- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Onca yil dedigime bakma 10 sene oncesinden bahsetmiyorum malesef -.- okadar eskiden motosiklet ehliyeti almak icin bile scooter ile bi tur dönüp geliyormussun ehliyeti aliyormuşsun. Ben girdigimde vitesli motorla parkur yapiliyordu, trafige cikiliyordu. Hatta yine yeni sistem geldi motor hacmine gore ehliyet aliyorsun artik daha guzel oldu. Arabalarda durum ne suan bilmiyorum.
Uygulanali dersleri var ama cok uyduruk. Iyi bir ders almak istiyorsaniz gis akademi eski adı, yeni adıyla mottoakademi oldu. Istanbuldaysaniz buradan ehliyet alin derim. Scooter ile sinava girilmiyor en son oyleydi ve hala öyle diye biliyorum. Scooterı kac cc veya kac kw diyeyim alacaksaniz ona gore degsiir misal 125cc motor icin A1 ehliyet isinizi gorur ama burada esas alinan cc degil aslinda kw ona bakmak lazim istenilen motorun ustu için A2 gerekiyor evet. Sonradan degustirmek icin trkrar sinava girmeniz gerekir sanirim.Yeni sistem nasıl tam olarak?
Bu aralar aklımda motor almak, önce ehliyeti almam gerek tabi ki.
Uygulamalı dersleri var mı?
Vitesli motor kullanabiliyorum, scooter hiç kullanmadım. Ama alırsam scooter alıcam muhtemelen. Hangi kategoriye girerim? Motor hacmine göre veriliyorsa motor değiştirince ehliyeti de mi değiştirmek gerek? Değiştirmemek için naısl bir yol izlenmeli. Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi
Uygulanali dersleri var ama cok uyduruk. Iyi bir ders almak istiyorsaniz gis akademi eski adı, yeni adıyla mottoakademi oldu. Istanbuldaysaniz buradan ehliyet alin derim. Scooter ile sinava girilmiyor en son oyleydi ve hala öyle diye biliyorum. Scooterı kac cc veya kac kw diyeyim alacaksaniz ona gore degsiir misal 125cc motor icin A1 ehliyet isinizi gorur ama burada esas alinan cc degil aslinda kw ona bakmak lazim istenilen motorun ustu için A2 gerekiyor evet. Sonradan degustirmek icin trkrar sinava girmeniz gerekir sanirim.
Buarada mottoakademiye gitmeye karar verirseniz. Ekipmansiz almiyorlar kesinle, motosiklet cizmesine kadar alip giyip gitmeniz gerekiyor. En son oyleydi hala oyledir heralde haberiniz olsun.
Ayni donemlerde aliyoruz sanirim. Bende yazili sinavi gectim dun ilk direksiyon dersine girdim. Bende de heyecan vardi ama hocanin ayaginda gaz ve fren olmasi rahatlatiyo beni. Yavas yavas heyecanin azalarak yok olacaktir. Cok kafaya takma sakin olmaya calisehliyeti almadım ki daha yazılı sınavı geçtim sadecedireksiyon dersine başlamadım korkudan direksiyon başına oturduğum an titremeye başlıyorum
İstanbulda değilim, o yüzden tavsiyen pek işime yaramaz.
Motor için güvenli sürüş dersleri veren birarkadaşım var. Ehliyeti aldıktan sonra o yardımcı olacak. Önemli olan ehliyet yani şu an için. Bir iki gündür aklımda bu fikir pek araştırmadım nedir ne değildir. Denk gelince sorayım dedim.
Teşekkürler.
Ayni donemlerde aliyoruz sanirim. Bende yazili sinavi gectim dun ilk direksiyon dersine girdim. Bende de heyecan vardi ama hocanin ayaginda gaz ve fren olmasi rahatlatiyo beni. Yavas yavas heyecanin azalarak yok olacaktir. Cok kafaya takma sakin olmaya calis
O zaman ehliyet alacaginiz kuruma kayit olmadan önce hangi motorlarla sinav yapiyorlar kesinlikle bir görün, gostersinler. Ehliyet siniflarina gore ayri motosikletlerle sinav olunuyor 125cc, 250cc ve bazi kurumlarin ellerinde o motosiklet olmayabiliyor ve soylemeyebiliyorlarmis yada motorlar cok eski pusku seyler olabiliyor. Bu yuzden sıkıntı yasayanlar var. Ona dikkat edersiniz. Ayy birileri boyle yeni baslayinca ben hevesleniyorum bana noluyorsaKendim aklima geliyorum. cok guzel. Kazasiz belasiz sürün.
kaza yaptığım halde korkmuyorum. :) üstüne üstelik ehliyetsiz kaza yaptm
övünmüyorum.Bravo çok övünülecek bişey...
kamu spotu, ehliyetsiz araç kullanmayınız...
Başkasının canını yakmadiysaniz sorun yok...kendinize birşey olduysa oda kendi hataniz bedeli...lütfen ehliyetsiz asla trafiğe çıkıp insanların canını yakmayın...ayrıca hiç komik değil...kaza yaptığım halde korkmuyorum. :) üstüne üstelik ehliyetsiz kaza yaptm
bende yazıldım ehliyete 11 şubatta sınavım var kitabını aldım ama çok karışık ya neye çalışcağımı bilemiyrm çok karışık konular saçma şeyler var kendimi yazılıda kasıyorum henüz direksiyona gçmedim yavaş yavaş nişanlım öğreticekten işte yinede merak ediyrm yazılıda napıcam die düşünyrm kara karaa
hiç korkma netten soru çöz birde kitabı oku yetiyor zaten sınavı kolaylaştırıp direksiyonu zorlaştırmışlar.ben nerdeyse hiç çalışmadan 80 aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?