Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu arada seorayım daha öğlen yemeğini yapmadım domates verebilirmiyim benim oğlum 6 aylık oldu.
birde muhallebiyi nasıl yapıyosunuz?
domates mevsimi değil bence verme.
muhalebiyi devam sutuyle yapılıyor oğlum emiyor ama muhalebi yapmak için devam sutu aldım ama daha yapmadım pirinç unlu yada irmikli muhalebi yapacağim devam sutuyle.daha onceden hero babynın organik pirinçlı sütlu muhalebisini almıştım onu veriyorum içinede elma rendeliyorum şimdilikcokacimcoook
ya ben ne yapıcam bu çocuk hiç bişey yemiyor az az yiyor bırakıyor.
acaba benmi yanlış yapıyorum.
size yazayım fikir verin ne olur.
sabah 5 te uyandı emdi
saat 9 da kalkmış saat onda ben uyandım önce emdi sonra kahvaltısını hazırladım ıhlamur çayına 5 meyveli tahıllı koydum 2 kaşık azcık ekmek içi yumurta sarısı bir tatlı kaşığı pekmez
çok azcık yedi şimdi uyuyor.
öğlene azcık pırasayı yağda çeviricem içine çok az domates patates kabak birazda taze fasulye koyucam bakalım yiyecekmi
öğlen saat 1 gibi yiyor.
sonra saat 3 gibi acıkıyor emzirmeye çalışıyorum.
saat dört beş gibi mama veriyorum eğer yoğurt yoksa
yoğurdu hiç sevmiyor bazen içine ekmek ufalıyorum yada bebe bisküvi ozaman yiyor.
akşam saat 7 de gene acıkıyor 5 meyvelli tahıllı yapıyorum yemiyor sevmiyor.
sonra 10 gibi mama içiyor.
benide emmek istemiyor artık.
sonrada uyuyor.
benmi beceremiyorum acaba
çok bunaldım yaa
canım sen bozma moralini herşeyi iştahla yiyen bir bebek yoktur diye düşünüyorum..
domatesi 1 yaşına kadar vermeyin diyorlar ama ben çok nadiren çorbalarına koyuyorum..
mamayı biberonla vermiyorsundur umarım o yüzden de seni emmek istemeyebilir.
akşam yine sebzeli birşey ver ki alışsın..yani 7 den önce..sonra muhallebi verirsin..geceye doğru acıkır o zaman da emer..sütün varsa emsin mama verme bence..yada yetmiyorsa yemeği içinde verebilirsin..
1 kase yedi..
Yarın yapacağım çorba;
Brokoli
Mısır unu
Havuç
patates
Süt
irmik
Tereyağ
Pirinç4-5 adet barbunya fasulye
wetw canim bebeginin corbayi yedigine sevindim...
domates mevsimi değil bence verme.
muhalebiyi devam sutuyle yapılıyor oğlum emiyor ama muhalebi yapmak için devam sutu aldım ama daha yapmadım pirinç unlu yada irmikli muhalebi yapacağim devam sutuyle.daha onceden hero babynın organik pirinçlı sütlu muhalebisini almıştım onu veriyorum içinede elma rendeliyorum şimdilikcokacimcoook
irmikli muhallebiyi nasıl yapıyorsun canım?
arkadaslar kizima yumurta yediremiyordum, dun soyle bir yontem buldum ve yedi size de yazayim...
yumurtayi haslayip sarisini biraz zeytinyagi ile ezip icine de biraz kimyon kattim ekmekle yedirdim cok sevdi...
arkadaslar kizima yumurta yediremiyordum, dun soyle bir yontem buldum ve yedi size de yazayim...
yumurtayi haslayip sarisini biraz zeytinyagi ile ezip icine de biraz kimyon kattim ekmekle yedirdim cok sevdi...
aa denemek lazım teşekkürler
nur eren emziriyorsun sende galiba bebeğinde daha 6 aylık neden kahvaltı veriyorsun erken değilmi?sabah emziriyorum 10.30 gidi meyve püresi veriyorum,yıne emiyor.1 civarı sebze çorbası veriyorum,4 civarı muhalebi yada yoğurt veriyorum.akşam ve gecede hep emziriyorum.7. aydan sonra kahvaltı vereceğim.
irmiklı muhalebi
1 tatlı kaşıgı irmiği 90 ml suda haşlıyorum ılıyınca içine 3 olçek devam sutu koyuyorum.
canım sen bozma moralini herşeyi iştahla yiyen bir bebek yoktur diye düşünüyorum..
domatesi 1 yaşına kadar vermeyin diyorlar ama ben çok nadiren çorbalarına koyuyorum..
mamayı biberonla vermiyorsundur umarım o yüzden de seni emmek istemeyebilir.
akşam yine sebzeli birşey ver ki alışsın..yani 7 den önce..sonra muhallebi verirsin..geceye doğru acıkır o zaman da emer..sütün varsa emsin mama verme bence..yada yetmiyorsa yemeği içinde verebilirsin..
malesef mamayı biberonla veriyorum.
4 aylıkken sütüm yetmemeye başladı sadece gece yatmadan önce veriyordum mamayı bazende hiç vermiyordum.
ama günde 2 ye çıkarınca bende ek gıdaya başladı yoksa doktorumuz 6 aydan sonra dedi
eren ayına göre kilosu fazla bi bebekti.
ek gıdaya başlayınca onların tadını alınca emmek istememeye başladı.mamayı mecbur veriyorum yoksa doymuyor gece hep uyanıyor yada aç olduğu için sabaha kadar zor uyuyor
bakalım bugünkü çorbasına domates koydum nasıl yiyecekbilmiyorumkismile
nur eren emziriyorsun sende galiba bebeğinde daha 6 aylık neden kahvaltı veriyorsun erken değilmi?sabah emziriyorum 10.30 gidi meyve püresi veriyorum,yıne emiyor.1 civarı sebze çorbası veriyorum,4 civarı muhalebi yada yoğurt veriyorum.akşam ve gecede hep emziriyorum.7. aydan sonra kahvaltı vereceğim.
bilmemki 6 aylıkken kahvaltıya başlanıyorya bende başladım.
birde bebeğim zor emiyor.emmek istemiyor beni.
kahvaltı veriyorumya onu yemeyi bekliyor.
tamam canım o zaman başlamakla iyi etmişsin.az az yesede bebişe yetiyordur,zamanla alışır annesi.
bende ogluma enginarlı çorba hazırlamıştım onu vereyım daha oncede verdim sevdi
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
sonra tarifini burayada yazarım uyduruk birsey yaptım ama iyi oldu tadı
Ben kahvaltı,çorba,meyva,yoğurt,muhallebi sırasıyla veriyorum.Kendi istediği kadar yiyor zorlamıyorum çünkü anne sütü alıyor.Kahvaltısını birgün devam maması, labne peyniri bebe bisküvisi ile hazırlayıp veriyorum birgün ise hero baby sütlü bisküvili muzlusunu veriyorum.Benim bebiş hazır birşey yemezken buna bayılıyor.Çorbasına tüm sebzeleri domates dahil ekliyorum .Bugün küçük bir parça kuşbaşı et ekledim.Bazen çorbasına bebek ekmeği de ekliyorum.Meyva sadece elma ve muz yiyor cam rendeden geçiriyorum.Yoğurdunu genelde evde yapıyorum bazen danino bazen sütaş elmalı veriyorum ama aşırı kokuyor.Muhallebisini ise ülker gogly sade pirinç unuyla hazırlıyorum.Bunun dışında yaptığım yemek ve çorbalardan tatırıyorum .Ayranı da çok seviyoruz ama meyva suyu içmiyoruz.........
malesef mamayı biberonla veriyorum.
4 aylıkken sütüm yetmemeye başladı sadece gece yatmadan önce veriyordum mamayı bazende hiç vermiyordum.
ama günde 2 ye çıkarınca bende ek gıdaya başladı yoksa doktorumuz 6 aydan sonra dedi
eren ayına göre kilosu fazla bi bebekti.
ek gıdaya başlayınca onların tadını alınca emmek istememeye başladı.mamayı mecbur veriyorum yoksa doymuyor gece hep uyanıyor yada aç olduğu için sabaha kadar zor uyuyor
bakalım bugünkü çorbasına domates koydum nasıl yiyecekbilmiyorumkismile
canım yatmasına yakın ver muhallebiyi sonra emzir emdiği kadar..
oğlum yaptığım çorbayı afiyetle yed:lepi: ama azda olsa bıraktı bir çorba kasesi.
bir küçük patatesin yarısı
bir kabağın 4/1
2 taze fasulye
küçük bir domatesin çeyreği
1 çorba kaşığına yakın pirinç
küçük bi parça pırasa
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
zeytin yağında önce pırasayla domatesi biraz kavurdum.
üzerine diğer sebzeleri ekleyip suyunu koydum haşlanınca rondodan geçtim
ben suyunu iice çektiriyorum.
püre yapıyorum.
içinede az yoğurt koydum ii yedi
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
kızlar yarın 8. ayımız doluyo ben bu sabah oğluma yumurtasını zeytin yağında pişirdim haşlamadım haşlanmış yumurtayı pek sevmiyo bide uzun zamandır pütürlü yiyebilmesine rağmen yumurtada boğuluyo gibi oluyordu hep bende tavada pişirdim sonuç bayıldıııııııııııııı
ağzını şapırdata şapırdata yedi doktorunada sormadım ama inşallah zararı olmaz
bide dün yeşil mercimek çorbası verdim birazda domates doğradım üzerine zeytin yağı zorbayı kaşıkla domatesede ekmek bandım verdim onuda çok sevdi
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
sezen canım oğluna afiyet olsun...
bende geçen ay başlamıştım
yumurta sarısını fındık kadar t.yağı ile omlet yapıp veriyorum..
dr sormuştum bir sakıncası yok dedi...
hatta üstüne labnede sürüp öyle veriyorum..
bu kontrole gittiğimde menemen verebilirmiyim diye soracağım...
bizim diş patladı yani öyle sanıyorum beyaz şişti..şimdi yarık oldu böyle olunca hemen çıkar mı ki
oğlum yaptığım çorbayı afiyetle yed:lepi: ama azda olsa bıraktı bir çorba kasesi.
bir küçük patatesin yarısı
bir kabağın 4/1
2 taze fasulye
küçük bir domatesin çeyreği
1 çorba kaşığına yakın pirinç
küçük bi parça pırasa
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
zeytin yağında önce pırasayla domatesi biraz kavurdum.
üzerine diğer sebzeleri ekleyip suyunu koydum haşlanınca rondodan geçtim
ben suyunu iice çektiriyorum.
püre yapıyorum.
içinede az yoğurt koydum ii yedi
Afiyet olsun bebişine.....
kızlar kuzulara ne kadar çorba yediriyorsunuz,benim oğlum 6 aylık ne kadar vermelıyim?
bilmiyorumkismile
Afiyet olsun bebişine.....
kızlar kuzulara ne kadar çorba yediriyorsunuz,benim oğlum 6 aylık ne kadar vermelıyim?
bilmiyorumkismile
ya ben de bunu soracaktım ben neredeyse bir dolu çorba kasesi yediriyorum(normal bizim kullandığımız kase de) çok mu veriyorum ki.sonra emmek istemiyor..