Bebek Beslenmesi ek gıdada neyi ne kadar vereceğiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar benim bebeğimde yemiyor günlük 400ml mama içiyor sabak ve öğle arasi meyve püresi kavonoz olanlarindanm aldim milupanin onun bile ancak çeyreğini zor zar yediriyorum valla yarimi bile değil sonrada ikindinde sebze püresi onuda ayni kavonoz mamalarindan aldim onuda ayni şekilde çeyreğinini yiyor birde meyveli yoğurt yiyor 2 ymek kaşiği sizce çok mu az ek gidaya başlayali 2 hft.felan olucak...bu kavanoz mamalarini vermek iyi mi sizce ben kendim yapmiyorum milupanin yada bebelacin mamalarini çorbalarini aldim ...ama çorbasini daha yapmadim..

sabah kahvaltısını 60 cc yani 2 ölçüye hazırlıyorum ve muhallebi kıvamında veriyorum bisküvisini fazla atarak çünkü bebeğim öyle seviyor.öğlen sebze çorbası,arada meyve püresi, öğleden sonra yoğurt akşam da muhallebi.Bunların hepsini fazlaca hazırlıyorum ve yemek istediği kadar yiyor.mesela yoğurdu bazen 60 cc yiyor bazen 90 bazen 30..bebeklerin de bir halet-i ruhiyesi var canım.suyu da istediği kadar içiyor.günde 2-3 defa deniyorum su vermeyi.içtiğini içiyor.

kızlar şu sebze püresini ve çorbasını yaparken içine irmik katılıyorya nasıl oluyor bu suyunu süzdükten sonra mı katılıyor....

suyuna atılıp irmik pişiriliyor canım 5-10dk kadar. çok fazla suyu varsa süzersin tabi

nnurayy " sebze püresiyle peynir kahvaltıda yoğurt " farklı bir damak tadi var bebişinin..

merhaba bana biraz fazla geldi verdiklerin daha 4 aylık zaten
birde ek gıdalara yavaş yavaş geçmelisin
mesela yoğurtla başlarsan ilk gün bi kaşık ver alerjisi olup olmadığını anlamış olursun
sonraki gün miktarı biraz artır ve haftayı yoğurtla kapa
2. hafta meyve pürelerine başla ve aynı şeyi uygula
3. haftada artık orbalara geçebilirsin
bir anda hepsi fazla gelir bence
bu arada kavanoz mamalarını öğün olarak sürekli kullanırsan evde senin yaptığını yemez ilerde
tadımlık dışaıya çıktığında yada seyahatlerde misafirlikde güzel ama öğün olarak alıştırma derim

benim kuzucuğa önceleri meyve suyuna pekmez bebe bisküvisi labne ve çekilmiş ceviz koyuyor öyle yediriyordum çokda güzel yiyordu 1 haftadır dr umuz devam mamasına pekmez labne ve bebe bisküvisi yerine milupanın 8 tahıllı ballı mamasını karıştır dedi yapıyorum asla yemiyor artık yapmıcam cocuğum 1 haftadır kahvaltısız kalıyor...yoğurtu hiç sevmiyor ama meyve suyu karıştırırsam biraz yiyor birde tarhana çorbası tek yediği çorbadır başka çorbalara ağzını kapıyor kitliyor resmen ama tarhana olunca vermekle yetiştiremiyorum kaşığı ağzına götürene kadar ağlıyorrrrr...meyveleri püre halinde pek sevmiyor bende zorlamıyorum suyunu veriyorum ama biz masada yemek yerken ağzına minik parçalar halinde ne versem gayet güzel çiğneyerek yutuyor....

neden acaba dr. onu tavsiye etti o daha mı iyiymiş....bizim evde yaptıklarımızdan......

sağol canım bilgilerin için artık vermiyorun 5. ayına yakalıyor ama yavaş yavaş zaten başlatmıştım bu aralar biraz arttırdım hrerşeyden vermeye yani anlattıklarımdan vermeye başladım

kızlar birde 5.ayına giriyorya bebeğim artık kahvaltıya ne zaman başladınız siz...5.ayda daha damı artıracağım bazı şeyleri yoksa başka şeylerden demi vermeliyim......

biz 5.ay bittikten sonra 6.ayda başlamıştık kahvaltıya doktorumuz öyle demişti ek gıdaya 4.ayda başlamıştık

neden acaba dr. onu tavsiye etti o daha mı iyiymiş....bizim evde yaptıklarımızdan......

canım dr muz bebe bisküvisi yerine milupanın kahvaltı serisinden 8 tahıllı ballı olanını kullanmamızı istiyor ama eğer sevmez yemezse 2.tercih bebe bisküvisi olmalı dedi....

bizimkide sevmedi bebe bisküvisine devam ediyorum aptamil 2 yide hiç sevmedi içmiyor ilk aldığım gün 90 cc içmişti açtı galiba ondan ama sonraki 3 denememdede içmiyor kahvaltısına katıncada yemiyor...

bende evde bir mama bulunsun istiyorum sütüm eskisi gibi değil ihtiyaç halinde vermek istiyorum yada dışarı çıktığımızda gerekebilir diye düşünüyorum aptamil 2 yerine ne kullanabilirim ???? bilen varmı arkadaşlar????:uhm:

yoğurdu nasıl yapıysunuz.devam mamasıylamı yoksa sütlemi,hazır yoğurt veren varmı. ben devam mamasıyla yapıyorum ama pek tutturamadım kıvamını

devam mamasıyla yapılan yoğurt cıvık oluyor diğerlerine göre. ben inek sütüyle yapıp verdim alerji oldu.ağzının etrafında yoğurdun değdiği yerlerde kızarıklıklar oldu.süt alerjisi olabilirmiş. devam mamasıyla tekrar denicem bakalım ne olcak

ben yoğurtu bir türlü tutturamadığım için hazır veriyorum malesef...
aynen canım çok uğraştım olmadı hazır veriyorum ama onu da yemiyor

gökçenyıl aynısı bizde de oldu ben hatta beyaz tenli olduğu için kızım, cildinin çok hassas olduğunu düşündüm, kaşıktan oluyo sandım. çok şaşırdım şimdi. birkaç gündür olmuyo ama alıştı mı acaba?

benim oğlumda beyaz ve cildi hemen kızarıyor hassas.ama bu farklı bişey.yoğurdun değdiği yerlerde oluyor. 10 dk sonra geçiyor kabartılar.keske cildi hassas olduğu için olsa ama değil gibi.intten araştırdım.belli süre sonra geçebilirmiş.bebeğin inek sütündeki bi maddeye karşı direnç göstermesinden oluyormuş ve büyüdükçe güçlendikçe alışıyormuş.

Kizlar anlamadiğim şey bu hazir olan hani hem kavanoz mamalari hemde arkadaşlarinda bahsettikleri kahvalti mamalari muhallebileri felen bizim evde yaptiklarimizdan daha mi iyi de dr.lar tavsiye ediyor....
Siz ne düşünüyorsunuz ve neleri hazir alipveriyorsunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…