Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
nınım kıymalı yeşil mercimek yaptım ben benim oğlum çok seviyoo hem çokda vitaminli yapmadıysan dene istersen yanındada yoğurt
Bugün yaptım tarifini canım.. teşekkür ederim...
Kalkınca yedireceğim.. inşallah yer...
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
ben bugün kıymalı mercimek yaptım öğlen yedi..
az önce de bulgurlu tarhanalı bir köfte çorbam var kendimize yaptığımız.köftelerinden suyundan verdim..yoğurtla yeniliyor o da kurala uydu ve yoğurdu da yedi
Canım bulgurlu tarhanalı yemeğin yöresel yemek galiba..
Nerenin yemeği ???
bende tarifini istiyorum yazarmısın ??
bizimki tarhana delisi ya bir değişiklik olur ....
ben dün tavuk sulu terbiyeli tel şehriye çorbası yaptım .oğlumu uzun zamandır hiç böyle görmemiştim.ağzını kocaman açtı hep.bugün öğlende onu yedi.akşama sütlaç yapıcam.bu aralar kabızlık sorunu var.içinede kuru kayısıdan püre yapmıştım onu katıcam.sütlacıda severek yiyodu önceden.bu arada süt kullanmıyorum.pirinçler haşlandıktan sonra devam sütü koyuyorum içine.
nınım bildiğim kadarıyla tarhanayı,bulguru ayrı ayrı ıslatıp sonra karıştırıyolar.küçük küçük köfte gibi yapıp suda haşlanıyor.sonrada üzerine yoğurt,tereyağ dökülüyor.ben dün kandimize bulgurla unu karıştırıpta yapmıştım.oğluma vermedim.deniyeyim bakalım belki sever.netten bulgur köftesi diye bakabilirsin.
Onu ezip mi veriyosun? Nasıl eziyosun? Ben normal yaş duttan bahsetmiştim. ıçinde çekirdek gbii şeyler var çocuk onları nasıl yutacak diye. Olmazsa suyunu veririm artık.
yok ezmeden tane tane veriyorum. zaten yumusacik oluyor, cignemeden bile yutabilir...cok kucukken baslamistim vermeye yani senin bebegin de yiyebilir, ezmene gerek yok. burda taze dut olmadigindan mecbur kurusunu veriyorum ben.
Canım bulgurlu tarhanalı yemeğin yöresel yemek galiba..
Nerenin yemeği ???
bende tarifini istiyorum yazarmısın ??
bizimki tarhana delisi ya bir değişiklik olur ....
hıım pardon yazmayı unuttum..kütahyanın yöresel yemeği canım
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
konu duttan açılmışken bizim küçük ama bol meyveli bir bahçemiz var neyseki oğluma her meyveyi dalından yedirebiliyorum bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum beyaz ve siyah dutumuz var şeftalimiz var malta eriği can eriği incir elma armut mürdüm eriği kiraz ceviz fındık zeytin karayemiş nar ve ayva henüz vermediler ama narda buyıl çok çiçek var üzüm ahududu ve böğürtlen kayınvaldem reçellerini yapıyo ve bolca gülümüz papatyamız hanımellerimiz var hepsi evin önündeki yarım dönüm arazi içinde kayınpederim çok meyveci ufacıkbahçeye bodur olanlardan almış hepsini sığdırmışş vaveylacım inşallah allah sanada nasip eder canım inan yürekten söylüyorum
bugünkü menümüze gelince ben semizotu yapıcam yıkadım ayıkladım birazdan pişiricem yoğurtla yedirmeyi düşünüyorum ıspanağı çok sevişyo bunuda yer heralde
konu duttan açılmışken bizim küçük ama bol meyveli bir bahçemiz var neyseki oğluma her meyveyi dalından yedirebiliyorum bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum beyaz ve siyah dutumuz var şeftalimiz var malta eriği can eriği incir elma armut mürdüm eriği kiraz ceviz fındık zeytin karayemiş nar ve ayva henüz vermediler ama narda buyıl çok çiçek var üzüm ahududu ve böğürtlen kayınvaldem reçellerini yapıyo ve bolca gülümüz papatyamız hanımellerimiz var hepsi evin önündeki yarım dönüm arazi içinde kayınpederim çok meyveci ufacıkbahçeye bodur olanlardan almış hepsini sığdırmışş vaveylacım inşallah allah sanada nasip eder canım inan yürekten söylüyorum
bugünkü menümüze gelince ben semizotu yapıcam yıkadım ayıkladım birazdan pişiricem yoğurtla yedirmeyi düşünüyorum ıspanağı çok sevişyo bunuda yer heralde
Siz cennette mi yaşıyosunuz kuzum yerimseniben
sezen çok şanslısınız vallahi.keşke bizimde öyle imkanımız olsa.menüye gelince
1enginar
1patates
1havuç
2yemek kaşığı kırmızı mercimekli çorba yaptım.içinede haşlanmış tavuk vardı,ondan ufaladım.suyunu çok koymuşum pişirirken sebzeleri.akşamada tarhanayı sebze suyuyla ıslatıcam.
arkadaslar yiyorumbuyuyorum com diye bi site kesfettim.cok guzel tarifler varrr
kizlar bende balkabagi corbasi yapiyorum kizima cok severek yiyiyor. bugun ne yapasam bebisime diye dusunenler icin yazayim tarifimi.
1 kucuk kase dolusu dogranmis balkabagi
1 orta boy patates bunlari buharda 10 dakika pisiriyorum 90 ml devam sutu ile kasiptirip blendirda cekiyorum sonra icine 1 ay kasigi zeytin yagi koyuyorum kizim cok seviyor.
balkabagi bebekler icin cok yararliymis kalsiyum demir fosfor potasyum magnezyum iceriyor benim kizimda inek sutu alerjisi var ne yogurt ne peynir yiyebiliyor bende tarifler uyduruyorum boyle umarim sever bebisleriniz. 1 yasindan buyuk bebekler yada inek sutu icen bebekler icin ilik sutle karistirabilirsiniz
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
kızlarr dün enginar aldım
bi ortaboy enginar patates soğan ve domates hepsini orta büyüklükte doğradım pişmeye yakın irmik ilave ettim tabi bide et suyu koymuştum içine oğlum çok sevdii
bugün ne yapsam bilmiyorum aslında enginrdan kalmıştı zaten malzemelerimi görümceme götürüp orda pişirmiştim kalan yemeğide orda unutmuşum bugün ne pişirsem diye kara kara düşünüyorumm
ben bugün oğluma kıymalı patates yemeği yaptım.normalde hiç yoğurt yemiyordu.evde kendim yapıyodum,kendim yiyodum.dün daninonun benim yoğurdumdan aldım.patates yemeğinin yanında 1kutusunu yedi,çok sevindim.babymixte almıştım önceden ama onu sevmemişti.
arkadaşlar benim oğlum devam sütünü çok içmiyodu.sadece sabah 6-7gibi uyanınca 150mliçiyodu.2-3gündür onuda içmiyo.günlük500mlye ihtiyaçları var deniyor.birde gece pirinç unuyla muallebi yapınca yada milupanın sütle hazırlanan gece mamasına katıyodum.günlük330ml almış oluyodu.arasıra çorbalarınada katıyorum ama yemeklerin gerçek tadını alması için çok fazla koymak istemiyorum.bana yardımcı olurmusunuz.birkaç gün sadece devam sütü vermelimiyim,tekrar alışması için.
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
nınım bildiğim kadarıyla tarhanayı,bulguru ayrı ayrı ıslatıp sonra karıştırıyolar.küçük küçük köfte gibi yapıp suda haşlanıyor.sonrada üzerine yoğurt,tereyağ dökülüyor.ben dün kandimize bulgurla unu karıştırıpta yapmıştım.oğluma vermedim.deniyeyim bakalım belki sever.netten bulgur köftesi diye bakabilirsin.
nınım cım ewet yöresel bir yemek şuradan bakabilirsiniz oraya vermiştim tarifi..eminim beğenecek Atayerimseniben
http://www.kadinlarkulubu.com/mutfa...eri-puf-noktalari-beraber-paylasalim-178.html
Çok teşekkür ederim.. walla ağzım sulandı..
en kısa zamanda yapacağım..
Vaveyla eline sağlık canım...
sen yuvalamaları suyunda ezip öylemi veriyorsun bebeğine ( sarımsaklı yoğurt katmadan )
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
ben bugün kereviz havuç patates soğan 1 diş sarmsak ve şehriyeli bir çorba yaptım şimdi pişiyor..tavuk suyuda koydum bu arada..güzel oluyor tavsiye ederim
sezen benim evde uygun sebzem yoksa ya yoğurt ya da tarhana çorbası yapıyorum hem kolay hem besleyici aslında bugün yoğurt çorbası yapacaktım ekşimeden değerlendireyim diye ama unutup kereviz çıkardım buzluktan :)
oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
arkadaşlar benim oğlum devam sütünü çok içmiyodu.sadece sabah 6-7gibi uyanınca 150mliçiyodu.2-3gündür onuda içmiyo.günlük500mlye ihtiyaçları var deniyor.birde gece pirinç unuyla muallebi yapınca yada milupanın sütle hazırlanan gece mamasına katıyodum.günlük330ml almış oluyodu.arasıra çorbalarınada katıyorum ama yemeklerin gerçek tadını alması için çok fazla koymak istemiyorum.bana yardımcı olurmusunuz.birkaç gün sadece devam sütü vermelimiyim,tekrar alışması için.
canım uykuluyken versen biberonla içer belki
kızlar aranızda mısır unlu mamalar yapan var mı?
siz hangi markayı kullanıyorunuz...
sibel önceden uykuluyken vriyodum öyle içiyodu.şimdi uykusunun arasında veriyorum yinede içmiyo.