ehliyet

Yeni sistem nasıl tam olarak?
Bu aralar aklımda motor almak, önce ehliyeti almam gerek tabi ki.
Uygulamalı dersleri var mı?
Vitesli motor kullanabiliyorum, scooter hiç kullanmadım. Ama alırsam scooter alıcam muhtemelen. Hangi kategoriye girerim? Motor hacmine göre veriliyorsa motor değiştirince ehliyeti de mi değiştirmek gerek? Değiştirmemek için naısl bir yol izlenmeli. Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi

Uygulanali dersleri var ama cok uyduruk. Iyi bir ders almak istiyorsaniz gis akademi eski adı, yeni adıyla mottoakademi oldu. Istanbuldaysaniz buradan ehliyet alin derim. Scooter ile sinava girilmiyor en son oyleydi ve hala öyle diye biliyorum. Scooterı kac cc veya kac kw diyeyim alacaksaniz ona gore degsiir misal 125cc motor icin A1 ehliyet isinizi gorur ama burada esas alinan cc degil aslinda kw ona bakmak lazim istenilen motorun ustu için A2 gerekiyor evet. Sonradan degustirmek icin trkrar sinava girmeniz gerekir sanirim.

Buarada mottoakademiye gitmeye karar verirseniz. Ekipmansiz almiyorlar kesinle, motosiklet cizmesine kadar alip giyip gitmeniz gerekiyor. En son oyleydi hala oyledir heralde haberiniz olsun.

İstanbulda değilim, o yüzden tavsiyen pek işime yaramaz.

Motor için güvenli sürüş dersleri veren birarkadaşım var. Ehliyeti aldıktan sonra o yardımcı olacak. Önemli olan ehliyet yani şu an için. Bir iki gündür aklımda bu fikir pek araştırmadım nedir ne değildir. Denk gelince sorayım dedim.
Teşekkürler.

ehliyeti almadım ki daha yazılı sınavı geçtim sadece direksiyon dersine başlamadım korkudan direksiyon başına oturduğum an titremeye başlıyorum
Ayni donemlerde aliyoruz sanirim. Bende yazili sinavi gectim dun ilk direksiyon dersine girdim. Bende de heyecan vardi ama hocanin ayaginda gaz ve fren olmasi rahatlatiyo beni. Yavas yavas heyecanin azalarak yok olacaktir. Cok kafaya takma sakin olmaya calis

O zaman ehliyet alacaginiz kuruma kayit olmadan önce hangi motorlarla sinav yapiyorlar kesinlikle bir görün, gostersinler. Ehliyet siniflarina gore ayri motosikletlerle sinav olunuyor 125cc, 250cc ve bazi kurumlarin ellerinde o motosiklet olmayabiliyor ve soylemeyebiliyorlarmis yada motorlar cok eski pusku seyler olabiliyor. Bu yuzden sıkıntı yasayanlar var. Ona dikkat edersiniz. Ayy birileri boyle yeni baslayinca ben hevesleniyorum bana noluyorsa Kendim aklima geliyorum. cok guzel. Kazasiz belasiz sürün.

çalıştığım için hafta sonuna kaldı benimde inş benim içinde güzel geçer

Beeeeeennnnnn Ehliyet alalı 2 sene oldu. Kullanabiliyorum da çok şükür. Ama gel gelelim istanbul trafiğinde çok korkuyorum. Hele de kızım o arabadaysa asla direksiyon koltuğuna bile oturamıyorum. Eşim ara ara veriyordu direksiyonu ama malum istanbul trafiği psikolojisi.. Hemen stres yapıyorum. Artık hevesim de kaçtı zaten, istemiyorum da kullanmayı. Zaten eşim gitmek istediğim her yere götürüyo gerek te kalmıyor

kaza yaptığım halde korkmuyorum. :) üstüne üstelik ehliyetsiz kaza yaptm

Valla bu kadar kural dışı ve hızlı kullanan varken korkmayanda akıl yok derim ben. Pratik edinene kadar daha yavaş ve sağdan sağdan kullanın ama sakın ara vermeyin. Uzun yolda muhakkak kullanın, kendinize güveninizi arttırır. Şehir içinde de paniklemeden gidebileceğiniz her yere gidin, paniklediğiniz olursa da sağa çekip biraz mola verin. Ehliyeti aldıktan sonra aktif trafikte bir kaç saat direksiyon dersi de alabilirsiniz veya çok yakın olmayab bir akrabanız veya arkadaşınızdan size refakat etmesini isteyebilirsiniz. Baba veya koca ile işler sarpa sarabiliyor, mümkünse bundan kaçının.

Ben koltuğa oturunca sol ayağım ayazda kalmış kedı yavusu gibim titriyor özellikle park ederken Sana başarılar dilerim sıanvda ama önemli olan cesaret etmek ..korkmayacaksın sonuçta arabayı sen idare ediyorsun..ahha bşde ben yapabilsem bunu ..
Ama bak geçen gün bir arkadaşıma gittim uzun zamandır araba kullanmamıştı ve araba aldı öğrenmek ve ihtiyaç için..küçük küçük sürüyordu.çok az pratik yapmıştı ama ehliyeti uzun zaman önce almıştı. o günde bir yere gidicektik.. Dediki arabayla gidelim mi . dedim gidelim ama nasıl korkuyoruz..3 kişiyiz ve arabayı kullnmayı adam akıllı bilen yok ama üçümüzzünde ehliyeti var neyse kalktık gittik aman yavaş git vs telaşla vardık..Aha dedik tamam..Bittimi hayır...tuttuk ordan bi iş için uğradığımız bir yer vardı haftasonu ama biz gaza geldik ya..dedik orayada gidelim..anamm atladıkta indik otobana yürü 100 gidiş 100 geliş 200 km yaptık geldik ve şimdi o cesaretli arkadaşımız arabayla bizi götürür getirir..diğer iki kişimi..biz hala koltuğa oturunca titreyenlerdeniz..cesaret lazım anacımm

Yazdım bir kenara bunları.
Teşekkür ettim.

son çıkan yasaya göre iki sene aday sürücü olunuyormuş..70 ceza puanı doldurulursa ehliyet iptal oluyormuş..bir de asli kusurlu kaza yapılırsa ehliye kaybediliyor dendi bizim kursta..bilgisi olan aydınlatabikirse çok sevinirim..mesela bir araca arkadan çarptık..ehliyetimiz iptal mi olacak..yoksa Allah korusunölümlü bir kaza için mi bu durum geçerli?..

kaza yaptığım halde korkmuyorum. :) üstüne üstelik ehliyetsiz kaza yaptm
Başkasının canını yakmadiysaniz sorun yok...kendinize birşey olduysa oda kendi hataniz bedeli...lütfen ehliyetsiz asla trafiğe çıkıp insanların canını yakmayın...ayrıca hiç komik değil...

bende yazıldım ehliyete 11 şubatta sınavım var kitabını aldım ama çok karışık ya neye çalışcağımı bilemiyrm çok karışık konular saçma şeyler var kendimi yazılıda kasıyorum henüz direksiyona gçmedim yavaş yavaş nişanlım öğreticekten işte yinede merak ediyrm yazılıda napıcam die düşünyrm kara karaa

hiç korkma netten soru çöz birde kitabı oku yetiyor zaten sınavı kolaylaştırıp direksiyonu zorlaştırmışlar.ben nerdeyse hiç çalışmadan 80 aldım

hiç korkma netten soru çöz birde kitabı oku yetiyor zaten sınavı kolaylaştırıp direksiyonu zorlaştırmışlar.ben nerdeyse hiç çalışmadan 80 aldım

anladım kitabı okuyorum işaeretlere falan aşina olmaya çalışıyorum inşllah geçebilirim önce kitabı bitirip sonrada eksiklerime bakıcam sonrasında internnetten soru çözmek istiyrm inşallah geçerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…