• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebeğim kusuyor

Ek gıda yetmez çünkü 6ay 14günlük bebek ek gıdayı doyum değil tadım olarak yer ana besini yine ya anne sütüdür ya mamadır.

Konu sahibi için de
Ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz?
Ek gıdadan hemen sonra sıvı birşey veriyor musunuz?
Ek gıdadan ne kadar süre sonra mamayla besliyorsunuz?
doktorunuza danıştınız mı?

Mesala benim bebeklerimde reflü var kusmalarının sebebi bu azlık cokluk değil.
Reflu de fiskirarak kusar bebek bu cocuk beslenme sonrasi az kusuyor ve fiskararak degil. Bazen dr cok kusuyor yinr fiskirma tarzi degil. O yuzden nasil bir soruya nasil bir cevap verecegimi biliyorum. Merak etmeyin.

Örnek olarak bugün sabah 9.30 da Avakado ve yumurta sarısı yedi az az. 10 buçukta beni emerek uyudu. 12.30 da 150 cc içti. 4.30 da 150 cc. 6 gibi çok az elma püresi yedi. En son da 8.30 da 120 cc
Oo hem emzirme hem mama hem ek gida. Bu cocuk tabii kusar. Onun midesi ne ki? Yumurta avakado zaten doyurucu besinler

Arkadaşlar bebeğim 6 ay 14 günlük bir 10 gün önce bronşit geçirdik ama onunla alakalı olduğunu zannetmiyorum hip kullanıyorduk yaklaşık 2 aydır Bebelac Gold kullanıyoruz 6 ay olduktan sonra da 2 numara mamaya geçtik Sorun şu ki bebeğim kusuyor bazen beslendikten sonra gazını çıkarırken büyük miktarda Bazen küçük miktarda bazen de durduğu yerden oynarken otururken ana kucağında vakit geçirirken kusuyor acaba mama mı dokundu Yoksa fazlalığı mı atıyor bilemedim ek gıdaya başladık sabahları kahvaltı veriyorum avokado yumurta sarısı gibi öğlenleri de çok az ya yoğurt ya da Elma püresi gibi şeyler veriyorum midesini yormayacak şekilde mamayı da 3-4 saatte veriyorum çok fazla vermiyorum Sizce nedendir bu kusmalar
Benim bebeğim de şu an 6ay 13 günlük ve 6 ayına girdiğinden beri onda da bir kusma başladı. Çok fazla değil ama durup dururken kusuyor yani. Herhangi bir hastalık falan geçirmedi. Son 1 haftadır da biraz ishal oldu ama onu da toparladı şimdi. 6. Ay aşılarından sonra oldu diye düşünüyorum ishalide de. Eğer kusması normal kusmanın dışındaysa bi doktora görün derim Normal kusma ise normaldir heralde :) yine de geçmiş olsunn

Reflu de fiskirarak kusar bebek bu cocuk beslenme sonrasi az kusuyor ve fiskararak degil. Bazen dr cok kusuyor yinr fiskirma tarzi degil. O yuzden nasil bir soruya nasil bir cevap verecegimi biliyorum. Merak etmeyin.
Her reflüsü olan bebekte fışkırarak kusma olmayabilir yanlız. Eğer ki her yemeden sonra kusuyorsa bu da bir reflü belirtisi olabiliyor.
Sizin orada yazdığınız ek gıda yeter ifadesi yanlış olduğu için belirtmek istedim.

Her reflüsü olan bebekte fışkırarak kusma olmayabilir yanlız. Eğer ki her yemeden sonra kusuyorsa bu da bir reflü belirtisi olabiliyor.
Sizin orada yazdığınız ek gıda yeter ifadesi yanlış olduğu için belirtmek istedim.
Yani dusunsenize 6 aylik bebek daha ek gida ile yeni tanisiyor, arti mama bir de emiyor bence fazla. Kendimden biliyorum kusmuk temizlemekten cigerim solmuştu ne zaman mamayi azalttim.mesela 150 verecegime 90 verdim o zaman rahatladim

Yani dusunsenize 6 aylik bebek daha ek gida ile yeni tanisiyor, arti mama bir de emiyor bence fazla. Kendimden biliyorum kusmuk temizlemekten cigerim solmuştu ne zaman mamayi azalttim.mesela 150 verecegime 90 verdim o zaman rahatladim
6. ay kontrolüne gittiğimizde kilo alımı birazcık azdı Yani 200 gram almıştı Doktor mamayı arttırabildiğin kadar arttır dedi ama o zaman ek gıdaya başlamamıştık

Benim bebeğim de şu an 6ay 13 günlük ve 6 ayına girdiğinden beri onda da bir kusma başladı. Çok fazla değil ama durup dururken kusuyor yani. Herhangi bir hastalık falan geçirmedi. Son 1 haftadır da biraz ishal oldu ama onu da toparladı şimdi. 6. Ay aşılarından sonra oldu diye düşünüyorum ishalide de. Eğer kusması normal kusmanın dışındaysa bi doktora görün derim Normal kusma ise normaldir heralde :) yine de geçmiş olsunn
Aynı aydaymış bebeklerimiz. Benimki ara ara böyle kusuyor bazen yedikten sonra gaz çıkarırken biraz yüksek miktarda kusuyor sizinki'nin kusmaları ne kadar miktarı? Bir de nasıl besleniyor

Öyle de ben zaten ek gıda aldıktan Kısa bir süre sonra yüksek miktarda mama vermiyorum ki mesela dün 4.30'da mama verdim 150 ml 8.30'da 120 verdim Bu şekilde kusması normal mi
Demek ki tok tutuyor yani ya da mama miktari fazla geliyordur. Gercekten mideleri cok kucuk benim temizledigim kusmalari bi anlatsam. Mamayi azalttim rahatladim kilosu da normal ama sen gene dr doktoruna bi gorun

o zaman doktorunu dinle sen kuzum. Kilo alimi az ise. Sen bezi normal drdigin icin oyle dedim
Önceden hip kullanıyorduk, tekrar hip e dönmeyi deneyeceğim. Çokça köpürüyor bebelac gold belki de alışamadı rahatsız etti bu mama. Bakalım eski mamaya dönünce ne yapacak? Bezi normal ıslatıyor aslında doktor kilo alımı biraz az dedi ama o zaman daha ek hiçbir şey yemiyordu ve kusması da yok denecek kadar azdı. Ebe de 6.ayda kilo alımı yavaşlar gelişiminde sıkıntı yok boya gitmiş baya demişti. 70 cm boyumuz 🧿
Belki de mamayı beğenmedi Bi de 2 numaraya geçmiştik ağır geldi belki. Şimdi hip 2 numara sipariş ettim deneyeceğim eski mamasını

Arkadaşlar bebeğim 6 ay 14 günlük bir 10 gün önce bronşit geçirdik ama onunla alakalı olduğunu zannetmiyorum hip kullanıyorduk yaklaşık 2 aydır Bebelac Gold kullanıyoruz 6 ay olduktan sonra da 2 numara mamaya geçtik Sorun şu ki bebeğim kusuyor bazen beslendikten sonra gazını çıkarırken büyük miktarda Bazen küçük miktarda bazen de durduğu yerden oynarken otururken ana kucağında vakit geçirirken kusuyor acaba mama mı dokundu Yoksa fazlalığı mı atıyor bilemedim ek gıdaya başladık sabahları kahvaltı veriyorum avokado yumurta sarısı gibi öğlenleri de çok az ya yoğurt ya da Elma püresi gibi şeyler veriyorum midesini yormayacak şekilde mamayı da 3-4 saatte veriyorum çok fazla vermiyorum Sizce nedendir bu kusmalar
Bir anda vücudu bir şeye alerjik tepki vermiş olabilir. Mamayı tekrar değişin. Belki de laktoz dokunuyordur

Bir anda vücudu bir şeye alerjik tepki vermiş olabilir. Mamayı tekrar değişin. Belki de laktoz dokunuyordur
Hip marka sipariş verdim tekrar eski maması. Bakalım deneyeceğim. Pahalı diye Bi tık ucuzunu almıştım önce araştırdım tabi buraya konu açtım hatta 😟ama yapıcak bişey yok sağlığından önemli değil 🤷

Aynı aydaymış bebeklerimiz. Benimki ara ara böyle kusuyor bazen yedikten sonra gaz çıkarırken biraz yüksek miktarda kusuyor sizinki'nin kusmaları ne kadar miktarı? Bir de nasıl besleniyor
Bizimki her şeyi yiyor. 4. Aydan beri ek gıda ile besliyorum. Ek gıda derken tavuk pirzola tost falan yani insan gibi yiyo😂 kusma miktari 2 yemek kaşığını geçmez Çok değil ama normalde kusmuyordu bu ay başladı diyebilirim

Bizimki her şeyi yiyor. 4. Aydan beri ek gıda ile besliyorum. Ek gıda derken tavuk pirzola tost falan yani insan gibi yiyo😂 kusma miktari 2 yemek kaşığını geçmez Çok değil ama normalde kusmuyordu bu ay başladı diyebilirim
Benimki ishal değil ama kusma meselesi 6.aydan sonra çoğaldı biraz. Ek gıda da alıyor ama tadımlık doyumluk değil

Back