Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tabi nınım unda koyuyoruz göz kararı sütü koy bi kaba az olmasın çünkü içine 1 yumurta kırıcağın için yumurta fazla gelmesin sizde yersiniz
örneğin 2-3 su bardağı süt iyice ezlmiş beyaz peynir yada labne peyniri 2 yemek kaşığı filan 1 yumurta az tuz az karbonata kıvam bulana kadarda un güzelçe çırp az yağlı kızgın tavada iki tarafınıda pişir pişince içine dilediğini koy yedir yine üzerine labne sürülüp yedirilebilir yada zeytin ezmesi olabilir reçel pekmez vs. vs. vs bebeğiniz ne seviyosa içine peynir koymasanızda olur annem peynirde koyardı içine babam seviyo diye henüz oğluma yapmadım öyle aklıma geldi ama noyan beni geçmiş
annem bize bunu küçükken yapardı içinede domates soğan maydonoz koyup sarardı yalancı lahmacun diye üretici türk kadını işte :)))
anaa krep de mi yedircezyerimseniben iyi fikir ama ben krepi hiç tutturamam
vaveyla canim sen de dun kofte yedirdigini yazmistin bebegine. onun tarifini alabilir miyim zahmet olmazsa...
ben de kasar verirken sorun yasamiyorum. erimisini de normalini de yiyebiliyor. bence kucuk kucuk verilirse sorun olmaz...
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
vaveyla krepte ne var kız azar azar un eklersin istediin kıvama gelene kadar işte sonrada hemen pişiyo zaten yaparsın sen yaparsınnnnzemuszemus
kızlar benim oğlumda pütürlü şeyleri yerken öğürüyor.ha şimdi çıkarttı,ha şimdi çıkartıcak diye ödüm kopuyor.semizotu yemeği(bol pirinçliI),yoğurt çorbası(pirinçli)falan yiyor.geçenlerde biraz kavun verdim,elimde ezdirip zor yuttu.bende köfte içi,mücver,akıtma falan az az veriyorum ama çok zorlanıyor yutarken.bunun bir çaresi yokmu yaa
Kayıtlı Üye
ahsencim bebeğin kaç aylık
ama bazı bebekler sevmiyo pütürlü benim oğlumda püre gibi şeyleri yemiyodu hiç hem pütürlü hemde tek tek yemeyi seviyo düşün 4 aylıktı piişmiş kayısıyı çatala ezip vermiştim yiyodu
bu arada kızlar biraz önce bebeğime somon balığı yaptık şuanda ablamdayım ablam almış somon balığı bikaç parçaya böldük koyduk fırın poşetine içine söğüş domates soğan patates havuç attık yarım saatte pişti afiyetle yedirdik oğluşlarımıza
sezencim 9.ayımız bitmek üzere.benimkide hep püre yedi,sebze çorbalarını tel süzgeçten geçiriyorum öyle yiyor.kayısı,kavun,karpuz,şeftali falan yiyor.elimde eziyorum.ama dediğim gibi biraz zor yutuyor.bugünde doğru düzgün hiçbişey yemedi zaten.afiyet olsun oğluşlarınıza.
vaveyla krepte ne var kız azar azar un eklersin istediin kıvama gelene kadar işte sonrada hemen pişiyo zaten yaparsın sen yaparsınnnnzemuszemus
canım ben baklava bile açarım ama krep ve makarnayı iyi yapamayacak kadar enteresan bir insanım:1rolleyes:
vaveyla canim sen de dun kofte yedirdigini yazmistin bebegine. onun tarifini alabilir miyim zahmet olmazsa...
ben de kasar verirken sorun yasamiyorum. erimisini de normalini de yiyebiliyor. bence kucuk kucuk verilirse sorun olmaz...
canım zahmet mi oluryerimseniben kendimize yaptığımız köfteden yedirdim onukini az yağda kızarttım sadece..
kıyma içine ekmek içi,yumurta,soğan rendesi,patates rendesi,maydanoz koyarak yaptım..havuç rendesi de koabilirsin..bununla tavuk köftesi de yapabilirsin..
pütürlü yiyemeyen bebeklerin anneleri ellerine ekmek verin..bir arkadaşıma söyledim çocuk bununla alıştı ama yerken yanında durun..
pamuk şekerlerim....
Kayıtlı Üye
pütürlü yiyemeyen bebeklerin anneleri ellerine ekmek verin..bir arkadaşıma söyledim çocuk bununla alıştı ama yerken yanında durun..
önerini dikkate alıcam canım..çok saol...
Kayıtlı Üye
zoru başarıyorum ama kolay olanda zorlanıyorum diyosun doğrudur canım artık bebeiğin için deniceksin onlar için neler neler yapıyoruz dimi
canım zahmet mi oluryerimseniben kendimize yaptığımız köfteden yedirdim onukini az yağda kızarttım sadece..
kıyma içine ekmek içi,yumurta,soğan rendesi,patates rendesi,maydanoz koyarak yaptım..havuç rendesi de koabilirsin..bununla tavuk köftesi de yapabilirsin..
sagol canim. ben de denedim bir kac defa kizarmis kofte ama disi kuru oldugu icin yemek istemedi. yarin gene deneyecegim ama...
Kayıtlı Üye
noyancım ben köfteleri yağda kızartmıyorum fırına veriyom yağlı kağıdı döşüyorum tepsiye üzerinede köfteleri sıralıyorum hem dışı sert olmuyo hemde yanmış yağa temas etmemiş oluyo kızarmıştan daha sağlıklı yani
nisamla.blogspot.com
Kayıtlı Üye
afiyet olsun bebişlere bzde başladık ek gıdalara şimdilik sebze çorbası ve yoğurt veriyorum birde meyve ama çok iştahsız bir kızım vr
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
başka nler verebilirim bu ayda ?
Kayıtlı Üye
yoğurduna meyve veya bisküvi katabilirsin
sebze çorbasına irmik kullan irmiğin tadını genelde seviyolar bide yemek saatlerinin arasını uzat 3 saattebir veriyosan 4 saatte bir ver yemek yedirmeden en az 2 saat önce filan emmiş olsun karnı iyice acıkmış olsun bak nasıl yicek yani yer heralde :))
nisamla.blogspot.com
Kayıtlı Üye
yoğurduna meyve veya bisküvi katabilirsin
sebze çorbasına irmik kullan irmiğin tadını genelde seviyolar bide yemek saatlerinin arasını uzat 3 saattebir veriyosan 4 saatte bir ver yemek yedirmeden en az 2 saat önce filan emmiş olsun karnı iyice acıkmış olsun bak nasıl yicek yani yer heralde :))
muhallewbi verdim irmikli ama çorbaya katmadım hiç denycem öğün aralarını uzatıyorum zaten başka türlü hiç yemio 50cc yerse seviniom valla zor işim bu kızla bnm safinaz kesilcek başıma :kedi:
noyancım ben köfteleri yağda kızartmıyorum fırına veriyom yağlı kağıdı döşüyorum tepsiye üzerinede köfteleri sıralıyorum hem dışı sert olmuyo hemde yanmış yağa temas etmemiş oluyo kızarmıştan daha sağlıklı yani
benimkiler kuru olmuyor ama fırın daha mantıklı denicem thanksa.s.
Kayıtlı Üye
biz bu sabah yine sütlü omlet yedik yanındada labnee
Ben farklı şeyler denemeye devam ediyorum böylece farklı tatlara alışıyor. Bir siteden aldığım tarifleri yaptım.
1 havuç rendesi
1 küçük kırmızı pancar rendesi
1 yemek kaşığı pişmiş pirinç
sebzeleri pişirip pirinci ekliyorum.Blendırdan geçiriyorum.Bu tarife bence tuz yakışmıyor onun için tuz eklemiyorum
1 ince dilim balkabağı rendesi
2 doğranmış kuru kayısı
4 tane kuru üzüm
3 tane yaban mersini
hepsini pişirip süzgeçten geçiriyorum 1 bebe bisküvisi ekliyorum.Kahvaltıya yedirdim.....
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
tabi nınım unda koyuyoruz göz kararı sütü koy bi kaba az olmasın çünkü içine 1 yumurta kırıcağın için yumurta fazla gelmesin sizde yersiniz
örneğin 2-3 su bardağı süt iyice ezlmiş beyaz peynir yada labne peyniri 2 yemek kaşığı filan 1 yumurta az tuz az karbonata kıvam bulana kadarda un güzelçe çırp az yağlı kızgın tavada iki tarafınıda pişir pişince içine dilediğini koy yedir yine üzerine labne sürülüp yedirilebilir yada zeytin ezmesi olabilir reçel pekmez vs. vs. vs bebeğiniz ne seviyosa içine peynir koymasanızda olur annem peynirde koyardı içine babam seviyo diye henüz oğluma yapmadım öyle aklıma geldi ama noyan beni geçmiş
annem bize bunu küçükken yapardı içinede domates soğan maydonoz koyup sarardı yalancı lahmacun diye üretici türk kadını işte :)))
Canım teşekkür ederim hafta sonu bende yapayım ailecek yeriz..
Ahh annelerimiz ne kutsallar.. negüzel uyduruyorlarmış o zamanlar...