• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ehliyet

daha derslere başlmadın sanırım..ilk ders öncesi bende çok heyecenlıydım nasıl yapıcam diye..ama kullanmaya başlyınca çokta zor değilmiş dedim..manuel olmayınca devriyaj vites falan uğraşmayınca gaz fren direksiyon kolay oluyor gerçekten..ilk dersine başla rahatlayacaksın emin ol..

herkes bunu söylüyor inş başarıcam hırs var korkuda var

ehliyetini yeni almış biri olarak yazıyorum.
yazılı sınavı ilkte geçtim iyi puanla.
direksiyon derslerim de iyi geçiyordu ama sınavda müthiş heyecan yapıyordum.
ne yapsam bastıramadım ve 5 kere girdim malesef ki direksiyon sınavına.
kaydım yandı yeni kayıt açtım 5. hakkımı kullandım ve nedense o sınavda bana bir cesaret geldi.
çünkü çok utanıyordum herkesten bir türlü geçemediğim için.
çevremde kocam, kardeşim ve nişanlısı herkesin ehliyeti vardı.
ben alamıyordum ve utanıyordum.
5. de Allah bana bir sakinlik verdi erkek gibi kullanıp aldım manuelden hem de.
şu an yokuşta fren kullanmadan debriyaj kavrama noktasıyla duruyorum :KK59:
yalnız şu var ben 4. ve 5. sınavımdaki ders aldığım hocamdan çok memnundum.
kesinlikle erkek hocadan ders alınmalı.
Allah yardımcın olsun canım.

İyi de bi de otomatik alacakmışsınız. Gaza basarsanız kalkıyor araba frene basınca duruyor. Bebeler akülü arabayı kullanıyor bu şekilde. Biraz güvenin kendinize.

güven varda nasıl anlatayım arabaya hakim olamayacağım devrilecekmiş gibi geliyor birde ne tarafa bakayım diye şaşırıyorum

ehliyetini yeni almış biri olarak yazıyorum.
yazılı sınavı ilkte geçtim iyi puanla.
direksiyon derslerim de iyi geçiyordu ama sınavda müthiş heyecan yapıyordum.
ne yapsam bastıramadım ve 5 kere girdim malesef ki direksiyon sınavına.
kaydım yandı yeni kayıt açtım 5. hakkımı kullandım ve nedense o sınavda bana bir cesaret geldi.
çünkü çok utanıyordum herkesten bir türlü geçemediğim için.
çevremde kocam, kardeşim ve nişanlısı herkesin ehliyeti vardı.
ben alamıyordum ve utanıyordum.
5. de Allah bana bir sakinlik verdi erkek gibi kullanıp aldım manuelden hem de.
şu an yokuşta fren kullanmadan debriyaj kavrama noktasıyla duruyorum :KK59:
yalnız şu var ben 4. ve 5. sınavımdaki ders aldığım hocamdan çok memnundum.
kesinlikle erkek hocadan ders alınmalı.
Allah yardımcın olsun canım.

bende biliyorum ilkinde alamayacağımı ama deniycem pes etmiycem erkek hoca istedim zaten kendime

Onlardan biri benim:stop:

Bu konuda buyuk kuyruk acım var giydiriyorum yani. Kuzenle ayni sene ehliyete yazilmistik. Ben motosiklet o arabaya yazilmisti.
Kuzencigim arabayi stop ettirip, yanlis sinyaller verip, yanlislikla silecekleri filan calistirip sacma sapan bir sinav verip ehliyete hak kazanmisken.
Ben "sadece bir ayagimi yere surttum" diye butun sinavim iptal olmuştu. -.- Gercekten yapilan haksizlik, dogru durust kullanmayi bilmeyene şak diye ehliyet veriyorlar. Onca yil gecti sinirliyim :D

bende biliyorum ilkinde alamayacağımı ama deniycem pes etmiycem erkek hoca istedim zaten kendime

ben ilkte rahat ederim diye 3 kere bayan hocayla çalıştım.
çok kötüydü.
son ikisinde erkek aldım adam işin kurduydu çok faydasını gördüm.
sende ilkte alamazsan dünyanın sonu değil.
kendimden biliyorum. :KK66:

babam ve eşim denedi olmadı gaz debriyaj ilişkisi çözemediğim için otomatik istedim ehliyeti kafam basmıyor ne yapayım üstüme kız kardeşim ve görümcem aldı trafiğe çıkıyolar korkumu yenemediğim için kendime gıcığım:)
korkma ama hep otomotik vites kullanmanız lazım normal vites kullanamazsınız çok basit aslında hoclar çok güzel öretiyor

Artık kolaylaştırdılar, öyle demeyin alırsınız. Kendinize güvenin. Ben çok heyecan yapıyorum yoksa kullanamadığımdan değil bacaklarım titriyordu

güven varda nasıl anlatayım arabaya hakim olamayacağım devrilecekmiş gibi geliyor birde ne tarafa bakayım diye şaşırıyorum

:KK53:
Kız dört tekerlekli şey düz yolda nasıl devrilecek. :KK48:

Öne yanlara arkaya bakacaksın. Bir gözün sürekli önde olacak, anlık olarak sağa, arkaya, sola bakacaksın. Valla kolay ya takma bu kadar. Büyüttük,e daha çok heyecan yaparsın.

yok işte öyle olmuyor..bende şöför koltuğuna bile oturmamıştım daha önce..zikzaklar çizip saçmalarım diye bekliyordum ama dümdüz işte..Hatta 3. dersimde yanlışlıkla otobana çıktık..120 le falan kullandım..aklım gitti ama tek parça çıktık Allaha şükğr..

direksiyon sınavımda içimden süreki su akar yolunu bulur gitmeye devam et demiştim :D
evet başardım sınavı geçtim

Bu konuda buyuk kuyruk acım var giydiriyorum yani. Kuzenle ayni sene ehliyete yazilmistik. Ben motosiklet o arabaya yazilmisti.
Kuzencigim arabayi stop ettirip, yanlis sinyaller verip, yanlislikla silecekleri filan calistirip sacma sapan bir sinav verip ehliyete hak kazanmisken.
Ben "sadece bir ayagimi yere surttum" diye butun sinavim iptal olmuştu. -.- Gercekten yapilan haksizlik, dogru durust kullanmayi bilmeyene şak diye ehliyet veriyorlar. Onca yil gecti sinirliyim :KK70:
işte ozamanlar ehliyetler bu kadar kolay alınmasaydı şu an trafik bu kadar magandayla dolu olmayacaktı..iddia ediyorum sürücüler tekrar bi sınava tabii tutulsa yarısı ehliyet alamazlar..

işte ozamanlar ehliyetler bu kadar kolay alınmasaydı şu an trafik bu kadar magandayla dolu olmayacaktı..iddia ediyorum sürücüler tekrar bi sınava tabii tutulsa yarısı ehliyet alamazlar..

Onca yil dedigime bakma 10 sene oncesinden bahsetmiyorum malesef -.- okadar eskiden motosiklet ehliyeti almak icin bile scooter ile bi tur dönüp geliyormussun ehliyeti aliyormuşsun. Ben girdigimde vitesli motorla parkur yapiliyordu, trafige cikiliyordu. Hatta yine yeni sistem geldi motor hacmine gore ehliyet aliyorsun artik daha guzel oldu. Arabalarda durum ne suan bilmiyorum.

yok işte öyle olmuyor..bende şöför koltuğuna bile oturmamıştım daha önce..zikzaklar çizip saçmalarım diye bekliyordum ama dümdüz işte..Hatta 3. dersimde yanlışlıkla otobana çıktık..120 le falan kullandım..aklım gitti ama tek parça çıktık Allaha şükğr..

ayy dua edin bu hafta hoca beni aşşğıya indirmesin dediğiniz gibi kolay geçsin

Ben manuel kullanıyorum arabayi değiştircek eşim otomatik vites alacak. Nasıl kullancam diyorum. Kesinlikle erkek hocadan ders almalısın. İlk baş kadından almıştım memnun kalmadım. Direksiyon dersinde hoca park et demişti. Tamam dedim önce kaldırıma sonra tarlaya sürdüm. :oha:

Ben manuel kullanıyorum arabayi değiştircek eşim otomatik vites alacak. Nasıl kullancam diyorum. Kesinlikle erkek hocadan ders almalısın. İlk baş kadından almıştım memnun kalmadım. Direksiyon dersinde hoca park et demişti. Tamam dedim önce kaldırıma sonra tarlaya sürdüm. :oha:

erkek hoca istedim bende daha sabırlı ve anlayışlılar çünkü

Otomatik araba en rahatı korkmayın. Gaz-fren zaten tek öğrenmeniz gereken direksiyon kontrolü. Paniklerseniz dersler sırasında yanlış yapma olasılığınız daha yüksek. Hocanız yanınızda olacak zaten ve yanlış yaptığınız zaman müdahale edecektir. Araba kullanırken görebildiğiniz en uzak noktaya bakmalısınız, yan aynaları ve dikiz aynasını da arada 1'er saniyeliğine kontrol edersiniz. Bunları zaten hocanız anlatır. Panik yapmanızı gerektirecek hiçbir şey yok.

Otomatik araba en rahatı korkmayın. Gaz-fren zaten tek öğrenmeniz gereken direksiyon kontrolü. Paniklerseniz dersler sırasında yanlış yapma olasılığınız daha yüksek. Hocanız yanınızda olacak zaten ve yanlış yaptığınız zaman müdahale edecektir. Araba kullanırken görebildiğiniz en uzak noktaya bakmalısınız, yan aynaları ve dikiz aynasını da arada 1'er saniyeliğine kontrol edersiniz. Bunları zaten hocanız anlatır. Panik yapmanızı gerektirecek hiçbir şey yok.

ilk dersi atlatırsam geri gelecek inanıyorum

ayy dua edin bu hafta hoca beni aşşğıya indirmesin dediğiniz gibi kolay geçsin
canım olur mu hiç öyle şey..sen öğrenmek için ordasın..hem onlar alışkın zaten..iki ay önce aynen senin gibiydim bak..şu an biran evvel işlemler bitsinde kullanmaya başlayım dıye sabırsızlanıyorum..bizim arabamız manueldi onu da değiştirdik otomatik aldık..vakit kaybetmeden başamak istiyorum kullanmaya..cidden çok zevkli birşey araba kullanmak..

Back
X