Hocalar iyi niyetli olunca ve nasıl olsa kendi arabamla sınav yerine gideceğim , gitmişken boş gitmek yerine sınavda görevli hocaları , kursiyerleri de alayım / götüreyim olayı sanırım senin anlatttığın.Merhabalar, ben ehliyetimi manuel e çevirmek icin kursa yazildim sınav tarihini atıp satti ve konumu attılar. Ve siz bırakmıyormusunuz dediğimde kendiniz gidiyorsunuz dediler. Ki bana yakın yer olan k.burgazda sınav yeri olmasına rağmen alibeyköydeki yer yazıyor. Daha önce otomatik aldığım ehliyette sonav yerine 3 kişi hoca ile gitmiştik ki ailemde alanlarda hoca ile gidiyor. Artık götürmüyorlar mı acaba? Yakın zamanda snava giren var mı?
Bana göre en kolayı yarım debriyaj. Ayağını yarım kaldırınca kalkış yapabilirsin,arabanın sesinden bilirsin zaten kalkış yapacağını. El freni ile kalkış yapabilirsin yavaş yavaş. Hocalarında göstermiştir mutlaka. Deneye deneye daha iyi tecrübe edersin.
Gaza kökleyince debriyajdan ayağımı çekesim geliyor ama araba çok hızlanmış olmuyor. Sanki birden hop diye hızlancak gibi geliyorŞimdi el freniyle kalkmak yasak yarim debrajla arabanın sesini duyunca gaza basıp kalkıyorsun ehliyetimi 2 sene önce aldım
Orda bi iki saniye bir şey oluyor çekmen gerekiyorda gerçekten hassaslik gerekiyo her arabada farklı ben resmen kamyon gibi arabada öğrendimGaza kökleyince debriyajdan ayağımı çekesim geliyor ama araba çok hızlanmış olmuyor. Sanki birden hop diye hızlancak gibi geliyor