Ehliyet sınavı ikinci defa kaldım

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.808
1.742
39
Bütün psikolojim bozuldu ilkinde park yaparken kaldım bu defada herseyı yaptım parkları bıtırdım sınavın yarısıda bıttı hatta ışıklarda yeşil yanıyordu yaklaştım haala yeşil yanıyor. 10 metre kala baktım daha yeşil basıp geceyım dedım duramaZdım tam geçerken sarı yandı gecmıs oldum kırmızı ben geçince yandı yanı yanmıştır ben o esnada tam sarıda gecmıs oldum komisyon olmaz çek sağa dedi. Bende ama yeşil yandı hep dıye bır sürü dil döktüm tam sarı ben geçerken levhanın yanından o zaman yandı dedım. Komısyonda hocaya siz sarı da gecın mı diyosunuz dedı. Yavaşlasaydın dedı. Moralim çok bozuk herkes şöför olamaz bence bıdaha sınava girmek istemiyorum ama o kadar para verdim. Sınav anında heycanlanıyorum eğitim çok iyidı hatta hocam degıstı ilk kaldıgımda gelen hocam ee sen nasıl kaldın iyi kullanıyosun dedı. Her kalmadan 2500 ödüyorum bide ya.

Ya bizde niye okulda trafik dersleri olmuyor? Kaç ülkede yaşadım hepsinde 18 yaşından önce okulda öğreniyor çocuklar. 16 yaşında başlıyorlar, bir süre sonra yanlarında ehliyeti olan yetişkin varsa trafiğe çıkıyorlar. Yavaş yavaş acemiliği atıyor 18 yaşında hepsinin ehliyeti oluyor. Bizde nedense okul bitiyor, işe giriliyor ondan sonra ehliyet kursuna yazılıyor.

Pes etmeyin, pazar sabahı çok erken saatlerde gün aydınlanmadan alıştırma yapın. Ehliyeti olan biri sizi mesela büyük açık avm otoparkına götürsün. Kimse gelmeden bir iki saat orada turlayın. Otoparkta çizgiler arası gidin gelin park edin. Geri-paralel park edin bol bol. Trafik stresi yaşamadan 1 saat bile sürseniz faydası olur.

Yapamayacagım bence ben panik oluyorum elimde sende panik atak var sen panikliyon dedı ama öyle panık atak yok bıraz heycanlandım hemen öyle dıyolar bana sende panık atak var derler

Saniyeleri kaldırdılar Ankara’da lambadan. Amma saçma bir karar. Bende bazen şaşırıyorum ulan bu kırmızıya döner mi basıp geçsem mi yoksa falan diye
Hah işte saniyeler dedım keşke olsaydı ne bılıyım ben yeşil yaklaşana kadar yandı gittim gıttım haala yanıyo bende geceyım dedım tam geçerken sarı gördüm ama geçmiştim artık komısyon istese uyarı verırdı en fazla dırek çek sağa dedı

Saniye vs var mıydı yeşil için?
Nereden bileceksin sarı yanacağını? Müneccim misin?
Aynı yola bağlanan başka ışıklar varsa ona göre takip edebilir aslında. Ben çapraz yoldaki ışığı kontrol ediyordum onda kırmızı yanınca sizde bi 5-10 saniye sonra yeşil yanıyordu. Trafik ışıkları birbiriyle bağlantılı oluyor genelde.

Haklısın o benımde aklıma geldı sonradan

hayır yani arabada yabancı ve seni her an birakacaklarini düşündüğün kisilwr var ve sana panik yapıyorsun diyorlar. Hadi canim!!!sen sür bakalim zen panik yapmıyor musun diyeceksin olmuyor işte. yani elbette panik oluyor insan. bir de böyle ukala ukala cek çek çek yana demiyorlar mı deli ederler insani. gerçi ben ilk sınava girişimde alabildim ehliyetimi ama onların o tavırlarını biliyorum öyle küçük dağları ben yarattım tavırları. halbuki yolda görsen selam vermezsin yani bir sonrakine eminim başarılı olacaksın pes etme

İnşallah canım

Olur böyle şeyler stres yapma..benim.bii
arkadasim yazılı sinavindan son hakkına giriyor yazilisini gecemedi daha...olsun vardır bir hayır bunda da...bende ilk sınavda tam sınav bitti paralel parkı bitirdim ama direksiyonu toplamamisim kaldırıma sürttüm diye bıraktılar ikinci de aldım...siz de sakin olun heyecan yapmayın tek kalan aday siz değilsiniz

Parkı bile yapıp ışıklardaki dur kalktan neden çekindiniz ki? Zaten sizin yeşile yetişme çabanız bile yansıdı belki onlara, bu bile yetkinliği sorgulatır. Öyle mi oldu acaba? Bence tekrar girin ya, park bence en zoru onu bile geçmişsiniz. Bide şu var sınava rahat kafa ile girmek, pratiği çalışmaları sırf bu sebeple bile yapabilirsiniz.

Ben ehliyet aldığımda daha kolaydı paralel park falan istememislerdi

Ben de üçüncüde geçtim. Eşimi ağlayarak aramıştım yeter batsın sınavı böyle şey mi olur girmem artık diye saydırdım eşim de tamam nasıl istersen falan dedi. Eve geçtim. Ya aman dosya hakkımı bari bitireyim olmazsa tekrar denemem dedim. Normal dersi aldım. Bir müsait dersleri varmış işte öğrenci gelmemiş istersen gel dediler gittim. Kafamda bitirdiğim için öyle ekstra strese girmedim. Sonra geçtim şükür. En azından iki hakkınız daha var. Bir şey bitmedi. Olursa olur olmazsa canınız sağ olsun.

Erkek kardeşim 5'ci de alabildi ehliyeti zor bela hala da araba kullanamıyor işyerinden şöför vermişler mecburen ödenen para can sıkıcı gerçekten sürücü kurslarından özel ders alabilirsiniz tanımadığınız bir olunca daha iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…