Bebek Beslenmesi ek gıdada neyi ne kadar vereceğiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fxuxsfxuxs

yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
2.482
11
116
46
Diğer
ek gıdaya geçtik kafam iyice karıştı neyi ne kadar vericez bilemiyorum sizler yazarsanız çok sevinicem örneğin su, meyve suyu veya püresi, kahvaltı karışımı, çorba, yoğurt bunları ne kadar veriyorsunuz bu arada ben hala emziriyorum

suyu sık vermeye çalışıyorum özellikle bişey yedirdiğim zaman,sabah kahvaltısını orta boy cam kasede yiyiyor bazen onu bile yemiyor,öğlen biraz daha büyük kasede püresini yiyiyor,yoğurdununda aynı kasede sevrek yiyiyor,bütün öğünlerini biraz fazla yapıyorum ne zaman yemek istemezse o zaman vermiyorum bazen tabaktaki bitmiş oluyor bazende kalıyor canı istemediği zaman ağzını bi kilitliyor açmak mümkün değil bende artık öğrendim neyi ne kadar yediğini göz kararı hazırlıyorum öğünlerini şimdi dişler çıkıyor biraz ishal oldu canımcım.

herkesin yediği miktar farklı olur canım ama benimki yoğurdu 1 çay bardağı yiyor, kahvaltıyı 60 cc ye hazırlıyorum sebzeyi bazen yarım kase bazen daha az bazen daha çok yiyor , gece muhallebisini de aynen öyle bazen 8-10 kaşık bazen 15-20 kaşık yiyor meyve püresini de hazır pürelerin yarısını yiyor

7. ay için gayet iyi almış bence de. zamanla ben de öğrenicem ne kadar yediğini ama yeni başladık ya az mı çok mu veriyorum kestiremiyorum. biberona yeni yeni alışıyor kızım suyu onunla veriyorum bıraksam biberonla oynama derdine hepsini içecek ayarlamaya çalışıyorum işte

bu gün doktor ek gıda hakkında konusuyordu et vereceğiniz zaman bebeğin avucunun büyüklüğü kadar
yumurta önce sarısı 9 aydan sonra beyazı ve ister ğün asırı ister ğünlük kansızlığıda cok iyi geliyor
ben meyveyi hep taze hazırlıyorum elmayı kasıkla icini kazıyarak veriyorum hem rengi değismiyor hem tadı bu dönemde armut bulabilirsiniz seftali bütün marketlerde var taze hazırlayın daha faydalı bence
birde doktor tavuk karaciğerinin faydalarını ve icindeki vitaminleri sayıyordu hem tüketmesi kolay yumusak oldugu icin hem fiyatı bakımından uygun
eğer bebeginiz zayıfsa irmikle tereyağı ile hazırlayacağınız mamalar verin hazmı zor değil ben sütle pisiriyorum ve tereyağı koyuyorum cokta seviyorlar ve kalorisi cok yüksek az bile yese faydası olacağına eminim ve muhakkak yemeklerden verin tatsın ek gıdaya baslar baslamaz yapın bunu ama cok faydası olacak bebeğinize
ve eline agzında geveleye bilecegi pide ekmek verin korkmayın ve yanında bulunun sonraki dönemlerde bebeğinizin yutma problemi olmayacak emin olun ve muhakkak sofranıza onuda dahil edin cok sevinecektir emin olun

Canım,bende bir haftadır ek gıda veriyorum ve senin gibi tedirgindim ne kadar veriyim ne veriyim diye..aslına bakarsan emzirdiğim için şu anda ölçülerim çok az..sabah bebek bisküvisi,çay kaşığıyla labne peynir,çay kaşığı ucuyla pekmez koyuyorum tabağa..tabi bunlar ilk başladığımda bisküvi 1 taneydi.hergün az az arttırdım..şu anda 5 tane..üstünede anne sütümü sağıyorum..açıkçası kaç cc diye hiç bakmadım..ama hepsini yumuşatıp,sıvı hale getirecek kadar koyup yediriyorum..oğlum çok seviyor..yumurtayı haftaya ekliycem..
saat 11 gibi meyve püresi yediriyorum.genelde elma..ama ek besine geçtik,kabız olmasın diye de arada armut veriyorum.ama armutun fazlası da ishal yapar.dönüşümlü yani.bir meyvenin hepsini yemiyor..saat 1-2 gibi çorba yapıyorum,patates,havuç birazda pirinç haşlıyorum,robottan geçirip yediriyorum.çok yemiyor zaten ağzını kilitliyor istemiyorsa.yarından itibaren kabak ekleyip,patatesi azaltıcam.nişasta olduğu için..
saat 4 gibi,sabahtan yaptığım yoğurdu veriyorum,yine çok yemiyor.1 bardak sütle yaptığım yoğurdun 1/4 ünü yiyor..akşam saat 7 gibi de muhallebi veriyorum..1/2 bardak suya 1 yemek kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorum,piştikten sonra çay kaşığı ucuyla pekmez ekliyorum tat versin diye.ve sulandırmak içinde anne sütü sağıyorum,muhallebiyi seviyor ama yine de bu ölçünün hepsini yemiyor.yemeklerden en fazla yarım saat sonra mutlaka su içiriyorum,zaten suluk aldım,hep mama sandalyesinin üzerinde isteyince oğlumda ağzına götürüyor..bunların dışında her istediğinde de emziriyorum...
biraz uzun oldu canım ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

canım benim olmaz olur musun çok sağol. ben kendi yaptığım bebe bisküvisini veriyordum hazırından biraz daha büyük ve yoğun. 1 taneyi meyve püresiyle karıştırıyordum az oluyo sanırım ben az mı çokmu bilememiştim yarında peynirli kahvltıya falan başlarım artık

ne guzel kendı yaptıgım bıskuvı demıssın tarıfını verebılırmısın bende yapmak ısterım

Canım,ben oğluma yedirmeden önce tadına bakıyorum genelde ben seversem o da seviyor.kahvaltıya da başla tabi.zaten porsiyonlar henüz çok az.önemli olan tadları öğrensin,alışsın..

sabah kahvaltilarinda 4biskuvi ceyrek yumurta 1cay kasigi pekmez peynir koyuyorum devam sutuyle ezilecak hale getiriyorum bazi sabah pekmezin yerine tahin koyuyorum bazen bunu bitiriyor bazen dibinde 4mama kasigi artiyor yaninda mutlaka su veya yarim cay bardagi taze SIKIlmis meyva suyu iciyor saat 11de mama kavanozlarina yaptigim yogurdun yarisini yiyor 1 2 arasi evde hazirladigim sebze purelerini kucuk kasede veriyorum ama genelde bitirmiyor artiyor (kucuk kahvaltilik kaselerin dolusu diyebiliriz)saat 4 5 arasi 3 4 bebe biskuvisi devam sutunde eziyorum icine ceyrek muz rendeliyorum tamamini bitiriyor tabi aralarda su ve kesinlikle emiyorda aksam 7de sebze puresi minik kaseyi bitiriyor uzerineyarim mama kavanozu yogurt yiyor ve saat 10da uyumadan emiyor iki gogsumu saat gece 1de bazen uyanirsa emiyor uyuyor sabah 7ye kadar deliksiz uyuyor

Canım devam sütü olarak ne kullanıyorsunuz.şimdi milupaya baktım devam sütü 8. aydan itibaren diyor.mamamı alıyorsunuz.yani gerekirse diye hangisi olduğunu bileyim.sevgiler..

maşallah allah nazarlardan korusun afiyet bal şeker olsun bebişine

ne güzel anlatmışsınız şunu yiyor bunu yiyor bunu seviyor diye.imrene imrene okuyorum yapmadığım denemediğim meyve mixleri kahvaltılar corbalar kalmadı hiçbirini yemiyo eğer cok az birinden yiyosa bi sonraki günlerde verdiğimdde artık onuda yemez oluyor deli oluyorum cok sinirleniyorum kilosu felan iyi beni emiyor ikindi 3 den sabaha kadar 3 e kadar sağıp bıraktığım süt ve mama içiyor ama annem onu acda bıraksa tokda denese almıyorda almıyor.ama bende öyleymişim yemezmişşim annem sana çekmiş diyo.bende şimdi 2 gün izin aldım bende sürekli uğraştım yemiyoooooo

ben bugün farklı bir besleme şekli denedim. belki yanlıştı bebek öğünlere alıştırılmalı ama zaten aşırıiştahsız öyle de yemiyor bari hiç boş kalmasın mide biraz büyüsün dedim.. ağzını hiç boş bırakmamaya çalıştım. kaşığa ağzını açmıyor diye elimle verdim. herşey damağa gelicek kıvamda hafif soğuktu püre gibi değildi. zaten damakları kaşınıyor veridğim yiyeceği damağında eze eze verdim aynaya karşı yemek yedirmemiştim bugün onu da denedim bugünlük işe yaradı yarına allah kerim.. tabi bir lokma yediyse üç lokma tükürdü :)
hergün bu şekilde olmaz ama böyle bir kaç gün uğraşsam inşallah alışır.

ne guzel kendı yaptıgım bıskuvı demıssın tarıfını verebılırmısın bende yapmak ısterım
canım ben de internetten buldum tarifi 10 kaşık tepeleme un 1 yumurta, 100 gr tereyağı ve bir çay bardağına yakın pekmezi karıştırıyorsun. merdaneyle yaklaşık 1 cm kalınlığında inceltip bisküvi gibi kesiyorsun. ince olursa kuruyormuş fırında haberin olsun. 15 dk pişiriyorsun al sana ev yapımı şekersiz bebe bisküvisi.
bebeğim ne yesin diye bir siteden aldım tarifi ordan da bakabilirsin

Canım devam sütü olarak ne kullanıyorsunuz.şimdi milupaya baktım devam sütü 8. aydan itibaren diyor.mamamı alıyorsunuz.yani gerekirse diye hangisi olduğunu bileyim.sevgiler..

canim turkiye deki mamalar burada yok ben aptamil 6+basladim burda dr 2yasina kadar aptamil 6+veriyor bunu sut haline getirip biskuviyi ekmegini eziyorum bazende sut gibi iciyor

maşallah allah nazarlardan korusun afiyet bal şeker olsun bebişine

ah be arkadasim insallah su yeme sorununu asarsin bebek kismi enterasan ek besine basladigimda 1yer 5tukururdu herkez sunu bunu yedi deyince kizima sinir olurdum birgun kafam kizdi ac biraktim nasil delirdi miz miz acken o yaptigim corbalardan birini yedirdim nasil yedi gorsen kaseyi yutucakti o gunden sonra aclik saatlerini hesapladim verdim yemediyse vermedim acliktan mizildayana kadar o gunden sonra ne veriyorsam yiyor hanimefendi hatta sebze purelerini peynir rendesiz yemiyor meyva suyu icer kahvalti esnasinda yogurt olmazsa olmazi meyva rendesi en sevdigi tatli neyseki ac kalmak ona yaradi patron kim ogrendi tek hassas noktasi doydumu dilini disinda tutuyor anlatiyor sanki doydugunu hic zorlamiyorum ama boyle olana kadarda kok sokturdu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…