Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sen ne yapıyorsun kendıne boyle canım benım toparlan nıce bebekler var hıc anne sutu almadan buyuyen kılosu azmıs,boyu kısaymıs bunlar hıc onemlı degıl saglıgı yerınde olsun yeter hepsı olur yarın cok guzel buyur gelısır sende bu gunlerı mutluluk gozyasları ıle hatırlarsın cevreye aldırma herkez herseyı der sen bır anne olarak elınden gelenın fazlasıyla yapmıssın zaten gerısını Rabbım bılır hıc evlat sahıbı olamayan ınsanlar var cok sukur bızım ıncı tanelerımıze Allah onlarada nasıp etsın ınsallah uzulme bebegıne sıkı sıkı sarıl onun sana ıhtıyacı var tam ek gıdalara gecmedınız mı?
Uzulmemek elimde degil ki kahroluyorum valla ya cook kotuyum... Elimden geleni fazlasiyla yaptim bn bunu cok iyi biliyorum... Ama bebegim cok zayif gorunuyir icim aciyo ya.. Mamaya basladik.ek.gidaya basladik.hala kilo almiyo baska bir sorun mu var cok korkuyorum
ek gidaya baslayali bi ay oldu ilk zamnlar sadece yohurt meyve suyu ve sebze corbasi yiyordu ama cook cok az ve gunde bir ogun bir hafta ikinci hagta gunde iki pgun iki haftador da gunde iki uc ogun corba yogurt meyve puresi meyve suyu muhallebi falan bu tarz seylerden zorla yediriyorum 
Cetme44514905 .!.:
Uzulmemek elimde degil ki kahroluyorum valla ya cook kotuyum... Elimden geleni fazlasiyla yaptim bn bunu cok iyi biliyorum... Ama bebegim cok zayif gorunuyir icim aciyo ya.. Mamaya basladik.ek.gidaya basladik.hala kilo almiyo baska bir sorun mu var cok korkuyorum
ek gidaya baslayali bi ay oldu ilk zamnlar sadece yohurt meyve suyu ve sebze corbasi yiyordu ama cook cok az ve gunde bir ogun bir hafta ikinci hagta gunde iki pgun iki haftador da gunde iki uc ogun corba yogurt meyve puresi meyve suyu muhallebi falan bu tarz seylerden zorla yediriyorum
Hic dert etme oncelikle her bebek farkli bunu unutma benimde bebegimin yemesi iyi ama gece uykusu sifir

aksam 9 dan sabah 9 a kadar uyanik. Arada 20 dk uyur bu kadar. Bende buba mahvoluyorum.gündüz de hic kalkmaz
Oglum Abi Oluyor : ))
Kayıtlı Üye
Doktor kontrlnde kilo alimi iyimi
Büyük insɑn dinlemeyi bilendir
Kayıtlı Üye
Bulundugun ılde bır arastırma hastanesı varsa ayrıntılı tetkık yaptır ıstersen ama ınsallah bır sorun yoktur bazen bebeklerde donem donem mıde sorunları olusabılıyor herseyı dene sevdıgı mutlaka bırsey cıkacaktır en son care ozel mamalar var doktor kontorolu altında yazılıyor ıcınde bebegın ıhtıyacı olan tum vıtamınler oluyor ve duznlı kılo alımı baslıyor eczanelerde satılıyor ama uzerıne basarak soyluyorum doktorun tahlıl ve tetkık yapıp receteye yazması lazım
Bulundugun ılde bır arastırma hastanesı varsa ayrıntılı tetkık yaptır ıstersen ama ınsallah bır sorun yoktur bazen bebeklerde donem donem mıde sorunları olusabılıyor herseyı dene sevdıgı mutlaka bırsey cıkacaktır en son care ozel mamalar var doktor kontorolu altında yazılıyor ıcınde bebegın ıhtıyacı olan tum vıtamınler oluyor ve duznlı kılo alımı baslıyor eczanelerde satılıyor ama uzerıne basarak soyluyorum doktorun tahlıl ve tetkık yapıp receteye yazması lazım
Arastirma hastanesinde arastirmalarda yapildi sadece kansizlik cikti istah yok ki yemiyor yemedigi icin de kilo almiyor...simdi bi ilac kullaniyoruz tahlillr falan yapildi yine iki hafat once ilac verdi doktor ustahinj falan arttirmasi icin ama bilmiyorum etkisi olacak mi on gun kullanin kullandiktan sonra etkisini gosterir dedi
Doktor kontrlnde kilo alimi iyimi
Uc aydir kilo alimi yok malesef

[QUOTEf, post: 44507795, member: 724626"]Ben yemek yerken mesela yemeklerden tattiriyorum hiç geri çevirmez ekmeğin içini suya bauririm alır dişsiz ağzıyla gece eve yutar onu ama gel Gorki ona özel hazırlayıp yedirmeye calisim en fazla iki yemek kaşığı.princ unuyla muhallebi yaptım yemedi meyve puresini yemedi yoğurdu az yiyor.taneli şeyler istiyor sanırım damarları kasindigi için ama onuda az yiyor.
Oy oy dissiz agzini severim onun.

Emeklemeden koşuyor :)))[/QUOTE]
Aynen canım.geçerken bi gorsen ağzını istirasim gelir bazen
Uc aydir kilo alimi yok malesef
Uzulme canım ya. Be sana diyorum.o kilolarına veremdm diye korktuğu için diyet yapiyor
Oglum Abi Oluyor : ))
Kayıtlı Üye
Benimde oglum olmuyor iyice alisinca ek gidalara yemeye bsladi ilk zamnlar bende yediremiyordum ama canini sikma annesi duzelir yer her cocuk bit olmuyor bebeklet buyudukce uykulari yemeleri duzeliyor oturuyor yerine
Benimde oglum olmuyor iyice alisinca ek gidalara yemeye bsladi ilk zamnlar bende yediremiyordum ama canini sikma annesi duzelir yer her cocuk bit olmuyor bebeklet buyudukce uykulari yemeleri duzeliyor oturuyor yerine
Ahh ahh ins canim ya umutla bekliyorum duzelmesini

Uzulme canım ya. Be sana diyorum.o kilolarına veremdm diye korktuğu için diyet yapiyor
Haahah evet olabilir ayni diyeti bnde uygulicam kizimla beraber uc aydir formunu cok.guzel koruyo

Haahah evet olabilir ayni diyeti bnde uygulicam kizimla beraber uc aydir formunu cok.guzel koruyo
Sağlığı yerindeyse gerisi önemli değil
ceremyo canım benim oglumda haftaya 5 aylık oluyor ve yaklaşık 2 aydan beri oğlumda da beslenme problemi var..benim oğlum erken doğdu annesütü sadece 40 ı çıkana kadar aldı sonrasında almadı ve biz mecburen mamaya başladık..son iki aydır da bi yiyo bi yemiyo. çok yıpratıcı bir süreç biliyorum ama sen gerilmemeye çalış sen gerildikçe bebğin bunu hissediyor ben çareyi bir müddet kendi haline bırakmakta buldum şu an düzeldi mi dersen çokta düzelmedi..geçen ay 700 gr almıştı doktorumuz az buldu bu ay daha kontrole gitmedik ama durumun çokta iç açıcı olmadığını düşünüyorum bende ek gıdaya başlayıp başlamama konusunda gidip geliyorum..
Benim kizimda ayniydi..goysumude birakti 4aylikken Mama veeiyodum ve ek gidayada basladim herseyden veriyodum meyve pureleri sebze corbalari yogur fln yiyoduda simdi 6bck aylik ve mamayi birakti biberon istemiyo ek gidalrida yemiyo...
Biz ek gidaya mecburen baya erken basladik ... Benim bebegim iki aylik asisini olduktan bi gun sonra emmeyi reddetti hep agladi atesi oldu bnm de uzuntuden ve emmedigi icin sutum baya bi azalmis bi kac gun sonra yine emmeye basladi ama o kadar cok stres yasadigim icin sutum gitmis bile haberim de yok tabi bnm bi ay boyunca aglaya aglaya emdi ve normalde iki saatte bir emen cocuk surekli emiyirdu gece gunduz bi ay kabus gibi gecti... Uc aylik asisi icin saglik ocagina gittim kilosuna bakicaklar bn heyecanla bekliyorum tartiya koydu hemsire ve bnm basimdam asagi kaynar sular dokuldu sanki bi ayda bi gram bile almamisti boyu da sadece iki cm uzamis doymuyirdur mama takviyesi dediler basladik mamaya bi ay mama arti anne sutu diye gittik. Ama mamayi da cook az iciyordu o da zorla 20-30 cc anne sutu 15-20 cc mama iciyordu bu cok cok axdi ve sonuc bizo hic sasirtmadi yine hic kilo almamis uzerine de iki yuz g a yakin vermisti ve son care olarak ek gidaya başladik mamayi srvmedigi icin bu arada bissuru hastaneyr goturduk hic bi sekilde mudahele edemeyiz alti aya kadar dedulet ve bebehim çok cılız kaldi gorenler iki aylik mi diye soruyo cook cook üzülüyorum elimden gelen herseyi yapmaua calisuyorum ama istahsiz bebek bisey yemiyo ya da cok az yiyo 

[/QUOTE
Ta
Bu arada ben iki ogun veriyorum ek gidayi bi sabah onda kahvaltı yerine meyve veya sebze puresi ogleden sonra yogurt aralrda ve gece mama birde mamayi icmedigi zaman gece tok tutsun diyw uyumadan once mamasiyla muhallebi yapip yediriyorum
Tamamiyle bizdeki sorun bebeğim ne denediysem yemiyor 4 aylik memede yok sutum az ve de almayı reddediyor sagıp veriyorum ama ne mama ne de sütü aliyor cıldirıyor sanki ..şuan aciğımız bir kilo olmuş kilo veriyor ve ben gece gündüz ağlamaktan harap oldum..doğuda görev yapıyoruz bu yüzden eşim yoğun calisiyor destek olamiyor psikolojim bozuldu nasil yol izlicegimi sasirdim ne yapabilirim eriyip gitmesin kizim gözünün önünde
Merhaba bebeğimle ilgili içinden bir türlü cikamadigim bir durum hakkında yardım eder fikirlerinizi söylerseniz sevinirim çaresiz bir anne olarak hissediyorum kendimi ve çok üzülüyorum.. Az olan sutum hepten azaliyor..Benim kızım bir hafta sonra 4 olacak Allahın izniyle ama beslenme sorunumuz var 1 kilo geriden gidiyor yemeyi reddediyor yada sadece karnini bastircak kadar yiyor bu arada uyutarak besliyorum onuda..sma veriyorduk beğenmiyor da almiyor diye aptamile geçtik şu anda aynı daha ne yapabilirim nasıl başa cikabilirim önerileniz neler daha çok minik meleğim
Merhaba bebeğimle ilgili içinden bir türlü cikamadigim bir durum hakkında yardım eder fikirlerinizi söylerseniz sevinirim çaresiz bir anne olarak hissediyorum kendimi ve çok üzülüyorum.. Az olan sutum hepten azaliyor..Benim kızım bir hafta sonra 4 olacak Allahın izniyle ama beslenme sorunumuz var 1 kilo geriden gidiyor yemeyi reddediyor yada sadece karnini bastircak kadar yiyor bu arada uyutarak besliyorum onuda..sma veriyorduk beğenmiyor da almiyor diye aptamile geçtik şu anda aynı daha ne yapabilirim nasıl başa cikabilirim önerileniz neler daha çok minik meleğim
Bu çocukları beslemek ne zor arkadaş herkesdr aynı sorun . çocuğun doğum kilosu kaç şimdiki kilosu kaç.tecrübeyle sabit bildiklerimi söylüyorum öncelikle süt az sutum az dusuncrsini birakacaksin bol sıvı tüketip hergun düş al. Bu aylarda yemek yemeyi bırakır gibi yapiyorlar ama sonra geçiyor sen üstüne düş her fırsatta memeyi ver ağzına bide ben kucakta emzirmeyi biraktim yanıma yatiriyordum öyle emdiriyoum hem tepinip hem emebiliyor
L
ceremyo canım benim oglumda haftaya 5 aylık oluyor ve yaklaşık 2 aydan beri oğlumda da beslenme problemi var..benim oğlum erken doğdu annesütü sadece 40 ı çıkana kadar aldı sonrasında almadı ve biz mecburen mamaya başladık..son iki aydır da bi yiyo bi yemiyo. çok yıpratıcı bir süreç biliyorum ama sen gerilmemeye çalış sen gerildikçe bebğin bunu hissediyor ben çareyi bir müddet kendi haline bırakmakta buldum şu an düzeldi mi dersen çokta düzelmedi..geçen ay 700 gr almıştı doktorumuz az buldu bu ay daha kontrole gitmedik ama durumun çokta iç açıcı olmadığını düşünüyorum bende ek gıdaya başlayıp başlamama konusunda gidip geliyorum..
Canim.sen yat kalk sukret bnce cok iyi hiv uzulme benim.bebegim 3 aydir kilo almiyor sayilir yanii
Benim kizimda ayniydi..goysumude birakti 4aylikken Mama veeiyodum ve ek gidayada basladim herseyden veriyodum meyve pureleri sebze corbalari yogur fln yiyoduda simdi 6bck aylik ve mamayi birakti biberon istemiyo ek gidalrida yemiyo...
Ayyy cook uzuldum canim ya istahsiz bebek cooookk zoor peki bebeginin dogum kilosu boyu simdiki kilosu boyu falan nasıl