün kıymalı patetes yemeği yicez fırında pişiyo yanındada yoğurt

ben bugün oğluma patates,kabak,soğan ve kıymadan oluşan bir çorba yaptım içinede daninonun benim yoğurdumdan kattım 1kutu.afiyetle yedi oğluşum.bugün sağlık ocağında oğlumdan kan aldılar.çok ağladı teyzeleri.ama çok şükür kan değeri normalmiş.13,7geldi.kilosuda 9,800gr.çok üzülüyodum bu aralar bişey yemiyor diye ama yedikleri yetmiş oğluma.artık kan damlasınıda vermeme gerek yokmuş.niye hazır yoğurt veriyosun diye düşünenler vardır içinizde.evde yaptığım yoğurdu yemiyor.hiç yememesinden iyidir diye düşünüyorum.isterseniz sizlerde deneyin.bebekleriniz yoğurt yemiyosa belki bunun tadı hoşlarına gider.sizin bebişlerin kiloları ne alemde.

ben bugün oğluma patates,kabak,soğan ve kıymadan oluşan bir çorba yaptım içinede daninonun benim yoğurdumdan kattım 1kutu.afiyetle yedi oğluşum.bugün sağlık ocağında oğlumdan kan aldılar.çok ağladı teyzeleri.ama çok şükür kan değeri normalmiş.13,7geldi.kilosuda 9,800gr.çok üzülüyodum bu aralar bişey yemiyor diye ama yedikleri yetmiş oğluma.artık kan damlasınıda vermeme gerek yokmuş.niye hazır yoğurt veriyosun diye düşünenler vardır içinizde.evde yaptığım yoğurdu yemiyor.hiç yememesinden iyidir diye düşünüyorum.isterseniz sizlerde deneyin.bebekleriniz yoğurt yemiyosa belki bunun tadı hoşlarına gider.sizin bebişlerin kiloları ne alemde.

ben de hazır yoğurt veriyorum canım..
benim kız 10500 gr

vaveyla işte ben de verdiğin bu mısır unlu tarifi yapmak istiyordumkaydirigubbakcemile3...ama uygun mısır unu bulamıyorum.kimse kullanmıyor galiba yoksa cevap yazan olurdu değil mi?

marketteki mısır unu uygun bence niye kullanılmasın ki üzerinde sadece et balıkta kullanılır yazmıyor ki..ben çorbalara da kullanıyorum

vaveyla gel buyur yolun izmite düşerse beklerim belki birgün bu tarafa yerleşmek zorunda kalırsınız inşallah hayaliniz gerçek olur.

nasip..
biz emekli olunca memlekete yerleşicez bakalım ama daha 9 sene war:gitme: şimdiden ağaçlarımızı diksek diyoruz..

Back