• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bizim menümüz;

1 patates
1 köfte kadar kıyma
1 soğan
biraz pirinç
zeytinyağı
az salça

soğanları ve kıymayı hafif kavurup patates ve princi su eşliğinde ekleyip kaynamaya bıraktım şimdi pişiyor...

bende bu çorbayı salçasız ve patetes yerine kabak koyalarak yaptım.oglum uyanınca vereceğim içinede biraz çavdarlı ekmek içi koyacağım:lepi:tadı çok guzel olmuş inşallah oğlumda sever:Saruboceq:

merhabalar,
bizim bugünki çorbamız kabak, patates, havuç, kıyma ve biraz pirinçten oluşuyor..
tv de bugün un çorbası yaptılar un su ve tereyağ dan oluşuyor içine sebze ekleyebilirsiniz, rendelenmiş havuç koyup blenderdan geçirebilirsiniz dediler..hem büyüklere çorba hem bebeklere mama olarak sunum yapıldı..yalnız un çorbası kaçıncı ayda verebiliriz..ben unu çok az yoğurt çorbasına koyuyorum, pazartesi 8 aylık olacak oğlum..siz yapıyor musunuz un çorbası?

merhaba
benim kızım hasta oldu..izindeyiz memlekette..hiç birşey yemiyor..4 tane dişimiz çıktı..
doktor bıngıldak hala yumuşak kalsiyum eksikliği war dedi moralim bozuldu..yoğurt yemiyor ya normal bu kadar..

sezencim geçmiş olsun size de..

Canım ben daha un çorbası yapmadım..Düşünüyordum yapmayı..İçine sebzede koyarsan birşey olmaz bence...
merhabalar,
bizim bugünki çorbamız kabak, patates, havuç, kıyma ve biraz pirinçten oluşuyor..
tv de bugün un çorbası yaptılar un su ve tereyağ dan oluşuyor içine sebze ekleyebilirsiniz, rendelenmiş havuç koyup blenderdan geçirebilirsiniz dediler..hem büyüklere çorba hem bebeklere mama olarak sunum yapıldı..yalnız un çorbası kaçıncı ayda verebiliriz..ben unu çok az yoğurt çorbasına koyuyorum, pazartesi 8 aylık olacak oğlum..siz yapıyor musunuz un çorbası?

Ohh maşallah 4 diş de çıkmış..
İştahsızlık yapar canım ondan birşey yemiyordur..
Sevdiği şeyler karıştır yoğurdu..
yada peynirle karşıla kalsiyumunu..
merhaba
benim kızım hasta oldu..izindeyiz memlekette..hiç birşey yemiyor..4 tane dişimiz çıktı..
doktor bıngıldak hala yumuşak kalsiyum eksikliği war dedi moralim bozuldu..yoğurt yemiyor ya normal bu kadar..

merhaba

çok geçmiş olsun, 4 diş kolay değil tabi kıyamam..
üzülme geçer canım..moral bozma hazır izindeyken..yer yoğurtta zamanla..daha neler yapacaklar bakalım yolun çok başındayız

Canım ben daha un çorbası yapmadım..Düşünüyordum yapmayı..İçine sebzede koyarsan birşey olmaz bence...

nınım sağol, denicem bakalım hatta tam buğday unundan yapsam diyorum daha faydalı olur..

bugün ıspanak yiyoruz çok seviyo oğlum bayağı bildiğimiz ıspanak yemeği ben çiğden pişiriyorum tuzunuda çok azz koyuyorum

buarada saolun kızlar bizde çareyi eve buhar makinesi almakla bulduk doktorumuz omronu önerdi 120 tl aldık valla

çok geçmiş olsun sezen..
benim oğlum da bugün öksürmeye başladı birazda hırıltısı var yarın da devam ederse doktora götürücez :gitme:

teşekkür ederim kızlarr

nınımm ıspanağı elimle kopartıyorum işte orta boy yaprağı 3 parçaya filan bölüyorum tazeyse alıyorum zaten öyle elim kadar yapraklıysa hiç almıyorum sonra iine kuru soğan yarım kilo alıyorum ıspanağı ben malum çekirdek aileyiz :))

2 kuru soğan yarım küçük çay bardağıyla prinç azıcık salça ev yapımı tercih edilir az tuz az şeker sıvı yağ hepsini çiğden koyuyorum tabi birazda su küçük gözde kısık ateşte pişiriyorum
bi kaseye yoğurt bi kaseye ıspanak bi ondan bi bundan yediriyorum çok seviyoooo
ekmek kahvaltıda veriyorum sadece

bide yeşil mercimeğe bayılıyo mercimekleri önce haşlıyorum biraz sonra pişiriceğim tencereye koyuyorum üzerine ince kıyım kuru soğan biraz kıyma ( ben yemekleri genelde çiğden pişirdiğim için dondurucuda kavrulmuş kıymam bulunur hep ) küp doğranmış patates prinç isteğe göre havuç salça 2 tane küp şeker tuz yağ su küçük gözde kısık ateşte pişiriyorum aynı ıspanak gibi yğurtla yiyo çok seviyoo kavrulmadıgından daha sağlıklı

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun sezen..
benim oğlum da bugün öksürmeye başladı birazda hırıltısı var yarın da devam ederse doktora götürücez :gitme:

canım hırıltısı varsa hiç ihmal etmeeee sonra hastanelerde gezersin buhar peşinde mafoldumben

canım hırıltısı varsa hiç ihmal etmeeee sonra hastanelerde gezersin buhar peşinde mafoldumben

evet sezencim, hemen ertesi gün doktora gittik üşütme yok ama biraz alerjik olabilir dedi..evde bulunsun diye peditus yazmıştı burnu akarsa ver dedi doktor dönüşü kötü oldu baya burnu aktı ilacı kullanıyoruz şimdi daha iyiyiz..birde üst ön dişleri çıkarıyor bir araya geldi çok yoruldu yavrum
seninki daha iyidir umarım

merhabalar..11. ayın içinde hepimizin bebişleri gibi benimde çok tatlı bi oğlum var...artık mümkün olduğunca yaptıklarımı yazmaya çalışıcam..uzun süredir severek takp ediyodum sizleri..kısmet bugüneymiş...

benim bugün yaptığım çorba...
taze soğan 1 sap
taze sarımsak 2 diş
küçük patatesin yarısı
küçük havuçun yarısı
yarım biber
yarım kabak
iri ceviz kadar kıyma
2 tatlı kaşığı bulgur
5-6 dal maydanoz...

biber soğan sarımsak kıymayı zeytinyağında azıcık çevirdim..içine havuç patates ve kabağı ekledim..biraz da su..şimdi pişiyo...birazdan bulgurunu ekliycem..ocaktan indirince de maydonozu...blendırlayıp yedircem kuzuma...gerçi hep oyunla yiyoz ama...

Sabahları arada değişiklik olsun diye daninonun küplerini veriyorum .Peynir den oluştuğu için kalsiyum sayılır deneyebilirsiniz...........................

merhaba

kızım için bişey yapamıyorum en kolaylarını yapıyorum çünkü gündüz ve gece uyumuyor..ikimiz de zombi gibi olduk..tarhana ve yoğurt çorbası yapıyorum..

nihayet iyileştik bugün baannemiz bize kuzu haşlama yapmış ama unutup yoğurt çorbası yaptım oğluma kuzu haşlamayıda artık yarın yeriz sabahta eski usul bisküvili cevizli pekmez kayısılı kahvaltı yaptık acelemiz vardı meyve olarak karpuz almış eşim oğluşumada yedirdim çok bi besleyici özelliği yok ama tadına bakmasını istedim ( ben çok severim yaz yemeğim kavun/ karpuz ve ekmektir o kadar yanii hamileykende bütün yaz kavun karpuz yemiştim oğlumda bana çekmiş anlaşılan kaydirigubbakcemile3 ) çooooooooook sevdiii öyleki tabağı götürürken sinirden kendini titretti

dünde kahvaltıda sütlü yumurta bildiğimiz sahanta yumurta ama ben sütte katıyorum doktorumuz önerdi daha leziz oluyo
meyve taze dalından kopmuş 5 tane kiraz kırmızı kırmızııı
yemek tavuk soteee yine fazla kavurmadan pişirdim havuçta koydum içine çok sevdikk afiyetle yedikk

bebegim 7 aylik ek gidaya basladim fakat anne sütü de veriyorum, ancak sütüm azaldi... biberonla devam sütü vermeyi deniyorum hic bi sekilde kabul etmiyo :( napcam ya, kac cesit devam sütü denedim, olmadi biberon degistirdim, hic bi sekilde istemiyor :( ama sütümde yetmiyor, aglayip duruyor oooffff yardim:(

Bende artık bugünlerde yeni birşey yok..
Yemiyor tarhana dışında başka şey..
ne yapacağımı şaşırdım walla...

ne tarhanaymış yahuu en kısa zamanda bende oğluma yedireyim gerçi benimki taştan yumuşak herşeyi yiyoo delikafadulden

Back