• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda ne zor..off yardım edin lütfen!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım benım kızım 7 aylık 1 aydır ek gıda werıyorum yemıyorsa hıc zorlama sonra psıkolojı yaparlarmıs kasıkla werılen herseyı almazımıs bende yasadım bu sorunu doktorum zorlama werebıldıgın kadar anne sutunu wer korkma hasta olmaz ınsallah elınle verebldıgın gıdaları wer guzel yıyorsa bence ayrıca sen sıkı beslenkı ıyı sutun olsun onada yarasın

irmak77 bebeğe bakıcı bulabildinmi canım
yoksa kayınvaliden kabul ettimi
birde yesin diye asla şeker ilave etme
ben hiç şekerli
vermiycem
birde meyveli yoğurt hazır onlardan verme
bebeğini zorlama
aptamil gece tahılları var kutuda ondanda ver bebekler seviyo
kavanozdaki meyve püreleri şekersiz olanlar onlardanda verebilirsin
ben başladım her çeşit vermeye çalışıcam
sakin olmaya çalış yemezse hemen öfkelenme başka bir şey yedirmeyi dene ben öyle yapıyorum
en kötüsü zorlamak
çocuğun inatçı olur zorlarsan

Zorlamıyorum hiç. Almıyorsa ara veriyorum. Oyun oynuyoruz. Bir kez tekrar deniyorum. Eğer yine almıyorsa bırakıyorum. Kavanoz meyve püresi verdim istemedi. Ablası yedi:)) Genelde kendim yapmaya çalışıyorum mevsim meyvelerinden
Kayınvalidem annemle dönüşümlü olarak bakıyor:) Evine doğalgaz kombisini döşetik geçen hafta. Bayramdan önce de gazı açılacak inşallah

irmako 77 özel mesajlarına bak:hulya:

ben şimdi
milupa gece tahılları
milupa sütlü prinçli
milupa armutlu portakallı
meyve püresi
aptamil 1
yoğut
sebze çorbası hazır vede elde yapılmış
siyah üzüm suyu
mandalina suyu
elma suyu
veriyorum
hazır sağlıklı ürünlerdende vericem kendimde hazırlıycam
birde bebe bisküviside verme onun yerine üste yazdığım 3 şeyi ver dr bize öyle dedi

irmako 77 bide sana bugün biraz tebesüm ettim yazılarına gülümsiyerek baktım eşinle ilgili
çünki profilinde
hayatımın erkeğini buldum
yazıyor
aslında eşini seviyorsun sadece ona kızıyorsun zaman zamanki bu çok doğal

ek gıdaya baslayınca bende cok zorlandım ne pısırsem doktorum kavanozorganık gıdaları onerdı dısarıda satılan sebzelerde neler cıktı tarım ılacı yok hormon ve ne yedıgımızı hıc bılmıyoruz onlar hıc olmazsa organık tarımın sebzelerı sıkı denetımde yınede kararı bana bıraktı cok mantıklı geldı sebzede hıpp markasını kullanıyorum mılupanın ırmıklı kahwaltısını ama genelde elımde ezerek peynır cok pışmiş yumurta sarısı dıslerı kasındıgı ıçın elıne sureklı ekmegın kuru tarafını turp salatalık bunlarıda kyumusatıp agzında cıgnemeyı ogrenıyo pekmez verebılırsın 1 yemek kasıgı kılosuna gore yogurdumu kendım mayalıyorum ıhlamur ve anason 1 gun arayla 30 cc asmadan werıyorum muhallebı mılupanın gece yatmadan bazen werıyorum boyle umarım yardımcı olur sana

irmako 77 bide sana bugün biraz tebesüm ettim yazılarına gülümsiyerek baktım eşinle ilgili
çünki profilinde
hayatımın erkeğini buldum
yazıyor
aslında eşini seviyorsun sadece ona kızıyorsun zaman zamanki bu çok doğal

Aslında genel olarak seviyorum eşimi evet. Onun da beni sevdiğine inanıyorum. Ama "hayatımın erkeğini buldum" cümlesinden kasıt oğlumdu:)):içelim:

ek gıdaya baslayınca bende cok zorlandım ne pısırsem doktorum kavanozorganık gıdaları onerdı dısarıda satılan sebzelerde neler cıktı tarım ılacı yok hormon ve ne yedıgımızı hıc bılmıyoruz onlar hıc olmazsa organık tarımın sebzelerı sıkı denetımde yınede kararı bana bıraktı cok mantıklı geldı sebzede hıpp markasını kullanıyorum mılupanın ırmıklı kahwaltısını ama genelde elımde ezerek peynır cok pışmiş yumurta sarısı dıslerı kasındıgı ıçın elıne sureklı ekmegın kuru tarafını turp salatalık bunlarıda kyumusatıp agzında cıgnemeyı ogrenıyo pekmez verebılırsın 1 yemek kasıgı kılosuna gore yogurdumu kendım mayalıyorum ıhlamur ve anason 1 gun arayla 30 cc asmadan werıyorum muhallebı mılupanın gece yatmadan bazen werıyorum boyle umarım yardımcı olur sana

bende onlardan kullanıcam organiklerden ara sırada normal veririm
zahmetinden değil
bir çorba yapsan sebzelerin yarısını katman gerekir hepsi fazla gelir
kalan ziyan olur
hazırladığın çorbayıda 1 günde tüketmen gerek vitamin değerleri açısından
öyle bakıldığında hazırlar dahada tasarruflu oluyor

Önerilerin için çok teşekkürler. Meyva filesi almıştım ben de. Şu emzik gibi olanlardan. Kullanmadım ama yarın deneyecem bakalım. İçine mandalina ya da muz koyabilirim. Söm söm sömürsün minik beyim:)):ecrin_bebek:

Aslında genel olarak seviyorum eşimi evet. Onun da beni sevdiğine inanıyorum. Ama "hayatımın erkeğini buldum" cümlesinden kasıt oğlumdu:)):içelim:

canımcım ya benimkide oğlan ileride gelinlere vericez bunu şimdiden aklına sokmalısın
yoksa evlenince seninle fazla ilgilenemediğinde depresyona girersin:1hug:

canımcım ya benimkide oğlan ileride gelinlere vericez bunu şimdiden aklına sokmalısın
yoksa evlenince seninle fazla ilgilenemediğinde depresyona girersin:1hug:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ö. mesajına cvp yazdım bu aradasositososito

kızlar size iyi geceler

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ö. mesajına cvp yazdım bu aradasositososito

tamam canım gördüm seni ve minik oğlun ve kızını çok öptüm görüşmek üzere:1hug:

ben ondan almadım kullan bakalım alıcakmı agzına paylasırsın sonucu cunku elıne bısey werdıgımde kontrolum altında werıyorum bogazına kcar dıye dış lastıgı falanda aldım almadı bıle agzına kızım bu aralar bıberonla werdıgım hıc bıseyı almıyo fıncanda denedım bırguzel ıcıyo gormelısın yogurdu bıle sulandırım ole werıyorum kasıkla weremedıgını bırde ole dene ıstersen cok cabuk sıkılıyorlar mınıkler belkı ışıne yarar kolay gelsın

canım bende 2 haftadır ek gıda veriyorum kahvaltıda elimle yumurta peynir yumurta pekmezli-tahinli-karışıma bebe büskivisi kırıp elimle veriyorum.bazen kaşığı reddediyor bazen alıyor değişiyo yani.slikon kaşığı almadığında metal çay kaşığı kullanıyporum küçük olduğundan sanırım bazen alıyor.yoğurdu pınar sütün 6-9 ay devam sütü var bildiğin süt ama vitamin ve mineralli onla mayalıyorum bazen 1 çay kaşığı şeker atıp mayalıyorum yoğurdu bazen büskivi ezip bazen pekmez koyup veriyorum.hiç yemezze çay bardağına koyup içiriyorum.ama yavaş ve dikkatlice çocuğu tıkamadan.sebze püresini biraz katı yapıyotum kaşıkla almadığında onu da elimle veriyorum.yani hiç yılmadan deniyorum neyi nasıl yemek isterse ama kesinlikle zorlamadan ve ağzına tepmeden çünkü bu tip zorlamalar ilerde büyük sorunlara yol açıyor bebek tüm besinleri reddedebiliyor.hiç bişey yemezse bebe büskivisini eline veriyorum benim gözetimimde damağıyla ıslatıp koparıp yiyor parçalar büyük olduğunda ağzından alıp eziyorum(bizimkinin 2 dişi var ama dişi olmasa bile büskivi ıslanınca dağılıyor)akşamları mam yapıyorum tek sorun hazır mamalrın hiçbirini yemedi hani şu ılık su ya da devam sütüyle yapılanları.bir markanın pişirilen lezzetler diye bir maması var pişirildiği için mi nedir onu yiyor onu da iyice koyu kıvamlı yapıyorum.bide cvizi iyice ezip elimle yediriyorum.umarım işine yarayacak bişeyler bulursun bu bilgilerde.

--------------------------------------------------------------------------------

canım bende 2 haftadır ek gıda veriyorum kahvaltıda elimle yumurta-peynir ve pekmezli-tahinli-karışıma bebe büskivisi kırıp elimle veriyorum.bazen kaşığı reddediyor bazen alıyor değişiyo yani.slikon kaşığı almadığında metal çay kaşığı kullanıyorum küçük olduğundan sanırım bazen alıyor.yoğurdu pınar sütün 6-9 ay devam sütü var bildiğin süt ama vitamin ve mineralli onla mayalıyorum bazen 1 çay kaşığı şeker atıp mayalıyorum yoğurdu bazen büskivi ezip bazen pekmez koyup veriyorum.hiç yemezse çay bardağına koyup içiriyorum.ama yavaş ve dikkatlice çocuğu tıkamadan.sebze püresini biraz katı yapıyorum kaşıkla almadığında onu da elimle veriyorum.yani hiç yılmadan deniyorum neyi nasıl yemek isterse ama kesinlikle zorlamadan ve ağzına tepmeden çünkü bu tip zorlamalar ilerde büyük sorunlara yol açıyor bebek tüm besinleri reddedebiliyor.hiçbirşey yemezse bebe büskivisini eline veriyorum benim gözetimimde damağıyla ıslatıp koparıp yiyor parçalar büyük olduğunda ağzından alıp eziyorum(bizimkinin 2 dişi var ama dişi olmasa bile büskivi ıslanınca dağılıyor)akşamları mama yapıyorum tek sorun hazır mamaların hiçbirini yemedi hani şu ılık su ya da devam sütüyle yapılanları.bir markanın pişirilen lezzetler diye bir maması var pişirildiği için mi nedir onu yiyor onu da iyice koyu kıvamlı yapıyorum.bide cevizi iyice ezip elimle yediriyorum.umarım işine yarayacak birşeyler bulursun bu bilgilerde.

Teşekkürler zehrakca
Benim bebe iki gündür sadece meme emmek istiyor. Son 3 aydır gündüz emmeyen, sadece gece emen çocuk memekolik oldu:) bilmiyorumkismileÇalışan anneyim. Haftasonu ve cumhuriyet bayramı birleşince birkaç gündür evdeydim. Ondan mı böyle yapıyor bilmiyorum. Yarın anlaşılacak. Yarın babaannesine babasına da böyle kapris yaparsa yandık

benimde kızım 6 buçuk aylık 6. aya girdiğimizde ek gıdaya başladık ilk bi kaç gün yiyen çocuk sonra yememeye başladı elimde kaşığı görünce ağzını kapatıp ağlamaya başlıyordu bu arada kaşığımız sarı renkli. artık kaşığını tanıyordu bende önce renkli kaşıklar aldım kaşığa ön yargısını kaldırdım sonra çorbayı sıvı denedim tükürdü biraz daha yoğun yaptım yine çıkardı ama yoğun yapınca çıkaramadı kaşığı ağzına soktuğumda verdiğimi dili ile itiyordu şimdi bende kaşığın içindekini damağına silerek bırakıyordum onu keşvetti yanağına doğru silerek bıraktım bi sağ bi sol yanak bi damak derken azda olsa yiyor çok iştahlı değil ama hiç yoktan iyidir ben bu şekilde bi yol buldum sende değişik yöntemler deneyebilirsin...

benimde kızım 6 buçuk aylık 6. aya girdiğimizde ek gıdaya başladık ilk bi kaç gün yiyen çocuk sonra yememeye başladı elimde kaşığı görünce ağzını kapatıp ağlamaya başlıyordu bu arada kaşığımız sarı renkli. artık kaşığını tanıyordu bende önce renkli kaşıklar aldım kaşığa ön yargısını kaldırdım sonra çorbayı sıvı denedim tükürdü biraz daha yoğun yaptım yine çıkardı ama yoğun yapınca çıkaramadı kaşığı ağzına soktuğumda verdiğimi dili ile itiyordu şimdi bende kaşığın içindekini damağına silerek bırakıyordum onu keşvetti yanağına doğru silerek bıraktım bi sağ bi sol yanak bi damak derken azda olsa yiyor çok iştahlı değil ama hiç yoktan iyidir ben bu şekilde bi yol buldum sende değişik yöntemler deneyebilirsin...

Ah kaşığı ağzına bi sokabilsem, deneyecem ama açmıyor ki ağzını kilitliyor :25: Çok inatçı çoook:(:63:

Back