• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
biz bugün etli enginar yemeği yiyoruz hazırladım soğumasını bekliyorum inşallah sever yine kavurmadan çiğden pişirdim

ben bugün brokoli çorbası yaptım ama oğlum hiç sevmedi.pişman oldum yaptığıma.çok az yedi,sonrada uyudu.

dün kahvaltıda yumurta kaşar peynir pekmezi ekmekle minik minik verdim öyle yedik, öğlen soğan ve sarmsakla pişirdiğim tavuktan yedirdim ama çok az yedi..

bugün ıspanak pişirdim yine az yedi akşama tekrar denicem yanında makarnayla bakalım
birazdan kiraz ve kayısı yediricem..yarına ne yapıcaz bakalım :emir_bebek:

nınım kıymalı yeşil mercimek yaptım ben benim oğlum çok seviyoo hem çokda vitaminli yapmadıysan dene istersen yanındada yoğurt

ben bugün tavuklu kırmızı mrcimek çorbası yaptım.içinde patates,havuçta vardı.koca bir kase yedi.akşama ya ıspanak yada tarhana yaparım.ayyyyyyyyyyy kendimize bu kadar düşünmüyorum ne yemeği yapsam diye.

bende bezelye yemeği yedirdim bugün..içine sarmsak da koydum sevdi valla :ecrin_bebek:
akşama bilmiyorum muhallebi yaparım belki dün yaptım özlemiş epeydir yemiyordu kaydirigubbakcemile3

herkese merhaba..
biz de tazse fasulye, oatates, soğan, domates ve bulgurlu bi yemek yaptım. Öğlen 1 kase yedi.

Arkadaşlar birşey soracağım. Bizim bebiş 5.5. aylık oldu. Elma suyu ve püresini yedirmeye başladım doktor önerisiyle. İki gündür de muz yedirdim. Elma püresini cam rendede yapıyorum ama baya uzun uzun katı bişey oluyor. Blenderla denedim ama tam ezmedi, az olduğu için mi bilmiyorum. Başta güzelce yedirmiştim ama şimdi yemek istemiyor. Daha ince nasıl yapıyorsunuz elma püresini? Çocuk heralde yutamadığından yemek istemiyor, bilemiyorum.

Arkadaşlar birşey soracağım. Bizim bebiş 5.5. aylık oldu. Elma suyu ve püresini yedirmeye başladım doktor önerisiyle. İki gündür de muz yedirdim. Elma püresini cam rendede yapıyorum ama baya uzun uzun katı bişey oluyor. Blenderla denedim ama tam ezmedi, az olduğu için mi bilmiyorum. Başta güzelce yedirmiştim ama şimdi yemek istemiyor. Daha ince nasıl yapıyorsunuz elma püresini? Çocuk heralde yutamadığından yemek istemiyor, bilemiyorum.

cam rendede bildiğin püre gibi bişey olur senin cam renden nasılbişeyi öyle oldu en ince en püre cam rendede olur yani zaten meyveyi blenderle filan hiç ezme metal deymesin vitamin açısından zaten buyüzden cam rende var şeftalide verebilirsin aynı şekilde ama muz bu kadar erken neden verdin anlamdım ben:1shok: hem kabız yapar hemde alerjik reaksiyon gösterebilir muz için çok erken benim oğlum 9. ayı bitirdi dün 2 kere sadece tattırmak için verdim parmağımın ucuyla yerimseniben

tarifini yazarsan biz de deneriz canim...

yazmammı canıımmm

biz kendiimizde yediğimiz için ona göre yazıyorum ölçüleri 1 küçük hoşaf kasesi kadar yeşil mercimeği azıcık haşlıyorum bi taşım kaynıyo yanii sonra suyunu süzüp güzelce yıkıyorum içine önceden kavurmuş oldugun kıymadan 3 yemek kaşığı koyuyorum 1 küçük patatesi küp küp doğruyorum göz kararı prinç salça sıvı yağ azıcık tuz yemeklik doğarnmış soğan suyunuda koyup pişiriyorum bu kadar biz çok seviyoruz ailecek çiğden pişmiş oluyo daha sağlıklı oluyo inşallah bebeğin de sever canımm :1hug:

bizde az önce enginarlı kıymalı çorba yedik
havuç
patates
enginar
soğan
kıyma
pirinç karışımı çorbamız güzel oldu sevdi oğluşum :)

akşam üstü kayısılı yoğurt akşama da köfte pilav vericem..
mercimek

Arkadaşlar birşey soracağım. Bizim bebiş 5.5. aylık oldu. Elma suyu ve püresini yedirmeye başladım doktor önerisiyle. İki gündür de muz yedirdim. Elma püresini cam rendede yapıyorum ama baya uzun uzun katı bişey oluyor. Blenderla denedim ama tam ezmedi, az olduğu için mi bilmiyorum. Başta güzelce yedirmiştim ama şimdi yemek istemiyor. Daha ince nasıl yapıyorsunuz elma püresini? Çocuk heralde yutamadığından yemek istemiyor, bilemiyorum.[/QUOTE

canım sert sulu elma kullanma hani yumuşak daha kumlu elma olurya onlardan yap püreyi..sert elma dediğin gibi oluyor püre olmuyor yani

bizde az önce enginarlı kıymalı çorba yedik
havuç
patates
enginar
soğan
kıyma
pirinç karışımı çorbamız güzel oldu sevdi oğluşum :)

akşam üstü kayısılı yoğurt akşama da köfte pilav vericem..
mercimek

afiyet osun bebişe..

ben buraya geldiğimden beri büyük marketlerde bile enginar kereviz yokbenneyaptımki

yazmammı canıımmm

biz kendiimizde yediğimiz için ona göre yazıyorum ölçüleri 1 küçük hoşaf kasesi kadar yeşil mercimeği azıcık haşlıyorum bi taşım kaynıyo yanii sonra suyunu süzüp güzelce yıkıyorum içine önceden kavurmuş oldugun kıymadan 3 yemek kaşığı koyuyorum 1 küçük patatesi küp küp doğruyorum göz kararı prinç salça sıvı yağ azıcık tuz yemeklik doğarnmış soğan suyunuda koyup pişiriyorum bu kadar biz çok seviyoruz ailecek çiğden pişmiş oluyo daha sağlıklı oluyo inşallah bebeğin de sever canımm :1hug:

sagolasin sezencim bu kacinci tarif alisim senden:)
bu tarifle corba mi oluyor yoksa pilav mi...daha once hic yapmadim da o yuzden soruyorum, ortaya abuk subuk bir sey cikarmayayim diye:)

merhaba kızlar.benim oğlum 4buçuk aylık,henüz sadece emziriyorum.yakında katı gıdalara başlamayı düşünüyorum.sizlere sormak istediğim şeyler var,yazdıklarınızı okudum.mesela muhallebi ve yoğurt verdiğinizi yazmışsınız,muhallebiyi nasıl hazırlıyorsunuz,inek sütüyle mi?kendi sütümüzü sağıp bununla yoğurt ve muhallebi yapamaz mıyız?birde benim oğlum kaşığı gördüğü anda şurup vereceğimi anlıyor,ağzını sımsıkı kapatıp ağlamaya başlıyor.aylar süren bir ishal geçirdi,hala da tam anlamıyla iyileşmiş değil.bu yüzden çok ilaç kullandı.katı gıdaları nasıl vereceğimi şimdiden kara kara düşünüyorum.biberonla vermemi tavsiye edermisiniz? birde ishalini kesmek için ne verebilirim?haşlanmış pirincin suyu ve elma suyunu tavsiye ettiler.artık ilaç vermek istemiyorum,3doktor değiştirdik.

cam rendede bildiğin püre gibi bişey olur senin cam renden nasılbişeyi öyle oldu en ince en püre cam rendede olur yani zaten meyveyi blenderle filan hiç ezme metal deymesin vitamin açısından zaten buyüzden cam rende var şeftalide verebilirsin aynı şekilde ama muz bu kadar erken neden verdin anlamdım ben:1shok: hem kabız yapar hemde alerjik reaksiyon gösterebilir muz için çok erken benim oğlum 9. ayı bitirdi dün 2 kere sadece tattırmak için verdim parmağımın ucuyla yerimseniben

Sanırım elmanın cinsinden öyle oldu. Biz bir prof.a gidiyoruz kontrollere o dedi ki vitaminler o kadar küçüktür ki, metal onu parçalayamaz, blender felan kullanabilirsin. Muzu da o doktor önerdi. Verdim bişey olmadı. Hatta 5-6 kaşık verdim. Bizimki ishal idi sürekli. Biraz önledi gibi.

Arkadaşlar birşey soracağım. Bizim bebiş 5.5. aylık oldu. Elma suyu ve püresini yedirmeye başladım doktor önerisiyle. İki gündür de muz yedirdim. Elma püresini cam rendede yapıyorum ama baya uzun uzun katı bişey oluyor. Blenderla denedim ama tam ezmedi, az olduğu için mi bilmiyorum. Başta güzelce yedirmiştim ama şimdi yemek istemiyor. Daha ince nasıl yapıyorsunuz elma püresini? Çocuk heralde yutamadığından yemek istemiyor, bilemiyorum.[/QUOTE

canım sert sulu elma kullanma hani yumuşak daha kumlu elma olurya onlardan yap püreyi..sert elma dediğin gibi oluyor püre olmuyor yani

Evet sanırım saman elmayı diyorsun. Birçok elma aldım da bir türlü yakalayamadık o elmayı. Bugünkü yaptığım elma da iyi kıvamda idi ama yemedi :(

Bu arada ben dut felan da vermek istiyorum. Onu acaba nasıl ezip verebilirim. ıçinde çekirdekçikleri var ya. Sadece suyunu değil de hepsini vermek istiyorum. Sizler nasıl veriyosunuz bu tür meyveleri?

Back