• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben bikeresinde pudingin içine ciğer koymuş biri galiba öyle duymuştum
ama bu kadarıda öööğğğ yani:((

hanımlaaaaaaaaaar bebişlerin günlük menülerini yazarmısınız rica etsem.benim oğlum meyva ve yoğurt yemiyor(ara öğün)bende yoğurdu çorbaya katıyorum.2-3gündürde akşamsaat6gibi 120ml mamanın içine 4-5cicibebe,meyva püresi katıp veriyorum.önceden akşamlarıda sebze çorbası veriyordum.bazen mama vermeden yoğurt,meyva püresi,cicibebeyi karıştırıp versem 1öğünü karşılarmıki.tereddüt ediyorum çünkü hiç ara öğünü yok.5saat geçmedende hiçbişey yediremiyorum

leylaela katılıyorum sana.bencede ööööööööööö yani.kendi yiyemiyceğimiz şeyleri bebişler nasıl yesin yaaa.onların mideleri daha hassas bence.ben kahvaltıyı bulamaç yapıp veriyodum.bir kaşık kendim tattım midem bulandı.zorla çocuğuma yedircem diye uğraşıyodum.şimdi tek tek veriyorum çok güzel yiyor:nazar:çokta karıştırmamak lazım bence

ya bazen yesdn diye karıştırmak zorunda kalıyosun dün doktorumuz kahvaltıörneği verdi ama bulamaç yapıcan dedi mecbursun çünkü çocuğun yemiyo bi yumurta bi peynir tektek almaz midesi hemen şişer kaçar mızıklar dedi oyüzden abartmadan karıştırcam bende
ama;öle pudingin içinede ciğer falan koymam yani amann nerdende deim yaaa bide kalkıp puding yaptım bu arada haa ne alaka ya bilinç altı heralde
hahaaaa

ben yumurtayı rafadan pişiriyorum.labne peyniride benmari usulü ısıtıyorum.çünkü dolaptan çıkınca soğuk oluyor.bir güzel yiyor.

bebeğim 7 ay 4 günlük oldu, bu ay kahvaltımıza yumurta sarısı eklemeye başladık..
bu arada doktorumuza peynir pekmez ikilisini sordum aynı anda verebilirsin dedi bilginiz olsun arkadaşlar

bebeğime bugün tarhana pişiricem, öğleden sonra muzlu yoğurt akşama da muhallebisini yiyecek..
siz bugün neler vereceksiniz bakalım kuzularınıza
:ecrin_bebek:

Ben bugün Noyan arkadaşımızın çorbasını yaptım... Şu an soğutuyorum.. Kahvaltıda 1 yumurta sarısı, 20 grlabne peyniri, tam buğday ekmeği içi, 3 kaşık milupa kaşık maması verdim.. Şimdi ğlen çorbasını içecek...

1 kase yedi..

Yarın yapacağım çorba;
Brokoli
Mısır unu
Havuç
patates
Süt
irmik
Tereyağ
Pirinç4-5 adet barbunya fasulye

hanımlaaaaaaaaaar bebişlerin günlük menülerini yazarmısınız rica etsem.benim oğlum meyva ve yoğurt yemiyor(ara öğün)bende yoğurdu çorbaya katıyorum.2-3gündürde akşamsaat6gibi 120ml mamanın içine 4-5cicibebe,meyva püresi katıp veriyorum.önceden akşamlarıda sebze çorbası veriyordum.bazen mama vermeden yoğurt,meyva püresi,cicibebeyi karıştırıp versem 1öğünü karşılarmıki.tereddüt ediyorum çünkü hiç ara öğünü yok.5saat geçmedende hiçbişey yediremiyorum

ben yoğurdu zorla yediriyorum muhallebi ile:)

sabah: önce emiyor yarım saat sonra 100 ml devam sütüne, 6 bisküvi,labne peyniri yada yumurta,1 tatlı kaşığı pekmez,1 çay kaşığı tereyağı,haftada 3 kez 1 çay kaşığı ceviz içi
öğleye doğru yine emiyor zorla muhallebili yoğurt:)
öğlen çorba
öğleden sonra: meyve suyu(artık böyle veriyorum) yada eline bir bisküvi
emiyor
akşam: etli sebzeli yemek
8 gibi muhallebi
10 da emziriyorum sonra uyuyor

bizim menü böyle canım..meyve suyunu dene istersen susayınca içiyor bizim ki

ayrıca günde 1 tane ekmek içi de veriyorum eline yiyor:) 1 tane de çorbaya atıyorum

ben yoğurdu zorla yediriyorum muhallebi ile:)

sabah: önce emiyor yarım saat sonra 100 ml devam sütüne, 6 bisküvi,labne peyniri yada yumurta,1 tatlı kaşığı pekmez,1 çay kaşığı tereyağı,haftada 3 kez 1 çay kaşığı ceviz içi
öğleye doğru yine emiyor zorla muhallebili yoğurt:)
öğlen çorba
öğleden sonra: meyve suyu(artık böyle veriyorum) yada eline bir bisküvi
emiyor
akşam: etli sebzeli yemek
8 gibi muhallebi
10 da emziriyorum sonra uyuyor

bizim menü böyle canım..meyve suyunu dene istersen susayınca içiyor bizim ki

Maşallah maşallah ne güsel.
peki kaçıncı ayda vermeye başlıyoruz etli yemekleri vermeye merak ediyorum. biz 7 aylık olucaz yakında etli hiç bişey vermedim hep sebze yiyor tavukla başlarız heralde demi

ben menüyü yazacamda izin vermiyo sıpa ama akşama kabak pırasa havuç pirinç karşımı yemek var yanında da yoğurt

ilk incimiz(diş)bugün çıktı.darısı çıkamayanların başına.ohhhhhhhhhhhhh rahatladık vallahi sonunda.

ilk incimiz(diş)bugün çıktı.darısı çıkamayanların başına.ohhhhhhhhhhhhh rahatladık vallahi sonunda.

Canım gözünaydın.. cumartesi Ata'nın çıktı bugün sizin..
inci gibi olsun kuzularımızın dişleri..
darısı diğer arkadaşların bebeklerine...

gözünüz aydın canım hayırlı olsun inciler;)

üüü bizim niye çıkmıyor:gitme: bembeyaz olmuştu şimdi sağ üste doğru kabardı..

Maşallah maşallah ne güsel.
peki kaçıncı ayda vermeye başlıyoruz etli yemekleri vermeye merak ediyorum. biz 7 aylık olucaz yakında etli hiç bişey vermedim hep sebze yiyor tavukla başlarız heralde demi

ben menüyü yazacamda izin vermiyo sıpa ama akşama kabak pırasa havuç pirinç karşımı yemek var yanında da yoğurt

canım ben 7.aya girmeden az az vermeye başladım..

yaptığımız çorba-yemekler karışık olabiliyor..besleyici olsun diye hangisi uygunsa atıyoruzyerimseniben

ya ben ne yapıcam bu çocuk hiç bişey yemiyor az az yiyor bırakıyor.
acaba benmi yanlış yapıyorum.
size yazayım fikir verin ne olur.
sabah 5 te uyandı emdi
saat 9 da kalkmış saat onda ben uyandım önce emdi sonra kahvaltısını hazırladım ıhlamur çayına 5 meyveli tahıllı koydum 2 kaşık azcık ekmek içi yumurta sarısı bir tatlı kaşığı pekmez
çok azcık yedi şimdi uyuyor.
öğlene azcık pırasayı yağda çeviricem içine çok az domates patates kabak birazda taze fasulye koyucam bakalım yiyecekmi
öğlen saat 1 gibi yiyor.
sonra saat 3 gibi acıkıyor emzirmeye çalışıyorum.
saat dört beş gibi mama veriyorum eğer yoğurt yoksa
yoğurdu hiç sevmiyor bazen içine ekmek ufalıyorum yada bebe bisküvi ozaman yiyor.
akşam saat 7 de gene acıkıyor 5 meyvelli tahıllı yapıyorum yemiyor sevmiyor.
sonra 10 gibi mama içiyor.
benide emmek istemiyor artık.
sonrada uyuyor.

benmi beceremiyorum acaba
çok bunaldım yaa

bu arada seorayım daha öğlen yemeğini yapmadım domates verebilirmiyim benim oğlum 6 aylık oldu.

birde muhallebiyi nasıl yapıyosunuz?

Back