• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek besin meselesi

kucukdunya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
87
3
48
İstanbul
Selamlar arkadaşlar! Sadece merakımdan soruyorum. Bebeklerinize ek besin vermek için neden bu kadar acele ediyorsunuz? Dünya Sağlık Örgütü bile ilk 6 ay sadece anne sütü diyor. Eğer çocuğun doymadığını düşünüyorsanız formül süt ile takviye edebilirsiniz. Ama ek besin için erken değil mi?
Bir de bazı anneler işe başlayacakları için erkenden alıştırmak istiyorlar. Ama ek besin ilk günlerde sadece 1-2 kaşık verilen birşey. Uzun süre hazırlanmayı gerektiren bir süreç değil ki. Erkenden ek besine geçmek bebeklerde alerji riski yaratıyormuş. Ayrıca henüz oturamıyorlar, kafalarını bile yeni yeni tutmaya başladılar sayılır. Piyasada satılan bazı ürünlerin üzerinde 4. ay yazsa da WHO'nun bir bildiği var ki 6 ay diyor.

Selamlar arkadaşlar! Sadece merakımdan soruyorum. Bebeklerinize ek besin vermek için neden bu kadar acele ediyorsunuz? Dünya Sağlık Örgütü bile ilk 6 ay sadece anne sütü diyor. Eğer çocuğun doymadığını düşünüyorsanız formül süt ile takviye edebilirsiniz. Ama ek besin için erken değil mi?
Bir de bazı anneler işe başlayacakları için erkenden alıştırmak istiyorlar. Ama ek besin ilk günlerde sadece 1-2 kaşık verilen birşey. Uzun süre hazırlanmayı gerektiren bir süreç değil ki. Erkenden ek besine geçmek bebeklerde alerji riski yaratıyormuş. Ayrıca henüz oturamıyorlar, kafalarını bile yeni yeni tutmaya başladılar sayılır. Piyasada satılan bazı ürünlerin üzerinde 4. ay yazsa da WHO'nun bir bildiği var ki 6 ay diyor.

ben de 6 aydan sonra başlamayı düşünüyorum..
kızım 5. aya girdi, son iki aydır 500 gr alıyor.. dr iyi, mama verme dedi..
inş 2 ay daha idare eder..
ek gıdaya biraz hevesim var, şimdiden bardak kaşık mama önlüğü falan aldım :1:
tarif stokluyorum..
ama emzirmek gibisi yok, hem hazır, hem en besleyici, hem de bedava :9:

...................................

Son düzenleme:
Benim de bebeğin kilo alımı düştü. Ayda yarım kilo falan alıyor. Zaten hareketlendikleri için bu normal. Bir de bebekler emzirme öğünleri arası mutlu görünüyorsa problem yok. Bu doydukları anlamına gelebilir.

ben de 6 aydan sonra başlamayı düşünüyorum..
kızım 5. aya girdi, son iki aydır 500 gr alıyor.. dr iyi, mama verme dedi..
inş 2 ay daha idare eder..
ek gıdaya biraz hevesim var, şimdiden bardak kaşık mama önlüğü falan aldım :1:
tarif stokluyorum..
ama emzirmek gibisi yok, hem hazır, hem en besleyici, hem de bedava :9:

cenacım tarid stokluyorum derken bebekler için ne gibi farklı tarifler var ki

Bende 6 ayı doldurduğunda başlayacağım su an sadece emziriyorum ama hevesleniyor insan tabi farklı gıdaları da tattırmaya bende cena gibi internetten tarifler topluyorum.
Ayrica ek gıdaya başlayanlar veya başlayacak olanlar yulaf unu veya ırmikli muhallebi besin degeri yüksekmis pirinç unu bebeğin karnını tok tutuyormuş ama faydası bulunmuyormus,

Bence de ne bu acele anlamadım hatta gecen birinin lokantadan çorba içirdiğini söylediğini gördüm ki cok şaşırdım valla. Metal kasık kullanıldığına mı yanayim yağlı salçalı baharatı tuzlu çorbaya mı yanayım bilemedim. gözümüzden sakinliğimiz bebeklerimiz icin biraz daha dikkatli olmak lazım. 6. Aya kadar eger anne sutu yeterliyse beklemek lazım. Zaten ondan sonra bol bol hazırlıcaz bazen eskiden ne rahatmisiz diye dusunucez

Yani zaten anne sütü hazır birşey. Püre yapmak için yorulmuyoruz. Hemen veriyoruz. Bu hakkı son sınıra kadar kullanmak gerek. Ondan sonra zaten yemek hazırlarken anamız ağlayacak.

Bebek besinlerine ekstra tuz ve şeker ilave edilmezmiş. Özellikle tuz. Henüz böbrekler tam anlamıyla gelişmediği için sakınmamız gerekiyormuş. Paylaşmak istedim.

Back