• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
zaten azcik atiyorum cok degil ama onu da atmak istemiyorum. siz hic mi tuz atmiyorsunuz. benim kizim corba hic yemiyordu o yuzden basladim tuza.

Canım ben çok nadir olarak bazı yemeklerine azıcık atıyorum..
zaten arada bizim yemeklerimizden de yiyor (evin yemeklerini az tutzlu yaptırıyorum)

nınım teşekkürler bizde 20sinde gidicez o zaman sorucaktım sende veriyosan rahatlıkla verebilirim bende zaten diğer türlü yiyemiyoki
vaveyla bebeişinin dişi hayırlı olsun canım 2 haftaya belli eder kendini benim oğlumun 1 ay önce patladı alt ortadan ikitane çıktı şimdide üstten çıkıyo yarılmış ama ortadan değil hani şu köpek dişi deikleri varya ortanın yanındakiler ordan patladı hiç görmemiştm normalmi acaba

bide bu arada ben sizi çok özeledim kızlar yaa temizliğe kalkıştım halı filan yıkdam malum bebekle biraz zor oluyo bu işler ama şu mama sandalyesini üretedenden allah razı olsun:)))

sağol canım..seni görmüyoruz uzun zamandır..
ya bizim dişler alttan göründü 2 haftaysa çok uzun ya hemen çıksa;) izine gitcez rahat etsek azcık;)
aneeem sen nasıl halı yıkadın bebekledelikafadulden ben evi zor süpürüyorumyerimseniben

bugünki çorbamız;
enginar
kabak
çok az soğan
kırmızı mercimek
ve kıyma dan oluştu güzel oldu..sevdi oğlum..

ya bizim oğlan dişmi patlatıyor acaba anlamadım.alt dişinde bir nokta gibi beyazlık var.acaba dişimi çıkıcak.
çok huysuz bu aralar.hiç bişeyde yemiyor.

bugünkü çorbamız
5-6 dal semizotu
1 küçük parça et
bir küçük patatesin yarısı
bir küçük dolmalık biberin yarısı
bir küçük dilim domates
bir küçük soganın yarısı
1 kaşık kadar bulgur
1 kaşık kadar zeytinyağı

zeytinyağında biber,et ve soganı az kavurdum.içine patatesi ve semiz otunu atıp az daha kavurdum daha sonra kapağını kapadım.bir iki dakika kendi kendine demlendi.sonra üzerine 2 bardak sıcak su ekledim.ve bulguru.şuan pişiyor.
pişince blendırdan geçiricem.
inşallah oğlumda yer.

bugünkü çorbamız
5-6 dal semizotu
1 küçük parça et
bir küçük patatesin yarısı
bir küçük dolmalık biberin yarısı
bir küçük dilim domates
bir küçük soganın yarısı
1 kaşık kadar bulgur
1 kaşık kadar zeytinyağı

zeytinyağında biber,et ve soganı az kavurdum.içine patatesi ve semiz otunu atıp az daha kavurdum daha sonra kapağını kapadım.bir iki dakika kendi kendine demlendi.sonra üzerine 2 bardak sıcak su ekledim.ve bulguru.şuan pişiyor.
pişince blendırdan geçiricem.
inşallah oğlumda yer.

Afiyet olsun tüm bebişlere.çok hoşuma gitti bu tarif en kısa zamanda deneyeceğim boylece oğlumda ilk etini yemiş olsun:ecrin_bebek:

bende bugun yayla çorbası yaptım

1 yemek kaşığı pirinci 3/4 bardak suda haşladım.
ılıyınca 1 çay kaşığı un koydum,karıştırdım
akşamdan 125 gramlık kavonoza kurduğum yoğurttan mayalık ayırdıktan sonra kalanını pirinç un karışımına ekledim 2 da kadar kısık ateşte pişirdim.
kıvamı ısteğe gore sulandırılabilinir
hepsini yedi oğlum:nazar:

arkadaşlar bizim doktor domatesi yasaklar arasına yazmış, çorbada domates kullanılmış söylemek istedim.

benim bebegim 10 aylık yogun olarak emzirerek geçiyor.. onun haricinde yaptıgım çorba
yarım patetez
yarım havuç
yarım enginar
1 domatez rendesi
bir avuç zarı oyulmuş bezelye
4-5 adet taze fasulye
1 çorba kaşıgı kırmızı mercimek
1 çorba kaşıgı yeşil mercimek
1 çorba kaşıgı ince bulgur
2 diş sarımsak
1 minik soğan
2 çorba kaşıgı kıyma

hepsini aynı anda haşlayıp blendırdan geçirip en son 2 çorba kaşıgı zeytin yağ katıyorum çünkü benim kız kabızlık çekiyor..

ikinci çorbam ise

1 su bardagı süt
yarım çorba kaşıgı tarhana
1 çorba kaşıgı suda beklemiş peynir
en son pişince üzerine 1 yumurta sarısı ufalıyorum... benimkisi kahvaltı etmiyor bu çorbayı arada yapıyorum ... çok kafama takmıyorum kahvaltı etmiyor diye nasılsa emiyor... eninde sonunda yiyecekler nasılsa...

demek yokluğum belli olmuş nınım ve vaveyla vala koydum mama sandalyesine yıkadım halılarımı neyseki yerleştim bitti temizliğim sonra kayınpeder hastaneye yattı filan neyse şimdi burdayım

oğlum 8. 11 günlük oldu artık ev yemeklerini çok az tuzlu yapıyorum bizim yediklerimizden de yiyo ona özel de hazırlıyorum mesela kayınvaldem bulgurlu falulyeli çorba yapıyo onu oğlum çok seviyo kızlar salçasız hafif bi çorba bol vitaminliii
dün sabah kahvaltıda küçük ekmek lokmalarınına sürülmüş labne peyniri ev yapımı pekmez erik reçeli , domatesin suyuna bandırılmış lokma, rendelenmiş salatalık tuzu alınmış yeşil zeytin vee limonlu ıhlamur çayı öğlen et sulu patates prinç kabak havuç tan oluşan sebze çorbası ikindi 2 malta eriği akşamda bisküvili yoğurt yedi

bugün ise tavada yumurta domatese bandırılmış ekmek lokmaları labne peyniri ıhlamur çayı
öğle bulgurlu çorba ( içinde soğan sarımsak bulgur kuru fasulye var ) yanında yoğurt ikindi 40 cc havuç suyu birazdan şeftali vermeyi düşünüyorum gecede ev yapımı meyvalı irmikli muhallebi şöyleki kuru kayısıları incecik kıyıp kaynatıyorum içine ve lede ettiğim kayısı kompostosundan irmikli muhallebi yapıyorum bazende lemadan yapıyorum yada su süt karışımından yaniş hero baby yaparda ben yapamazmıyım kızlar 9. aya girdik oğluma labne peyniri hariç hiç hazır gıda vermedim bakalım ne kadar devam edicek

kızlaaaaaaaaar nerde kaldınız.ben bugün oğluma ne yaptıysam yemedi,sadece devam sütü içiyor.yoğurtlu erişte yaptım yemedi.akşamda un kavurması yaptım.içine irmik,ceviz kattım onuda yemedi.ama bana kafayı yedirdi bugün.

biz hasta oldukk iştah filan kalmadıı sabah akşam hastanedeyiz ventolin buhar veriyolar

önceki gece saat 2 de acildeydik buhar verdiler ertesi gün doktorumuza mua. gittik akciğer filan kan tahlili filan bronşialit olmuşuz yine iki kere buhar verdiler dün gece yine tıkandı saat 12 gibi yine acile gittik yine buhar aldık rahat uyudu oğlum ama şimdi yine tıkanmaya başlıyo gece olunca azıyo

bende oğluma dün haşlama yedirdim kuzu eti havuç ve patates haşlaması içine azıcık ekmek oynata oynata yedirdik bugünde babaannesi prinçli tavuk çorbası yapmış yine oyunla filan yedirdim meyve olarak kayısı almış halası taze kayısı dün 3 taneyi ezdim severek yedi bugünde şeftali yedi

sezencim geçmiş olsun.3ay önce oğlumda hastalanmıştı.onada buhar verdiler,iğne oldu.hiç canını sıkma iyileşir.benim oğlumdada mevsim alerjisi var,geceleri öksürüyor.çamaşırlarını hep evin içinde kurutuyorum.daha küçücük ama içtiği şurubun haddi hesabı yok.her gece zaditen(şurup)içiyor.o zaman öksürmeden rahatça uyuyor.

biz hasta oldukk iştah filan kalmadıı sabah akşam hastanedeyiz ventolin buhar veriyolar

önceki gece saat 2 de acildeydik buhar verdiler ertesi gün doktorumuza mua. gittik akciğer filan kan tahlili filan bronşialit olmuşuz yine iki kere buhar verdiler dün gece yine tıkandı saat 12 gibi yine acile gittik yine buhar aldık rahat uyudu oğlum ama şimdi yine tıkanmaya başlıyo gece olunca azıyo

bende oğluma dün haşlama yedirdim kuzu eti havuç ve patates haşlaması içine azıcık ekmek oynata oynata yedirdik bugünde babaannesi prinçli tavuk çorbası yapmış yine oyunla filan yedirdim meyve olarak kayısı almış halası taze kayısı dün 3 taneyi ezdim severek yedi bugünde şeftali yedi

Geçmiş olsun biz ilk hastalandığında hastahanede buhar vermiştik zor oldu daha sonraki hastalığında buhar makinesini alıp evde vermiştik daha rahat fiyatıda hemen hemen hastaneye verdiğimiz kadardı.Hasta olunca da zor yiyolar .Keyiflenince umarım iştahı açılır.......................

Bizim menümüz;

1 patates
1 köfte kadar kıyma
1 soğan
biraz pirinç
zeytinyağı
az salça

soğanları ve kıymayı hafif kavurup patates ve princi su eşliğinde ekleyip kaynamaya bıraktım şimdi pişiyor...

Bizim menümüz;

1 patates
1 köfte kadar kıyma
1 soğan
biraz pirinç
zeytinyağı
az salça

soğanları ve kıymayı hafif kavurup patates ve princi su eşliğinde ekleyip kaynamaya bıraktım şimdi pişiyor...[/QUOTE

merhaba wetw ben de merak ediyordum seni, bu aralar rastlayamadim sana...
bu tarifi corba olarak mi yediriyorsun yoksa pure olarak mi?...bir de hic tuz ve baharat kullaniyor musun?

bugün ıspanak yiyoruz çok seviyo oğlum bayağı bildiğimiz ıspanak yemeği ben çiğden pişiriyorum tuzunuda çok azz koyuyorum

buarada saolun kızlar bizde çareyi eve buhar makinesi almakla bulduk doktorumuz omronu önerdi 120 tl aldık valla

Canım geçmiş olsun..
Ispanağı nasıl yapıyorsun ??
küçük küçük kıyıyormusun ??
ekmek banaramı veriyorsun ??
bunları yazarsan sevinirim...
Bende bugün bebek kumpiri yapacağım...inşallah yer oğlum...
bugün ıspanak yiyoruz çok seviyo oğlum bayağı bildiğimiz ıspanak yemeği ben çiğden pişiriyorum tuzunuda çok azz koyuyorum

buarada saolun kızlar bizde çareyi eve buhar makinesi almakla bulduk doktorumuz omronu önerdi 120 tl aldık valla

Back