• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya başladık bebeğim kabız oldu:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
kızlar bebeğim kabız oldu gece. elma suyu,püresi vermiştim. çok çok az muz kattım içine. bir iki yemek kaşığı yemeklerin suyundan verdim. bi damla pekmez tattırdım. başkada bişey vermedim.niye kabız oldu anlamadım. muzu 4-5 gün öncede az miktarda vermiştim ozaman bişey olmamıştı.diğerlerindede kabız yapacak bişey yok aslında. yeni gıdalara alışkın olmadığı içinmi yaptı acbaa?zaten her gün tuvaletini yapmıyor.2 yada 3 günde bir yaptığı oluyor.

kızlar bebeğim kabız oldu gece. elma suyu,püresi vermiştim. çok çok az muz kattım içine. bir iki yemek kaşığı yemeklerin suyundan verdim. bi damla pekmez tattırdım. başkada bişey vermedim.niye kabız oldu anlamadım. muzu 4-5 gün öncede az miktarda vermiştim ozaman bişey olmamıştı.diğerlerindede kabız yapacak bişey yok aslında. yeni gıdalara alışkın olmadığı içinmi yaptı acbaa?zaten her gün tuvaletini yapmıyor.2 yada 3 günde bir yaptığı oluyor.

ek gıdaya geçen çoğu bebekler aynı durumu yaşıyor merak etme.. metabolizması alışık olmadığı içindir. bizimkide kabız olmuştu ama fazla sürmedi.. yeni tatları 1er gün arayla ver bence.. yeni bir şey denediğin zaman o gün başka yeni bir şey verme.. ve azar azar ver. ben çorbaya geçtiğim zaman 1 tatlı kaşığı ile başladım. ertesi gün 2 tatlı kaşığı... şimdi yarım kase içiyor maşallah...
birde bacaklarını tutup geriye doğru iterek masaj yap çok faydası oluyor. eltim çocuk hemşiresi bide şöyle birşey öneririm. kendi parmaklarına yağ sürüp karnına masaj yap. yukarıdan aşağı doğru...birde doktorum önerdi; yemekten sonra gazını çıkarma süresini biraz uzat. geğirdi diye hemen bırakma, biraz daha sürdürgaz çıkarma olayını.. benim tavsiyelerim ve bildiklerim bu kadar umarım işe yarar.

Ek gıdaya geçen bebeklerin çoğunda kabızlık sorunu oluyor zamanla alışıyor.Kabız olduğunda armut suyu içir iyi gelir kabızlığı geçirir.İshal olduğunda ise muz verirsin.

zamanla alışıp geçecekse dediğin gibi armut suyu veririm. sonuçta bi şekilde ek gıdaya geçecez. hep mama yiyecek değilya. 5,5 aylık oldu..

Ek gıdayla birlikte çoğu bebeğin yaşadığı bir süreç bu canım. Barsaklarından hiç alışık olmadıkları şeyler geçiyor sonuçta.. Zamanla düzene girer. Bol bol sıvı şeyler vermeye özen göster.. Bi de sebze çorbalarına mutlaka sıvıyağ koy..

her gün muz vermeyin
öğle çorbalarına 1 çay kaşığı doğal sızma zeytinyağı katın (hergün)
haftada 1-2 kez kayısı püresi verin.
akşamları muhallebi değil tahıllı kaşık maması verin..(örneğin yulafada prinç gibi 4. aydan itibaren başlanıyor)

:40::emir_bebek:
her gün muz vermeyin
öğle çorbalarına 1 çay kaşığı doğal sızma zeytinyağı katın (hergün)
haftada 1-2 kez kayısı püresi verin.
akşamları muhallebi değil tahıllı kaşık maması verin..(örneğin yulafada prinç gibi 4. aydan itibaren başlanıyor)

ok.tşkrler

bende aynı sorunu dr sordum sabhları 2 tane kayısı kaynatıp püre yapıp verdım bırazdan suyundan içirdım cok sukur atlattık o sorunu tavsıye edrım.

Ben de meyve sularıyla başladım. Hergün tek bir meyve denedim. Sonra pürelere geçtim. Haftaya sebze çorbalarına başlamayı düşünüyorum. İkindileri de yoğurt veriyorum bu arada. Ama şimdiye kadar kabız olmadı. Her mamasına zeytin yağı koyuyorum. Zeytin yağı süper bi nimet zaten. Daha öncede bebeğimin ilk üç ayında makatta çatlak vardı kaka cıvık olduğu halde yapamıyordu ve bağırsak tembelliği olmuştu. Zeytin yağını düzenli kullanmaya başlayınca kızım rahatladı. Muhallebilere geçince kabızlık olur diye korkuyorum ama inşallah olmaz.

bir de mama olarak milupa conformil kullanıyoruz. kabızlık ve gaz önleyici olduğu için... rahatlatıyor en azından. bol bol da su içiriyorum. su hayattır.. :61:

Back