• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda ne zor..off yardım edin lütfen!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Son iki gündür bebeğim kaşığı reddetmeye başladı. Kahvaltısını falan sütle karıştırıp bulamaç yapınca asla yediremiyorum. >Elimle veriyorum. ayrı ayrı, peynirini, yumurtasını falan. Kahvaltıyı hadi bişşekilde idare ediyoruz ama sebze çorbasını ya da yoğurdunu nasıl yediririm bilemiyorum. İki gündür doğru düzgün ne yoğurt yedi nede sebze. Anne sütü de almasa hasta olacak yavrum. :2:Çok moralim bozukmafoldumben

merhaba benim bebeğim 3 buçuk aylık seninkide 6 aylık sanırım diğer konunu biliyorumda
inek sütü değil aptamil 1 veriyorsun değilmi

kahvaltısını ayrı yemesinde bir sakınca yok bence sonuçta yiyormuş
benim yeğenim 4 yaşında
ağzına yumurta sürmüş değil

merhaba benim bebeğim 3 buçuk aylık seninkide 6 aylık sanırım diğer konunu biliyorumda
inek sütü değil aptamil 1 veriyorsun değilmi

Canım, ağırlıklı anne sütü veriyorum. Arada mama vediğimde Aptamil 2 ye geçtik artık:)

bende 77 liyim yay burcu

yoğurdu aptamil 2 den mayalayabilirsin
her yoğurdu sevmeyebilir bazıları ekşi oluyo

kahvaltısını ayrı yemesinde bir sakınca yok bence sonuçta yiyormuş
benim yeğenim 4 yaşında
ağzına yumurta sürmüş değil

Kahvaltı ok'de. Öğlen ymeği, sebze çorbası felan. sebzeleri de haşlayıp parmağımda ezip versem boğazına takılır mı acaba? Korkuyorum da ha.Yorucu olacak ama deneyecez artık. Yesin de ben yorulurum yavrum için; önemli değil. Ya da yoğurt? nasıl vericem
MEyvalara elma ile başlamıştık. Bayılıyordu.. Şimdi ağzını bile açmıyor..mafoldumbenKilit:sinifsinif:

yoğurdu aptamil 2 den mayalayabilirsin
her yoğurdu sevmeyebilir bazıları ekşi oluyo

nasıl?
İnek sütü gibi kaynatmıyoruz herhalde değil mi?
Bir de yoğurt tatlansın diye cici bebe bisküvisi rendeliyorum içine. Buna rağmen yemiyor. Kaşıkla hiç anlaşamıyor:(

Son düzenleme:
canım 120 cc ılık hazırla biberonda aptamil 2 yi
içine bir çay kaşığı yoğurt koy
4-5 sat beklet yoğrdun hazır

kendinizede yap zeytinyağlı az tuzlu fasülye mesela
onada az ezip verirsin
bezelye kendinize yap ezip onada ver
ben çorbayı arada bebelacın sebze çorbası var ondan alıyorum kutuda iyi oluyo

canım belki diş çıkarıyordur... benimde 8 aylık ikiz kızlarım var bende yaşadım bu durumu...bu dönemlerde bebekler herşeyi reddeder. geçici bir durum olduğuna eminim...canını sıkma.sabret düzelecektir...bu arada ben yoğurtlarını keçi sütüyle mayalıyorum...

yada sakıp pağanın tava yoğurdu var bak bizimki onun tadını sevdi ekşi değil
dışı turuncu renk ondan al istersen

benim oğlumda ek gıdaya başladığımda tatlı olmayan herşeyden nefret ediyordu.meyve ve muhallebi dışında verdiğim herşeyden müthiş tiksiniyordu.deneme yanılma yöntemiyle nasıl sevdiğini buldum.ilk olarak sebze çorbası yaptığımda sebzesini az koyup irmiğini fazla koydum.tadı biraz daha hafif oldu ve muhallebiye benzedi sevdi.yoğurdunun içine 2 3 tane bisküvi koyup bekleyince bisküviler şişiyor çok güzel muhallebimsi bi tadı oluyor.yoğurdada öyle öyle alıştı.şimdi tam ağzının tadını anladım.çorbasını sıcak, yğurdunu serin seviyor.sadece yoğurt versem kesinlikle yemiyor.bi yoğurt bi çorba idare ediyoruz bizde..meyve püresi yapıncada içine pekmez koyuyorum seviyor.

canım belki diş çıkarıyordur... benimde 8 aylık ikiz kızlarım var bende yaşadım bu durumu...bu dönemlerde bebekler herşeyi reddeder. geçici bir durum olduğuna eminim...canını sıkma.sabret düzelecektir...bu arada ben yoğurtlarını keçi sütüyle mayalıyorum...

Keçi sütüyle yoğurt mayaladım. Çok sulu oldu. Seninkiler de öylemi oluyor, ben mi beceremedim acababilmiyorumkismile

benim oğlumda ek gıdaya başladığımda tatlı olmayan herşeyden nefret ediyordu.meyve ve muhallebi dışında verdiğim herşeyden müthiş tiksiniyordu.deneme yanılma yöntemiyle nasıl sevdiğini buldum.ilk olarak sebze çorbası yaptığımda sebzesini az koyup irmiğini fazla koydum.tadı biraz daha hafif oldu ve muhallebiye benzedi sevdi.yoğurdunun içine 2 3 tane bisküvi koyup bekleyince bisküviler şişiyor çok güzel muhallebimsi bi tadı oluyor.yoğurdada öyle öyle alıştı.şimdi tam ağzının tadını anladım.çorbasını sıcak, yğurdunu serin seviyor.sadece yoğurt versem kesinlikle yemiyor.bi yoğurt bi çorba idare ediyoruz bizde..meyve püresi yapıncada içine pekmez koyuyorum seviyor.

Deneye yanıla alışcaz artık inş..

irmak77 bebeğe bakıcı bulabildinmi canım
yoksa kayınvaliden kabul ettimi
birde yesin diye asla şeker ilave etme
ben hiç şekerli
vermiycem
birde meyveli yoğurt hazır onlardan verme
bebeğini zorlama
aptamil gece tahılları var kutuda ondanda ver bebekler seviyo
kavanozdaki meyve püreleri şekersiz olanlar onlardanda verebilirsin
ben başladım her çeşit vermeye çalışıcam
sakin olmaya çalış yemezse hemen öfkelenme başka bir şey yedirmeyi dene ben öyle yapıyorum
en kötüsü zorlamak
çocuğun inatçı olur zorlarsan

Back